Запечений мінтай у фользі в духовці – це бюджетна страва, яку зможе реалізувати кожен. Приготовлені у фользі страви найбільш актуальні для тих, хто не вживає смажену їжу або дотримується дієти. Низькокалорійні частування готуються швидко та без особливих зусиль. Мінтай найчастіше належить до страв із повсякденного раціону. Проте виглядає дуже яскраво та привабливо.
Запечений мінтай з цибулею у фользі в духовці
Запечений мінтай із цибулею у фользі в духовці – частування, яке відтворюється менше, ніж за годину. Ніжну рибу подають на обід чи вечерю у теплому чи охолодженому стані. Весь процес максимально легкий і не складе жодних труднощів.
Інгредієнти:
на – 6 порції
- Мінтай – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Суміш перців – 1 ст.л.
- Вершки – 100 гр.
- Соль – 1 ст.л.
- Лавровий лист – 1 шт.
Процес приготування:
Запечений мінтай у фользі у духовці готується дуже просто. Готуємо продукти.
Оброблені тушки мінтаю ділимо на великі частини і кладемо в ємність.
Посипаємо сіллю та перчимо. Промиваємо лимон. Покатавши по плоскій поверхні, розрізаємо навпіл і вичавлюємо сік. Поливаємо рибу.
Перемішавши, присмачуємо сметаною.
Знову перемішуємо.
Очищаємо цибулю. Нарізаємо півкільцями.
Розстеляємо на плоскій поверхні фольгу. Складаємо навпіл.
Укладаємо шматочки риби.
Кладемо цибулю поверх мінтаю.
Додаємо лаврушку та запаковуємо конвертом.
Укладаємо конверт на деко.
Нагріваємо духовку, встановивши на температурному важелі 180°С. Поміщаємо лист на 15 хвилин у гарячу духовку. Потім розгортаємо фольгу і минтай підрум’янюємо ще 15 хвилин.
Мінтай у фользі готовий! Подаємо рибу порційно. Смачного!
Філе мінтаю, запечене в духовці
Філе минтая, запечене в духовці, займе лише півгодини. Риба виходить соковитою та дуже апетитною. Бюджетна низькокалорійна страва сподобається всім. Особливо тим, хто стежить за своїм харчуванням. Ніжну рибу можна їсти навіть пізно ввечері і не бояться за зайві кілограми на боках.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порцій – 1
Інгредієнти:
- Філе минтая – 250 г.
- Лайм/лимон – 3-4 скибочки.
- Спеції для риби – 0,5 ч. л.
- Сіль – ¼ ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Збираємо продукти. Філе мінтаю розморожуємо, залишивши на деякий час на столі або в холодильнику. Краще дістати рибу напередодні.
Крок 2. Обмив мінтай під водою від крижинок, що залишилися, промокуємо насухо серветками. Форму застеляємо фольгою. Укладаємо рибне філе та натираємо спеціями.
Крок 3. Лимон або лайм промиваємо та тонко нарізаємо скибочками. На рибу кладемо цитрус.
Крок 4. Запаковуємо рибу конвертом та розміщуємо в розпеченій духовці. Готуємо при 180 ° С 25 хвилин.
Крок 5. Запечену рибу обережно, щоб не обпектися, звільняємо від фольги та за допомогою лопатки переміщуємо на тарілку. Соковиту страву подаємо окремо або з овочами.
Крок 6. Їмо із задоволенням. Смачного!
Мінтай з картоплею, запечений у фользі
Мінтай з картоплею, запечений у фользі – ідеальна страва для ситного обіду або вечері. Мінтай не містить дрібних кісток, у цьому є перевага частування. Рибу з картоплею можна запікати повністю або розрізавши на порції. Повноцінне блюдо за бажання можна урізноманітнити овочами чи соліннями.
Час приготування – 50 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Мінтай – 600 грн.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Спеції – до смаку.
- Сметана – 2 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Майонез – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти.
Крок 2. Миємо тушки мінтаю, прибираємо все непотрібне і звільняємо від луски. Вилучаємо кишки. Ріжемо рибу на шматочки.
Крок 3. Сполоснувши картопляні бульби, зчищаємо шкірку економкою. Картоплю нарізаємо кружальцями.
