Запечена горбуша в духовці – 10 смачних рецептів приготування

Запечена горбуша в духовці – страва, гідна найкрасивішого та найважливішого свята. Рибка виходить смачною, поживною та завжди красиво виглядає на столі. До того ж, готується вона досить просто та швидко. Щоб горбуша вийшла максимально соковитою, її можна замаринувати певним чином або доповнити овочами та зеленню. Усі можливі способи виготовлення описані в цій статті.

Соковита горбуша, запечена в духовці

Соковита горбуша, запечена в духовці, – страва для буднів та свят. Це найпростіший рецепт, який дозволить без особливих зусиль приготувати горбушу смачно і не пересушити. В середньому, залежно від розміру порції, на запікання піде від 15 до 30 хвилин.

Інгредієнти:

на – 3 порції

  • Горбуша – ¾ кг
  • Майонез столовий молочний – 100 гр.
  • Суміш перців – за смаком
  • Укроп – 1 пучок
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) – 100 гр.

Процес приготування:

Запечена горбуша у духовці готується дуже просто. Рибу розморозьте природним способом, потім добре промийте і просушіть паперовими серветками.

Розріжте тушку на стейки і одразу трохи посоліть рибу.

Візьміть глибоку миску, викладіть на неї майонез.

Додайте до майонезу мелену суміш перців.

Пучок кропу помийте і дрібно порубайте ножем. Додайте|добавляйте| зелень в миску і добре перемішайте масу.

У миску з маринадом викладіть горбушу і добре перемішайте, щоб|аби| стейки рівномірно покрилися сумішшю спецій. Маринувати горбушу можна протягом кількох годин, а можна готувати одразу.

Підготуйте деко. Його необхідно застелити харчовою фольгою, розкладіть рибу по деку.

Сирною стружкою можна посипати рибу відразу або зробити це за 10 хвилин до закінчення приготування. Запікайте горбушу при 180 градусах.

Для приготування соковитого горбуша буде достатньо півгодини.

Готову запечену горбушу з рум’яною скоринкою подавайте разом з гарніром на свій смак. Смачного!

Як приготувати філе горбуші в духовці

Як приготувати філе горбуші в духовці, щоб воно не пересохло при цьому, – завдання непросте, але можливе. Дуже важливо вибрати свіжу і не переморожену тушку горбуші і уважно дотриматися всіх кроків, вказаних у рецепті. Рецепт нескладний, ви його швидко запам’ятаєте та використовуватимете, вже не дивлячись у підказку.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Філе горбуші – 1 шт.
  • Укроп – 1 пучок.
  • Базилік – 3 гілки.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Помідори – 1 шт.
  • Спеції – до смаку.
  • Сіль кухонна – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Крім продуктів, вказаних у списку, вам знадобиться харчова фольга. Овочі та зелень необхідно помити та просушити. Якщо у вас ціла тушка горбуші, вам необхідно буде відокремити філе від кісток.

Крок 2. Філе обмийте та промокніть паперовими рушниками, не повинно бути зайвої вологи. Натріть філе сіллю та спеціями. Лист фольги покладіть на лист, змастіть його маслом і помістіть на неї рибу.

Крок 3. Зелень порубайте ножем, наріжте помідор часточками. Посипте горбушу зеленню, розкладіть зверху помідори. Заготовку збризкайте оливковою олією, потім загорніть у фольгу. Відправте лист з горбушею в духовку, розігріту до 190 градусів. Готуйте 20 хв.

Крок 4. Коли горбуша буде готова, акуратно розгорніть фольгу, розріжте філе на порції та подавайте з гарніром на свій смак. Смачного!

М’яка та соковита горбуша у фользі в духовці

М’яка і соковита горбуша у фользі в духовці подарує вам неповторний смак і надовго вгамує голод. Таку страву дуже зручно готувати на обід чи вечерю для цілої родини. При мінімумі часу та сил, у вас вийде чудова та соковита рибка.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Горбуша – 400 гр.
  • Лимон – 1/2 шт.
  • Корінь імбиру – 10 грн.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Перець чорний свіжомелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Горбушу розморозьте на нижній полиці у холодильнику. Тушку випатрайте і добре помийте з усіх боків. Потім промокніть рибу паперовими рушниками та наріжте стейками приблизно однієї товщини.

