Це корисне і легке ласощі. Зараз ви дізнаєтеся кілька нових рецептів. Адже запіканка з сиру може мати безліч варіацій приготування.
Рецепт, як у дитячому садку
Інгредієнти:
- яйце – 1 штука;
- сир – 0,5 кг;
- сіль – на кінчику ножа;
- родзинки – 0,1 кг;
- манна крупа – 2 ст. ложки;
- цукор – 3 ст. ложки;
- ванілін – за смаком;
- вершкове масло – 2 ст. ложки;
- сметана – 0,1 кг.
Приготування:
- Заздалегідь дістаньте масло з холодильника, щоб воно стало м’яким.
- Поріжте масло на маленькі шматочки і змішайте із сиром. Для зручності можете скористатися заглибним блендером.
- В окремій ємності змішайте яйця з цукром. Збийте їх віночком або міксером до однорідної консистенції.
- Влийте яйця в сирно-масляну масу.
- Тепер додайте родзинки, манку, сіль і ваніль. Кілька разів все змішайте.
- Змастіть деко маслом, присипте його панірувальними сухарями.
- Викладіть сирну масу у форму. Зверху все промажте сметаною.
- Надсилайте деко в гарячу духовку на 40 хвилин. Її температура повинна бути 180 градусів.
- Запіканка з сиру як у дитячому садку готова! Розріжте її на красиві порції і подавайте на стіл.
Класична запіканка з сиру
Зміст складу:
- м’який сир – 0,6 кг;
- манка – 3 ст. ложки;
- яйця – 3 штуки;
- цукор-пісок – 3-4 ст. ложки.
Поетапність кроків:
- Якщо в наявність звичайний сир, то подрібніть в блендері або перетріть через сито, щоб позбутися від грудочок.
- М’який сир складіть в миску і розбийте до нього 3 яйця. Змішати до однорідного стану.
- Додайте до майбутньої запіканці цукор і манку.
- Змастіть неароматным маслом деко і заливайте сирну масу. Надішліть запікатися.
- Оптимальна температура для готування – 180 град., орієнтовний час – 30-40 хвилин.
Через зазначений час, проткніть запіканку дерев’яною паличкою, якщо вона мокра – поставте блюдо випікатися далі. Якщо паличка суха, то запіканка готова. Її можна прикрашати і подавати на стіл. Приємного вам апетиту!
Легкий дієтичний покроковий рецепт
Пропонуємо вам приготувати цю страву в мультиварці, адже тоді потрібно буде використовувати не так багато олії.
Інгредієнти:
- сухий знежирений сир – 0,4 кг;
- манна крупа – 4 ст. ложки;
- м’який знежирений сир – 0,3 кг;
- ванілін – 1 пакетик;
- курячі яйця – 3 штуки;
- сіль – на кінчику ножа.
Приготування:
- У великій каструлі змішайте обидва види сиру. Перемішайте їх вручну, щоб консистенція була як можна більше однорідною.
- Тепер додайте до сиру сирі яйця. Всі збийте з допомогою блендера.
- Додайте до сиру сухі компоненти: сіль, ванілін і манну крупу.
- Змастіть вершковим маслом чашу свого електроприладу.
- Викладіть всю масу в каструлю. Виберіть режим «Мультиповар» і введіть вручну необхідні параметри. Температура – 120 градусів, час – 50 хвилин.
- Запіканка в мультиварці з хрусткою скоринкою готова! Прикрасьте її свіжими ягодами і подавайте на стіл.
Сирна запіканка Пестунчик
Інгредієнти:
- цукор – за смаком;
- сир (домашній) – 0,5 кг;
- лимон (невеликий) – 1 штука;
- борошно високосортна – 4 ст. ложки;
- курага – 0,1 кг;
- яйця столові – 3 штуки;
- ванілін – 1 щіпка;
- вершкове масло – 50 грам;
- сода – ½ ч. ложки;
- сіль – 1 щіпка.
Поетапність кроків:
- Заздалегідь дістаньте вершкове масло з холодильника.
- Свіжий сир прокрутити на м’ясорубці або подрібніть в блендері.
- Змішайте його з сіллю, ваніліном і цукром.
- Лимон промийте і натріть його цедру на дрібній тертці. Перекладіть її до сиру.
- Соду погасите соком свіжого лимона і покладіть її в миску до інших компонентів.
- Розбийте до сирної маси яйця.
- Додати м’яке масло. Все ретельно перемішайте.
- Обдайте курагу окропом і наріжте її на невеликі кубики. Перекладіть її до основної маси.
- Застеліть пергамент на деко, змастіть його маслом і викладіть туди сирну суміш.
- Розігрійте духовку до 170 градусів і відправте туди майбутню запіканку. Деко розмістіть на середній полиці.
- Сирна запіканка готова. Прикрасьте її на свій розсуд і пригощайте сім’ю.
Шоколадно-сирна запіканка в духовці (без борошна і манки)
Інгредієнти:
- молоко – 0,12 л;
- сир – 0,5 кг;
- какао-порошок – 15 грам;
- цукор – 0,18 кг;
- крохмаль (кукурудзяний) – 3 ст. ложки;
- яйця – 4 штуки;
- ванілін – 1 щіпка;
- вершкове масло – 1 ч. ложка.
Поетапність кроків:
- Розімніть сир виделкою або ложкою, щоб він мав однорідну консистенцію.
- Додайте ванілін і цукор. Все змішайте.
- Розбийте яйця. Трохи все змішайте вручну, а потім скористайтеся заглибним блендером. Він розіб’є будь грудочки, і маса буде ніжною і однорідною. Навіть якщо в першому кроці у вас вийшла неідеальна суміш, то блендер все виправить.
