Запіканка сирна – 8 рецептів в духовці з манкою

Запіканка з сиру може стати повноцінним поживним сніданком, так і ніжним десертом до чаю. Легкості й пишноти їй додасть манна крупа. Існує безліч цікавих варіантів сирної запіканки. Рецепти в духовці з манкою публікуються далі.

Класична сирна запіканка з манкою в духовці

Частування, приготоване за цим рецептом, відмінно тримає форму і не розвалюється. У його склад входять наступні продукти: 430 г сиру, 130 г жирної сметани, 85 г цукрового піску, по дрібці ванільного цукру і солі, 2 г розпушувача, 70 г манної крупи, 2 добірних яйця.

  • Сир відразу присипається двома видами цукру. Ванільний компонент необхідний для ніжного апетитного аромату готового продукту.
  • До сиру всипається розпушувач.
  • Після ретельного перемішування в масу відправляється сметана і яйця.
  • Найкраще гарненько збити всі інгредієнти спеціальною насадкою блендера. Це подрібнить сир і додасть масі легкості.
  • В останню чергу до інших інгредієнтів додається манка. Не можна всипати її до збивання.
  • Тісто має постояти близько години, щоб крупа набухла.
  • Потім маса викладається в промаслений керамічну форму і поставити в духовку на 45 хвилин.

На стіл запіканка подається гарячою, з фруктовим сиропом або зі сметаною.

Рецепт приготування, як у дитячому садку

В чистому вигляді мало хто з крихт із задоволенням їсть корисний сир. А ось у вигляді запіканки солодкої карапузи охоче їдять незамінний продукт. Одним з найбільш вдалих є рецепт, який зазвичай використовують кухаря в дитячому саду. Він включає в себе: півкіло середньо жирного сиру, 220 г цукру і така ж кількість манки, щіпку солі, 120 мл молока, 2 добірних курячих яйця, сіль, 60 г якісного вершкового масла.

  • Олію заздалегідь викладається з холодильника, щоб до початку процесу готування воно встигло розм’якнути.
  • Крупа заливається нехолодным молоком і залишається на 25 хвилин.
  • Сир пропускають через м’ясорубку.
  • Курячі яйця розтираються з піском.
  • Всі підготовлені складові збиваються блендером до однорідності. У масу всипається щіпка солі.
  • Після перемішування тісто викладається в промаслений форму. Оптимальна товщина його шару – 3-4 див.
  • Готується частування 45 хвилин при середній температурі.
Дивіться також:  Пишна сирна запіканка – 7 рецептів, як спекти смачну запіканку в духовці і в мультиварці

Щоб отримати хрустку скоринку на випічці, можна в самому початку присипати її панірувальними сухарями.

Без додавання яєць в духовці

Закінчилися яйця? Не біда! Навіть без них можна приготувати смачну запіканку. Потрібно взяти: 70 г масла вершкового, півкіло сухуватого сиру, 3 великі ложки цукру і така ж кількість жирної сметани, 2 великі ложки манної крупи, жменя панірувальних сухарів.

  • Масло розтоплюється і з’єднується з цукром. Крупинки останнього повинні повністю розчинитися в рідині.
  • Сир протирають через сито і відправляється до решти інгредієнтів.
  • Обрана форма присипається панірувальними сухарями. Зверху викладається вийшла сирна солодка маса.
  • Майбутня запіканка поливається сметаною і готується близько півгодини в жаркій духовці.

Нарізують на порції і подають як в гарячому, так і в холодному вигляді, поливши фруктовим соусом.

Шоколадно-твороженная запіканка з манкою

Якщо класичний рецепт обговорюваного страви злегка удосконалити і доповнити його шоколадом, то в результаті вдасться приготувати повноцінний святковий десерт. За смаком частування буде нагадувати сирний пиріг. Воно готується з наступних продуктів: півкіло сиру середньої жирності, 110 г манки, 2 великих курячих яйця, малий. ложка харчової соди, плитка чорного шоколаду, 2 великі ложки цукру.

  • Сир в глибокій мисці з’єднується з манною крупою і цукром. Молочний продукт не повинен бути занадто вологим. Компоненти злегка збиваються блендером.
  • Шоколад треться на крупній тертці і відправляється в загальну масу.
  • Додається негашене сода і жовтки яєць.
  • Поки суміш настоюється, потрібно збити білки до стійкої піни. Робити це можна міксером або відповідною насадкою блендера. Білки відправляються в тісто останніми.
  • Запіканка готується в промасленим формі 45 хвилин. Духову шафу слід розігріти до 190 градусів.

