Запечений мінтай у духовці – це один із найбільш бюджетних та популярних способів приготування рибних страв. Мінтай є досить дешевою рибою з приємним смаком та ніжним філе, у ньому немає дрібних кісточок. Рибу можна різними способами запекти в духовці: під соусом, із сиром, овочами чи грибами, у фользі чи будь-якій жароміцній формі. У вас не виникне жодних проблем з реалізацією будь-якої кулінарної ідеї.
Запечений мінтай у духовці з цибулею та морквою
Запечений мінтай у духовці з цибулею та морквою – це швидко та смачно. А швидкість приготування та простота процесу – це одні з основних вимог до рецептів у сучасних господинь. Отже, не витрачатимемо час і приступимо, нам буде потрібно філе мінтаю, очищені овочі, сир, спеції та майонез.
Інгредієнти:
на – 2 порції
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) – 50 гр.
- Морква – 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Філе мінтаю – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сік лимонний – 2 ст.л.
- Майонез – 1 ст.л.
- Чебрець – за смаком
- Олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
Як приготувати найсмачніший мінтай в духовці? Очистіть та помийте овочі. Цибулю наріжте четвертинками кілець, а морквину натріть на великій тертці. На розігріту сковороду влийте пару столових ложок олії та смажте подрібнені овочі до м’якості. В кінці посоліть і поперчіть засмажку до смаку.
Філе мінтаю посоліть, поперчіть і полийте лимонним соком. Залишіть рибу на 10 хвилин|мінути|.
Покладіть на дно жароміцної форми половину овочевої засмажки, покладіть пару гілочок чебрецю.
На смажені овочі розташуйте філе мінтаю, на рибу також покладіть кілька гілочок свіжого чебрецю.
Засмаку, що залишилася, розкладіть по рибі і полийте заготівлю майонезом або сметаною.
Натріть сир на великій тертці та посипте стружкою, блюдо з мінтаю.
Запікайте мінтай з|із| цибулею і морквиною в духовці при 180 градусах протягом 25 хвилин. Готову страву з апетитною рум’яною скоринкою можна подавати на стіл прямо в жароміцній формі. Смачного!
Філе мінтаю, запечене з картоплею в духовці
Філе мінтаю, запечене з картоплею в духовці – це ідеальна страва для вечері. А найсмачніше в ньому не мінтай, а саме картопля. При такому способі приготування картопля виходить ніжною, розсипчастою і дуже смачною. Спробуйте один раз і ви повертатиметеся до цього рецепту знову і знову.
Час приготування: 80 хв.
Час приготування: 20-30 хв.
порцій – 5.
Інгредієнти:
- Філе минтая – 800 г.
- Сир твердий – 60 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Картопля – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Олія – для змащування форми
- Вершки – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Філе мінтаю розріжте на частини та посоліть рибу. Картопля почистіть та помийте. З часнику та цибулі зніміть лушпиння.
Крок 2. Наріжте картоплю тонкими кружальцями. Складіть нарізку в миску, посоліть і полийте олією.
Крок 3. У миску зі сметаною видавіть через прес зубчики часнику, додайте|добавляйте| сіль|соль| і перемішайте.
Крок 4. Головку цибулі наріжте тонкими півкільцями.
Крок 5. На дно форми, змащеної олією, покладіть філе мінтаю, змастіть його сметанним соусом. Далі покладіть шар із цибулі, його також промажте соусом. І зверху покладіть кружечки картоплі. Заготівлю посипте тертим сиром.
Крок 6. Запікайте мінтаю з картоплею в духовці при 200 градусах протягом години. Готову страву розділіть на порції та подавайте на стіл у гарячому вигляді. Смачного!
Найсмачніший мінтай у духовці з овочами
Найсмачніший мінтай у духовці з овочами можна приготувати лише у духовці. У такому оригінальному виконанні страву можна подати навіть на святковий стіл. Запікається філе мінтаю разом з овочами у вигляді запіканки. Список овочів у рецепті на свій смак ви можете змінювати або доповнювати.
Час приготування: 1 год.
Час приготування: 20 хв.
порцій – 4.
Інгредієнти:
- Філе минтая – 600 г.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Перець солодкий – 200 гр.
- Сіль за смаком
- Морквина – 200 гр.
- Олія – 10 мл.
