Запечена картопля з грибами, крильцями і сиром

Картопля, приготовлена в духовці краще зберігає свої корисні властивості, а також смакові якості. Насправді, для приготування смачного, святкового страви, зовсім не обов’язково витрачати багато грошей на купівлю дорогих продуктів. Розглянемо простий рецепт приготування запеченої картоплі з курячими крильцями, грибами і сиром.

Для цього неймовірно смачного страви нам знадобиться:

 

  • 1. 1 кг курячих крил;
  • 2. 500 гр печериць;
  • 3. 5 великих картоплин;
  • 4. цибуля ріпчаста;
  • 5. сир твердий – 150-200 гр;
  • 6. майонез;
  • 7. кетчуп;
  • 8. соєвий соус;
  • 9. гірчиця;
  • 10. приправа для курки, сіль, перець чорний мелений.

 

Запечена картопля з грибами, крильцями і сиром

Етап № 1.

Готуємо маринад – в посуді змішуємо 50 грамів майонезу, 50 г кетчупу,
столову ложку соєвого соусу і 1 чайну ложку гірчиці. Тепер додаємо сіль, перець і приправу
для курки, за смаком. Ретельно все перемішуємо.

Етап № 2.

Заливаємо маринадом крила перемішуємо і залишаємо настоюватися. Для того, щоб крила були м’якими і соковитими, потрібно дати їм постояти 1,5-2 години. Якщо на цей час ви хочете прибрати крила в холодильник, кладіть їх на нижню полицю – занадто низька температура перешкоджає маринування м’яса.

Етап № 3.

Поки наші крила просочуються маринадом, приступаємо до інших приготувань. Гриби чистимо, ретельно промиваємо, кладемо на розігріту сковорідку і выпариваем з них воду. Якщо бачите, що вода вже випарувалася, додаємо
соняшникова або вершкове масло, засипаємо нарізаним кубиками луком і підсмажуємо до золотистого кольору. Чистимо картоплю, миємо й нарізаємо часточками.

Етап № 4.

Тепер викладаємо на деко спочатку картоплю, яку потрібно трохи присолити, потім крила, які вже добре замариновались, потім гриби і наливаємо склянку води з верху. Натираємо сир зверху, поливаємо кетчупом і майонезом. За бажанням можна посипати зеленню. Деко поміщаємо в розігріту духовку на 180-200 градусів. Термін запікання – годину-півтора в залежності від сорту картоплі. Ви можете картоплю перевірити ножем – якщо вона вже м’яка, то страва готова. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Гусак фарширований картоплею з фото