Заливне з язика яловичого і свинячого — 6 рецептів приготування

Готуємо страву з додаванням грибів

Склад продуктів: 4 мови (краще свинячі), 420 г опеньків, 45 г желатину, ½ ч. л. вибраних спецій, 2 листи лаврушки, сіль, пара маринованих огірків і невеликий лимон, дрібна цибулина, середня морквина, десяток горошин гострого перцю.

  • Мови промиваються і варяться на слабкому вогні 90 хвилин разом з морквою і цибулею в лушпинні. За півгодини до готовності м’яса додається лаврушка, вибрані спеції, бульйон присаливается і перчится.
  • Окремо відварюють гриби.
  • Желатин розвести в деякій кількості холодної води і залишають на 12 – 14 хвилин.
  • Готові субпродукти обливаються холодною водою і чистяться від шкірки.
  • Мови нарізати скибочками, перемішуються з вареними грибами і солятся.
  • Бульйон проціджують, до нього додається сіль і прованські трави. Вливається набряклий желатин. Маса нагрівається і постійно помішується — желатин повинен повністю розчинитися.
  • Свіжий лимон разом зі шкіркою ріжеться найтоншими скибочками, огірки – кружечками.
  • У форму викласти м’ясо з грибами, скибочки цитруса і шматочки маринованих огірків.
  • Зверху виливається бульйон з желатином.

Спочатку закуска охолоджується при кімнатній температурі, а потім забирається в холод до застигання.

Дивіться також:  Вершковий соус для макаронів – 7 рецептів, як зробити смачний соус
Прокрутка до верху