Крок 4. Очищаємо цибулю і нарізаємо півкільцями. Розстеляємо фольгу за кількістю порцій. На кожен лист кладемо картопляні п’ятачки один на одного у вигляді луски. Зверху укладаємо цибульні півкільця.
Крок 5. Кладемо по шматочку мінтаю або кілька, залежно від бажаних розмірів порції і посипаємо сіллю та іншими прянощами.
Крок 6. З’єднавши по 2 столові ложки майонезу та сметани, змащуємо рибу.
Крок 7. Загортаємо та перекладаємо заготовки у форму. Прогріваємо духовку до 200 ° С. Відправляємо заготовки до духової шафи на півгодини. Після чого за допомогою прихваток дістаємо форму.
Крок 8. Запашне блюдо презентуємо у фользі, акуратно розпакувавши конвертики.
Крок 9. Насолоджуємося найсмачнішим і соковитим мінтаєм. Смачного!
Мінтай з овочами у фользі
Мінтай з овочами у фользі є дієтичним частуванням, яке оцінять усі, хто стежить за своїм харчуванням або перебувають на дефіциті калорій. Нескладний процес під силу кожному. Навіть дилетанти не зможуть вдарити в багнюку обличчям, реалізувавши рецепт.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Філе минтая – 220 г.
- Цибуля ріпчаста – 30 гр.
- Морква – 50 грн.
- Кабачок – 60 гр.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Оливкова олія – 40 мл.
- Сіль – 10 гр.
- Перець чорний мелений – 3 гр.
- Лимонний сік – 30мл.
- Петрушка – для декору.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо все, що потрібно для втілення чудової страви. Розморожуємо філе мінтаю. Обмиваємо та протираємо паперовими серветками.
Крок 2. Розділивши рибне філе на шматки, посипаємо сіллю та перцем.
Крок 3. Переклавши минтая в миску, присмачуємо соком лимона та оливковою олією. Добре розмішуємо і, поки займаємося овочами, риба злегка замаринується. Можна спочатку змішати цитрусовий сік та оливкову олію, а потім полити маринадом рибне філе.
Крок 4. Морквину звільняємо від шкірки і нарізаємо кружальцями. Очищену цибулю подрібнюємо півкільцями. Промив і обсушивши кабачок, розрізаємо на кружки завтовшки трохи більше п’яти міліметрів.
Крок 5. Розігрів духову шафу до 180 ° С, відриваємо фольгу. Кладемо цибульні півкільця, морквяні та кабачкові кружальця.
Крок 6. На овочеву башту укладаємо рибу. Кладемо лаврушку для аромату.
Крок 7. Упаковуємо рибу з овочами у конверт. Кладемо заготовки у форму. Запікаємо півгодини.
Крок 8. Дістаємо страву за допомогою прихваток, щоб не обпалити руки.
Крок 9. Перекладаємо порцію на тарілку та обережно розпаковуємо. Видаляємо лаврушку.
Крок 10. Прикрашаємо порції петрушкою.
Крок 11. При подачі збризкуємо лимонним соком. Низькокалорійна страва підходить і дітям, і дорослим. Смачного!
Мінтай, запечений у фользі з вершковим маслом
Мінтай, запечений у фользі з вершковим маслом, має ніжну текстуру. Риба виходить соковитою та неймовірно апетитною. Запашні спеції надають минтаю незвичайний аромат і наскрізь просочують м’якоть. Така риба не потребує доповнень.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Мінтай – 2 шт.
- Спеції для риби – до смаку.
- Олія вершкове – 50 гр.
- Сіль – ½ ч.л.
- Перець чорний мелений – 1/2 ч.л.
- Кріп – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Збираємо складові для смачної вечері чи обіду. Заморожений мінтай необхідно дістати заздалегідь. З охолодженої риби зчищаємо луску та обрізаємо плавці. Розрізаємо вздовж по череву, прибираємо всі нутрощі та плівку.
Крок 2. Потрошені тушки натираємо спеціями всередині та зовні. Відміряємо фольгу так, щоб вдалося загорнути тушки. На кожен лист кладемо по дві рибини. Перекладаємо у керамічну форму.
Крок 3. Вершкове масло ріжемо на скибочки і присмачуємо кожну рибу. Скручуємо фольгу таким чином, щоб вийшов кокон, і риба готувалася під парою у власному соку.
