Запіканка з гарбуза – 7 смачних рецептів приготування

Запіканка з гарбуза – цікаве блюдо. І навіть якщо ви не любитель гарбуза, все одно хоч раз спробуйте приготувати його.

Запіканка з гарбуза – самий простий рецепт

Мінімум складових, максимум смаку і корисних речовин.

Необхідні продукти:

  • стакан цукру;
  • два яйця;
  • 200 грам сметани;
  • близько 500 грам гарбуза;
  • 150 грам борошна;
  • трохи соди;
  • приблизно 20 грам масла;
  • ложечка кориці.

Процес приготування:

  • Для початку потрібно підготувати гарбуз: натріть її на тертці.
  • В окремій мисці потрібно перебити цукор з яйцями і отриману масу влити до натертої гарбузі. Туди ж додати сметану, соду і корицю.
  • Залишилося тільки всипати борошно і все перемішати.
  • Отриману масу перекладаємо в форму для запікання і ставимо в гарячу духову шафу на 60 хвилин, поставивши температуру до 190 градусів.

З додаванням яблук

Запіканка з яблуками рецепт, в якому не потрібна борошно. В результаті вийде ніжна текстура і цікавий смак.

Необхідні продукти:

  • два яйця;
  • трохи цукру;
  • близько 350 грам гарбуза;
  • кілька яблук;
  • дві ложки манки;
  • приблизно 30 грам масла.

Процес приготування:

  • У цьому рецепті гарбуз потрібно попередньо підготувати. Спочатку вона миється, чиститься. Потім нарізають на шматки і ставиться варитися приблизно на 20 хвилин.
  • Через відведений час, коли вона стане м’якою, потрібно прибрати зайву воду, а гарбуз перетворити в пюре.
  • Яблука потрібно почистити, прибрати все, що знаходиться всередині і перетерти.
  • Приготуйте хорошу, глибоку ємність, в яку викладіть спочатку отримане пюре, потім яблука, а потім цукор, злегка розм’якшене масло і манку. Залиште все це постояти 10 хвилин.
  • У цей час добре перебити яйця, так щоб маса значно збільшилася. Перемішайте їх з іншими інгредієнтами.
  • Залишилось лише викласти все у форму і прибрати на 40 хвилин у духовку. Температуру встановити на 200 градусів.
Дивіться також:  Запіканка з картопляного пюре – 7 смачних рецептів приготування

Сирно — гарбузова запіканка

Сирна запіканка з гарбузом – відмінний варіант для сніданку і підійде навіть тим, хто на дієті, адже в гарбузі мало калорій, а сир можна використовувати знежирений.

Необхідні продукти:

  • приблизно 300 грам гарбуза;
  • близько 150 грам сиру – жирність на свій смак;
  • одне яйце;
  • за бажанням можна додати сухофрукти, ванілін, корицю.

Процес приготування страви:

  • Для початку помийте гарбуз, зніміть з неї шкіру і перетворіть в невеликі бруски. Перед випіканням її треба відварити. Після того як вода закипить, тримаємо її на середньому вогні близько 20 хвилин. Через це час даємо їй трохи охолонути і подрібнюємо на крупній тертці.
  • У ємності змішуємо сир з яйцем. На цьому етапі можна додати сухофрукти та інші складові за своїм смаком, наприклад мед.
  • Візьміть форму для випічки і почніть викладати продукти. Спочатку кладемо гарбуз, потім сирну масу. Робимо це стільки разів, поки не закінчаться всі інгредієнти. Готуємо близько 15 хвилин в нагрітій духовій шафі при 200 градусах.

Запіканка з гарбуза з манкою

Простий десерт, який чимось нагадує пиріг. Особливо сподобається тим, хто любить страви з гарбуза.

Необхідні продукти для приготування:

  • приблизно 450 грам гарбуза;
  • три яйця;
  • трохи вершкового масла;
  • близько 150 грам манки;
  • 100 грам цукру;
  • чайна ложка кориці.

Процес приготування:

  • Готуємо гарбуз: видаляємо з неї шкірку і тремо на дрібній тертці.
  • В одній ємності перемішуємо цукру з попередньо розм’якшеним маслом. А в іншій відокремлюємо білки і жовтки. Після цього до цукру додаються жовтки і кориця.
  • Цю масу потрібно перемішати з гарбузом, всипати туди ж манку і перемішати.
  • Білки, що залишилися ретельно перебиваються, так щоб маса збільшилася в обсязі, і вони теж вливаються до гарбузі і решти інгредієнтів.
  • Те, що вийшло, викладається у форму і готується близько 40 хвилин. Температуру поставте на 190 градусів.
Дивіться також:  Запіканка з пельменів в духовці – 7 рецептів, як приготувати ліниву пельменну запіканку

Як приготувати в мультиварці?

