Закуски на святковий стіл – це привабливі частування, які застосовуються як аперитив. Їх зможе приготувати кожен. Реалізація рецептів займає від 15 хвилин до години. У добірці можна знайти варіант, який підходить для певної події – від тихого дружнього застілля до великого значущого заходу.
Закуска на святковий стіл з червоною рибою
Закуска на святковий стіл із червоною рибою готується просто. Виділити 15 хвилин на її виконання вийде у всіх. Цікавий процес під силу навіть підлітку. Рецепт спрощено тим, що тарталетки ми використовуємо вже готові. Усі складові можна знайти у будь-якому супермаркеті.
Інгредієнти:
на – 5 порції
- Форель – 200 гр. (або будь-яка солона червона риба)
- Тарталетки – 14 шт.
- Авокадо – 1 шт.
- Сік лимонний – 1 ст.л.
- Огірок – ½ шт.
- Петрушка – для прикраси
- Листовий салат – для подачі
- Сир вершковий – 180 гр. (або сирний)
Процес приготування:
Як приготувати закуску на святковий стіл? Збираємо продукти для закуски.
Миємо стиглий авокадо. Розділивши вздовж, дістаємо кісточку. Ріжемо м’якоть кубиком і дістаємо ложкою. Перекладаємо в миску.
Поливаємо авокадо видавленим лимонним соком та розминаємо компоненти до стану пюре.
Кладемо вершковий сир та поєднуємо компоненти.
Ретельно вимішуємо до крему.
Страву застилаємо салатним листям, попередньо промитим і просушеним. Розподіляємо тарталетки. Вершковою начинкою наповнюємо кондитерський мішок і відсаджуємо крем у тарталетки.
Шматок червоної риби тонко нарізаємо.
Кожен слайс загортаємо рулетом. Розчинку, що вийшла, розміщуємо поверх кремової начинки.
Промитий огірок витираємо та тонко нарізаємо. Декоруємо тарталетки огірками та промитими листочками петрушки.
Закуску подаємо порційно.
Закуска на святковий стіл! Дивовижне частування не залишить нікого без емоцій. Смачного!
Святкова закуска з креветками
Святкова закуска з креветками є чудовим частуванням. Тарталетки з креветками вигідно виглядають за будь-якої нагоди. Без проблем зібрати закуску, вийде навіть недосвідчена господиня. Смачна страва підкорить і гостей, і домочадців.
Час приготування – 25 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Великі креветки – 6 шт.
- Тарталетки пісочні – 6 шт.
- Соус тартар/майонез – 1 ст.
- Орегано – 2 щіпки.
- Лимон – 50 гр.
- Сир вершковий м’який – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Збираємо продукти для смачної закуски. Тарталетки використовуємо готові або домашнього приготування, спечені напередодні.
Крок 2. Сир перекладаємо в миску, присмачуємо ложкою тартару або майонезу. При необхідності солимо і перчимо. Активно вимішуємо. Повинна вийти ніжна гладка маса.
Крок 3. На гарному посуді для подачі розміщуємо пісочні заготовки і наповнюємо сирною начинкою при використанні чайної ложки.
Крок 4. Креветки обсмажуємо чи відварюємо. Можна застосувати варено-охолоджений продукт, як завжди роблю я, для економії часу. Звільняємо морепродукти від твердого хітинового покриву та кишечника. Кладемо очищені морепродукти на сирний прошарок.
Крок 5. Вимитий та просушений лимон розрізаємо на тонкі часточки. Склавши навпіл, прикрашаємо вироби. Присипаємо сухими травами. Прованські трави будуть дуже доречними.
Крок 6. Прикрашаємо блюдо великими креветками неочищеними або використовуємо інший декор.
Крок 7. Апетитний аперитив подаємо до столу. Смачного!
Канапе на шпажках з моцарелою та помідорами чері
Канапе на шпажках з моцарелою та помідорами чері виглядає по-святковому яскраво. Приготування канапе потребує лише 10 хвилин. Частування підійде і для тих, хто стежить за споживаними калоріями. Для яскравості використовуємо різнокольорові плоди перцю та чері.
Час приготування – 10 хв.
Час приготування –10 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Моцарелла-міні – 6 шт.
- Болгарський перець – 120 грн.
