Печінкова запіканка чудово поєднується з картоплею, макаронами або крупами. А зі свіжим овочевим салатиком сподобається будь-якому гурману. До того ж запіканка стравою є самодостатнім. І до неї необов’язково потрібен додатковий гарнір.
Запіканка готується набагато легше печінкового паштету. А основний інгредієнт – печінка курочки є продуктом не тільки смачним, але і корисним. Куряча печінка має високий вміст білка. Для профілактики недокрів’я рекомендується кожен день потроху вживати курячу печінку. В ній у великій кількості міститься залізо і вітамін В2, тому печінка дуже корисна для дітей, а також людей, які бажають відновити сили і енергію.
Хоча в курячої печінки знаходиться багато білка, але вона є низькокалорійним продуктом. А запіканка з печінки дуже ситна і повністю засвоюється організмом. Її можна вживати в будь-який час без страху про зайві кілограми.
Запіканка з курячої печінки в духовці
Час приготування – півтори години.
Кількість порцій – 6.
Склад продуктів для запіканки з курячої печінки в духовці:
1. 1 кг курячої печінки.
2. 1 скл. сухого рису.
3. 2 яйця.
4. 100 г вершків (або молока).
5. 1 цибулина.
6. 5 ст. л. олії соняшника.
7. 2 скл. води.
8. Сіль.
9. Перець.
Приготування запіканки з курячої печінки в духовці
Спочатку рис відправляється на плиту. Каструля наповнюється двома склянками води, висипається рис, який потрібно довести до кипіння. Рис вариться на маленькому вогні близько 15 хвилин. Вода повинна повністю википіти.
Під час варіння рису можна зайнятися печінкою. При необхідності вирізаємо жовч і видаляємо пір’я. Печінка складається в глибоку миску. З допомогою виделки її потрібно як би товкти. Також її можна подрібнити за допомогою м’ясорубки.
Подрібнена печінка змішується з нашаткованою цибулею і дрібно нарізаними яйцями. Інгредієнти солятся і ще раз добре розмішують. До них додається готовий рис. І все знову перемішується. Компоненти заливаються вершками або молоком. На кількість вершків впливає густота печінкової маси. Її потрібно зробити як не дуже густу кашу. Компоненти перемішуються і відправляються на сковорідку з олією або у форму для випікання.
Сковорідка відправляється в духовку приблизно на 50 хвилин. Готовність запіканки можна визначити по зникненню зверху рідини і рум’яної скоринки. Щоб запіканка не розвалилася, чекаємо поки вона охолоне, і тільки потім витягуємо її з сковорідки.
Запіканку можна подавати порційно, як холодну закуску. Також її можна вживати в гарячому вигляді в якості другої страви. До неї відмінно підійде гарнір з картоплі.
Запіканка з курячої печінки рецепт з гречкою
Час приготування – 2 ч.
Кількість порцій – 8.
Склад продуктів для запіканки з печінки рецепт з гречкою:
1. Куряча печінка – 1200 кг.
2. Молоко – 300 мл
3. Цибуля – 2 шт.
4. Сало – 200 р.
5. Курячі яйця – 6 шт.
6. Гречка – 1 скл.
7. Вода – 2 скл.
8. Сіль і спеції.
9. Масло соняшнику.
Приготування запіканки з печінки рецепт з гречкою
Гречка промивається, підсолювати, заливається водою і вариться до готовності. Печінка добре промивається. Також необхідно позбутися від сосудиков і зайвих плівочок. Сало нарізати на шматочки. Цибуля очищається, промивається, нарізають дрібними шматочками і обсмажується на сковорідці з олією до рум’яного кольору.
Сало і куряча печінка подрібнюються за допомогою м’ясорубки. Змішуються з смаженою цибулею. До них додаються яйця, і вливається молоко. За допомогою вилки доводимо масу до однорідного стану. До інгредієнтів додається гречка. Маса солиться і приправляється за смаком.
Форма для випічки змащується олією. Запіканка виливається у форму і поставити в духовку приблизно на півтори години. Після охолодження запіканку можна нарізати шматочками.
Картопляна запіканка з курячою печінкою
Час приготування – 1 ч.
Кількість порцій – 4.
Склад продуктів для картопляної запіканки з курячою печінкою:
1. 500 г печінки курки.
2. 1 цибулина.
3. 1 морквина.
4. 1 кг картоплі.
5. 150 г сиру.
6. Сіль.
7. Трохи інших овочів.
Приготування картопляної запіканки з курячою печінкою
Картопля відварюється у воді, яку потрібно підсолити. Варену картоплю використовується для приготування пюре. У пюре можна додати трохи теплого молока. Цибулю нарізати на дрібні шматочки. Морквина крупно натирається за допомогою терки.
Цибуля обсмажується до золотистого кольору. До нього додається морквина, і вони страхуються разом. Печінка обсмажується на гарячій сковорідці близько 15 хвилин. Подрібнюється за допомогою блендера до однорідного стану. Печінка курки змішується з цибулькою і морквою. Якщо є бажання, можна розбавити масу іншими подрібненими овочами. Сир крупно натирається з допомогою терки.
Пюре з картоплі викладається у форму для випікання. Зверху викладається шар печінки курочки з овочами. Потім знову викладається шар картопляного пюре. Зверху все посипається сиром і змащують сметаною. Запіканка готується в духовці близько 20 хвилин. Зверху повинна з’явитися рум’яна кірочка.