- Помідори – 400 грн.
- Сир твердий – 100 гр.
- Вершки 25% – 100 гр.
- Вершки 10% – 250 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Розморожене філе мінтаю обмийте та промокніть паперовими рушниками. Викладіть його в жароміцну форму, змащену олією. Минтая посоліть і поперчіть.
Крок 2. Помийте овочі. Цибулю наріжте півкільцями, солодкий перець – соломкою, а моркву натріть на тертці. На рибу спочатку покладіть цибулю.
Крок 3. Далі зробіть шар із суміші перцю та моркви. Наріжте помідори тонкими кружальцями і покладіть наступним шаром, трохи посоліть.
Крок 4. Твердий сир натріть на тертці. Для вершкового соусу з’єднайте сметану та вершки, посоліть і приправте його до смаку.
Крок 5. Посипте заготовку тертим сиром і залийте вершковим соусом. Запікайте мінтаю з овочами в духовці при 190 градусах протягом 40 хвилин.
Крок 6. Запеченому мінтаю з овочами дайте кілька хвилин, щоб блюдо охололо, потім розріжте на порції, посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл. Смачного!
Мінтай, запечений у фользі у духовці
Мінтай, запечений у фользі в духовці, – це зручний спосіб приготування риби. А найголовніше, вам не доведеться відмивати лист після готування. Щоб зробити рибу максимально смачною та ароматною, нам знадобляться спеції та цибуля, але про все докладно у рецепті.
Час приготування: 90 хв.
Час приготування: 30 хв.
порцій – 5.
Інгредієнти:
- Приправа для риби – 1 ст.
- Вода – 500 мл.
- Мінтай – 5 шт.
- Морквина – 2 шт.
- Сіль – 1 ч.л.
- Сир твердий – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сметана – 180 г.
- Кислота лимонна – 1 год.
- Вода – 1 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Розморозьте мінтаю, підготуйте необхідні овочі, сметану, сир та спеції.
Крок 2. Жаростійку форму застеліть фольгою так, щоб її половина звисала з форми. Надалі ми завертатимемо страву у фольгу.
Крок 3. У склянці води розведіть чайну ложку лимонної кислоти. Також можна використати лимон.
Крок 4. Перекладіть рибу в глибоку ємність, щоб було зручніше перемішувати. Посолити і додати приправу, влити половину склянки води з лимонною кислотою. Добре перемішайте мінта руками і залиште маринуватися на 10 хвилин.
Крок 5. Цибулю наріжте четвертинками кілець. Залийте цибулю розчином лимонної кислоти, що залишився, залиште на 5 хвилин.
Крок 6. Після того, як мінтай трохи промаринується, розкладіть його в жароміцній формі.
Крок 7. Зверху кладіть цибулю.
Крок 8. Далі покладіть шар із тертої моркви.
Крок 9. Полийте заготовку сметаною.
Крок 10. Посипте заготовку тертим сиром і вкрийте фольгою форму.
Крок 11. Запікайте страву в духовці при 190 градусах протягом години до одержання рум’яної сирної скоринки.
Крок 12. Злегка продавіть блюдо вилкою, щоб овочі також просочилися рибним соком.
Крок 13. Мінтай, запечений у фользі, виходить дуже соковитим та смачним, подавайте його з гарніром з картоплі. Смачного!
Смачний мінтай у сметані в духовці
Смачний мінтай у сметані в духовці готується до неподобства просто. У будь-який день ви легко можете зібрати та запекти улюблену страву в духовці. Крім приємного смаку, мінтай ще й дуже гармонійно поєднується з багатьма продуктами, не конкуруючи з ними до смаку, а приймаючи на себе частину їх аромату.
Час приготування: 2 год. 15 хв.
Час приготування: 10 хв.
порцій – 2.
Інгредієнти:
- Часник гранульований – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Мінтай – 400 грн.
- Огірки мариновані – 100 грн.
- Вершки – 150 гр.
- Сіль за смаком
- Кріп – 4 гілки.
Процес приготування:
Крок 1. Огірки для рецепту беріть саме мариновані, солоні не підійдуть. Рибу заздалегідь розморозьте.
Крок 2. Якщо у вас ціла риба, її необхідно випатрати і відрізати голову. Помийте тушку та наріжте її стейками. Відразу посоліть і приправте перцем до смаку.