Крок 4. Поміщаємо в прогріту до 180 градусів духовку та запікаємо півгодини. Цього часу цілком достатньо, щоб мінтай повністю приготувався та зберіг форму. Після завершення процесу, переміщуємо на тарілки прямо у фользі, щоб не витік сік, і посипаємо рубаним кропом.
Крок 5. Страва з підвищеним вмістом білка ідеально підходить для ситної дієтичної вечері.
Крок 6. Завдяки вершковому маслу, мінтай виходить надзвичайно ніжним.
Крок 7. Мінтай виглядає привабливо та підійде для свят. Невелика кількість кісток не принесе незручностей гостям. Смачного!
Мінтай повністю у фользі в духовці
Мінтай цілком у фользі в духовці спростить процес приготування для зайнятих і лінивих господинь. Бездоганна вечеря не завдасть особливого клопоту, якщо купити вже потрошену рибу. Для мене обробка мінтаю не завдає ніяких незручностей, тому я беру цілі тушки. Так мені здається, страва виходить найапетитнішою.
Час приготування – 1 год. 00 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Мінтай – 1 шт.
- Базилік сушений – 0,5 ч. л.
- Олія вершкове – 50 гр.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Тушку мінтаю кладемо в раковину. Готуємо рукавички, щоб було зручно обробляти рибу.
Крок 2. Зчищаємо луску рухами від хвоста до голови. Робимо надріз по черевці. Потрошимо, видаливши нутрощі і зябра. Обрізаємо плавці.
Крок 3. Добре промиваємо тушку. Протираємо серветками.
Крок 4. На робочу поверхню кладемо фольгу. Укладаємо зверху тушку. Змішавши спеції, натираємо ними всередині та зовні. Нарізаємо вершкове масло|мастило|. Кладемо шматочки всередину та поверх.
Крок 5. Запакувавши, мінтай укладаємо його на лист. Нагрів духовку до 190 ° С, поміщаємо деко. Часу знадобиться 15 хвилин на кожні 500 г риби.
Крок 6. Приготований мінтай обережно розгортаємо. Розрізавши на шматочки, подаємо самостійно або з гарніром. Смачного!
Запечений мінтай з лимоном у фользі
Запечений мінтай з лимоном у фользі – ідеальна страва для всіх, хто вживає низькокалорійну їжу та стежить за харчуванням. Дивовижне частування не зашкодить фігурі, навіть якщо їсти страву пізно ввечері. Страву подають не тільки в гарячому, а й охолола.
Час приготування – 35 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Мінтай – 2 шт.
- Лимон – 0,5 шт.
- Петрушка – 4 гілочки.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Кріп – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Підготувавши продукти, вмикаємо духовку розігріватися до 180°С.
Крок 2. Мінтай без голови промиваємо і видаляємо нутрощі та плівку. Видаляємо плавці та хвости. Ще раз обполіскуємо та протираємо паперовими рушниками.
Крок 3. Приправляємо тушки спеціями та натираємо ними всередині та зовні.
Крок 4. Промиваємо лимон та петрушку. Лимон тонко нарізаємо. Розстеляємо фольгу. Якщо вона нещільна, складаємо кілька шарів. Укладаємо рибу. Кожну фаршируємо лимоном і петрушкою.
Крок 5. Повертаємо конвертом. Перекладаємо на лист. Поміщаємо на 20 хвилин у гарячу духовку.
Крок 6. Запечену рибу обережно дістаємо і акуратно, щоб не обпектися, позбавляємося фольги.
Крок 7. Перекладаємо на тарілку. Прикрашаємо гілочками кропу та кружальцями лимона. Смачного!
Мінтай у сметані у фользі
Мінтай у сметані у фользі не завдасть особливих турбот. Готується страва лише за півгодини. Ніжне соковите частування ідеальне для будь-якої події. Для тих, хто дотримується дієти, страву з легкістю можна адаптувати до низькокалорійної версії, замінивши сметану та сир на альтернативу з низьким вмістом жиру.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Філе минтая – 400 г.
- Вершки – 200 гр.
- Сир твердий – 50 гр.
- Зелень – до смаку.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Напередодні виймаємо філе мінтаю та розморожуємо. Промокуємо паперовими рушниками вологу. Ріжемо на порції. Розігріваємо духовку, встановивши нагрів на 180°С. Натираємо легкоплавкий сир, крупно чи дрібно – не важливо. Промиту зелень кришимо дрібніше.
