Заливне з язика яловичого і свинячого — 6 рецептів приготування

Як приготувати страву без желатину

Склад продуктів: 1 кг яловичого серця та мови, півкіло індичих крил і лапок, 5 варених перепелиних яєць, цибуля-ріпка, 4 листочка лаврушки, 5 горошин запашного перцю, морквина, головка часнику, 5 гілочок свіжої петрушки, сіль.

  • З мови знімається шкірка, він промивається. Серце обполіскується і ріжеться на 4 частини. Лапки птахів зачищаються від кігтів і «лусочок».
  • Всі підготовлені м’ясні продукти закладаються у велику каструлю. Зверху виливається вода. Додаються очищені овочі, лаврове листя, горошини перцю і сіль.
  • Після закипання вогонь під каструлею зменшується, і продукти залишаються варитися на 3 години. Морквина витягується з ємності вже приблизно через 30 хвилин і відразу нарізається тонкими кружечками.
  • Готовий бульйон проціджують, до нього додається весь роздавлений часник. Варити часник відразу зі всіма продуктами не варто — в бульйону може з’явитися неприємний присмак.
  • Серце і мова ріжуться тонкими пластинками. Із крил і лапок знімається м’ясо.
  • В силіконові форми викладається морквина, м’ясні шматочки, нарізані кружечками яйця. Зверху компоненти заливаються бульйоном з часником. Кожна порція прикрашається петрушкою.

Заливне відправляється в холодильник до повного застигання.

Дивіться також:  Курячі відбивні -14 рецептів приготування в домашніх умовах
Прокрутка до верху