Запіканка з печінки – 8 рецептів приготування в духовці і в мультиварці

Запіканка з печінки – поживна і ситне блюдо, багата великою кількістю вітамінів і мінералів. Завдяки великій кількості рецептів страву можна включити в дитяче меню, подати до святкового столу або просто потішити родину апетитним вечерею, приготування якого не забере у господині багато часу.

Запіканка з курячої печінки в духовці

Смачна і корисна запіканка, яка завдяки використанню цибульно-морквяних кубиків має красивий розріз і смакові достоїнства.

Для приготування використовуються наступний продуктовий набір:

  • 600 г субпродукту;
  • 2 цибулини;
  • велика морква;
  • 2 яйця;
  • 120 г манної крупи;
  • 30 мл соняшникової олії;
  • сіль, приправа.

В процесі приготування:

  • Цибулю і моркву очищаються, нарізати невеликими кубиками, які відправляються в сковороду пассероваться протягом 7 хвилин.
  • У глибокому посуді змішуються всі інгредієнти для запіканки, включаючи злегка остигнула засмажку.
  • Печінкова маса переливається у вогнетривку форму для випікання.
  • Випікання здійснюється в розігрітому до 180°C духовій шафі близько 50-60 хвилин.

Як приготувати в мультиварці

Приготовлена в мультиварці запіканка з печінки є чудовим блюдом для дієтичного і дитячого харчування.

Для виконання рецепта необхідні:

  • печінка яловича – 800 г;
  • картопля – 200 г;
  • цвітна капуста – 200 г;
  • морква – 100 г;
  • трохи масла і сіль.

Спосіб підготовки полягає в наступному:

  • Овочі промиваються, очищаються і нарізати кубиками.
  • Попередньо підготовлений субпродукт також нарізати невеликими шматочками.
  • Всі інгредієнти змішуються і пропускаються через м’ясорубку, щоб залишалася структура.
  • Суміш солиться і викладається в змащену маслом чашу мультиварки.
  • Випікання здійснюється протягом 40 хвилин на програмі «Випічка».

З яловичої печінки

Рецепт смачного і ніжного страви, для приготування якого слід підготувати:

  • 500 г субпродукту;
  • 2 цибулини;
  • велику моркву;
  • 2 яйця;
  • 100 мл вершків;
  • 100 г борошна;
  • сіль, приправу.
Дивіться також:  Запіканка з локшини – 8 рецептів приготування

Основні етапи приготування апетитною запіканки полягають у виконанні наступних кроків:

  • Овочі очищаються, печінка промивається і звільняється від плівки і прожилок.
  • Цибулю, моркву і печінку нарізати невеликими шматочками, які пропускаються через м’ясорубку.
  • Яйця злегка збиваються і додаються до печінково-овочевої маси.
  • Туди ж вводяться вершки, борошно, сіль і приправи.
  • Коли суміш буде готова, вона переливається в вогнетривку форму для випікання.
  • Готується блюдо в духовці при температурі 180°C близько 45 хвилин.

Печінкова запіканка з рисом

Простий і ситний обід або вечерю можна приготувати з:

  • 800 г яловичої печінки;
  • 2 цибулин;
  • великої моркви;
  • 150 г рису;
  • 15 мл соняшникової олії;
  • солі, приправ і 2 зубчиків часнику.

Спосіб приготування:

  • З промитого субпродукту видаляються жовчні протоки, а також він звільняється від плівки.
  • Печінка нарізати шматочками, які перемелюють за допомогою блендера.
  • Рис промивається, заливається водою і відварюється до готовності.
  • Морква натирається.
  • Часник товчеться.
  • Цибуля подрібнюється і пассеруется до золотистого кольору.
  • Всі інгредієнти змішуються, солятся, приправляється, викладаються у форму для випікання.
  • Випікається страву при 180°C близько півгодини.

Картопляна запіканка з печінкою

Красиве листкове блюдо з чудовим смаком готується з:

  • 300 г печінки;
  • такої ж кількості картоплі;
  • цибулини;
  • моркви;
  • 2 яєць;
  • 80 мл молока;
  • 30 г борошна;
  • зубчики часнику;
  • 15 г сметани;
  • невеликої кількості зелені і солі.

