Запіканка з кольорової капусти – 8 рецептів в духовці, мультиварці

Запіканка з кольорової капусти — просте, смачне, ситне блюдо. Воно прекрасно підійде вегетаріанцям і тим, хто стежить за своєю вагою.

Проявивши фантазію, страви можна зробити справжній шедевр.

Запіканка з кольорової капусти в духовці

Вам знадобиться:

  • щіпка солі;
  • п’ять курячих яєць;
  • цвітна капуста — 0,5 кг;
  • шинка — 0,15 кг;
  • щіпка перцю;
  • молоко — 0,3 л;
  • пучок кропу.

Алгоритм дій:

  • Перебрати цвітну капусту на суцвіття, перекласти в каструлю і варити 4 хвилини.
  • Заздалегідь приготувати прямокутну форму для запіканки разом з капустою.
  • Нашаткувати шинку кубиками і покласти на дно форми.
  • Промитий кріп дрібно порубати і посипати зверху шинки.
  • Окремо в чашку вилити яйця і збити їх вручну.
  • Налити до них молоко, насипати перець і сіль, розмішати.
  • Полити цією рідиною все, що знаходиться у формі.
  • Розігріти духовку до температури 190 градусів.
  • Запікати страву півгодини.
  • Дістати з духовки ніжне смачне ласощі і порізати на шматочки. Смакота! Приємного апетиту!

Рецепт запікання з сиром

Сир утворює на запіканці смачну, золотисту скоринку, а всередині блюдо виявиться надзвичайно ніжним на смак.

Список продуктів:

  • сіль за смаком;
  • яйце — 3 шт.;
  • цвітна капуста — 0,4 кг;
  • сметана — 100 гр;
  • Молочний сир — 150 гр.

Поетапне приготування:

  • Поставити воду в каструлі на вогонь, посолити, опустити в неї кольорову капусту.
  • Відварюємо до м’якості, але не переваріть! Капуста не повинна розвалюватися на шматки.
  • Як тільки вона приготується, викладаємо його у форму для запікання.
  • Розбиваємо курячі яйця, додаємо трохи солі і збиваємо.
  • Викладаємо до яєчної маси сметану і доводимо суміш до однорідної консистенції.
  • Цією масою заливаємо капусту.
  • На тертці обробляємо шматок сиру і засипаємо їм всю поверхню майбутньої запіканки.
  • Духовку ставимо на температурний режим 200 градусів.
  • Запікаємо страва 20 хвилин.
  • Форму можна закрити кришкою після 5 хвилин готування, якщо хочете отримати рум’яну скоринку. Запіканка з кольорової капусти з сиром готова!
Дивіться також:  Запіканка з картопляного пюре – 7 смачних рецептів приготування

В мультиварці

Склад рецепта:

  • один цибуля ріпчаста;
  • сметана — 60 г;
  • капуста цвітна — 400 гр;
  • одне яйце;
  • одна морквина;
  • молоко — 0,2 л;
  • сир молочний — 100 гр.

Як готується запіканка з кольорової капусти в мультиварці:

  • Капусту обробити, розібравши по суцвіттям і перекласти в чашу для мультиварки.
  • Очищену цибулину шаткуємо кільцями і викладаємо зверху на капусту.
  • Моркву очищаємо від бруду, проводимо через тертку і насипаємо третім шаром.
  • Сир також подрібнюємо на тертці і насипаємо на моркву.
  • В окрему чашку викладаємо сметану.
  • У неї наливаємо молоко і розбиваємо яйце.
  • Насипаємо сіль і вподобані вам спеції.
  • Отриману суміш виливаємо в каструлю.
  • Готуємо при включеній програмі «Випічка» 35 хвилин.
  • Готове димляче блюдо ділимо на шматочки дерев’яною лопаткою.
  • Розкладаємо по тарілочках і насолоджуємося чудовим смаком.

З додаванням брокколі

Список компонентів рецепту:

  • одна морквина;
  • яйце — 4 шт.;
  • брокколі — 0,4 кг;
  • один болгарський перець;
  • сир — 0,2 кг;
  • цвітна капуста — 0,4 кг;
  • селера — 4 шт.;
  • молоко — 0,3 л.

Як готується запіканка з брокколі:

  • Закип’ятити воду, покласти в неї капусту і брокколі. Готувати 3 хвилини, поки рідина не закипить.
  • Викладаємо масу на друшляк і промиваємо.
  • Позбавляємо солодкий перець від перегородок і насіння, ріжемо шматочками. Таким же чином поступаємо з стеблами селери.
  • Почищену моркву обробляємо на тертці.
  • У чашу блендера розбити яйця і збити.
  • Налити туди ж молоко, насипати сіль і мелений чорний перець за смаком.
  • Шматок сиру подрібнюємо на тертці і засипаємо в молочну масу.
  • Прогріваємо духовку до температури 180 градусів.
  • Приготуємо форму для запіканки, змастимо її стінки маслом.
  • Складаємо в неї овочі в довільному порядку, заливаємо яєчної сумішшю.
  • Час запікання — 45 хвилин.
Дивіться також:  Рибна запіканка -9 рецептів приготування в духовці, мультиварці

З фаршем

Самий ситний і живильний варіант запіканки. Чоловіки оцінять по достоїнству.

