Це соковите і ситне блюдо, яке може бути ще й легким, завдяки дієтичного м’яса. Зараз ми вас навчимо готувати дуже смачний заливний пиріг з куркою.
Як приготувати в мультиварці? Рецепт з картоплею
Інгредієнти:
- куряче філе – 0,3 кг;
- кефір (можна замінити ряжанкою)– 1 склянка;
- картопля – 3 штуки;
- яйця – 4 штуки;
- сода – 1 ч. ложка;
- цибуля – 1 головка;
- борошно – 8 ст. ложок;
- сіль і перець – за смаком.
Приготування:
У глибоку ємність розбийте всі яйця. Збийте їх міксером.
Додайте кефір, ще раз все збийте.
Просійте борошно, висипте її в головну ємність.
Додайте ложку соди і трохи солі. Все збийте. Наше тісто готове.
Змастіть чашу електроприладу рафінованою олією. Влийте лише третину тесту.
Зніміть шкірку з картоплі і натріть його на дрібній тертці.
Викладіть його рівним шаром на тісто. Зверху картоплю присипте меленим перцем.
Наріжте цибулю-дрібними кубиками. Укладіть його на картоплю.
Куряче м’ясо наріжте на кубики. Викладіть його наступним кулею в мультиварці. Зверху присипте філе сіллю і перцем.
Залийте все тестом.
Виставте програму «Випічка» на 60 хвилин.
Через годину переверніть пиріг і випікайте його іншою стороною ще 20 хвилин. Але будьте уважні, адже у всіх печей різна потужність. Можливо, у вас на готування піде менше або більше часу, ніж зазначено в рецепті.
Заливний пиріг з куркою та картоплею готовий! Розріжте його на шматочки, і пригощайте своїх рідних. Приємного вам апетиту.
Класичний заливний пиріг з куркою
Інгредієнти:
- яйця – 3 штуки;
- цибуля – 2 головки;
- сметана – 0,22 кг;
- куряче філе або грудка – 0,5 кг;
- майонез – 0,1 кг;
- сіль і спеції – за смаком;
- борошно – 0,2 кг;
- рослинна олія – 60 мілілітрів;
- вітамінний пучок (кріп, петрушка, зелена цибуля) – 0,1 кг;
- розпушувач тіста – 1 ч. ложка.
Приготування:
Філе або філе відваріть в підсоленій воді до м’якості.
Цибулю наріжте півкільцями.
Відварену курку наріжте невеликими кубиками або розберіть її на волокна.
На маслі обсмажте цибулю до м’якості. Додайте до нього м’ясо. Всі разом обсмажуйте протягом 5 хвилин.
Додайте до м’яса 2 ложки сметани. Все змішайте і тушкуйте цю суміш на невеликому вогні ще 5 хвилин.
Дрібно нарубаєте пучок зелені і висипте її в сковороду. Вимкніть вогонь. Додайте сіль і спеції. Начинка готова.
У велику ємність викладіть решту сметану.
Додайте майонез і яйця. Всі збийте міксером.
Всипте в тісто розпушувач і ложку рослинної олії. Ще раз все збийте.
Додайте просіяне борошно і сіль, останній раз змішайте все міксером. Тісто готове.
Змастіть глибоке деко олією і помістіть в нього половину тіста.
Тепер викладіть начинку.
Зверху все залийте залишилися тестом.
Розігрійте духовку до 200 градусів і випікайте пиріг близько 30-40 хвилин.
З кабачками
Інгредієнти:
- курка – 0,1 кг;
- кабачок – 0,15 кг;
- яйце – 1 штука;
- цибуля – 1 головка;
- сода – 1 ч. ложка;
- рафінована олія – 3 ст. ложки;
- кефір – 0,15 л;
- борошно – 0,2 кг;
- сіль, перець і зелень – за смаком.
Приготування:
Відварити куряче м’ясо. Наріжте його кубиками.
Зніміть шкірку з кабачка. Видаліть насіння і наріжте його кубиками.
Цибулю – півкільцями. Обсмажте на сковороді близько 5 хвилин.
Тепер додайте нарізаний кабачок, трохи солі і перцю. Смажте кабачок до золотистого кольору.
В кінці смаження додайте до кабачка курку.