- Помідори чері – 3 шт.
- Сіль за смаком.
- Петрушка – до смаку.
- Чорний перець мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо інгредієнти. Обмиваємо під водою помідори чері, петрушку та болгарський перець.
Крок 2. Помідори чері поділяємо вздовж. Злегка солимо і перчимо.
Крок 3. Солодкий перець позбавляємо від насіннєвої коробки, нарізаємо квадратиками. За бажання використовуємо запечений болгарський перець.
Крок 4. Беремо шпажки. По черзі нанизуємо перець, моцарелу, томат і знову повторюємо. Між продуктами розподіляємо листочки петрушки. За бажання петрушку замінюємо базиліком.
Крок 5. Кладемо канапе на тарілку.
Крок 6. Подаємо освіжаючий легкий частування. Смачного!
Сирні кульки з часником на святковий стіл
Сирні кульки із часником ідеально підійдуть для зустрічі Нового року. Чудове частування оцінять абсолютно все. Для обсипання можна використовувати різні компоненти на вибір. Процес збирання закуски зовсім не складний. Апетитні кульки розлітаються як гарячі пиріжки.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Часник – 3 зубчики.
- Сир – 200 гр.
- Майонез – до смаку.
- Яйця відварені – 2 шт.
- Сир вершковий – 100 гр.
Для обсипання:
- Фісташки – до смаку.
- Сушені журавлини – за смаком.
- Крабові палички – до смаку.
- Сир – до смаку.
- Зелена цибуля – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Збираємо продукти для сирних кульок. Відварюємо яйця. Охолодивши, очищаємо їх від шкаралупи.
Крок 2. Очищаємо від лушпиння часник. Озброївшись дрібною терткою, подрібнюємо сир, часник та яйця. Додавши вершковий сир та майонез, вимішуємо вміст.
Крок 3. Формуємо кульки однакової величини.
Крок 4. Сушені журавлини ріжемо кубиком. Обвалюємо кульки.
Крок 5. Очистивши фісташки, рубаємо дрібніше. Обвалюємо кульки у фісташках.
Крок 6. Дрібно натираємо крабові палички та обвалюємо в них кульки. Дрібно натираємо сир і обвалюємо кульки в ньому.
Крок 7. Для сюрпризу в центр кульки кладемо шматочок крабової палички.
Крок 8. Для кульок робимо ниточки з пір’я цибулі, попередньо промиті і обсушені.
Крок 9. Тонку смужку складаємо навпіл і вставляємо в колечко.
Крок 10. Вставляємо в кульки ниточки як показано на фото.
Крок 11. “Ялинкові іграшки” розміщуємо на блюді для подачі. Смачного!
Тарталетки з тунцем на святковий стіл
Тарталетки з тунцем на святковий стіл приготує будь-хто. Нескладний процес займе лише півгодини. Ніжна начинка в пісочному тесті виглядає приголомшливо. Будь-який захід із такою закускою запам’ятається надовго. Всі залишаться під незабутнім враженням від того, як прості продукти перетворюються на шикарне частування.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Тунець консервований – 200 гр.
- Тарталетки пісочні – 8 шт.
- Діжонська гірчиця – 1 ст.
- Яйця відварені – 3 шт.
- Маслини – для подачі.
- Цибуля зелена – 0,5 пучка.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Збираємо продукти. Відварюємо яйця. У мене категорії С0-С1. Охолодивши, очищаємо від шкаралупи. Відокремлюємо білки від жовтків. Зварені білки прибираємо та використовуємо для приготування інших закусок чи салатів.
Крок 2. Відкоркувати банку з тунцем, виливаємо розсіл. Вміст перекладаємо в миску та подрібнюємо вилкою.
Крок 3. Сполоснувши пір’я цибулі, подрібнюємо.
Крок 4. Жовтки додаємо до тунця та розминаємо. Для одноріднішої консистенції можна подрібнити блендером. Висипаємо рубану цибулю та заправляємо діжонською гірчицею.
Крок 5. Солимо і перчимо. Якщо начинка здається сухою, для соковитості присмачуємо оливковою олією.
Крок 6. Тарталетки наповнюємо апетитною начинкою. Начинку можна відсадити за допомогою мішка або шприца. Декоруємо рубаною цибулею.
