Головною «фішкою» обговорюваної закуски є саме соус. Заправка для салату «Цезар» надає суміші овочів, сиру і курки пікантність, робить смак яскравим і оригінальним. Приготуйте її самостійно на своїй кухні, використовуючи опубліковані далі рецепти.
Класична заправка для салату «Цезар»
Вирішивши приготувати заправку за обраним рецептом, потрібно придбати особливий соус «Ворчестер». Саме він надає закуски той самий неповторний смак, який неможливо з чимось сплутати. Інгредієнти: 90 мл оливкової олії (обов’язково — першого віджиму), 2 зубки часнику, половинка лимона, сіль, 2 мал. ложки «Ворчестера», 2 яйця курячі.
При бажанні можна ще і поперчити вийшов соус або ж додати в нього суміш улюблених приправ.
З додаванням гірчиці
Гірчичний варіант заправки виходить ще більш пікантним. Інгредієнти: 3 великі ложки дрібно натертого пармезану, половинка лимона, 3 жовтка курячих яєць, 140 мл якісного оливкової олії, 1,5 великі ложки діжонської гірчиці, часник за смаком.
Якщо до закуски будуть подаватися часникові сухарики, то від використання пряної добавки в заправці можна відмовитися.
Рецепт сирного соусу
Такий соус дозволить не додавати додатковий сир у закуску. Інгредієнти: по 60 г жирного масла, сиру «Рокфор» і будь-якого твердого гострого, 3 мал. ложки коньяку.
Такий соус смачно намазувати на свіжий хліб або тости.
На основі майонезу з анчоусами
Якщо хочеться значно спростити собі завдання при приготуванні соусу для обговорюваного салату, варто в якості його основи взяти звичайний майонез. Інгредієнти: мал. ложка гірчиці, сіль, 3 анчоуса, 180 мл оливкової олії, 3 мал. ложки майонезу, 4 часникового зубчики, 60 мл свіжовичавленого лимонного соку, щіпка меленого чорного перчика.
Перед використанням соус охолоджується близько півгодини.
Заправка зі сметаною
Соус на основі сметани виходить менш калорійним, ніж інші варіанти. Інгредієнти: 2 зубчики часнику, 190 г сметани середньої жирності, половина великої ложки гірчиці, сіль.
Подається салат з цією заправкою відразу. Якщо смак її вийшов нейтральним, виправити це допоможуть сухі прованські трави.
Соус без анчоусів
Якщо «Цезар» готується не з курятиною, а з рибою (наприклад, з лососем або фореллю), то варто подати до нього соус, приготований без анчоусів. Готові варіанти заправок для закуски без цього інгредієнти в продажу трапляються рідко. Тому варто приготувати соус для салату цезар в домашніх умовах самостійно. Інгредієнти: 120 г м’якого сиру (найкраще – фета), 140 мл якісного оливкової олії, велика ложка сухої гірчиці, жовток курячого яйця, 2 великі ложки дрібно нарізаних маринованих корнішонів, сіль, половинка свіжого лимона, гранульований часник.
Корнішони можна замінити більш дорогим елітним продуктом – каперсами. Ці недозрілі консервовані оливки, зібрані вручну, відрізняються характерним кисло-солоним смаком. Вони також максимально подрібнюються перед додаванням в соус гострим ножем або особливої насадкою блендера.
Рецепт без яєць
Якщо господиня побоюється додати в заправку сирі курячі яйця, то цілком можна обійтися і без них. Для цього існує окремий цікавий рецепт. Інгредієнти: 85 мл якісного оливкової олії, велика ложка соусу «Ворчестер», стільки ж гірчиці (сухий) порошку і рідкого бджолиного меду, часточка часнику, сіль, 2 великі ложки лимонного соку.
Незвичайний смак соусу буде поєднуватися з будь-яким варіантом «Цезаря».
Соус до Цезарю з куркою
Закуска з куркою також обов’язково включає в себе білі сухарики, томати, листки салату, сир і, звичайно, особливу заправку. Вона виходить гострої і чудово поєднується з усіма перерахованими складовими. Продукти: півсклянки слабоароматного оливкової олії, 2 шт. курячих яєць, половинка лимона, великий зубок часнику, пара крапель гострого соусу (в ідеалі — «Табаско»).
З особливою обережністю варто додавати в соус «Табаско». Потрібно пам’ятати, що він дуже пекучий.
Заправка для салату з креветками
Ідеально підходять для цього варіанту закуски великі м’ясисті морепродукти. Звичайно, особливою повинна вийти і заправка для цезаря за цим рецептом. Продукти: 2 великих курячих яйця, 2 мал. ложки соєвого соусу без добавок і стільки ж діжонської гірчиці, 1 склянка олії оливкової, половинка лимона.
За смаком можна злегка присолити готову заправку для закуски.