Запечені яблука в духовці – 9 смачних рецептів

При вигляді цього ароматного фруктового десерту, ще не остиглого від жару печі, так і хочеться надкусити наливна плід, відчути його ніжність і тонкий аромат. Вибираємо вподобаний рецепт запечених яблук в духовці і отримуємо справжню насолоду від приготованого ласощі.

Запечені яблука в духовці з цукром

Це найлегший спосіб побалувати себе простий і дуже смачною фруктової сластью. Малюкам такий десерт забезпечить хорошу підтримку імунної системи.

Склад інгредієнтів:

  • яблука — 6 шт. (бажано, сорт Ренет Симиренка»);
  • звичайний цукор — 60 г;
  • масло вершкове — 100 г;
  • кількість кориці, м’яти використовуємо за вподобанням.

Спосіб приготування:

  • Для смачного страви вибираємо плоди великого або середнього розміру. Яблука добре помиємо, видаляємо жорстку серцевину. Вершковий жир поділяємо на маленькі частини, кладемо по шматочку всередину плоду і додаємо по десертній ложці цукру.
  • Загортаємо кожен фрукт у фольгу і відправляємо на 25 хвилин у духовку (180°C).

Щоб продукти не збезводнювалися в процесі запікання, на дно печі ставимо посуд з водою.

Готові яблука придбали дивовижно бурштиновий відтінок, апетитну рожеву шкірку і чудовий пряний аромат.

Як запекти з медом

Наповнивши свіжі плоди запашним медовим вмістом, отримуємо приголомшливо смачний десерт.

Список компонентів:

  • солодкі яблука — 5 шт.;
  • мед (обов’язково рідкий) — до 80 г;
  • ванілін.

Щоб м’якоть плодів у процесі теплової обробки не перетворилася на кашу, використовуємо фрукти однакового розміру з щільною зеленою шкіркою.

Порядок приготування:

  • Вирізаємо тверду серцевину з помитих і просушених паперовими серветками яблук.
  • Маємо плоди у формі або на деку.
  • Насипаємо в утворені лунки трохи ваніліну, кладемо по ложечці рідкого меду і відправляємо на 30 або 45 хвилин в духову шафу. Час приготування залежить від розмірів плодів.
  • Викладаємо готовий десерт на блюдо, збираємо ложкою запашний соус, що витекла на металевий лист, і додаємо солодкий складу в гарячі фрукти.

Яблука, запечені з медом — це не тільки смачний сніданок або швидкий перекус, але і дуже корисна для організму їжа.

Готуємо з корицею

Запашна спеція забезпечить плоди казковим ароматом, а мед або цукор наповнять десерт необхідної солодкістю.

Набір продуктів:

  • свіжі яблука — 5 шт.;
  • звичайний цукор або мед гречаний або квітковий) — до 10 ст. л.;
  • кориця мелена.

Ідеальним варіантом для такого методу термічної обробки стануть осінні фрукти кисло-солодких сортів.

Особливості приготування:

  • Для представленого способу запікання яблук в духовці плоди бажано розрізати навпіл, щоб складу спеції рівномірно розподілився по фруктам і добре просочив м’якоть.
  • Плоди ретельно промиваємо, просушуємо серветкою, ділимо на половинки. Гострим ножем видаляємо насіння з твердими перегородками – отримуємо красиво оформлені човники.
  • Посипаємо їх корицею, наповнюємо невеликою кількістю меду, щоб солодкість не витікала з яблук. Викладаємо продукти на деко, застелене металевої папером і відправляємо в духовку.
Дивіться також:  Пиріг з капустою в мультиварці

Випікаємо 20 хвилин при t=180°C, подаємо страву в гарячому вигляді.

Як запекти яблука в духовці цілком

Прекрасний варіант десерту, у пісні дні успішно замінює цукерки, торти, тістечка та інші небажані солодощі.

Необхідні продукти:

  • кисло-солодкі фрукти («Гренні Сміт» або «Гольден») — 6 шт.

Щоб фрукти в процесі приготування не придбали некрасивий темний відтінок, збризкуємо їх соком лимона.