Дрібно нарубаєте зелень і додайте її до кабачка. Зніміть сковороду з вогню. Перекладіть весь її вміст в змащене деко.
Погасіть соду в кефірі.
Додайте до цієї суміші яйце, сіль і борошно. Все змішайте і додайте трохи рослинного масла.
Залийте начинку тістом.
Надсилайте пиріг в розігріту до 180 градусів духовку. Приблизний час приготування – 35 хвилин.
Пиріг з куркою на кефірі готовий. Ріжте його на шматочки і подавайте до столу.
З копченою куркою і капустою
Інгредієнти:
- білокачанна капуста – 0,3 кг;
- копчена куряча м’якоть – 0,12 кг;
- рослинне масло – для змазування дека;
- кріп – 1 пучок;
- сіль – за смаком.
Для тіста:
- майонез – 3 ст. ложки;
- борошно – 0,12 кг;
- сметана – 5 ст. ложок;
- розпушувач тіста – 2 ч. ложки;
- яйця – 3 штуки.
Приготування:
Наріжте капусту тонкими брусочками.
Подрібніть кріп і додайте до капусти.
Додайте трохи солі і промните руками цю суміш, щоб капуста пустила сік.
Копчену курку наріжте дрібними кубиками і додайте до капусти.
В окремій мисці збийте яйця. Додайте до них сметану, сіль і майонез.
Просійте борошно і змішайте її з розпушувачем. Додайте цю суміш до яєць. Всі збийте міксером.
Змастіть деко маслом і влийте близько половини тіста.
Тепер викладіть капустяну начинку.
Залийте все тестом.
Поставте пиріг в розігріту до 180 градусів духовку. Приблизний час випікання – 30-35 хвилин.
Пиріг з куркою на кефірі (з грибами)
Інгредієнти:
- кефір – 1 склянка;
- курка – 0,2 кг;
- борошно – 5 ст. ложок;
- яйця – 2 штуки;
- вершкове масло – 50 грам;
- сіль – 2 ч. ложки;
- лісові гриби – 0,4 кг;
- сода – ½ ч. ложки;
- ріпчаста цибуля – 1 головка.
Приготування:
Промийте і очистіть лісові гриби.
Обсмажте на вершковому маслі до рум’яного відтінку.
Куряче м’ясо відваріть до готовності.
Наріжте цибулю півкільцями. Додайте його і подрібнене куряче м’ясо в кінці смаження до грибів. Посоліть цю суміш. Начинка готова.
У глибоку миску розбийте яйця, додайте до них сіль, соду і стакан кефіру. Все збийте.
Просійте борошно. Вводите її невеликими порціями в яєчну масу. Тісто готове.
Деко змастіть маслом і трохи присипте борошном.
Влийте спочатку тільки 1/3 тіста.
Викладіть на нього всю начинку.
Залийте пиріг рештою тестом.
Випікайте пиріг при температурі 190 градусів близько 40 хвилин.
Заливний пиріг з куркою і грибами готовий. Дайте йому трохи охолонути і подавайте до столу.
Рецепт з сиром (з зеленою цибулею)
Інгредієнти:
- зелена цибуля – 1 великий пучок;
- куряче філе – 0,15 кг;
- яйця – 3 штуки;
- твердий сир – 0,1 кг;
- сметана – 0,15 кг;
- розпушувач для тіста – 1,5 ч. ложки;
- борошно – 1 склянка;
- сіль – за смаком;
- сода – 1 щіпка.
Приготування:
Промийте зелену цибулю і наріжте його ножем.
Відварити куряче філе. Наріжте його середніми кубиками.
Натріть сир на крупній тертці.
У глибокій мисці змішайте яйця, сіль, сметану, соду, борошно і розпушувач. Всі збийте міксером до однорідної маси.
Вмішайте в тісто зелений лук і відварне м’ясо.
Влийте цю суміш на змащене деко. Поставте його випікатися при температурі 180 градусів.
Коли пиріг зарум’яниться, дістаньте його і притрусіть сиром. Відправте його назад в духовку до готовності.
Коли сир запечеться – пиріг можна виймати. Подавайте до столу в гарячому вигляді.
Ось ми й розглянули кілька рецептів пирога з куркою. Сподіваємося, вони сподобаються, і ви будете випікати заливні пироги набагато частіше. Готуйте з любов’ю.