Запіканка з локшини – 8 рецептів приготування

Запіканка з локшини – простий, швидкий і недорогий варіант приготування смачної страви. В радянські часи вермишелевая запіканка користувалася особливим попитом, але і сьогодні її обожнюють, як дорослі, так і діти.

З макаронних виробів можна приготувати оригінальний десерт, легкий сніданок, дитячі ласощі або ситний вечеря.

Секрети смачної запіканки

  • Для приготування страви краще використовувати макарони твердих сортів. Так запіканка вийде не тільки смачною, але і низькокалорійної.
  • Деякі господині в своїх рецептах радить попередньо відварити вермішель до повної готовності. Але, не варто її переварювати, так як в процесі запікання виріб перетвориться в склеєну масу. Для ідеального страви вона повинна бути недовареною – Al dente.
  • Запіканка вийде ніжною, якщо використовувати форму для запікання зі скла або кераміки.
  • Для заливки підійде сметана, вершки або молоко.
  • Сир повинен бути твердих сортів хорошої якості. Дешевий продукт зробить блюдо не смачним і не привабливим на вигляд.

Запіканка з локшини з сиром

Сирна запіканка дозволить урізноманітнити ваше меню смачним блюдом, яке оцінять і дорослі, і діти. Його можна подавати з чаєм, молоком або гарячим шоколадом. Додавання свіжих або сушених фруктів зробить запіканку ще більш апетитною і корисною.

Інгредієнти:

  • 150 гр. вермішелі;
  • 200 гр. сиру;
  • яйце;
  • 100 мл молока;
  • 30 гр. цукру;
  • пакетик ванільного цукру;
  • 50 мл сметани.

Спосіб приготування:

  • У великій кількості води з додаванням солі відварюємо макарони до напівготовності. Готову вермішель не потрібно обполіскувати в холодній воді, а просто відкидаємо на друшляк і охолодити.
  • Сир викладаємо в чашу і за допомогою блендера добре збиваємо, щоб вийшла ніжна паста. Додаємо половину молока, ванільний і білий цукор, добре все перемішуємо.
  • Віночком збиваємо яйце з молоком, що залишилося і отриману суміш додаємо у збитий сир, ретельно все перемішуємо.
  • Змащуємо вершковим маслом форму для випічки, виливаємо в неї приготовану масу і випікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.
  • Готового блюда потрібно дати трохи часу охолонути і тільки потім перекласти його на тарілку.
Дивіться також:  Рибна запіканка -9 рецептів приготування в духовці, мультиварці

Рецепт з фаршем в духовці

Макаронні вироби можна готувати з м’ясним фаршем. Такий інгредієнт зробить блюдо калорійним, а значить, запіканка з фаршем в духовці може стати хорошим вибором для приготування ситної вечері.

Інгредієнти:

  • 400 гр. вермішелі;
  • 400 гр. свинячого, яловичого або домашнього фаршу;
  • 2 яйця;
  • 150 гр. сиру;
  • стакан молока;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • сіль, перець, рослинна олія.

Спосіб приготування:

  • Вермішель відварюємо до напівготовності, додаємо трохи солі, рослинна олія.
  • На сковороді обсмажуємо фарш з подрібненою цибулею і спеціями 10-15 хвилин.
  • Яйця з молоком збиваємо вінчиком або міксером.
  • У форму, змащену вершковим маслом, викладаємо вермішель, але тільки половину від загальної маси. Зверху викладаємо фарш, потім решту вермішель. Заливаємо все сумішшю з молока і яєць, посипаємо тертим сиром.
  • Запікаємо страву в духовці 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Готуємо як у дитячому садку

Ніжна, солодка запіканка з локшини, полита сметаною – це не просто апетитне ласощі, а справжній смак нашого дитинства. Таке блюдо їв кожна дитина в дитячому садку, але, навіть подорослішавши, забути цей неймовірний смак просто неможливо. Але ми відійдемо від традиційних рецептів і приготуємо страву для справжніх ласунів з додаванням ванільного цукру і шоколаду. Замість звичайної вермішелі можна використовувати вироби у вигляді цікавих фігурок, наприклад, бантики.

Інгредієнти:

  • 250 гр. вермішелі;
  • 300 мл молока;
  • 3 яйця;
  • 150 гр. тростинового цукру;
  • 100 гр. будь-якого шоколаду;
  • пакетик ванільного цукру;
  • 50 гр. вершкового масла.