Дивіться також:  Деруни з кабачків – 6 рецептів

Крок 2. Для запікання вибирайте щільну та товсту харчову фольгу щонайменше 20 мкм. Лимон добре помийте гарячою водою і наріжте тонкими кухлями.

Крок 3. На середину листа фольги рівномірним шаром покладіть лимонні часточки. На лимонний шар викладіть горбушу, посоліть та приправте рибу.

Крок 4. Корінь імбиру очистіть, наріжте тонкими скибочками і розкладіть поверх горбуші. Потім наріжте кубиками і покладіть вершкове масло|мастило|.

Крок 5. Загорніть горбушу у фольгу і помістіть у духовку, розігріту до 190 градусів. Запікайте рибу 15-20 хвилин.

Крок 6. М’яку та соковиту запечену горбушу подавайте на стіл у гарячому вигляді з гарніром з овочів, картоплі або каш. Смачного!

Горбуша з сиром та помідорами в духовці

Горбуша з сиром та помідорами в духовці – страва, яка не потребує особливих уявлень. Вже за складом основних продуктів зрозуміло, що на вас чекає чудовий оригінальний смак. До того ж помідори та сир наповнять страву соковитістю та приємним ароматом.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Горбуша – 350 гр.
  • Сметана – 4 ст.л.
  • Помідори – 1 шт.
  • Сир твердих сортів – 70 грн.
  • Перець білий мелений – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сіль кухонна – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. За цим рецептом можна запікати лише філе горбуші або стейки. Тушку горбуші попередньо розморозьте, обробіть. Потім або розріжте на стейки, або відокремте філе від кісток та шкіри.

Крок 2. Шматочки риби натріть сіллю та меленим перцем з усіх боків. Молотий перець можна доповнити іншими спеціями для риби.

Крок 3. Помідор добре помийте під краном і наріжте тонкими кухлями.

Крок 4. Шматочки горбуші покладіть у жароміцну форму, полийте їх сметаною.

Крок 5. Зверху покладіть кілька кружків помідора.

Крок 6. Далі знову полийте заготовку сметаною.

Крок 7. Сир натріть на тертці і посипте заготовку. Запікайте горбушу з помідорами та сиром у духовці при 210-220 градусах протягом 15 хвилин.

Крок 8. Запечену з|із| сиром і помідорами горбушу прикрасьте гілочками свіжої зелені і подавайте на стіл. Смачного!

М’яка та соковита горбуша з сиром та майонезом у духовці

М’яка та соковита горбуша з сиром та майонезом у духовці – класика всіх святкових застіль та ресторанних меню. Такий спосіб приготування дозволяє зберегти всю соковитість рибного філе, а сир надає страві спокусливого аромату та доповнює рибний смак.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Філе корейки – 0,5 кг.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Сир твердих сортів – 200 грн.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – ​​для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Розробіть розморожену тушку горбуші, відокремте філе від кісток та шкіри. Підготуйте також інші необхідні продукти.

Крок 2. Наріжте філе горбуші порційними шматочками і розкладіть їх у змащеній олією формі. Рибу посоліть і поперчіть до смаку.

Крок 3. Потім змастіть філе горбуші майонезом.

Крок 4. Твердий сир натріть на дрібній тертці. Сирною стружкою посипте заготівлю. Надішліть форму з рибою в духовку, розігріту до 180 градусів.

Крок 5. Запікайте горбушу протягом 30 хвилин. Подавати горбушу, запечену з майонезом та сиром, можна у теплому та охолодженому вигляді. Смачного!

Горбуша, запечена в духовці з овочами

Горбуша, запечена в духовці з овочами, – страва, яка чудово впишеться у будь-яке меню влітку та взимку. У літній період ви можете доповнювати страву практично будь-якими сезонними овочами. А взимку можна використовувати заморожені овочі із супермаркету.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 50 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Сир напівтвердих сортів – 200 грн.
  • Вершки 20% – 150 мл.
  • Філе горбуші – 600 г.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Морквина – 200 гр.
  • Перець солодкий болгарський – 200 гр.
  • Олія рослинна без запаху – 1 ст.л.
  • Помідори – 400 грн.
  • Перець чорний свіжомелений – за смаком.
  • Сіль кухонна – за смаком.
Дивіться також:  Страви з качки – 18 рецептів приготування в домашніх умовах

Процес приготування:

Крок 1. Розморожену рибку обмийте проточною водою, просушіть паперовими рушниками і наріжте порційно. Цибулю і моркву очистіть та помийте. Морквину натріть на тертці, а цибулю наріжте півкільцями.

