Заливний пиріг з куркою – 6 рецептів приготування

Це соковите і ситне блюдо, яке може бути ще й легким, завдяки дієтичного м’яса. Зараз ми вас навчимо готувати дуже смачний заливний пиріг з куркою.

Як приготувати в мультиварці? Рецепт з картоплею

Інгредієнти:

  • куряче філе – 0,3 кг;
  • кефір (можна замінити ряжанкою)– 1 склянка;
  • картопля – 3 штуки;
  • яйця – 4 штуки;
  • сода – 1 ч. ложка;
  • цибуля – 1 головка;
  • борошно – 8 ст. ложок;
  • сіль і перець – за смаком.

Приготування:

  • У глибоку ємність розбийте всі яйця. Збийте їх міксером.
  • Додайте кефір, ще раз все збийте.
  • Просійте борошно, висипте її в головну ємність.
  • Додайте ложку соди і трохи солі. Все збийте. Наше тісто готове.
  • Змастіть чашу електроприладу рафінованою олією. Влийте лише третину тесту.
  • Зніміть шкірку з картоплі і натріть його на дрібній тертці.
  • Викладіть його рівним шаром на тісто. Зверху картоплю присипте меленим перцем.
  • Наріжте цибулю-дрібними кубиками. Укладіть його на картоплю.
  • Куряче м’ясо наріжте на кубики. Викладіть його наступним кулею в мультиварці. Зверху присипте філе сіллю і перцем.
  • Залийте все тестом.
  • Виставте програму «Випічка» на 60 хвилин.
  • Через годину переверніть пиріг і випікайте його іншою стороною ще 20 хвилин. Але будьте уважні, адже у всіх печей різна потужність. Можливо, у вас на готування піде менше або більше часу, ніж зазначено в рецепті.
  • Заливний пиріг з куркою та картоплею готовий! Розріжте його на шматочки, і пригощайте своїх рідних. Приємного вам апетиту.
  • Класичний заливний пиріг з куркою

    Інгредієнти:

    • яйця – 3 штуки;
    • цибуля – 2 головки;
    • сметана – 0,22 кг;
    • куряче філе або грудка – 0,5 кг;
    • майонез – 0,1 кг;
    • сіль і спеції – за смаком;
    • борошно – 0,2 кг;
    • рослинна олія – 60 мілілітрів;
    • вітамінний пучок (кріп, петрушка, зелена цибуля) – 0,1 кг;
    • розпушувач тіста – 1 ч. ложка.
    Дивіться також:  Пиріг з замороженої вишнею – 8 простих і смачних рецептів приготування

    Приготування:

  • Філе або філе відваріть в підсоленій воді до м’якості.
  • Цибулю наріжте півкільцями.
  • Відварену курку наріжте невеликими кубиками або розберіть її на волокна.
  • На маслі обсмажте цибулю до м’якості. Додайте до нього м’ясо. Всі разом обсмажуйте протягом 5 хвилин.
  • Додайте до м’яса 2 ложки сметани. Все змішайте і тушкуйте цю суміш на невеликому вогні ще 5 хвилин.
  • Дрібно нарубаєте пучок зелені і висипте її в сковороду. Вимкніть вогонь. Додайте сіль і спеції. Начинка готова.
  • У велику ємність викладіть решту сметану.
  • Додайте майонез і яйця. Всі збийте міксером.
  • Всипте в тісто розпушувач і ложку рослинної олії. Ще раз все збийте.
  • Додайте просіяне борошно і сіль, останній раз змішайте все міксером. Тісто готове.
  • Змастіть глибоке деко олією і помістіть в нього половину тіста.
  • Тепер викладіть начинку.
  • Зверху все залийте залишилися тестом.
  • Розігрійте духовку до 200 градусів і випікайте пиріг близько 30-40 хвилин.
  • З кабачками

    Інгредієнти:

    • курка – 0,1 кг;
    • кабачок – 0,15 кг;
    • яйце – 1 штука;
    • цибуля – 1 головка;
    • сода – 1 ч. ложка;
    • рафінована олія – 3 ст. ложки;
    • кефір – 0,15 л;
    • борошно – 0,2 кг;
    • сіль, перець і зелень – за смаком.