Крок 3. Складіть шматочки мінтаю в жароміцну форму.
Крок 4. Кріп дрібно нарубайте ножем, мариновані огірки натріть на дрібній тертці.
Крок 5. У мисці змішайте огірки, кріп, сметану та гранульований часник.
Крок 6. Отриманим соусом добре промажте минтая у формі. Потім приберіть холодильник для маринування на 1-1,5 години. Духовку прогрійте до 180-190 градусів.
Крок 7. Запікайте мінтаю в духовці протягом 30-35 хвилин. Подавати рибу можна з різноманітними гарнірами на ваш смак. Смачного!
Філе мінтаю з сиром у духовці
Філе мінтаю з сиром у духовці можна швидко приготувати для всієї родини на вечерю. Як гарнір до запеченої риби ідеально підійде картопля або варений рис. І не біда, якщо не весь мінтай з’їли, навіть у холодному вигляді риба залишається дуже смачною.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування: 15 хв.
порцій – 6.
Інгредієнти:
- Помідори – 2 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сік лимонний – 2 ст.
- Мінтай – 600 грн.
- Сіль за смаком
- Сир – 100 гр.
- Сметана – 2 ст.л.
- Петрушка – 30 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте тушки мінтаю або філе. Овочі помийте.
Крок 2. Рубу наріжте невеликими порційними шматочками і покладіть рівним шаром у жароміцну форму, полийте її лимонним соком.
Крок 3. Щедро змастіть мінтай сметаною, посипте сіллю та меленим перцем.
Крок 4. Помідори наріжте часточками та покладіть шаром поверх риби.
Крок 5. Твердий сир натріть на тертці і посипте стружкою заготівлю. Надішліть форму в духовку, розігріту до 180 градусів на півгодини.
Крок 6. Страва виходить дуже ароматним, соковитим та смачним.
Крок 7. Ножем акуратно розріжте запеченого мінтаю з помідорами та сиром на порції та подавайте на стіл. Петрушку наріжте і посипте готову страву нею вже в тарілках. Смачного!
Мінтай з цибулею, морквою та майонезів у духовці
Мінтай з цибулею, морквою та майонезів у духовці – це смачна та корисна страва. Його навіть можна віднести до класики, яка таким чином вписалася в кулінарний світ. У складі нічого зайвого, ви вгамуєте голод, заповніть сили і підтримаєте організм корисними мікроелементами.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 15 хв.
порцій – 2.
Інгредієнти:
- Мінтай – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Приправи для риби – 0,5 ч.л.
- Морквина – 1 шт.
- Майонез – 2 ст.л.
- Сіль за смаком
- Олія – для змащування форми
Процес приготування:
Крок 1. Тушки мінтаю випатрайте, помийте і наріжте порційними шматочками.
Крок 2. Очистіть та помийте цибулю та морквину. Цибулю наріжте кільцями, а моркву натріть на великій тертці. Жаростійку форму змастіть олією. Покладіть у форму подрібнену морквину і цибулю.
Крок 3. На овочевому шарі розташуйте шматочки мінтаю, посоліть рибу і приправте спеціями.
Крок 4. І нарешті, змастіть мінтаю майонезом і помістіть форму в духовку. Запікайте мінтаю з овочами в духовці при 180 градусах протягом півгодини.
Крок 5. Запеченого з овочами мінтаю під майонезом подавайте в гарячому вигляді з гарніром з картоплі або макаронів. Смачного!
Як приготувати філе мінтаю в брикетах в духовці.
Як приготувати філе мінтаю в брикетах в духовці, щоб смачно і просто, для всієї родини і всім сподобалося – це не найскладніше завдання. Ми пропонуємо використовувати поширений спосіб запікання з пряними спеціями з вершковим соусом та під сирною шапочкою.
Час приготування: 1 год.
Час приготування: 20-30 хв.
порцій – 6.
Інгредієнти:
- Трави прованські – до смаку
- Мука – 1 ст.л.
- Філе мінтаю в брикетах – 1 кг
- Перець мелений – за смаком
- Олія вершкове – 1 ст.л.
- Сир твердий – 150 гр.
- Молоко – 300 мл.
- Сіль за смаком
- Цибуля зелена – за смаком
Процес приготування:
Крок 1. Відразу увімкніть духовку, щоб вона розігрілася до 250-275 градусів.