Запіканка в мультиварці може бути підготовлена по-різному з використанням, як сиру, так і манки і інших продуктів. У будь-якому випадку результат виходить приголомшливим.

Необхідні інгредієнти:

  • приблизно 400 грам сиру;
  • кілька яєць;
  • близько 300 грам гарбуза;
  • трохи більше 100 грам цукру;
  • 200 грам нежирної сметани;
  • трохи соди;
  • 100 грам манки.

Процес приготування:

  • Озброюємося міксером і ретельно перебиваємо спочатку просто яйця, а потім з додаванням цукру. У те, що вийшло, вливаємо сметану, а потім і попередньо натертий на дрібній тертці гарбуз.
  • Залишилося в отриману суміш покласти сир, соду і манку. Залишаємо ємність приблизно на 15 хвилин для того, щоб набухла маса.
  • Через відведений час викладаємо суміш у чашу мультиварки, ставимо режим «випічка» на 50 хвилин.

З гарбузом і рисом

Незвичайний рецепт, який, незважаючи на використовувані інгредієнти, цілком підійде для сімейного вечері. Найголовніше – їсти її в теплому вигляді, так як остигле страву вже не буде таким смачним.

Необхідні продукти для приготування:

  • півкілограма гарбуза;
  • 150 грам рису;
  • близько 100 грам родзинок;
  • шматочок вершкового масла;
  • кілька ложок майонезу.

Процес приготування:

  • Починаємо готувати з підготовки рису. Зазначений обсяг 150 грам мається на увазі в сухому вигляді. Рис потрібно відварити. Для цього промиваємо його, чекаємо, поки закипить вода, всипаємо в неї крупу і готуємо близько 20 хвилин на слабкому вогні.
  • Поки йде процес варіння крупи, потрібно залити родзинки на 10 хвилин, після чого злити з неї воду.
  • Гарбуз, як і всі інші овочі, і фрукти необхідно ретельно промити, зняти шкірку і нарізати квадратиками. Те, що вийшло, викладаємо на гарячу сковороду і смажимо не менше 10 хвилин.
  • Коли гарбуз стане м’яка можна продовжувати готувати далі. Всипаємо до неї вже відварений рис і розм’якшений родзинки. На цьому кроці можна додати всі необхідні спеції за власним смаком.
  • Отриману масу викладіть в обрану форму для випікання, зверху намажте майонезом. Його можна замінити сметаною або, наприклад тертим сиром. Приберіть в гарячу духовку і тримайте там не менше 30 хвилин з температурою 180 градусів.
Дивіться також:  Рисова запіканка – 9 рецептів солодких і ситних

З куркою

Малокалорийное блюдо відмінно підійде для тих, хто на дієті. Головне використовувати тільки куряче філе. В результаті вийде повноцінний обід.

Необхідні інгредієнти для приготування:

  • одна цибулина;
  • приблизно 300 грам курячого філе;
  • трохи вершків з мінімальним відсотком жирності;
  • зелень і спеції за смаком;
  • 50 грам сиру;
  • 300 грам гарбуза.

Процес приготування:

  • Спочатку приготуємо пюре з гарбуза. Для цього очищаємо його від шкірки, нарізаємо на шматки і відправляємо в киплячу воду на 20 хвилин, так, щоб вона стала м’якою. Після цього перетворюємо її в пюре.
  • В отриману масу викладаємо тертий сир, вершкове масло і вливаємо вершки. Все це можна трохи поперчити.
  • На гарячій сковороді з невеликою кількістю масла спочатку обсмажуємо кільця цибулі, потім до нього додаємо попередньо нарізану на невеликі квадратики курку. Найкраще прикрити кришку, знизити вогонь і тушкувати близько 15 хвилин.
  • Після того як все готово, беремо форму для випічки і включаємо духовку на 200 градусів. Першим шаром викладається курка, а потім гарбузова суміш. За бажанням можна ще зверху насипати сиру. Тримати в духовій шафі близько 20 хвилин.
Прокрутка до верху