Спосіб приготування:

  • Макарони варити не треба, а просто змішуємо їх з маслом і викладаємо у форму для запікання.
  • Яйце збиваємо з тростинним і ванільним цукром. Тростинний цукор додасть страві смак карамелі, але можна використовувати і звичайний білий цукор.
  • Потім вливаємо тепле молоко і ще раз добре все перемішуємо.
  • Готовою сумішшю заливаємо макарони і відправляємо блюдо запікатися на 35-40 хвилин, попередньо розігрів духовку до 170 градусів.
  • За кілька хвилин до готовності запіканку посипаємо тертим шоколадом. Як тільки шоколад розплавиться, страву можна діставати і насолоджуватися смачним десертом.
Дивіться також:  Запіканка з курячої печінки, рецепт з фото

Проста запіканка з локшини з яйцем

З вермішелі і яєць можна приготувати ситне блюдо на сніданок, яке дасть заряд енергії на весь день.

Інгредієнти:

  • 150 гр. вермішелі;
  • 3 яйця;
  • ст. ложка майонезу;
  • свіжа зелень;
  • сіль, перець, рослинна олія.

Спосіб приготування:

  • Вермішель потрібно попередньо відварити в підсоленій воді.
  • Яйця збиваємо разом з майонезом, сіллю і меленим перцем. Додаємо подрібнену зелень і добре все перемішуємо.
  • Форму змащуємо олією, викладаємо макарони, заливаємо сумішшю з яєць, майонезу і зелені.
  • Розігріваємо духовку до 200 градусів і випікаємо в ній страву протягом 15 хвилин.

З курячим філе

Запіканка з локшини та курячого філе – відмінний варіант для сімейної вечері. Якщо замість вермішелі використовувати макаронні вироби з ребристою поверхнею (черепашки, пір’я, спіральки), то запіканка вийде соковитою. Якщо додати більше сиру, то можна отримати хрустку апетитну скоринку.

Інгредієнти:

  • 300 гр. вермішелі;
  • філе курки;
  • 3 яйця;
  • 100 мл сметани (вершків);
  • 50 мл молока;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • 100 гр. сиру;
  • сіль, перець, соняшникова олія.

Спосіб приготування:

  • Відварюємо макарони до напівготовності.
  • Куряче філе також потрібно відварити в підсоленій воді, остудити і дрібно нарізати, щоб в запіканці не було великих шматків м’яса.
  • Цибулю подрібнюємо.
  • Сир тремо на дрібній тертці.
  • На розігрітій сковороді з рослинним маслом обсмажуємо шматочки філе і цибулю.
  • Яйця збиваємо, додаємо спеції за смаком, сметану (вершки). Потім вливаємо молоко, додаємо сир і все добре перемішуємо.
  • Беремо форму, змащуємо її маслом, викладаємо макарони всі або половину, все залежить від того скільки буде шарів. Зверху обсмажене м’ясо з цибулею. Заливаємо все готовим соусом.
  • Розігріваємо духовку до 180 градусів і готуємо страву 25-30 хвилин. За кілька хвилин до готовності запіканку можна посипати тертим сиром.
Дивіться також:  Запіканка з печінки – 8 рецептів приготування в духовці і в мультиварці

Варіант з ковбасою

Вермішель, запечена з ковбасою – це яскравий приклад поєднання простих інгредієнтів, легкості приготування і найголовніше, дивовижного смаку. Якщо рецепт додати гриби і овочі, наприклад, помідор, то страва вийде смачним і соковитим.

Інгредієнти:

  • 200 гр. вермішелі;
  • 200 гр. будь ковбаси;
  • 2 яйця;
  • 100 гр. сиру;
  • 1 ст. ложка майонезу;
  • сіль, олія рослинна.

Спосіб приготування:

  • Вермішель відварюємо до напівготовності, остуджуємо.
  • Ковбасу нарізаємо довільно.
  • Яйця змішуємо з майонезом і натертим сиром.
  • У форму, змащену маслом, викладаємо вермішель, зверху ковбасу і заливаємо соусом.
  • Запікаємо в духовці при температурі 180 градусів 25-30 хвилин.

Запіканка з локшини з сиром

Запіканка з локшини та сиру – дуже смачне і соковите блюдо. Якщо у приготуванні використовувати макаронні вироби з твердих сортів пшениці, то страва вийде з низьким вмістом калорій. Тому така страва ідеально підходить тим, хто дотримується дієтичного харчування.

Інгредієнти:

  • 250 гр. вермішелі (макаронів);
  • 3 яйця;
  • 70 гр. сиру;
  • 100 гр. моцарели;
  • стакан молока;
  • перець, сіль, вершкове масло.

Спосіб приготування:

  • У підсоленій воді відварюємо макарони до напівготовності. Готовий інгредієнт відкидаємо на друшляк і охолодити.
  • Сир твердих сортів і моцарелу тремо на крупній тертці.
  • Збиваємо яйця з молоком, додавши трохи солі і перцю.
  • У форму, змащену вершковим маслом, викладаємо макарони, заливаємо їх молочно-яєчною сумішшю, посипаємо сиром, залишивши трохи моцарелли.
  • Запікаємо в духовці 15 хвилин при температурі 180 градусів.
  • Готового блюда даємо час охолонути і посипаємо моцарелою.

Прокрутка до верху