Приготування страви:

  • Ретельно помиті й просушені яблука викладаємо в вогнетривку форму. Акуратно вливаємо на дно посуду трохи питної води.
  • Відправляємо страву на 15 хвилин у духовку, нагріту до t=180°C. Готові плоди повинні стати м’якими, тому час запікання коригуємо в залежності від сорту і розміру.

Дістаємо десерт з печі і дозволяємо собі маленьку «вільність» — посипаємо рум’яний десерт солодкої пудрою і з задоволенням ласуємо корисним стравою.

Печені яблука з сиром в духовці

Усього 150 грамів кисломолочного продукту, сполученого з фруктом, необхідно для одержання корисного дієтичного сніданку.

Перелік інгредієнтів:

  • свіжі яблука — 5 шт.;
  • яєчний жовток;
  • домашній сир — 150 г;
  • білий цукор або мед — 40 г;
  • ванілін і порошок кориці — по ½ ч. л.;
  • світлий родзинки без кісточок — 50 г (використовуємо за бажанням).

Метод приготування:

  • Для цього рецепта підійдуть не занадто м’які плоди. Дотримуємося головна вимога правильної технології — добре промиваємо продукти, потім просушуємо. Видаляємо з яблук жорсткі серцевини.
  • В якості начинки вибираємо зернистий сир. Збиваємо його блендером або протираємо через сито. Якщо використовуємо в рецепті родзинки (кишмиш), цукровий пісок нам не буде потрібно.
  • З’єднуємо в чаші кисломолочний продукт, жовток, сухофрукти, корицю і ванілін. Ретельно перемішуємо компоненти начинки.
  • Викладаємо плоди в невелику форму і наповнюємо утворені порожнини фруктів приготованою масою.

Відправляємо блюдо в попередньо нагріту духовку (t=180°C). Подаємо запечені яблука з сиром в гарячому вигляді.

В листковому тісті

Пропонуємо один із самих смачних і ефектних десертів — яблука в листковому тісті.

Дивіться також:  Осетинський пиріг – 9 рецептів приготування

Необхідні продукти:

  • яблука — 3 шт.;
  • згущене молоко варене;
  • ядерця горіхів — 60 г;
  • кориця;
  • листкове тісто — упаковка.

Технологія приготування:

  • Фрукти, як завжди, добре промиваємо і просушуємо.
  • Змішуємо в піалі подрібнені горіхи і згущене молоко. Начиняємо фрукти одержаним складом.
  • Розкачуємо тісто не дуже тонким шаром, поділяємо його на смужки (5 х 1 см) і формуємо плетену основу. Для одного яблука необхідно 8 частин листкового продукту.
  • Поміщаємо підготовлені плоди у форму для запікання, залишаючи між фруктами деяку відстань. Вирізаємо склянкою з плетеного тіста кружечки, викладаємо їх на кожен плід у вигляді красивої «кришечки». Відправляємо страву на 30 хвилин у духовку (180°C).

Можна використовувати інший варіант оформлення десерту – приготувати своєрідні пиріжки.

  • Для цього розкачуємо тісто, ділимо його на квадрати, в центрі яких розміщуємо по начиненному яблуку.
  • В якості наповнювача готуємо суміш з меду і розчавлених горіхів.
  • З’єднуємо кінці пластів, утворюючи такий симпатичний мішечок.
  • Змащуємо вироби збитим яйцем і відправляємо в духовку.

Вибираємо спосіб запікання яблук в тісті з особистих уподобань і смаків. Обидва десерту виходять надзвичайно смачними!

З начинкою з рису і родзинок

Представлене страва стане чудовим десертом, і цілком самостійним, досить поживним страв.

Необхідні компоненти:

  • яйце;
  • білий дрібний родзинки — 30 г;
  • яблука — 6 шт.;
  • звичайний цукор і пудра з нього — по 6 ст. л.;
  • рис — 4 ст. л.;
  • масло вершкове — 40 р.