Крок 2. Філе мінтаю в брикетах розморозьте, промокніть паперовими рушниками і розкладіть на деку. Надішліть рибу в духовку на 5-6 хвилин.
Крок 3. У каструлі розтопіть вершкове масло, додайте|добавляйте| до нього борошно і обсмажте помішуючи.
Крок 4. Поступово влийте молоко та продовжуйте помішувати соус.
Крок 5. Сир натріть на тертці із середніми або великими осередками. Додайте половину сирної стружки до соусу і доведіть його до однорідного стану.
Крок 6. Візьміть жароміцну форму з високими бортиками, влийте на її дно трохи вершкового соусу. Покладіть зверху мінтай, посоліть та приправте його.
Крок 7. Полийте рибу соусом та посипте прованськими травами.
Крок 8. Посипте заготовку тертим сиром і надішліть у духовку на 25 хвилин. Температуру духовки зменште до 230 градусів.
Крок 9. Запеченого мінтаю перед подачею посипте нарізаною зеленою цибулею. Цибулю можна замінити петрушкою чи кропом, якщо вам так більше подобається. Смачного!
Дієтичний рецепт мінтаю в духовці
Дієтичний рецепт мінтаю в духовці – це рецепт для тих, хто хоче харчуватися смачно і без шкоди для фігури. Духовка ідеально підходить для приготування легких та смачних страв. Разом із мінтаєм запікатимемо і овочі. Тому питання з гарніром також вирішено.
Час приготування: 1 год.
Час приготування: 20 хв.
порцій – 6.
Інгредієнти:
- Філе мінтаю – 2-3 шт.
- Спеції – за смаком
- Овочі – 500 грн.
- Сіль за смаком
- Олія – для змащування форми
Процес приготування:
Крок 1. Овочі для страв можна підбирати будь-які, які вам більше подобаються або які є в наявності. У нас будуть помідори, цибуля, морквина, болгарський перець та часник. Філе мінтаю розморозьте і промокніть паперовими рушниками.
Крок 2. Овочі наріжте великими шматочками, часник подрібніть. Овочеве асорті приправте та додайте подрібнений часник. Жароміцну форму змастіть олією і викладіть у неї овочі. Запікайте овочі в духовці за 180 градусів. Залежно від розміру нарізки, запікання може піти від 15 до 30 хвилин.
Крок 3. Посоліть рибу і приправте спеціями до смаку.
Крок 4. Дістаньте форму із духовки, зверху, на запечені овочі покладіть філе мінтаю. Надішліть форму назад у духовку. Риба готується дуже швидко.
Крок 5. Дієтичного мінтаю подавайте разом із овочами, які запікалися разом із рибою. Смачного!
Мінтай на подушці в духовці
Мінтай на цибульній подушці в духовці – це страва, яку, напевно, кожному доводилося куштувати. Це один із найпопулярніших способів приготувати смачну запечену рибу. До того ж вона не пересихає і не пригоряє на дно форми.
Час приготування: 24 год.
Час приготування: 10-15 хв.
порцій – 4.
Інгредієнти:
- Цибуля ріпчаста – 400 гр.
- Мінтай – 1 кг
- Спеції – за смаком
- Олія – скільки буде потрібно
Процес приготування:
Крок 1. Тушки мінтаю повністю розморозьте, випатрайте, добре помийте і потім наріжте порційними шматочками.
Крок 2. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте четвертинками кілець.
Крок 3. Для запікання візьміть форму із високими бортами. Спочатку сформуйте з цибулі подушку. Посоліть овочі до смаку.
Крок 4. Далі розташуйте шматочки мінтаю на подушці цибулі, полийте їх олією.
Крок 5. Посоліть та приправте заготовку спеціями.
Крок 6. Надішліть форму з мінтаєм і цибулею в розігріту до 220 градусів духовку. Через 7 хвилин від початку запікання, дістаньте форму і змастіть мінтаю за допомогою силіконового пензлика соком, що утворився.
Крок 7. Таку процедуру зі змащуванням мінтаю соком повторіть ще 2 рази. До закінчення чергового 7-хвилинного циклу страва буде готова. Подавайте мінтаю на подушці з|із| ніжним картопляним пюре. Смачного!