Крок 2. Болгарський перець очистіть від насіння та білих перегородок. М’якуш наріжте тонкою соломкою. Усі подрібнені овочі перемішайте в мисці.

Крок 3. Дно жароміцної форми змастіть олією. Викладіть на неї суміш овочів, а зверху покладіть шматочки філе горбуші. Посоліть і поперчіть рибу до смаку.

Крок 4. Помідори промийте і наріжте тонкими кухлями. Покладіть овочі поверх горбуші. Натріть на тертці шматочок напівтвердого сиру. Сирну стружку змішайте із вершками та отриманою масою залийте заготовку. Якщо сир несолоний, то можна ще трохи посолити заготівлю.

Крок 5. Форму закрийте харчовою фольгою та відправте у розігріту духовку. Запікайте при 190 градусах протягом 25 хвилин. Після цього приберіть фольгу і запікайте ще 15 хвилин, щоб сирна шапочка трохи зарум’янилася.

Крок 6. Запечену з овочами горбушу можна подавати навіть без гарніру в теплому та охолодженому вигляді. Смачного!

Горбуша з картоплею у духовці

Горбуша з картоплею в духовці – дуже вдале блюдо щодо поєднання продуктів і смаків. До того ж у вас за один прийом, приготується соковита і ніжна горбуша і дуже смачна картопля на гарнір. Але така складова страва відноситься до простих і швидких рецептів.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Філе горбуші – 2 шт.
  • Картопля – 1,5 кг.
  • Вершки – 1 ст.
  • Сир твердих та напівтвердих сортів – 200 гр.
  • Олія вершкове – 30 гр.
  • Сік лимонний – до смаку.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Приправа для рибних страв – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Якщо у вас ціла тушка горбуші, то її необхідно обробити та відокремити філе від кісток та шкіри. Картоплю почистіть і добре помийте. Також підготуйте решту продуктів зі списку.

Крок 2. Розріжте філе на порційні шматки приблизно 5-6 сантиметрів шириною. Складіть рибу в миску, посоліть, полийте лимонним соком і приправте її до смаку. Перемішайте філе та залиште на деякий час для маринування.

Крок 3. Картоплю наріжте тонкими часточками. Перекладіть її в окрему миску, посоліть та приправте.

Крок 4. Жароміцну форму змастіть вершковим маслом. Викладіть на дно форми шар із нарізаної картоплі.

Крок 5. На картопляний шар розкладіть шматочки рибного філе. Потім заготівлю полийте вершками. Форму закрийте фольгою та помістіть у духовку, розігріту до 180 градусів. Запікайте блюдо приблизно 45-60 хвилин. Готовність перевіряйте за станом картоплі.

Крок 6. Коли картопля буде готова, вийміть форму з духовки, приберіть фольгу і посипте тертим сиром блюдо. Поверніть форму в духовку, щоб|аби| сир розтопився і зарум’янився.

Крок 7. Рибу та картоплю розподіліть по порціях і подавайте на стіл як основну страву. Смачного!

Запечена горбуша з цибулею та морквою в духовці

Запечена горбуша з цибулею та морквою в духовці – страва оригінальна, але не відрізняється особливою складністю. Багато хто воліє горбуші інші види риби, тому що вважають її сухою. Але ми розповімо, як зробити філе горбуші соковитим та ніжним.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 25-30 хв.

Порцій – 4-6.

Інгредієнти:

  • Горбуша середнього розміру – 2-3 шт.
  • Спеції – до смаку.
  • Цибуля ріпчаста середнього розміру – 2-3 шт.
  • Морквина велика – 2-3 шт.
  • Майонез – 200 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Олія без запаху – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Горбушу випатрати, добре помийте з усіх боків і наріжте стейками по 3-4 сантиметри завтовшки.

Крок 2. Перекладіть рибу в миску, посоліть, приправте та додайте майонез, добре перемішайте. Залишіть трохи промаринуватися, поки займаєтеся підготовкою овочів.

Крок 3. Очистіть цибулини та морквину. Моркву натріть на тертці з великими отворами. А цибулю наріжте півкільцями. Овочі пасеруйте до м’якості на олії. Потім додайте в засмажку сік одного лимона, перемішайте.

