Заливний пиріг з капустою – 10 швидких та смачних рецептів

Заливний пиріг з капустою – швидка та проста випічка, яку можна приготувати у духовці в домашніх умовах. Існує безліч рецептів швидких пирогів, тому що ця випічка повітряна і дуже смачна. Заливний пиріг з капустою, випечений у духовці, готується з мінімумом тесту та великою кількістю начинки. Готувати його можна на основі кефіру, сметани, кислого молока, майонезу і навіть йогурту. Начинку також можна міняти за бажанням.

Заливний пиріг з капустою та яйцем на кефірі в духовці.

За цим рецептом ви можете швидко приготувати смачну домашню випічку для своїх близьких. Тісто готуватимемо на кефірі і начинимо пиріг капустою з яйцем.

Інгредієнти:

на – 10 порції

  • Капуста білокачанна – ⅓ качана
  • Борошно – 3.5 склянки
  • Кефір – 2.5 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце куряче – 4 шт.
  • Олія соняшникова – для смаження
  • Олія вершкове – 1 ст.л.
  • Сода харчова – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Сіль за смаком

На порцію Калорії: 95 ккал Білки: 4.6 г Жири: 0.6 г Вуглеводи: 17.2 г

Процес приготування:

Як спекти смачний пиріг з капустою в духовці? Почистіть цибулину і наріжте тонкими півкільцями.

Цибулю посмажте до рум’яного кольору на розігрітій сковорідці зі олією. Потім налийте до нього 1/3 склянки води і згасіть, доки вся рідина не випарується.

Наріжте тонкою соломкою частина качана капусти. Дрібно нарізана капуста готується швидше.

Капусту перекладіть у сковорідку до цибулі, посмажте 10-15 хвилин, потім налийте до неї трохи води, посоліть і ще 5-10 хвилин згасіть, постійно перемішуючи, щоб не підгоріла.

Небагато підігрійте потрібну кількість кефіру, перелийте його в посуд для замісу тіста, всипте соду, щіпку солі, цукор і розмішайте. Потім розбийте в кефір два яйця і за допомогою міксера або віночка все перемішайте.

Борошно для тіста просійте через сито, щоб пиріг був повітрянішим. Порційно насипайте борошно до рідкої основи, продовжуючи тісто вимішувати міксером.

Замішуйте тісто до однорідного та без грудочків стану. Консистенція тесту має вийти як густа сметана. Залишіть тісто на 15 хвилин|мінути|.

У обсмажену капусту вбийте два яйця. Можна зварити яйця заздалегідь, нашаткувати і додати до капусти. Але із сирими яйцями швидше.

Швидко протягом 1 хвилини посмажте капусту з яйцем.

Розігрійте духовку до 180 ° С і підготуйте форму для запікання. Форму застелите папером для випічки і добре намажте вершковим маслом, щоб потім пиріг легко дістався з форми. Налийте у форму половину тесту. Поверх його укладіть рівним шаром смажену з яйцем капусту, не втискаючи її в тісто.

На начинку налийте другу половину тіста і рівномірно розподіліть ложкою його по поверхні.

Запікайте пиріг протягом 1 години. Вимкніть духовку і дайте постояти пиріг в ній хвилин 15. Потім рясно змастіть пиріг шматком вершкового масла і переверніть на дошку до дном вгору.

Акуратно розріжте приготований пиріг на порційні шматочки і розкладіть по тарілочкам.

Подайте до капустяного пирога ароматний чай.

Смачного!

Заливний пиріг з капустою на кефірі та майонезі в духовці.

У цьому рецепті вам пропонується приготувати тісто для заливного пирога на основі майонезу та кефіру. Ваша випічка буде дуже ніжною. Смак основи тіста в цьому рецепті чудово поєднується з начинкою і не перебиває смак капусти.

Інгредієнти:

  • Кефір – 1 ст.
  • Майонез – 250 г.
  • Мука – 6 ст. л.
  • Яйце – 5 шт.
  • Капуста – ¼ головки.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль та сода – по 1 щіпці.
  • Укроп – ½ пучка.
  • Олія для смаження.