При підготовці запіканки:

  • Картопля очищається, відварюється, пюрируется і змішується з 1 яйцем і сметаною.
  • Інші овочі і печінка ріжуться шматочками, а потім подрібнюються за допомогою блендера.
  • Печінково-овочева маса в окремому посуді змішується з рештою яйцем, борошном, молоком, сіллю і подрібненою зеленню.
  • У форму викладаються шарами картоплю і печінкова маса.
  • Випікається блюдо 50 хвилин при 180°C.

Готуємо запіканку в духовці з гречаною крупою

Оскільки гречана крупа, як і печінку, багата поживними елементами, необхідними для розвитку і функціонування організму, страва має подвійною користю.

Дивіться також:  Морквяна запіканка – 7 рецептів

Щоб приготувати смачну запіканку з гречки і печінки, необхідні:

  • 250 г гречаної крупи;
  • в 2 рази більше печінки;
  • 3 цибулини;
  • 2 яйця;
  • 30 г манної крупи;
  • зелень, сіль і масло рослинне.

Покрокова інструкція приготування:

  • У каструлю висипається гречана крупа і залити підсоленою водою.
  • Гречка відварюється до готовності.
  • ½ Лука подрібнюється і обсмажується до золотистого кольору.
  • Печінка очищається від плівки і ріжеться невеликими шматками.
  • Субпродукт, що залишився лук і гречка пропускаються через м’ясорубку.
  • Зелень дрібно рубається.
  • Печінкова маса змішується з яйцями, смаженою цибулею, манною крупою і зеленню.
  • Майбутня запіканка виливається в форму для запікання і випікається 40 хвилин при температурі 180°C.

Запіканка з печінки з грибами

Поживна, корисна і дуже ароматна запіканка з грибами при красивому оформленні з легкістю може стати прикрасою святкового столу.

Для виконання варіації на тему печінкового торта необхідні:

  • печінка яловича – 800 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • молоко – 200 мл;
  • цибулина – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • манка – 30 г;
  • печериці – 200 г;
  • сметана – 30 мл;
  • трохи масла і сіль.

Щоб прикрасити стіл печінкової закускою:

  • Печінка замочується на кілька годин у молоці, після чого з субпродукту знімається плівка.
  • Очищені печінку і коренеплід пропускаються через м’ясорубку, а потім змішують зі збитими яйцями, манкою, сіллю і спеціями за смаком.
  • У вогнетривку форму виливається половина печінкової маси, яка запікається близько 7 хвилин при 180°C.
  • У цей час на сковороді разом з сіллю, обсмажують подрібнені цибулю та печериці, які після придбання рум’яного кольору змішуються зі сметаною.
  • На схопився печінковий шар викладається підготовлена начинка, яка заливається залишилася печінкової масою.
  • Форма повертається в духовку, де протягом 15 хвилин триває випікання страви.
  • Перед подаванням страву прикрашається майонезній сіточкою і гілочками зелені.
Дивіться також:  Запіканка з брокколі – 7 рецептів приготування в духовці і в мультиварці

Печінково-кабачковий рецепт

Для виконання рецепта запіканки з печінки і кабачків потрібні такі інгредієнти:

  • 300 г печінки;
  • 1 кабачок;
  • 200 мл молока;
  • 50 г борошна;
  • яйце;
  • 15 г манної крупи;
  • сіль, перець олія рослинна.

Процес підготовки легкого вечері досить простий:

  • Промита і очищена печінка відварюється і пропускається через м’ясорубку, а потім змішується з сіллю, перцем і ¾ молока.
  • Овоч натирається на тертці і змішують з рештою молоком, яйцем і борошном.
  • Форма змащується маслом і присипається манною крупою.
  • У форму викладається ⅔ кабачкової маси, яка покривається печінкою.
  • За печінковому шару розподіляються залишки кабачків.
  • Блюдо притрушивается манкою і відправляється в розігріту до 180°C духовку на 25 хвилин.

Таким чином, запіканка з печінки – просте і швидке в приготуванні блюдо, яке відрізняється поживністю і прекрасним смаком.

Прокрутка до верху