Закуски в тарталетках – 12 простих і смачних рецептів з різними начинками

Оригінально оформлені закуски в тарталетках – незамінні страви для святкового столу. Вони прикрашають його, а також дозволяють приємно здивувати і смачно нагодувати всіх гостей. Основи для страви можна купити і готові, а от салат-наповнювач варто приготувати самостійно з свіжих продуктів.

Закуски в тарталетках з крабовим салатом

Інгредієнти:

  • вафельні основи – 10 шт.;
  • крабові палички – 170 – 200 г;
  • свіжий огірок – 1 шт.;
  • подрібнений сир – 130 – 150 м;
  • зварені яйця – 3 шт.;
  • пір’я зеленої цибулі – ½ пучка;
  • суміш з підсоленою сметани і майонезу – для заправки.

Приготування:

  • Щоб зробити начинку для тарталеток за таким рецептом, першим ділом потрібно дрібно порубати яйця.
  • Потім змішати їх з подрібненим сиром і маленькими кубиками огірки.
  • Додати великі шматочки рибних паличок і порубаний лук.
  • Все заправити солоним соусом.

Розкласти масу по хрустким основ. Подати на салатних листках.

Рецепт з курячої печінки

Інгредієнти:

  • пісочні основи – 8 – 9 шт.;
  • вершковий жир – ½ стандартної пачки;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль, перець, сушена зелень.

Приготування:

  • З м’ясного продукту зрізати всі плівки, прожилки. Для ніжності начинки можна хвилин на 20 залити печінку крижаним молоком, після чого віджати.
  • Зварити або загасити субпродукт до повної готовності.
  • Окремо на великій кількості масла засмажити великі шматочки цибулі і моркви.
  • Разом з печінкою перебити їх блендером. Посолити масу. Присипати перцем, сушеної зеленню.

Розкласти паштет з пісочним основ. Дати закуски добре настоятися в прохолоді, щоб м’ясна начинка загусла.

Смачна і ніжна закуска з тунцем

Інгредієнти:

  • основи з листкового тіста – 10 – 12 шт.;
  • консервована риба – 150 – 170 г;
  • подрібнений сир – 100 – 120 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • цибуля – 1 головка;
  • кріп – 1 – 2 щіпки;
  • підсолена сметана+майонез – 5 десертних ложок.

Приготування:

  • Зварити, остудити і подрібнити будь-яким зручним способом яйця.
  • Дрібно порізати цибулю.
  • Щоб зменшити жирність начинки, з риби злити рідину. Якщо немає необхідності рахувати калорії, можна залишити частину масла з банки.
  • Все змішати. Засипати в масу сир, кріп. Додати соус.
  • Наповнити начинкою листкові основи.

Щоб зробити смак частування більш цікавим, можна, наприклад, заздалегідь замаринувати шматочки цибулі.

Салат в тарталетках з креветками

Інгредієнти:

  • будь-які основи – 10 – 12 шт.;
  • креветки – 120 – 150 г;
  • сир – 120 – 150 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • солона сметана+майонез – 3 десертні ложки;
  • зелена цибуля – пара пір’я;
  • масло для засмажки.
Дивіться також:  Риба під маринадом класична - 10 рецептів приготування на сковороді

Приготування:

  • На чавунну сковорідку вилити трохи будь-якого масла. Можна використовувати навіть топлене вершкове. Висипати на нього креветки і злегка обсмажити. Досить буде 4 – 6 хвилин.
  • Очистити морепродукти від усього зайвого.
  • Сир крупно порубати і відправити в блендер разом з сумішшю соусів. Додати часник. Перебити компоненти разом до максимальної однорідності.
  • Цибулю промити, просушити, порубати і змішати з сирною масою.
  • Наповнити тарталетки вийшла апетитною сумішшю.

Зверху на кожну порцію закуски викласти по парі готових очищених креветок.