Процес приготування:

1. Спочатку приготуйте начинку для пирога.

2. Почистіть цибулину, наріжте невеликими кубиками і обсмажте до золотистого кольору на невеликій кількості олії.

3. Наріжте капусту соломкою або маленькими кубиками, додайте в сковорідку до цибулі, посипте її сіллю і перцем, і згасіть до готовності.

4. Заздалегідь відваріть круто два яйця, почистіть їх і поріжте на середні кубики.

5. Кріп промийте і дрібно наріжте.

6. Нарізані яйця та кріп перекладіть до капусти і все розмішайте. Ваша начинка підготовлена.

7. За допомогою міксера в посуді для замісу тіста збийте три яйця з щіпкою солі та соди.

8. Додайте до збитих яєць майонез та теплий кефір та ще раз міксером розмішайте.

9. Потім до отриманої рідкої основи насипте просіяне через сито борошно і замісіть тісто. Його консистенція має бути, як у густої сметани.

Дивіться також:  Фокачча - 10 рецептів класичного італійського коржика в домашніх умовах

10. Форму для випікання застеліть пергаментним папером і намажте його олією.

11. Половину тесту налийте у форму.

12. На тісто обережно розкладіть капустяну начинку.

13. Начинку покрийте рештою тіста і розрівняйте ложкою поверхню пирога.

14. Випікайте пиріг при 180 ° С протягом 40 хвилин до появи рум’яної скоринки.

15. Готовий пиріг трохи остудіть і подавайте до столу.

Смачного!

Дуже смачний заливний пиріг з капустою на кефірі та сметані.

Тісто для заливного пирога, замішане на сметані та кефірі, виходить особливо пишним та ніжним. У капустяну начинку за своїм бажанням можете додати і різні спеції, і часник, і обсмажену моркву з цибулею.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2,5 ст.
  • Кефір – 1 ст.
  • Сметана – 6 ст. л.
  • Яйце – 4 шт.
  • Розпушувач – 1 ст. л.
  • Сахар – ½ ст. л.
  • Капуста – 1/3 головки.
  • Соль – ½ год. л.

Процес приготування:

1. Капусту для пирога наріжте тонкою соломкою, трохи посоліть і перетріть руками, щоб дала сік.

2. Потім сік злийте, додайте до неї на свій смак або свіжу зелень, або часник, або спеції, або смажені цибулю з морквою.

3. У посуд для замісу тіста розбийте три яйця та білок четвертого яйця, а жовток залиште для змащування пирога.

4. До яєць насипте цукор, посоліть їх і збийте віночком.

5. Потім додайте до збитих яєць необхідну кількість сметани та теплого кефіру і все добре перемішайте.

6. В окрему мисочку просійте на сито борошно і перемішайте з розпушувачем.

7. Борошно пересипте в рідку основу та замісіть тісто до однорідної та без грудочок консистенції.

8. Форму для випікання застелите шматочком спеціального паперу і рясно змастіть його вершковим маслом.

9. Капустяну начинку покладіть на дно форми рівним шаром.

10. Начинку залийте тістом і трохи струсіть форму, щоб тісто розподілилося рівномірно.

11. Жовток змішайте з однією ложкою сметани та отриманою сумішшю намажте пиріг зверху.

12. Запікайте в духовці пиріг при 180°С протягом 45 хвилин.

Смачного!

Низькокалорійний заливний пиріг на кефірі

Це рецепт приготування низькокалорійного десерту для тих, хто дотримується правил ЗОЖ або потребує дієтичного харчування. Готується такий пиріг із простих та корисних продуктів: овочів, кисломолочних продуктів та цільнозернового борошна або висівок.

Інгредієнти:

  • Знежирений кефір – 2 ст.
  • Цільнозернове борошно або висівки – 1.5 ст.
  • Капуста – 1/3 головки.
  • Морква – 2 шт.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Спеції, сіль та свіжа зелень до смаку.

Процес приготування:

1. Чистимо моркву, промиваємо та подрібнюємо на великій тертці.