Дивіться також:  Як смажити пельмені на сковороді: заморожені і немає – правильні рецепти

Крок 4. На деку розкладіть замариновану горбушу. Поверх рибного шару розкладіть овочеву засмажку рівномірним шаром.

Крок 5. Заготовку помістіть у духовку, розігріту до 180 градусів. Запікайте 20-30 хвилин. Горбуша з морквою та цибулею, приготована таким способом, виходить дуже соковитою та смачною. Подавайте страву у гарячому вигляді з гарніром чи без. Смачного!

Шматочки горбуші, запечені у фользі в духовці

Шматочки горбуші, запечені у фользі в духовці – просте та поживне блюдо. Через те, що риба нудиться у фользі, всі соки залишаються всередині і на виході горбуша залишається дуже ніжною. Подавати запечену рибу найкраще з легким гарніром із овочів або каш.

Час приготування – 20-25 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Філе корейки – 4 шт. (500 гр.)
  • Часник – 8 зубів.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Оливкова олія – за смаком.
  • Перець чорний свіжомелений – за смаком.
  • Чебрець сушений – 2-3 ч.л.
  • Кабачок/цукини – 2 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 3 шт.
  • Олія вершкове – 4 ст.л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Паприка мелена – 1 ч.л.
  • Петрушка – 0,5 пучка.

Процес приготування:

Крок 1. Шматочки філе розморозьте обмийте проточною водою та промокніть від вологи щільними паперовими рушниками. Філе складіть в загальну миску, полийте оливковою олією, додайте половину подрібненого часнику, сіль, мелений перець і чебрець, перемішайте. Можна відразу розкласти рибу на фольгу і потім посипати її спеціями.

Крок 2. Овочі добре промийте. Кабачки або цукіні наріжте півкухлями. У помідора видаліть місце кріплення плодоніжки та наріжте овоч тонкими часточками. Пір’я зеленої цибулі наріжте н короткими відрізками.

Крок 3. Овочі змішайте, полийте їх оливковою олією і додайте часник, що залишився, сік одного лимона, сіль, свіжомелений перець і паприку.

Крок 4. Овочеве асорті розділіть на чотири рівні частини. Потім розкладіть овочі за порціями до кожного шматочка філе горбуші.

Крок 5. Потім загорніть заготовки у фольгу, щоб не залишилося отворів у швах.

Крок 6. Запікайте філе горбуші в духовці за 200 градусів протягом 20-25 хвилин.

Крок 7. Горбушу, запечену у фользі в духовці, можна подавати навіть без гарніру. Смачного!

Горбуша, запечена у вершках у духовці

Горбуша, запечена у вершках у духовці – риба, ніжніше за яку ви не куштували. Вершковий аромат відтіняє рибний смак і робить його м’якшим. До того ж, сухе філе горбуші вже не здається таким. Така страва чудово поєднується з картоплею, приготовленою в будь-якому вигляді.

Час приготування – 120 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порцій – 7.

Інгредієнти:

  • Тушка горбуші – 2 кг.
  • Вершки від 10% – 350 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морквина – 2 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Олія без запаху – за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сіль кухонна – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Розморозьте тушку горбуші, випатрайте її та помийте. Хвіст і голова нам не знадобиться, відріжте їх. Наріжте рибу шматочками приблизно по парі сантиметрів завтовшки.

Крок 2. Покладіть рибу в ємність, посипте меленим перцем і посоліть, перемішайте, щоб горбуша покрилася спеціями. Залишіть рибу маринуватися на кілька годин. Очистіть цибулю і моркву. Наріжте цибулю півкільцями, а морквину натріть на тертці. Обсмажте овочі до м’якості на олії.

Крок 3. Візьміть широку жароміцну ємність, викладіть у неї шматочки горбуші. Зверху розкладіть овочі, що пасерують.

Крок 4. Залийте заготовку вершками і надішліть форму в духовку, прогріту до 200 градусів. Запікайте горбушу протягом півгодини.

Крок 5. Натріть сир на тертці. Через півгодини вийміть форму з рибою з духовки та посипте блюдо сирною стружкою. Збільшіть нагрів до 230 градусів і готуйте ще 10-15 хвилин.

Крок 6. У вас вийде чудова, соковита горбуша у вершках, з апетитною сирною скоринкою. Смачного!

Прокрутка до верху