З куркою і ананасами

Інгредієнти:

  • вафельні/пісочний основи – 12 – 15 шт.;
  • курятина – 250 г;
  • ананас (консерви) – 1 ст. кубиків фрукта;
  • сир – 80 г;
  • волоські горіхи – 40 г;
  • часник – 1 зубчик;
  • яйця – 2 шт.;
  • підсолений соус – за смаком.

Приготування:

  • Відварити курятину і дрібно покришити.
  • Змішати з кубиками екзотичного фрукта. Попередньо потрібно злити з нього сироп. А ще краще – промити, щоб закуска не вийшла занадто солодкою.
  • Горіхи порубати ножем і відправити до решти інгредієнтів разом з подрібненим сиром.
  • Яйця зварити, довільно порізати. Чим дрібніше – тим ніжніше вийде частування.
  • Додати тертий часник.
  • Все перемішати і заправити соусом.

Розкласти начинку за обраним основ. Прикрасити по своєму смаку.

Готуємо з червоною рибою

Інгредієнти:

  • сир – 100 г;
  • великі помідори – 2 шт.;
  • сьомга – 130 – 150 м;
  • соус для заправки;
  • варені перепелині яйця – 6 шт.;
  • асорті зелені – за смаком;
  • готові вафельні основи.

Приготування:

  • І варені яйця, і томати, і сир порізати кубиками.
  • Рибні шматочки потрібно зробити трохи більше, щоб вони явно відчувалися у вже готовому столі.
  • Все змішати, засипати рубаною зеленню. Заправити соусом.
  • При необхідності можна додати сіль.
  • Наповнити підготовленою масою основи.

Якщо планується подати частування на святковий стіл, варто подумати над ефектним оформленням готового страви.

Закуски в тарталетках з салатом «Олів’є»

Інгредієнти:

  • будь-які тарталетки – 9 шт.;
  • картопля – 3 бульби;
  • цибуля – 1 головка;
  • бочкової огірок – 1 шт.;
  • зварені яйця – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • консервований горох – ½ ст. (або більше – за смаком);
  • куряче м’ясо – 250 г;
  • класичний майонез (підсолений).
Дивіться також:  Фарширована картопля – 8 смачних рецептів!

Приготування:

  • Курятину зварити, порізати акуратними кубиками. Замість неї можна взяти і звичайну ковбасу.
  • Окремо зварити або запекти коренеплоди. Очистити і порубати такими ж шматочками, як м’ясний продукт.
  • З горошку злити рідину. Огірок порізати маленькими довільними шматочками. Так само подрібнити і сиру цибулю.
  • Все змішати. Заправити соусом.

Начинити тарталетки масою і подати гостям.

З печінкою тріски

Інгредієнти:

  • зварені яйця – 2 шт.;
  • сир – 70 г;
  • печінка тріски – 70 г;
  • майонез або інший відповідний соус – 2 десертні ложки;
  • пісочні тарталетки – 8 – 9 шт.;
  • сіль і зелений лук.

Варто мати на увазі, що чим ніжніше і соковитіше начинка, тим швидше від неї розмокнуть тарталетки. Тому такі варіанти наповнювачів варто розкладати порційно безпосередньо перед відправкою на стіл.

Приготування:

  • Необхідно заздалегідь відварити яйця до твердого жовтка. Добре остудити їх і розділити на складові.
  • Білки окремо дрібно потерти. Жовтки подрібнити аналогічним чином або просто розкришити пальцями.
  • Сир пропустити через дрібну тертку. Підійде і твердий, напівтвердий молочний продукт.
  • З печінки (прямо з банки злити всю зайву рідину. Решту перекласти в тарілку, після чого розім’яти виделкою або спеціальною товкачиком.
  • Всі підготовлені раніше продукти, крім жовтки, змішати. Заправити соусом, посолити. Повинна вийти досить густа, щільна однорідна маса.
  • Наповнити нею пісочний основи.

Зверху посипати майже готову закуску раскрошенным жовтком. Прикрасити рубаним зеленим луком.