Перш ніж витягати частування з форми і нарізати його, потрібно остудити запіканку. Інакше вона буде негарно ламатися.

Дивіться також:  Сирна запіканка з бананом – 8 рецептів в духовці і мультиварці

Смачне ласощі на кефірі

Запіканка з сиру на кефірі – найпростіше блюдо, яке дуже швидко готується. Якщо потрібно зробити його дієтичним, візьміть молочні продукти з мінімальною жирністю. З інгредієнтів використовується: 1,5 скл. кефіру, півкіло сиру, 3 добірних курячих яйця, по 1 ст. цукрової пудри і манки, малий. ложка розпушувача, цедра 1 лимона.

  • Першим ділом манка розмочується у кефірі. Для цього перемішані компоненти будуть настоюватися близько години.
  • Сир перетирається з цукровою пудрою і яйцями.
  • Коли закінчиться зазначений час, можна відправляти в сирну суміш кефір з крупою, а також розпушувач і цедру цитрусового.
  • Після перемішування тісто викладається в промаслений круглу форму.
  • Запіканка готується в духовці 35-40 хвилин.

Подається ласощі з підсолодженої сметаною.

Рецепт приготування зі сметаною

Сметану для такої страви краще брати максимально жирну. Якщо є можливість – домашню (120 г). Крім того, потрібно підготувати: 4 великі ложки манки, 90 г цукру-піску, жменя темного родзинок, щіпку солі, півкіло сиру.

  • Манка перемішується зі сметаною і залишають на 20 хвилин.
  • Родзинки ретельно миється, на 15-20 хвилин заливається теплою водою.
  • Сир солиться і розминається виделкою.
  • Яйця збиваються міксером до тих пір, поки на поверхні рідини не з’явиться густа піна. В процесі до них підсипається цукор.
  • Підготовлена манка, родзинки, а також солодка яєчна суміш відправляються до сиру.
  • У змащеній маслом формі випікається 45 хвилин.

Подається страва з будь-яким ягідним джемом або варенням.

Пишна сирна запіканка з манкою

Щоб приготувати дійсно пишне ніжне ласощі, потрібно обов’язково використовувати не тільки манну крупу, але також розпушувач. Сир краще перетерти через дрібне сито. Крім цього молочного продукту (370 м), береться: 5 великих ложок манки, по ½ малий. ложки розпушувача і ванільного цукру, 3 добірних курячих яйця, півсклянки білого цукру, стиглий м’який банан.

Дивіться також:  Сирна запіканка, як у садку – шість рецептів для дітей

  • У перетертий сир відправляються відразу всі сипучі компоненти.
  • Далі в масу забиваються яйця.
  • Всі складові ретельно вимішуються до однорідності.
  • Банан потрібно взяти м’який і стиглий, але не почорніла. Фрукт позбавляється від шкірки і нарізати на невеликі шматочки, після чого відправляється в сирне тісто.
  • Форма або деко з високими бортиками спочатку змащується будь-яким жиром, а потім злегка присипається манкою. Зверху викладається постоявшее 8-10 хвилин при кімнатній температурі тісто.
  • Готується пишна запіканка буде 45-50 хвилин при середній температурі.
  • Залишити у формі до охолодження. Тільки після цього розрізати на порційні шматки.

Можна готувати частування точно таким же рецептом, але без додавання банана.

З додаванням яблук в духовці

В цілому в запіканки з манної крупи і сиру додаються різні фрукти. По популярності на другому місці після бананів виявилися яблука. Краще вибирати їх солодкі сорти. Особливо, якщо частування призначається для маленьких членів сім’ї. Крім 3 середніх яблук, буде використовуватися: 3 добірних курячих яйця, півкіло домашнього сиру, 210 г середньо жирної сметани, 2 великі ложки крохмалю картопляного, щіпка солі, 1 велика ложка манки і 4 великі ложки цукрового піску.

  • Сир з’єднується зі сметаною і перетирається до ніжної консистенції. Можна використовувати для цього звичайну вилку або блендер.
  • До сирної маси додається пісок, крохмаль і манна крупа. Миска отставляется в сторону на 15-20 хвилин.
  • У тісто відправляються яєчні жовтки і нарізані дрібними кубиками яблука.
  • Останніми до нього викладаються збиті до міцних піків білки. Далі маса дуже повільно вимішується і викладається в промаслений форму.
  • Випікається блюдо в гарячій духовці 35 хвилин.

Смачно їсти таку запіканку зі згущеним молоком.

Прокрутка до верху