Різноманітні страви з картоплі міцно зайняли свою позицію в кулінарії. Неймовірна кількість основних страв, гарнірів, супів, салатів і закусок з картоплі доступні і прості для приготування кожної господині. Способів приготування цього продукту маса: його можна зварити, посмажити, потовкти в пюре і нафарширувати. У кожної кухні світу свої особливості і секрети приготування цього овоча. Дуже часто картопля запікають у духовці з додаванням різних прянощів і спецій.
Смачний Рецепт запеченої картоплі в духовці
Для більш ароматного смаку картопля рекомендується запікати у фользі, без шкірки або в мундирі. Приготований таким способом картопля зберігає всі корисні мінерали.
Час приготування: одну годину.
Кількість порцій: 2.
Інгредієнти:
- Картопля – 5 шт.
- Рослинне або вершкове масло
- Сіль
- Чорний перець
- Будь-які інші спеції за бажанням
Спосіб приготування запеченого картоплі в духовці:
- Видалити ножем шкірку картоплі. Для запікання краще брати картопля середніх розмірів. Якщо ви запікаєте картоплю в мундирі, то слід ретельно промити його водою з допомогою жорсткої щітки для видалення всіх забруднень. Потім просушити паперовим рушником або серветкою.
- Попередньо рекомендується трохи відварити картоплю. Але за бажанням запікати картоплю в духовці можна сирим, тоді приготування займе трохи більше часу.
- Поставити каструлю з холодною водою на середній вогонь. Трохи посолити.
- Відварити картоплю протягом десяти хвилин.
- Фольгу нарізати на середніх розмірів квадрати і покласти на кожен по картоплі. Невеликий рада господиням: рекомендується загортати картоплю в два шари фольги, тоді при готуванні виключається ймовірність протікання соку.
- Зверху кожної картоплини зробити невеликий розріз і полити рослинним або топленным вершковим маслом. Додати сіль і чорний перець. За бажанням можна також додати сухі трави або інші улюблені спеції.
- Розігріти духовку до 200 °C.
- На деко викласти картоплю у фольгу і випікати протягом 30 хвилин. Якщо ви попередньо не відварювали картоплю, то варто збільшити приблизно на 30 хвилин.
- Для отримання золотистої і хрусткої скориночки слід відкрити фольгу за 15 хвилин до готовності.
- Картопля, запечена у фользі, виходить дуже ароматним і ніжним. Після приготування зверху можна посипати нарізаною зеленою цибулею. Бажано вживати картоплю відразу ж після приготування, щоб в повній мірі насолодитися його смаком.
Запечена в духовці картопля рекомендується подавати зі сметанним соусом з додаванням свіжої зелені і часнику. Такий гарнір ідеально поєднується зі стравами з м’яса, птиці, морепродуктів або риби.