2. Тонко шаткуємо соломкою капусту.

3. Натерту моркву обсмажуємо на рослинній або оливковій олії, посипавши її спеціями.

4. Потім до моркви кладемо нашатковану капусту і тушкуємо овочі до готовності.

5. Трохи нагріваємо необхідну кількість кефіру, додаємо до нього соду та перемішуємо.

6. До кефіру насипаємо борошно або висівки, трохи солі та оливкової олії та міксером замішуємо тісто.

7. Форму для випікання застилаємо спеціальним папером і змащуємо олією.

8. Наливаємо у форму рівним шаром частину тіста.

9. На тісто поміщаємо капустяну начинку.

10. Заливаємо начинку тестом, що залишився, і ложкою вирівнюємо його поверхню.

11. Запікаємо пиріг у духовці при 160 ° С протягом 40 хвилин.

12. Дієтичний та малокалорійний десерт готовий.

Їжте на здоров “я!

Простий і швидкий рецепт пирога з тушкованої капусти

За пропонованим рецептом ви можете приготувати дуже смачну випічку, використовуючи для начинки тушковану капусту. Тісто готуватимемо на сметані. Готується такий пиріг швидко та просто. Спробуйте!

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 ст.
  • Сметана – 1 ст.
  • Яйце – 3 шт.
  • Капуста – ½ качана.
  • Морква – 1 шт.
  • Томатная паста – 1 ст. л.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Сіль та цукор за смаком.

Процес приготування:

1. Спочатку приготуємо капустяну начинку для пирога.

2. Моркву чистимо, натираємо на тертці та обсмажуємо у казані або глибокій сковорідці.

3. Додаємо до моркви нашатковану тонкою соломкою капусту, солимо до смаку, наливаємо півсклянки води і гасимо протягом 15 хвилин, прикривши ємність кришкою. Після цього додаємо до капусти томатну пасту, цукор і гасимо ще деякий час, прибравши кришку, поки не випарується вся рідина.

4. Для приготування тіста поділяємо яйця на жовтки та білки.

5. Жовтки поміщаємо в посуд для замісу тіста і добре перемішуємо зі сметаною.

Дивіться також:  Овсяноблін класичний - 10 рецептів приготування вівсянобліну для правильного харчування (ПП)

6. Потім насипати до цієї суміші борошно, що просіює, сіль і розпушувач і замішуємо тісто до однорідного стану.

7. Білки збиваємо міксером, додаємо їх до тесту та акуратно перемішуємо.

8. Форму для випікання застилаємо папером і змащуємо олією.

9. Половину тіста наливаємо у форму.

10. На тісто розкладаємо тушковану капусту. На капусту виливаємо решту тіста і вирівнюємо його поверхню.

11. Запікаємо пиріг у духовці при 180 ° С протягом 35-40 хвилин, поки він не покриється золотистою скоринкою.

12. Ваша смачна випічка готова.

Їжте на здоров “я!

Смачний пиріг з свіжої капусти.

Цей рецепт заливного пирога зі свіжою капустою відноситься до страв нашвидкуруч. При дотриманні правильної пропорції продуктів у вас вийде чудова страва для сімейної вечері. Тісто замішуємо на кефірі. Капусту беремо свіжу, а якщо вона зимового сорту, то попередньо її обсмажуємо або тушкуємо. Важливий інгредієнт у цьому рецепті – вершкове масло.

Інгредієнти:

  • Борошно та кефір – по 2 ст.
  • Капуста – ½ качана.
  • Вершкове масло – 100 г.
  • Сахар – 2 ст. л.
  • Сіль та сода – по ½ ч. л.

Процес приготування:

1. У мікрохвильовій печі розтопіть вершкове масло і трохи підігрійте кефір.

2. У посуд для замісу тіста просійте необхідну кількість борошна та перемішайте його з содою.

3. Налийте до борошна теплий кефір, розтоплену олію та додайте сіль та цукор.

4. За допомогою міксера або віночком замісіть тісто до однорідного стану. Воно має вийти за консистенцією як сметана.

