Запечені яблука в духовці

Запечені яблука в духовці – це незвичайні за смаком ласощі, які з легкістю можна віднести до корисних солодощів. Готується частування легко, впорається навіть дитина. Найчастіше для частування вибирають кисло-солодкі сорти яблук. Ніжний десерт припаде до душі малюкам і чудово впишеться в раціон тих, хто дотримується правильного харчування.

Запечені яблука в духовці з медом

Запечені яблука в духовці з медом мають чудові смакові якості. Приготування десерту не завдасть жодного клопоту. Бюджетні ласощі сподобаються кожному. Особливо актуальним є частування восени. У врожайний рік запечені яблука мають велику популярність.

Інгредієнти:

на – 2 порції

  • Яблука – 2 шт.
  • Мед – 1 ст.л.
  • Олія вершкове – 10 гр.
  • Кориця – 1 ч.л.

Процес приготування:

Запечені яблука в духовці готуються швидко та просто. Збираємо інгредієнти для яблучного десерту.

Вимиті яблука насухо витираємо та розрізаємо вздовж.

За допомогою чайної ложки виймаємо насіннєву коробку.

Поміщаємо оброблені фрукти у вогнетривку ємність.

Приправляємо яблука меленою корицею.

Присмачуємо медом. Прогріваємо духовку до 180 ° С.

Укладаємо зверху шматочки вершкового масла|мастила|. Форму закриваємо фольгою та поміщаємо на півгодини запікатися. Через 15-20 хвилин необхідно перевірити готовність яблук, проколів вилкою чи ножем. Залежно від сорту готовність яблук варіюватиметься.

Запечені яблука сервіруємо з морозивом, политим карамеллю.

Запечені яблука у духовці готові! Насолоджуємось десертом. Смачного!

Солодкі яблука з цукром, запечені в духовці.

Солодкі яблука з цукром, запечені в духовці є максимально простим і бюджетним десертом. Ніжне частування принесе незабутнє задоволення. Для ласощів вибираємо міцні сорти яблук. Приготування смачного десерту займе не більше півгодини.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порцій – 12

Інгредієнти:

  • Яблука великі – 12 шт.
  • Цукор-пісок – 12 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо яблука без пошкоджень та відважуємо цукровий пісок. Розігріваємо духовку до 180 ° С.

Крок 2. Ґрунтовно миємо яблука і витираємо паперовими рушниками.

Крок 3. Зручним способом вичищаємо начинки, не дістаючи до дна.

Крок 4. У заглиблення засипаємо цукровий пісок.

Крок 5. Заготовки розміщуємо на деку.

Крок 6. Поміщаємо яблука запікатися у духовку. Потрібно близько півгодини. У середині циклу перевіряємо готовність.

Крок 7. Обережно виймаємо приготовані яблука, використовуючи прихватку.

Крок 8. Яблука подаємо теплими або абсолютно остиглими. Смачного!

Яблука з медом та корицею в духовці

Яблука з медом і корицею в духовці мають особливий аромат, який запам’ятається надовго. Прості інгредієнти, як за помахом чарівної палички перетворюються на оригінальне частування. Печені яблука готуються за півгодини. Складнощів у виконанні рецепту повністю не буде навіть у новачка.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Яблука – 4 шт.
  • Мед – 4 ст.л.
  • Волоські горіхи – 2 ст.л.
  • Цукрова пудра – 1 год.
  • Кориця – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Яблука миємо та висушуємо паперовими рушниками. За допомогою економки або ножа зверху плодів зчищаємо шкірку. Включаємо духовку, встановивши панелі 180°С.

Крок 2. Пристосуванням для видалення нутрощів або просто ножем, виймаємо насіннєву коробку, не проколюючи дно, щоб не витекла начинка.

Крок 3. Розміщуємо заготовки у скляній ємності. Заглиблення наповнюємо медом.

Дивіться також:  Смажений сир халумі на сковороді – 5 рецептів з покроковими фото

Крок 4. Присипаємо фрукти меленою корицею.

Крок 5. Горіхи дрібно рубаємо та засипаємо зверху. Крім волоських горіхів можна використовувати інші. Поміщаємо фрукти в розпечену духову шафу на 20 хвилин. Час запікання десерту залежить від величини, сорту та зрілості фруктів. Важливо, щоб фрукти не втратили форму.

Крок 6. Акуратно діставши печені яблука, переміщуємо їх на блюдо та присипаємо цукровою пудрою та корицею.

Крок 7. Насолоджуємося частуванням. Смачного!

Запечені яблука з сиром

Запечені яблука з сиром – бездоганний варіант для корисного сніданку чи перекушування. Ласуни стовідсотково оцінять оригінальне частування. Нескладний процес зможе повторити навіть господиня-початківець. Приготування займе близько півгодини. Десерт безперечно можна віднести до “правильного”.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Яблука великі – 2 шт.
  • Мед – 2 ч.л.
  • Олія вершкове – 10 гр.
  • Сир знежирений – 100 гр.
  • Кунжут – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Виготовляємо продукти за списком. Вершкове масло можна замінити на кокосове. Включаємо духовку, встановивши на перемикачі 200 °С.