Крок 7. Готуємо гарну тарілку. Розміщуємо тарталетки. Маслини ріжемо кільцями. Розкладаємо зверху на начинку. У центр капаємо гірчицю. Прикрашаємо пір’ячками цибулі.
Крок 8. Розміщуємо на столі. Смачного!
Рулетики з шинки з сиром та часником
Рулетики з шинки з сиром і часником є легким частуванням. Приготування закуски займає близько 20 хвилин. Шинку тонко нарізаємо або беремо вже нарізну слайсами, щоб спростити складання. Для тих, хто стежить за фігурою, страву можна адаптувати під низькокалорійну закуску, замінивши продукти на аналоги з низьким вмістом жиру.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Шинка – 180 гр.
- Сир – 120 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Майонез – 70 грн.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо інгредієнти.
Крок 2. Дрібно натираємо 120 г твердого сиру.
Крок 3. Очищений часник давимо часником. Його кількість визначаємо самостійно. Відправляємо до сиру. Перчимо і присмачуємо майонезом. Перемішуємо.
Крок 4. Шинку ріжемо скибочками. Щоб шматочки були однакової товщини, краще взяти готову нарізку.
Крок 5. На шматочок шинки кладемо начинку, розмістивши край. Скачуємо рулетом і сколюємо шпажкою.
Крок 6. Перекладаємо закуску на тарілку. Смачного!
Проста та смачна закуска з крабовими паличками
Проста та смачна закуска з крабовими паличками готується максимально легко. Рулетики виходять ніжними із незвичайним смаком. Часник надає легкої пікантності. Чудове частування виглядає просто, але дуже привабливо. Закуска підійде як для сімейних посиденьок, так і для званих вечерь.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Крабові палички – 1 упаковка.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сир – 150 гр.
- Зелень кропу – до смаку.
- Майонез – до смаку.
- Часник – 2 зуб.
Процес приготування:
Крок 1. Три 150 грамів сиру. Допустимо використовувати плавлений.
Крок 2. Зваривши яйця, остуджуємо та звільняємо від шкаралупи. Подрібнюємо їх.
Крок 3. Ополоснувши і просушивши кріп, подрібнюємо його.
Крок 4. Поєднуємо інгредієнти. Очистивши часникові зубчики, дрібно натираємо і додаємо до решти складових. Кількість часнику визначаємо самостійно. Присмачуємо майонезом, потроху додаючи його. Начинка не повинна бути рідкою. Розмішуємо до гладкості.
Крок 5. Звільнивши крабові палички від оболонки, розгортаємо їх. Промазуємо начинкою.
Крок 6. Згортаємо щільним рулетиком.
Крок 7. Рулетики розрізаємо на 3-4 частини та подаємо. Смачного!
Канапе на шпажках із оселедцем
Канапе на шпажках із оселедцем готуються супер просто. Весь процес займе не більше ніж 20 хвилин. Закуска виглядає яскраво та оригінально. Приготувавши її хоча б раз, жодне гуляння не обійдеться без апетитних канапе. Швидко зварити картоплю можна в мікрохвильовій печі. А далі справа залишиться за малим.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Оселедець малосольний – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Булка бутербродна – 1 шт.
- Помідори чері – 10 шт.
- Огірки свіжі – 60 грн.
- Петрушка – для декору.
Процес приготування:
Крок 1. Збираємо інгредієнти. 2 картопляні бульби добре промиваємо і варимо зручним способом (у мікрохвильовій печі або каструлі). Остуджуємо картопля. Промиваємо помідори чері та огірок.
Крок 2. Булку ріжемо скибочками, товщина яких не перевищує 1 сантиметр. Розміщуємо на деку і відправляємо в розігріту духовку підсушити.
Крок 3. Щоб оселедець позбавити зайвої олії, викладаємо на паперові рушники і обсушуємо рухами, що промокують.
Крок 4. Остуджуємо булку. Очищаємо картоплю від шкірки та нарізаємо тонкими скибочками. Огірок нарізаємо слайсами. Збираємо закуску. На батон кладемо картоплю, зверху розміщуємо огірки.
Крок 5. Філе оселедця нарізаємо шматочками невеликого розміру і укладаємо поверх огірка.
Крок 6. На бамбукові шпажки розколюємо промиті та просушені листочки петрушки, і помідори чері, і встромляємо в підготовлену башту.
