Як приготувати страву без желатину
Склад продуктів: 1 кг яловичого серця та мови, півкіло індичих крил і лапок, 5 варених перепелиних яєць, цибуля-ріпка, 4 листочка лаврушки, 5 горошин запашного перцю, морквина, головка часнику, 5 гілочок свіжої петрушки, сіль.
- З мови знімається шкірка, він промивається. Серце обполіскується і ріжеться на 4 частини. Лапки птахів зачищаються від кігтів і «лусочок».
- Всі підготовлені м’ясні продукти закладаються у велику каструлю. Зверху виливається вода. Додаються очищені овочі, лаврове листя, горошини перцю і сіль.
- Після закипання вогонь під каструлею зменшується, і продукти залишаються варитися на 3 години. Морквина витягується з ємності вже приблизно через 30 хвилин і відразу нарізається тонкими кружечками.
- Готовий бульйон проціджують, до нього додається весь роздавлений часник. Варити часник відразу зі всіма продуктами не варто — в бульйону може з’явитися неприємний присмак.
- Серце і мова ріжуться тонкими пластинками. Із крил і лапок знімається м’ясо.
- В силіконові форми викладається морквина, м’ясні шматочки, нарізані кружечками яйця. Зверху компоненти заливаються бульйоном з часником. Кожна порція прикрашається петрушкою.
Заливне відправляється в холодильник до повного застигання.