Крок 2. Вимиті яблука протираємо від вологи. Відрізаємо верхівки з паличками.

Крок 3. Виймаємо нутрощі, залишаючи стінки та дно.

Крок 4. Розминаємо сир, якщо він занадто сухий, присмачуємо сметаною або натуральним йогуртом. Заповнюємо яблучні заготовки сиром.

Крок 5. Укладаємо по чайній ложці меду або використовуємо сироп топінамбуру чи інші низькокалорійні сиропи.

Крок 6. Присипаємо кунжутним насінням.

Крок 7. Скляну або керамічну ємність змащуємо вершковим маслом. Розміщуємо яблука так, щоб вони не торкалися один одного.

Крок 8. Поміщаємо лист в добре нагріту духовку і запікаємо 15-20 хвилин.

Крок 9. Готові яблука дістаємо та переміщуємо на блюдо.

Крок 10. За бажання ще раз присипаємо яблука кунжутним насінням. Якщо до запікання нічим солодким не присмачували, це можна зробити зараз.

Крок 11. Подаємо десерт і насолоджуємось. Смачного!

ПП яблука, запечені в духовці без цукру

ПП яблука, запечені в духовці без цукру – десерт, який можна вживати без сорому совісті тим, хто стежить за фігурою та споживанням цукру. Як і в усьому, потрібна міра. Незважаючи на відсутність у рецептурі цукру в чистому вигляді, він міститься в родзинках та меді, кількість яких можна відрегулювати під свій смак.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Яблука – 2 шт.
  • Мед – 3 ст.л.
  • Волоські горіхи – 100 гр.
  • Родзинки – 70 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо продукти. Включаємо духовку, встановивши на регуляторі температуру 200°С. Перебираємо горіхи від соринок. За бажання трохи їх рубаємо. Додаємо промитий і висушений родзинки. Присмачуємо медом. Розмішуємо.

Крок 2. Яблука промиваємо та обтираємо насухо. Дістаємо насіннєву коробку за допомогою гострого ножа або спеціального пристрою. Важливо не проткнути дно. Укладаємо в керамічну форму.

Крок 3. Заповнюємо отвори приготованою начинкою.

Крок 4. Зменшуємо нагрівання до 180°С. Печемо яблука чверть години.

Крок 5. Скориставшись прихватками, дістаємо лист. Подаємо порційно. За бажання присмачуємо натуральним йогуртом. Смачного!

Яблука, запечені у фользі

Яблука, запечені у фользі – рецепт, який для своєї реалізації потребує мінімум інгредієнтів. Усього три компоненти і приголомшливий десерт у вас на столі. Смачне частування підійде до чаю на сніданок або для перекусу. Ніжна пюреподібна текстура, тане в роті та заворожує.

Дивіться також:  Гранола в домашніх умовах – 8 рецептів приготування

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Яблука – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Родзинки – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо яблука, цукор та родзинки. Промив ізюм, запарюємо гарячою водою і залишаємо хвилин на 5.

Крок 2. Миємо фрукти та обтираємо краплі. Виймаємо нутрощі. Проводимо дії обережно, щоб не пошкодити дно.

Крок 3. Заповнюємо поглиблення родзинками та посипаємо цукром.

Крок 4. Яблука окремо упаковуємо у фольгу та укладаємо у форму. Включаємо духовку, встановивши на температурному перемикачі 180°С.

Крок 5. Розміщуємо яблука запікатися на 30-40 хвилин. Час запікання залежить від сорту та величини плодів. Яблука повинні пропікатися, але зберегти форму.

Крок 6. Готові яблука обережно розпаковуємо та перекладаємо на тарілку.

Крок 7. Злегка остудивши, приступаємо до дегустації. За бажанням доповнюємо сметаною, вершками або йогуртом. Смачного!

Як запекти яблука в тісті

Як запекти яблука у тесті – питання, яке ніколи більше не виникне. Сьогодні розповім, як я готую частування протягом тривалого часу. Рецепт жодного разу не підбивав мене. Жоден ласун не встоїть перед оригінальним десертом. Ніжне яблуко в хрусткій оболонці не залишить байдужих.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Яблука великі – 2 шт.
  • Мед – 1 ст.л.
  • Тісто листкове – 150 гр.
  • Горіхи грецькі рубані – 2 ст.л.
  • Розіграш – 6 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Пудра цукрова – 1 год.
  • Борошно – для розкочування тіста.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо продукти. Листкове тісто заздалегідь дістаємо і даємо відтанути. Яблука миємо і витираємо. Включаємо духовку розігріватись до 180°С.

Крок 2. Курагу обдаємо гарячою водою і просушуємо паперовими рушниками. Ріжемо дрібними кубиками. Кришимо горіхи, попередньо перебравши їх. Поливаємо медом та з’єднуємо.

Крок 3. Знімаємо шкірку із фруктів. Розрізавши вздовж, виймаємо серцевину.