Крок 2. Сметану приправляємо спеціями та перемішуємо. З фольги формуємо глибоку “тарілочку”. Рибне філе опускаємо в сметанний соус та акуратно перекладаємо в заготовку з фольги.
Крок 3. Розміщуємо рибу в гарячу духовку на чверть години.
Крок 4. Після закінчення зазначеного часу виймаємо риби з духовки та присипаємо сирною стружкою та рубаною зеленню, знову повертаємо у духовку на 10 хвилин.
Крок 5. Апетитну страву обережно дістаємо та подаємо прямо у фользі. Смачного!
Мінтай, запечений із майонезом у фользі
Мінтай, запечений з майонезом у фользі, виглядає приголомшливо. Страва підходить не тільки для щоденного вживання, а й для дружніх застіль. Готується частування просто та за короткий час. Зайняті люди неодмінно оцінять чудовий рецепт. Аромат запеченої риби доводить до запаморочення, а смак і зовнішній вигляд зводить з розуму.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Філе минтая – 500 г.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідори – 1 шт.
- Сметана – 2 ст.л.
- Олія – за смаком.
- Сіль за смаком.
- Паприка мелена – до смаку.
- Хмелі-сунелі – до смаку.
- Лимонний сік – до смаку.
- Часник – 3 зубчики.
- Майонез – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Розморожуємо філе, діставши його заздалегідь і розмістивши у холодильнику.
Крок 2. Промив і просушивши рибу, присипаємо сіллю та ароматними прянощами.
Крок 3. Очистивши цибулю, нарізаємо півкільцями.
Крок 4. У сковороду чи іншу форму кладемо подвійний шар фольги. На дно укладаємо цибулю.
Крок 5. Злегка поливаємо олією.
Крок 6. Укладаємо приправлений мінтай. Поливаємо соком лимона.
Крок 7. Вимитий помідор ріжемо півкубками і розподіляємо по рибі.
Крок 8. Очистивши часник, подрібнюємо та з’єднуємо зі сметаною та майонезом. Сметану можна взагалі не додавати, а замінити на майонез.
Крок 9. Просочуємо соусом помідорний шар.
Крок 10. Запаковуємо у фольгу і розміщуємо у прогрітій до 200 ° С духовці.
Крок 11. Через 25 хвилин акуратно виймаємо рибу та відкриваємо фольгу.
Крок 12. Повертаємо ще на 5-10 хвилин зарум’янитися.
Крок 13. Розкладаємо за порціями, при бажанні доповнюємо гарніром. Наприклад, рисом. Смачного!
Мінтай, запечений у фользі з цибулею та морквою
Мінтай, запечений у фользі з цибулею та морквою, готується елементарно. Доповнивши рибу гарніром із картоплі чи рису, виходить збалансований обід. Мінтай сам по собі вважається дієтичним продуктом та містить велику кількість білка. Тому страву цілком можна вважати низькокалорійною і вживати всім, хто дотримується дієти.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Мінтай – 600 грн.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Морква – 170 грн.
- Спеції для риби – до смаку.
- Олія – для смаження.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти. Розморожуємо тушки мінтаю, по необхідності звільняємо від нутрощів і луски. Ополіскуємо та протираємо рушником від зайвої вологи.
Крок 2. Змішавши сіль та спеції, втираємо їх у тушки.
Крок 3. Очистивши цибулю, промиваємо та нарізаємо довільно.
Крок 4. На прогріту з олією сковорідку вивантажуємо цибулю і пасеруємо до прозорості.
Крок 5. Очистивши моркву, натираємо на тертці та закидаємо до цибулі. Обсмажуємо до м’якості. Посипаємо сіллю та перцем.
Крок 6. Відриваємо щедрий шматок фольги. Укладаємо на неї підготовлені тушки.
Крок 7. Накриваємо овочевою шубою. Повертаємо конверт. Помістивши заготовку на лист, відправляємо запікатися при 200 ° С на півгодини.
Крок 8. Згодом, акуратно дістаємо блюдо і розвертаємо. Ароматну рибу подаємо порційно зі свіжими овочами чи гарніром. Смачного!