Етапи приготування:

  • Маленькі ягоди «купаємо» в теплій воді, просушуємо серветками.
  • Також добре обробляємо рис. Відварюємо її в злегка підсоленій рідини, потім промиваємо в друшляку під водяним струменем.
  • Повертаємо крупу в каструлю, додаємо ізюм і ложку окропу. Дві хвилини припускаємо продукти на самому тихому вогні в закритому вигляді, потім приправляємо вершковим жиром і звичайним цукром.
  • Отриману масу трохи охолоджуємо, додаємо збите яйце і перемішуємо складу.
  • Чисті яблука звільняємо від серцевини. Для цієї страви робимо виїмку більшого розміру, ніж в попередніх рецептах.
  • Наповнюємо плоди приготовленої начинкою, трохи утрамбовуючи її. Залишки солодкого складу викладаємо зверху основного шару у вигляді маленьких гірок. Щоб шкірка фруктів не потріскалася, наколюємо їх в декількох місцях зубочисткою. Поміщаємо вироби у форму, вливаємо трохи води і випікаємо 40 хвилин (180°C).

Ранковий сніданок з апетитних яблук з рисом і родзинками — страва цілюща й дуже поживне. Енергії вистачить на весь день!

Дивіться також:  Пиріг з айвою — 7 рецептів приготування

Запечені яблука з горіхами в духовці

Ідеальне поєднання фруктів і улюблених ядерець подарує чудовий смак і безсумнівну користь для організму.

Склад продуктів:

  • яблука — 8 шт.;
  • масло вершкове — 20 г;
  • сушену журавлину, родзинки і ядра горіхів використовуємо за уподобанням;
  • звичайний цукор — 50 г;

Спосіб приготування:

  • Видаляємо серцевину з промитих і просушених яблук. Бічні частини плодів зрізаємо ножем. Робимо це під кутом 45 градусів, щоб трохи розширити верхівку влаштованого поглиблення.
  • Горіхи і сухофрукти також промиваємо і промокаємо серветками.
  • Викладаємо плоди на деко, залишаючи між ними необхідну відстань.
  • Поміщаємо в кожен фрукт по кубику масла і половині десертної ложки цукру. Щоб сушена журавлина і раскрошенные ядерця не пригоріли у процесі теплової обробки, наповнення яблук починаємо саме з цих компонентів.
  • Шар викладених сухофруктів посипаємо тертими горіхами.

Запікаємо страву 20 хвилин при t=180°C, подаємо на стіл в гарячому вигляді. Правда, в холодному стані цей розкішний десерт буде таким же смачним.

Яблучний десерт з меренгою

Чудове страву з запечених фруктів з повітряним кремом — улюблені ласощі всіх ласунів.

Список інгредієнтів:

  • шоколад темний — приблизно, плитка;
  • сік лимона;
  • арахіс (підсмажений і очищений) — 16 шт.;
  • свіжі яблука — 4 шт.;
  • звичайний цукор — 120 г;
  • білки яєчні — 2 шт.

Приготування страви:

  • Промиті фрукти поділяємо на половинки, скроплюємо соком лимона, видаляємо насіння з жорсткими перегородками.
  • Викладаємо частини плодів на деко, застелене пергаментом.
  • Поміщаємо в утворені лунки по 2 ядерця і по стільки ж шматочків шоколаду. Запікаємо продукти 30 хвилин (200°C).
  • З’єднуємо в чаші яєчні білки і звичайний цукор, збиваємо до складу стійких та крутих піків, щоб меренга не обвалювалася» з ложки. При бажанні додаємо дрібку лимонної кислоти.
  • Дістаємо з духовки фрукти. Поміщаємо збитий складу в кулінарний мішок і покриваємо нею плоди.
  • Повертаємо страву в жар печі, де підрум’янюємо додані повітряні «шапочки». Решту пишної маси відсаджуємо на папір і також запікаємо до золотистого відтінку.

Відправляємо фруктовий десерт і окремо приготовану меренгу на час в холодильник. Остигле ласощі посипаємо пудрою, подаємо до столу.

Вибір кращого рецепту запечених яблук в духовці — питання смаків і переваг, адже у кожної страви є свої переваги і приємна родзинка.

Прокрутка до верху