    Приготування:

  • Відварити куряче м’ясо. Наріжте його кубиками.
  • Зніміть шкірку з кабачка. Видаліть насіння і наріжте його кубиками.
  • Цибулю – півкільцями. Обсмажте на сковороді близько 5 хвилин.
  • Тепер додайте нарізаний кабачок, трохи солі і перцю. Смажте кабачок до золотистого кольору.
  • В кінці смаження додайте до кабачка курку.
  • Дрібно нарубаєте зелень і додайте її до кабачка. Зніміть сковороду з вогню. Перекладіть весь її вміст в змащене деко.
  • Погасіть соду в кефірі.
  • Додайте до цієї суміші яйце, сіль і борошно. Все змішайте і додайте трохи рослинного масла.
  • Залийте начинку тістом.
  • Надсилайте пиріг в розігріту до 180 градусів духовку. Приблизний час приготування – 35 хвилин.
  • Пиріг з куркою на кефірі готовий. Ріжте його на шматочки і подавайте до столу.
  • Дивіться також:  Крем для медового торта – 9 рецептів правильного крему

    З копченою куркою і капустою

    Інгредієнти:

    • білокачанна капуста – 0,3 кг;
    • копчена куряча м’якоть – 0,12 кг;
    • рослинне масло – для змазування дека;
    • кріп – 1 пучок;
    • сіль – за смаком.

    Для тіста:

    • майонез – 3 ст. ложки;
    • борошно – 0,12 кг;
    • сметана – 5 ст. ложок;
    • розпушувач тіста – 2 ч. ложки;
    • яйця – 3 штуки.

    Приготування:

  • Наріжте капусту тонкими брусочками.
  • Подрібніть кріп і додайте до капусти.
  • Додайте трохи солі і промните руками цю суміш, щоб капуста пустила сік.
  • Копчену курку наріжте дрібними кубиками і додайте до капусти.
  • В окремій мисці збийте яйця. Додайте до них сметану, сіль і майонез.
  • Просійте борошно і змішайте її з розпушувачем. Додайте цю суміш до яєць. Всі збийте міксером.
  • Змастіть деко маслом і влийте близько половини тіста.
  • Тепер викладіть капустяну начинку.
  • Залийте все тестом.
  • Поставте пиріг в розігріту до 180 градусів духовку. Приблизний час випікання – 30-35 хвилин.
  • Пиріг з куркою на кефірі (з грибами)

    Інгредієнти:

    • кефір – 1 склянка;
    • курка – 0,2 кг;
    • борошно – 5 ст. ложок;
    • яйця – 2 штуки;
    • вершкове масло – 50 грам;
    • сіль – 2 ч. ложки;
    • лісові гриби – 0,4 кг;
    • сода – ½ ч. ложки;
    • ріпчаста цибуля – 1 головка.

    Приготування:

  • Промийте і очистіть лісові гриби.
  • Обсмажте на вершковому маслі до рум’яного відтінку.
  • Куряче м’ясо відваріть до готовності.
  • Наріжте цибулю півкільцями. Додайте його і подрібнене куряче м’ясо в кінці смаження до грибів. Посоліть цю суміш. Начинка готова.
  • У глибоку миску розбийте яйця, додайте до них сіль, соду і стакан кефіру. Все збийте.
  • Просійте борошно. Вводите її невеликими порціями в яєчну масу. Тісто готове.
  • Деко змастіть маслом і трохи присипте борошном.
  • Влийте спочатку тільки 1/3 тіста.
  • Викладіть на нього всю начинку.
  • Залийте пиріг рештою тестом.
  • Випікайте пиріг при температурі 190 градусів близько 40 хвилин.
  • Заливний пиріг з куркою і грибами готовий. Дайте йому трохи охолонути і подавайте до столу.
  • Дивіться також:  Сирні кульки, смажені в олії – 10 рецептів

    Рецепт з сиром (з зеленою цибулею)

    Інгредієнти:

    • зелена цибуля – 1 великий пучок;
    • куряче філе – 0,15 кг;
    • яйця – 3 штуки;
    • твердий сир – 0,1 кг;
    • сметана – 0,15 кг;
    • розпушувач для тіста – 1,5 ч. ложки;
    • борошно – 1 склянка;
    • сіль – за смаком;
    • сода – 1 щіпка.

    Приготування:

  • Промийте зелену цибулю і наріжте його ножем.
  • Відварити куряче філе. Наріжте його середніми кубиками.
  • Натріть сир на крупній тертці.
  • У глибокій мисці змішайте яйця, сіль, сметану, соду, борошно і розпушувач. Всі збийте міксером до однорідної маси.
  • Вмішайте в тісто зелений лук і відварне м’ясо.
  • Влийте цю суміш на змащене деко. Поставте його випікатися при температурі 180 градусів.
  • Коли пиріг зарум’яниться, дістаньте його і притрусіть сиром. Відправте його назад в духовку до готовності.
  • Коли сир запечеться – пиріг можна виймати. Подавайте до столу в гарячому вигляді.
  • Ось ми й розглянули кілька рецептів пирога з куркою. Сподіваємося, вони сподобаються, і ви будете випікати заливні пироги набагато частіше. Готуйте з любов’ю.

    Прокрутка до верху