Вам знадобиться:

  • вершки — 100 мл;
  • качан цвітної капусти;
  • дві часточки часнику;
  • яйце — 1 шт.;
  • шість помідор черрі;
  • щіпка солі;
  • фарш яловичий — 0,25 кг;
  • чорний перець за смаком;
  • одна цибулина;
  • половина пучка петрушки;
  • сир — 70 гр.

Як готується запіканка з фаршем:

  • Суцвіття капусти ріжемо на шматочки, викладаємо в каструлю і варимо у воді, попередньо посоливши її 5 хвилин.
  • Цибулину рубаємо кубиками і перекладаємо в миску з фаршем.
  • Розбиваємо в м’ясну масу яйце, насипаємо перець і сіль. Перемішуємо.
  • Маленькі помідори розрізаємо на дві частини кожну.
  • В друшляк завантажуємо капусту і ллємо на неї холодну воду.
  • У спеціальну прямокутну форму викладаємо спочатку шар фаршу, вирівнюючи його ложкою, потім йде капуста. Все це заливаємо вершками і відправляємо в духовку.
  • Блюдо запікається при 200 градусах 25 хвилин.
  • Коли страва прогріється, відкриваємо духовку і викладаємо у форму половинки помідорів.
  • Протираємо сир на тертці, петрушку дрібно ріжемо.
  • Знову дістаємо запіканку, присипаємо її сиром із зеленню і закриваємо в духовці до появи золотистої скоринки.

Заливний спосіб з яйцем

Список інгредієнтів:

  • яйце — 3 шт.;
  • молоко — 75 мл;
  • качан капусти цвітної;
  • олія соняшникова — 40 гр;
  • сіль за смаком;
  • сир твердий — 150 гр.

Варіант приготування:

  • Промити, розділену на суцвіття, капусту відварити в підсоленій воді протягом 10 хвилин.
  • Твердий сир проведіть через тертку.
  • Налийте в миску яйця і перетворіть їх в пишну масу.
  • Налийте молоко, насипте сир і сіль. Все перемішати.
  • Вилийте масло у форму для випічки, розмажте її по всі поверхні.
  • Розкладіть по дну форми капусту і залийте її молочною сумішшю.
  • Готувати запіканку 20 хвилин при 180 градусах духовки.
Дивіться також:  Запіканка з печінки – 8 рецептів приготування в духовці і в мультиварці

Кольорова капуста, запечена з грибами

Набір інгредієнтів:

  • сметана — 20 гр;
  • часточка часнику;
  • печериці — 400 гр;
  • яйце — 3 шт.;
  • одна цибулина;
  • оливкова олія;
  • один помідор;
  • качан цвітної капусти;
  • сіль і перець, мелений за смаком.

Особливості приготування:

  • Прибираємо з капустяного вилка непотрібні листя, перебираємо на суцвіття і промиваємо.
  • Позбавити від лушпиння цибулі та часнику, помити помідор.
  • Подрібнюємо почищені гриби і цибулю, кидаємо їх в сковороду, наливаємо масло і підсмажити.
  • Через 5 хвилин додаємо порізану капусту і смажимо ще 5 хвилин.
  • Після чого кришимо шматочки помідорів, часник.
  • Додаємо сіль з перцем, перемішуємо і перекладаємо вміст сковороди в форму, змащену маслом.
  • Розбиваємо яйця, виливаємо на них сметану і насипаємо тертий сир, змішуємо масу і заливаємо овочі та гриби у формі для запікання.
  • Заздалегідь прогріваємо духовку. Встановлюємо температуру 180 градусів.
  • Готуємо страву 30 хвилин, і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Ситне блюдо з картоплею



Необхідні інгредієнти:

  • два яйця;
  • цвітна капуста — 300 гр;
  • одна цибулина;
  • рослинна олія — 30 мл;
  • картопля — 200 гр;
  • половина болгарського перцю;
  • сіль за смаком;
  • морква — 1 шт.;
  • сметана — 40 гр.

Покрокове приготування:

  • Розібрати капусту, покласти в каструлю з водою, додати трохи солі і поварити 5 хвилин.
  • В іншій каструлі відварити до напівготовності порізаний на шматочки картоплю.
  • Промиту моркву натерти на тертці.
  • Цибулину порізати півкільцями.
  • Очищений від насіння солодкий перець нашаткувати соломкою.
  • Скласти овочі в сковороду і обсмажити, додавши солі.
  • Напівфабрикат картоплі і капусти першим шаром викладаємо у форму для запіканки. Не забудьте обробити її маслом.
  • Зверху висипаємо пасеровані овочі.
  • Окремо збити зі сметаною і сіллю сирі яйця. Залити сумішшю майбутню запіканку.
  • Довести температуру духовки до 200 градусів і запікати страву протягом 20 хвилин. Приємного апетиту!
Прокрутка до верху