Крок 4. Начиняємо отвори масою з горіхів, кураги та меду.

Крок 5. Листкове тісто ділимо навпіл і розкочуємо кожен шматок, присипавши робочу поверхню борошном. З’єднуємо 2 половинки яблука та розміщуємо на тесті.

Крок 6. Яблуко загортаємо в тісто, добре скріплюючи краї.

Крок 7. Поміщаємо тісто у ємність для випікання.

Крок 8. Збовтуємо яйце і покриваємо тісто. Відправляємо десерт у духовку на півгодини.

Крок 9. Виймаємо лист з апетитною випічкою. Перекладаємо вироби на тарілку та припудрюємо. Смачного!

Яблука з рикоттою в духовці

Яблука з рикоттою у духовці виглядають досить апетитно та привабливо. Приготувати десерт зможе будь-хто. Ніжне частування оцінять усі, хто не вживає цукор і стежить за своєю формою. Елементарний рецепт не триватиме багато часу. Поки запікаються яблука, можна зайнятися чимось іншим.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Яблуко – 1 шт.
  • Мед – 1 ст.л.
  • Сир Рікотта – 80 гр.
  • Курага – 20 гр.
Дивіться також:  Солона форель у домашніх умовах - 10 швидких та смачних рецептів

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо інгредієнти. Промиваємо яблуко та витираємо. Курагу запарюємо окропом. Даємо постояти 5-10 хвилин. Потім зливаємо і промокуємо сухофрукти серветками.

Крок 2. Ріжемо кубиками розм’якшену курагу. У піалі з’єднуємо рикотту, мед та курагу. Добре вимішуємо вміст.

Крок 3. Розрізаємо вздовж яблуко, вичищаємо серединку та укладаємо половинки у керамічну форму.

Крок 4. Розподіляємо начинку. Забираємо в нагріту до 180 ° С духовку. Готуємо півгодини.

Крок 5. Дістаємо ніжне частування та подаємо, розклавши по блюдцям. Смачного!

Яблука, запечені часточками у духовці

Яблука, запечені часточками в духовці – чудові ласощі для малюків. Кориця, мед та яблука – чудове поєднання, що створює неповторну атмосферу. Осінній десерт готується просто та досить швидко. Найскладніше, що може бути у рецепті – це підготовка фруктів.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Яблука – 600-700 гр.
  • Мед – 2 ст.л.
  • Сік лимонний – 2 ст.
  • Кориця – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Плоди вибираємо міцні, щоби при запіканні вони не втратили форму. Миємо і витираємо.

Крок 2. Видавлюємо сік лимонний і змішуємо з медом. Прогріваємо до 180 ° С духова шафа.

Крок 3. Яблука ділимо навпіл, витягаємо насіннєву коробку і нарізаємо часточками плоди.

Крок 4. Яблучні часточки висипаємо у містку ємність та поливаємо лимонно-медовою заливкою.

Крок 5. Ретельно перемішуємо продукти ложкою, щоб кожна часточка просочилася заливкою.

Крок 6. Скляну форму заповнюємо яблуками та поливаємо залишками медової заливки.

Крок 7. Застосувавши дрібне ситечко, присипаємо меленою корицею.

Крок 8. Поміщаємо яблука у гарячу духовку на 20-35 хвилин. Через 20 хвилин проколюємо фрукти і за потреби готуємо. Акуратно дістаємо форму і даємо постояти.

Крок 9. Викладаємо печені яблука за розетками і присмачуємо медом за бажанням. Доповнюємо десерт гарячим чаєм. Смачного!

Печені яблука з медом та горіхами

Печені яблука з медом та горіхами виглядають максимально апетитно. Оригінальне частування буде доречним на святковому столі. Усі складові ідеально гармонують та доповнюють один одного. Привабливий десерт принесе гастрономічне задоволення.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Яблука – 500 гр.
  • Мед – 2 ст.л.
  • Волоські горіхи – 30 гр.
  • Родзинки – 30 гр.
  • Кориця – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Яблука обдаємо під краном водою та обсушуємо рушником. Кожен плід звільняємо від капелюшка з хвостиком. Плоди мають бути міцними. Прогріваємо духовку до 180 ° С.

Крок 2. У плодів вишкрібає серединку з насінням.

Крок 3. Горіхи уважно оглядаємо, щоб не було сміття, і крихтим гострим ножем. Висипаємо в миску, додаємо вимитий і просушений родзинки. Присмачуємо порошком кориці та медом. Якщо мед густий, розтоплюємо його на водяній бані. Вимішуємо вміст.

Крок 4. Яблучні заготовки наповнюємо ароматною начинкою.

Крок 5. З кришечок обриваємо хвостики та закриваємо фрукти капелюшками.

Крок 6. Переміщуємо яблука в жароміцну ємність. Поміщаємо запікати яблука на 15-20 хвилин. Для більших та твердих плодів знадобиться 35-40 хвилин.

Крок 7. Сервіруємо ласощі і насолоджуємося. Смачного!

Прокрутка до верху