Крок 7. Сервіруємо закуску.
Крок 8. Канапе мають привабливий вигляд і довго не завітрюються. Смачного!
Святкова закуска з лаваша на швидку руку
Святкова закуска з лаваша нашвидкуруч готується простіше простого. Частування виходить ніжним та ароматним. Страву можна подавати не лише на святковий стіл, а й включити до щоденного раціону. Наприклад, використовувати для ситного та смачного сніданку.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Лаваш – 1 шт.
- Ковбаса варена – 200 гр.
- Сир твердий – 150 гр.
- Помідори – 1 шт.
- Сметана/майонез – 100 грн.
- Петрушка – до смаку.
- Кріп – за смаком.
- Яйця курячі – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти. Розігріваємо духовку до 200 ° С.
Крок 2. М’ясний виріб нарізаємо кружальцями завтовшки не більше 5 міліметрів. Подрібнюємо сир на тертці. Помідор миємо і витираємо, нарізаємо півкухлями. Промиту та просушену зелень дрібно кришимо.
Крок 3. Тертий на тертці сир змішуємо з рубаним кропом та петрушкою. Зелень використовуємо будь-яку на смак. Сир вибираємо добре плавкий.
Крок 4. На робочу поверхню укладаємо лист лаваша. Просочуємо тонким шаром сметани. Можна замінити на майонез. Розмазуємо по всій поверхні, захоплюючи краї.
Крок 5. Чергуючи ковбасу з помідорами, заповнюємо поверхню. Край залишаємо вільним. Помідори вибираємо м’ясисті, якщо плід попався рідкий, забираємо серединку.
Крок 6. Присипаємо сиром та зеленню. Згортаємо щільний рулет.
Крок 7. Збовтуємо яйце вилочкою. Деко застилаємо пергаментом і укладаємо рулет. Промазуємо виріб збитим яйцем.
Крок 8. Поміщаємо рулет підрум’янитися на 15-20 хвилин.
Крок 9. Підсмажений рулет акуратно дістаємо та охолоджуємо.
Крок 10. Закуску нарізаємо та укладаємо на блюдо. Смачного!
Проста та смачна закуска з листкового тіста
Проста і смачна закуска з листкового тіста виходить надзвичайно красивою. Частування виглядає святково привабливо. Хрумке тісто з ніжною начинкою підійде для будь-якого заходу. Готується частування просто та без особливих складнощів.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 9
Інгредієнти:
- Риба червона слабосолона – 150 гр.
- Тісто листкове бездрожжеве – 450 гр.
- Борошно для роботи з тестом.
- Мак – 1 ч.л.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Лимон – 3 кружечки.
- Кріп – 2 гілочки.
- Салат латук – 2 шт.
- Сир вершковий – 150 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти. Дістаємо тісто із морозилки. Розігріваємо духовку до 180 ° С.
Крок 2. Дошку припилюємо борошном і розкочуємо листкове тісто. Товщина пласта не повинна перевищувати 3 міліметри.
Крок 3. Ділимо пласт на 9 однакових частин.
Крок 4. Загнув квадрат навпіл, протилежні сторони притискаємо вилкою. Формуємо човники із усіх заготовок.
Крок 5. На деко кладемо пекарський папір і розміщуємо човники.
Крок 6. Розбовтуємо яйце і змащуємо їм човники з листкового тіста за допомогою кулінарного пензлика.
Крок 7. Присипаємо змащені човники маком. Поміщаємо в гарячу духовку на 20 хвилин|мінути|.
Крок 8. Підрум’яне човники дістаємо та остуджуємо.
Крок 9. Промитий та обсушений лимон ріжемо часточками. Червону рибу тонко ріжемо смужками.
Крок 10. У центрі випічки робимо заглиблення.
Крок 11. Кулінарний мішок наповнюємо вершковим сиром.
Крок 12. Заповнюємо поглиблення сиром.
Крок 13. Промив і просушивши салатне листя, ріжемо на частини. Формуємо вітрило.
Крок 14. З риби скручуємо трояндочки і поміщаємо в човник. Декоруємо лимоном.
Крок 15. Перекладаємо човники на блюдо.
Крок 16. Насолоджуємося частуванням. Смачного!