Заливні пироги можна назвати одним з найбільш простих варіантів випічки. Вони завжди виходять вдалими навіть у початківців господарок. Як швидко і легко приготувати смачні заливні пироги з цибулею і яйцем, розповідається далі.
Простий заливний пиріг з зеленою цибулею і яйцем
Інгредієнти: гранований склянку жирного кефіру, 1/3 пачки вершкового масла, 6 столових яєць, 210 г високосортного борошна, щіпка солі, 1 ч. л. цукру-піску, 1 ст. л. розпушувача, пучок пір’я зеленої цибулі.
Цибуля промивається водою, струшується і дрібно рубається. Чотири яйця варяться яйця. Інгредієнти начинки змішуються і присаливаются.
Теплий кефір з’єднаються з розтопленим маслом. Віночком в масу по одному вводяться яйця, що залишилися.
У тісто додаються залишилися інгредієнти. Сіль – за смаком. В кінці – просеянная з пекарським порошком борошно. Нехай маса відпочине 10-12 хвилин.
На дно форми, застеленому пергаментом, викладається начинка. Зверху виливається тісто.
Апетитний заливний пиріг з зеленою цибулею і яйцем готується 45-55 хвилин при середній температурі.
З додаванням рису
Інгредієнти: 6 яєць (половина варених), гранований стакан кефіру середньої жирності, щіпка солі, півсклянки олії, 7-8 ст. л. високосортного борошна, ½ ч. л. харчової соди, пучок зеленого цибулі, 80 г білого рису.
Для начинки беруться варені яйця та рис, а також подрібнений цибулю. Продукти подсаливаются і перемішуються. Цибуля варто попередньо добре пом’яти руками.
Для тіста трохи підігрівається масло. Воно не повинно бути занадто гарячим. Залишилися сирі яйця збиваються з харчовою содою і сіллю. Яєчна суміш з’єднується з маслом і залишилися компонентами.
Тісто виливається у форму двома шарами. Між ними розташовується начинка.
Випікається частування трохи більше півгодини в дуже гарячій духовій шафі.
З рибними консервами
Інгредієнти: 4 яйця (половина з них варених), півлітра жирного кефіру, 2 стандартні банки рибних консервів в олії, 220 г високосортного борошна, 1 ч. л. кухонної солі, 2 ч. л. пекарського порошку, 2 ст. л. рафінованої олії, пучок зеленої цибулі.
Для начинки змішуються січені дрібним кубиком варені яйця, подрібнений зелений лук і розім’яті виделкою консерви. Можна додати в масу трохи масла з банки.
Для тіста яйця, що залишилися, з’єднуються, теплий кефір. До однорідності компоненти збиваються віночком.
В майбутнє тісто додаються всі заявлені в рецепті продукти. Борошно варто попередньо просіяти.
По консистенції маса після перемішування буде нагадувати нежирну сметану.
Тісто заливається у форму двома частинами, між якими розташовується начинка.
Готуватися випічка буде в добре розігрітій духовці 45-55 хвилин.
Заливний пиріг з яйцем, цибулею і картоплею
Інгредієнти: гранований склянку жирного кефіру, 2 столові яйця (1 з них варене), 330-360 р високосортного борошна, 70 г жирного масла, дрібку пекарського порошку, пучок пір’їнок зеленої цибулі, півкіло картопляного пюре, 70 г твердого сиру, сіль.
Розм’якшене масло з’єднується з картопляним пюре, кефіром і сирим яєчком. Після перемішування компонентів до них додається тертий на дуже дрібній тертці сир.
В останню чергу в масу додається просеянная з розпушувачем борошно і сіль за смаком.
Для начинки з’єднується рубаний зелений лук і кубики вареного яйця.
Тісто викладається в промаслений форму двома частинами. Між ними розташовується цибульно-яєчна начинка.
Запікається трохи менше години в добре розігрітій духовці.
На основі листкового тіста
Інгредієнти: великий пучок свіжого зеленого лука, 800-830 р магазинного листкового тіста, 5 столових яєць, 120 г пармезану, сіль, 2 великі ложки світлого кунжуту.
Свіжий лук добре промивається і дрібно рубається. До нього додається 4 сирі курячі яєчка. Туди ж висипається дрібно тертий пармезан. Замість цього дорогого компонента можна використовувати будь-який інший твердий сир. Начинка підсолювати і перемішується.
Тісто розморожується за вказаною на упаковці інструкції. Далі основа розкочується і ділиться на два тонких пласта.
Перша заготівля викладається на лист пергаменту. Зверху розподіляється начинка. Залишається закрити пиріг другою частиною тіста.
Важливо дуже щільно з’єднати краї двох заготовок з тіста. Інакше пиріг просто розійдеться під час запікання.
Для виходу повітря на поверхні майбутньої випічки робиться кілька нарубав виделкою.
Залишається змастити верхній шар тіста збитим яйцем і присипати світлим кунжутом.
Випікається страва в добре розігрітій духовій шафі до появи рум’яної скоринки. Подавати пиріг смачно і гарячим, і охолодженим.
Швидкий рецепт на кефірі
Інгредієнти: 270 г високосортного борошна, 420 мл кефіру будь-якої жирності, 4 яйця (половина з них, зварених круто) і один жовток, 0,5 ч. л. цукрового піску і солі, 70 г маргарину, 1 ч. л. пекарського порошку, 1 ст. л. жирного молока, пучок зеленої цибулі.
Для начинки з’єднується рубана свіжа зелень і 2 подрібненого кубиками яйця. Можна підсолити її за смаком.
Для тесту по черзі з’єднуються всі залишилися компоненти. Тільки борошно з розпушувачем просіюється до неї останньою. Маргарин вливається в тісто в розтопленому вигляді.
Маса виливається у форму двома частинами. Між шарами розподіляється начинка.
Випікається 45-55 хвилин при високій температурі.
На йогурті в мультиварці
Інгредієнти: 7 варених курячих яєць і 4 сирих, повний стакан несолодкого йогурту, по ½ ч. л. харчової соди і кухонної солі, великий пучок зеленої цибулі, 7-8 ст. л. високосортного борошна.
Міксером йогурт збивається з рештою сирими яйцями. Маса солиться. У неї просіюється борошно з сіллю. Інгредієнти знову обробляються міксером.
Нехай тісто постоїть чверть години в теплі.
Для начинки дрібно нарізати цибулю і варені яйця. Суміш присаливается за смаком.
У чашу печі, змащену маслом, виливається половина тесту. Зверху розподіляється начинка з лука і яєць.
У програмі «Випічки» страва буде запікатися 45 хвилин. За 6-7 хвилин до готовності його можна перевернути на іншу сторону для зарум’янювання.