- Третю частину сирного тіста перекладіть в окрему ємність. Додайте туди какао і все змішайте.
- В білу суміш покладіть весь крохмаль.
- Влийте в шоколадну масу все молоко.
- Ретельно збийте блендером обидві суміші.
- Приступаємо до викладання тіста: 1) Змастіть дно і стінки деко олією. 2) Першим шаром викладіть частину білого тіста. 3) Тепер зробіть шар шоколадного тіста. 4) Чергуйте обидва тесту, поки воно не закінчиться. Зверху зробіть шоколадним тестом візерунок.
- Подавайте запіканку в розігріту до 180 градусів духовку. Приблизний час випікання – 40 хвилин.
- Остудіть випічку.
- Готову запіканку нарізайте на тонкі скибочки, щоб проглядався візерунок, і подавайте до столу.
Запечена з бананами
Інгредієнти:
- мед – 3 ч. ложки;
- сир – 0,25 кг;
- ванільний цукор – 1 ч. ложка;
- банани (невеликі) – 2 штуки;
- рафінована олія – 1 ч. ложка;
- морозиво – для подачі;
- яйце – 1 штука.
Приготування:
- Змішайте сир з яйцем. Збийте всі заглибним блендером.
- Додайте ванільний цукор і мед.
- Банани наріжте кільцями. Їх висота повинна бути близько 0,5-0,7 див.
- Змастіть форму рафінованим маслом і викладіть в один шар нарізані банани.
- Зверху рівномірно розподіліть сирну суміш.
- Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте в ній бананове ласощі близько півгодини.
- Розріжте бананову запіканку на шматочки, викладіть їх на тарілки. Поруч покладіть по кульці морозива. Приємного вам апетиту!
З додаванням яблук
Інгредієнти:
- манна крупа – 1 ст. ложка;
- борошно – 3 ст. ложки;
- цукор – 0,5 склянки;
- домашній сир – 0,5 кг;
- яблуко (велике) – 1 штука;
- яйця – 3 штуки;
- вершкове масло – 70 грам.
Приготування:
- Збийте яйця.
- Змішайте їх з цукром.
- Окремо сир перетріть і додайте його до яєчної маси. Збийте всі заглибним блендером.
- Додати манку.
- Невеликими порціями введіть просіяне борошно.
- Розтопіть масло на водяній бані і влийте його до сиру. Тісто готове.
- Змастіть деко маслом. Зверху все присипте борошном і викладіть сирне тісто.
- Наріжте красивими часточками і розставте їх вертикально по всій запіканці.
- Виставте температуру 180-190 градусів і випікайте яблучну запіканку близько 25 хвилин. Вона повинна стати рум’яної і апетитною.
Без додавання манки і яєць
Якщо у вас в родині є вегетаріанці – то цей рецепт для них.
Інгредієнти:
- кориця – за смаком;
- кукурудзяне масло – для змазування дека;
- сир (жирність 5%) – 1 кг;
- лляне борошно – 30 грам;
- сметана (15% жирності) – 4 ст. ложки;
- вівсяне борошно – 30 грам;
- цукрозамінник – 15 грам;
- родзинки – 70 грам.
Для глазурі:
- какао-порошок – 30 грам;
- вода – пропорції залежать від консистенції глазурі;
- цукрозамінник – 3 грам.
Поетапність кроків:
- Промийте кілька разів родзинки і залийте його окропом для набухання.
- Змішайте сир і сметану. Вручну розімніть цю суміш до однорідності. Додайте цукрозамінник.
- Додайте лляну борошно, корицю і вівсяну муку. Все змішайте. Цей компонент можна зробити самостійно. Просто подрібніть льон або в кавомолці вівсяні пластівці.
- Відкиньте ізюм на друшляк і з’єднайте його з сирною масою.
- Змастіть деко маслом і викладіть сирне тісто.
- Розігрійте духовку до 200 градусів і випікайте в ньому десерт близько 40 хвилин.
- Поки запіканка печеться, можна зробити для неї глазур. Закип’ятіть спочатку воду.
- У невеликій мисочці змішайте какао-порошок і цукрозамінником. При постійному помішуванні, вливайте окріп. Глазур готова.
- Дайте запіканці охолонути, потім полийте її зверху глазур’ю. Коли глазур захолоне, ласощі можна подавати на стіл.
Пишна запіканка з сиру з манкою (з родзинками)
Зміст складу:
- яйця – 5 штук;
- сир – 1 кг;
- манка – 5 ст. ложок;
- родзинки – 0,1 кг;
- цукор – 5 ст. ложок;
- ванілін – 1 щіпка.
Поетапність кроків:
- Ізюм промийте і залиште його в гарячій воді на 15 хвилин.
- Відразу відокремте білки від жовтків;
- Один жовток відкладіть окремо, він потрібен для змащування запіканки.
- Збийте міксером всі п’ять білків в пишну піну.
- Трохи збийте 4 жовтки. Додайте до них цукор.
- Трохи сир перетріть і покладіть його до жовтків.
- Додайте до жовтків манку, все змішайте.
- Змішайте желточную масу з білками. Робіть це ложкою. Дуже акуратно, щоб білки не осіли.
- Додайте замочений ізюм. Все кілька разів перемішайте і залиште сирне тісто настоюватися мінімум на 3 години. За цей час манка повинна розбухнути.
- Змастіть деко і викладіть в нього все тісто. Зверху промажте запіканку збитим жовтком.
- Надсилайте форму в гарячу духовку на 40 хвилин. Її температура повинна бути 180 градусів.
- Запіканка з сиру в духовці готова! Полийте її згущеним молоком і ставте на стіл.
Ось ми і розповіли вам кілька цікавих рецептів приготування сирного страви. Сподіваємося, вони вам сподобаються. Готуйте з любов’ю!