З копченою куркою і грибами

Інгредієнти:

  • пісочні основи – 11 – 12 шт.;
  • копчена курятина (будь-які частини тушки) – 200 – 230 г;
  • очищені печериці – 150 – 180 г;
  • сир – 70 г;
  • зелена цибуля – 2 пера;
  • соняшникова олія – для засмажки;
  • жирні вершки – 2 десертні ложки;
  • сіль, улюблені ароматні трави.

Приготування:

  • Масло вилити в невелику сковорідку.
  • Гарненько прогріти рослинний жир і тільки після цього висипати на нього дрібні шматочки грибів. Засмажити до рум’яності і повного випаровування масла з ємності.
  • М’ясо порізати невеликими кубиками. Надіслати до грибів. Готувати компоненти разом пару хвилин. Курятина повинна «поділитися» своїм копченим смаком і ароматом з печерицями.
  • Всипати до майбутньої начинці рубаний зелений лук. Необхідність додавання солі потрібно визначати на смак. Іноді курятина буває спочатку дуже солоною.
  • Поки начинка ще тепла, всипати до неї подрібнений сир. Влити вершки. Все перемішати.
  • Наповнити масою тарталетки.
Дивіться також:  Грибний соус з печериць — 7 рецептів з вершками, сметаною

Далі можна відразу подавати закуску до столу або ж спочатку запекти її в духовці при середній температурі до розплавлення сиру.

Сирний салат в тарталетках

Інгредієнти:

  • будь-які хрусткі основи – 9 – 10 шт.;
  • плавлений сир з будь-якими добавками – 180 – 200 г;
  • часник – 3 – 5 зубчиків;
  • кріп або петрушка – ½ пучка;
  • підсолений оливковий майонез – за смаком.

Приготування:

  • Сир заздалегідь прибрати в морозилку, щоб він досить затвердне.
  • Після цього натерти продукт на тертці з самими дрібними поділками.
  • Аналогічним чином подрібнити часник.
  • Промити і обсушити зелень. Порубати її на маленькі шматочки.
  • Все перемішати. Заправити оливковим майонезом. Наповнити масою основи.

Цей простий рецепт закуски підійде як для святкового столу, так і для повсякденного обіду. Наприклад, такі тарталетки можна подати до супу або бульйону.

Святкова закуска з кальмарами

Інгредієнти:

  • консервовані морепродукти – 180 г;
  • малосольні огірки – 4 – 5 шт.;
  • зварені яйця – 4 шт. (великих);
  • будь-які основи-тарталетки – 9 – 10 шт.;
  • консервовані зерна кукурудзи – 90 – 100 г;
  • спеції, соус, сіль.

Приготування:

  • З кальмарів злити маринад. Порубати їх довгою соломкою.
  • У цю ж миску з морепродуктів покришити огірки.
  • Додати шматочки варених яєць (їх можна зробити досить великими).
  • Всипати в масу кукурудзу без розсолу. Все заправити солоним соусом, присипати спеціями. Добре перемішати.

Наповнити оригінальним салатом вибрані основи. Охолодити перед зняттям проби.

З морквою по-корейськи

Інгредієнти:

  • основи з листкового тіста – 12 – 14 шт.;
  • морква по-корейськи – 130 – 150 м;
  • копчена ковбаса – 100 г;
  • черрі – 100 г;
  • свіжий огірок – 1 шт.;
  • салатні листя – 5 шт.;
  • майонез (солоний) – 3 десертні ложки.

Приготування:

  • Нарізати корейську закуску дрібніші.
  • Покришити шматочками черрі.
  • Огірок потерти.
  • Ковбасу порізати соломкою.
  • Салатні листя порвати руками.
  • Все змішати, заправити солоним соусом.

Розкласти отриманий салат з листковим основ.

Щоб тарталетки з наповненням з будь-якого рецепту точно припали до смаку гостям, потрібно подати їх відразу ж, поки основи не розмокли. Обговорювану закуску не можна робити заздалегідь – і смак, і вигляд готового страви від цього тільки програє.

Прокрутка до верху