5. Тісто залиште на 20–30 хвилин, щоб набухло борошно, а кефір дав реакцію з содою.

6. Свіжу капусту, наріжте тонкою соломкою, посоліть і трохи рукою перетріть, щоб вона зменшилася в обсязі і дала сік.

7. Виберіть будь-яку форму для запікання та змастіть її олією.

8. У форму налийте половину тесту. На нього покладіть підготовлену капусту та залийте рештою тесту. Форму трохи струсіть, щоб тісто розподілилося рівномірно.

9. Запікайте пиріг у духовці при 180°С протягом 40–50 хвилин. Перевірте пиріг на готовність, проткнувши дерев’яною паличкою.

10. Готовий пиріг рясно намажте зверху вершковим маслом і посипте за бажанням кунжутом.

Смачного!

Пиріг з капустою та фаршем на кефірі в духовці.

В даному рецепті вам пропонується приготувати смачний і ситний пиріг з начинкою з фаршу і капусти. Ця страва буде ефектною і на святковому, і на повсякденному столі. Якщо подати у теплому вигляді та зі сметаною – пальчики оближеш!

Інгредієнти:

  • Мука – 6 ст. л.
  • Кефір жирний – 1 ст.
  • Яйце – 3 шт.
  • Капуста – ¼ головки.
  • Фарш – 300 г.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сода – 1/3 ч. л.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сіль та цукор за смаком.

Процес приготування:

1. У посуд для замісу тіста налийте підігрітий кефір, додайте дві ложки майонезу, просіяне через сито борошно, соду, сіль і цукор на свій смак. Потім вбийте у цю суміш яйця.

2. Віночком або міксером замісіть однорідне тісто, тільки міксером довго не перемішуйте, щоб залишилося тісто повітряним.

3. Цибулину почистіть, поріжте невеликими шматочками і підсмажте на олії до золотистого кольору.

4. До цибулі покладіть м’ясний фарш. Його посоліть, і додайте на свій смак будь-які спеції.

5. Фарш із цибулею перемішайте, щоб не було грудочок, і загасіть протягом 10 хвилин.

6. Капусту дрібно наріжте та обсмажте на окремій сковорідці. Змішайте капусту з|із| приготовленим фаршем. Цю начинку охолодіть, додайте|добавляйте| нарізану свіжу зелень, і спробуйте на смак.

7. Форму для випікання пирога застелите спеціальним папером і намажте олією.

8. У форму розкладіть рівним шаром приготовану начинку та залийте її тестом.

9. Запікайте пиріг у духовці при 200°С протягом 45–50 хвилин, поки тісто не пропечеться і пиріг не покриється гарною рум’яною скоринкою. Верх готового пирога змастіть вершковим маслом.

10. Спечений пиріг остудіть і перекладіть на блюдо начинкою догори. Посипте пиріг свіжою зеленню.

Смачного!

Заливний пиріг з капустою та куркою в духовці.

У цьому рецепті вам пропонується начинити заливний пиріг з капустою з курячим м’ясом. Начинка буде соковита та ароматна, адже курка добре поєднується з капустою. Тісто для цього пирога готуємо на кефірі із майонезом.

Інгредієнти:

  • Кефір – 1 ст.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Яйце – 4 шт.
  • Борошно – 1.5 ст.
  • Розпушувач – 1.5 ч. л.
  • Філе курки – 300 г.
  • Капуста – ¼ головки.
  • Сіль, чорний мелений перець та свіжа зелень на смак.
Дивіться також:  Пиріжки з цибулею та яйцем – 10 смачних рецептів пиріжків з начинкою з цибулі та яйця

Процес приготування:

1. У посуд для замісу тіста налийте теплий кефір, додайте до нього вказану в рецепті кількість майонезу та яєць. Суміш посоліть і віночком перемішайте.

2. В окрему тарілочку просійте борошно і змішайте з розпушувачем.

3. Потім борошно пересипте в суміш кефіру і замісіть тісто.

4. Куряче філе промийте, видаліть зайву вологу і поріжте на тонкі брусочки.

5. Нашинкуйте капусту, посолите, поперчите и перетрите рукой.

6. Змішайте нарізані філе та капусту і посипте начинку дрібно нарізаною свіжою зеленню.

7. Форму для пирога застелите папером для випікання і змастіть олією.

8. Половину приготовленого тіста перелийте у форму.

9. На нього рівним шаром розкладіть начинку. Закрийте начинку другою половиною тесту. Можете посипати пиріг кунжутом.

10. Запікайте пиріг у духовці при 180°С протягом 40–45 хвилин.

Їжте на здоров “я!

Пиріг з капустою та рибними консервами на кефірі.

В даному рецепті вам пропонується приготувати ще одну страву нашвидкуруч. Додавання в капустяну начинку консервованої в олії риби зробить смак пирога принципово відмінним від інших, і ця страва знайде своїх шанувальників. Головне в рецепті – наявність хороших консервів у олії чи власному соку. Це може бути тунець, сайра чи сардини.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 ст.
  • Капуста – 1/3 головки.
  • Рибні консерви – 1 банк.
  • Кефір – 1,5 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибуля та морква – по ½ шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Розпушувач – 1.5 ч. л.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

1. Почистіть цибулю та моркву, промийте їх і подрібніть на велику тертку.

2. Капусту наріжте тонкою соломкою.

3. Розігрійте на сковорідці олію і посмажте на ній цибулю та моркву. Потім додайте нашатковану капусту і на невеликому вогні овочі згасіть до готовності.

4. У консервованої риби видаліть зайві кісточки і трохи її розімніть вилкою.

5. Змішайте рибу з тушкованою капустою і на свій смак посоліть.

6. У посуд для замісу тіста налийте трохи підігрітий кефір, вбийте яйця, додайте розпушувач, сіль і майонез, і віночком замісіть тісто. Довго вимішувати тісто не треба, інакше не буде пишним. Тісто по консистенції має бути як густа сметана.

7. Форму для випікання намажте олією і налийте в неї одну частину тіста.

8. Помірно розкладіть на тесті приготовлену начинку і закрийте її іншою частиною тесту.

9. Запікайте пиріг у духовці при 180°С протягом 30 хвилин.

Їжте на здоров “я!

Покроковий рецепт пирога з капустою та грибами на кефірі

У даному рецепті вам пропонується приготувати ситний і смачний пиріг, начинивши його капустою з грибами. Це чудова альтернатива пиріжкам із капустою. Його можна готувати і до свята, і до обіду чи вечері. Гриби беремо будь-які, але краще справжні лісові. Рецепт простий та швидкий.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1.5 ст.
  • Кефір – 1 ст.
  • Майонез – 6 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Капуста – 1/6 головки.
  • Гриби – 250 г.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль та спеції за смаком.

Процес приготування:

1. Спочатку зваріть у підсоленій воді до готовності свіжі чи морожені гриби та наріжте їх невеликими шматочками.

2. Потім гриби обсмажте разом із порізаною цибулею на соняшниковій олії.

3. Капусту наріжте тонкою соломкою, посипте сіллю і рукою трохи перетріть, щоб дала сік і зменшила об’єм. Капусту не обсмажуємо.

4. У посуд для замісу тіста налийте теплий кефір, додайте майонез та яйця, і віночком перемішайте.

5. В окремій мисці змішайте просіяне на сито борошно з розпушувачем.

6. Потім додати борошно до рідкої основи і замісити однорідне тісто, щоб було консистенції густої сметани.

7. Форму для випікання змастіть олією і трохи посипте манкою.

8. Налийте у форму частину тіста.

9. На нього покладіть обсмажені гриби.

10. На гриби рівним шаром розкладіть нашатковану капусту.

11. Начинку залийте рештою тесту. По верху пирога розкладіть шматочки грибів для прикраси.

12. Запікайте пиріг при 180°С протягом 40 хвилин до рум’яної скоринки на поверхні.

Їжте на здоров “я!