Засолювання ікри форелі – 10 швидких і смачних рецептів у домашніх умовах

Засолювання ікри форелі – це простий та захоплюючий процес, за допомогою якого ви отримаєте неймовірно смачний та апетитний делікатес для вашого домашнього чи святкового столу. Червону ікру можна засолити у різний спосіб. Для вас ми підготували перевірену кулінарну добірку із десяти швидких та смачних рецептів з покроковими фотографіями.

Як засолити ікру форелі швидко та смачно в домашніх умовах

Як засолити ікру форелі швидко та смачно в домашніх умовах, ми розповіли у нашому перевіреному покроковому рецепті з фотографіями. Обов’язково беріть на замітку та приступайте до процесу. Готова ікра вийде дуже смачною та привабливою і точно нікого не залишить байдужим.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Ікра червона – 1 шт.
  • Сіль – 50 гр.
  • Вода – 1 л.
  • Оливкова олія – ​​1 ч.л.

Процес приготування:

Як швидко та смачно засолити ікру форелі в домашніх умовах? Витягаємо ястик з ікрою з форелі.

Приступаємо до процесу очищення. Доповнюємо ікру чайною ложкою солі та заливаємо 500 мл гарячої води. Залишаємо на 5 хвилин.

Руками відокремлюємо ікринки від плівок.

Потім ікру кладемо на сито та промиваємо під водою. Видаляємо залишки плівок.

У 500 мл води, що залишилися, перемішуємо сіль – 50 грам. Сюди занурюємо ікру та солимо її 15 хвилин.

Відкидаємо ікру на друшляк і перекладаємо її на паперовий рушник, щоб просушити.

Потім перемішуємо продукт з оливковою олією.

Тепер ви знаєте, як засолити ікру форелі швидко та смачно в домашніх умовах. Беріть на замітку!

Слабосолона ікра форелі в ястиках

Слабосолона ікра форелі в ястиках порадує вас насиченим смаком та привабливим зовнішнім виглядом. З такого делікатесу ви приготуєте найсмачніші та найяскравіші закуски. Для засолювання використовуйте наш перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями та детальним описом процесу.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Ікра форелі – 400 гр.
  • Сіль – 70 гр.
  • Вода – 1 л.
  • Олія – ​​20 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Виймаємо ястики з ікрою з риби. Також кип’ятимо воду та ділимо її на дві частини. В одну додаємо 50 г солі, в другу 20 грам.

Крок 2. Викладаємо ікру в ястиках у воду з меншою кількістю солі. Залишаємо на 2 хвилини і далі руками відокремлюємо ікринки від плівок.

Крок 3. Промиваємо ікру в чистій воді і прибираємо всі плівки, що залишилися.

Крок 4. Заливаємо ікру другим розсолом і залишаємо на 10 хвилин, потім знову відкидаємо на друшляк.

Крок 5. Перекладаємо ікру на паперовий рушник чи марлю, даємо їй обсохнути.

Крок 6. Далі продукт перекладаємо в банку і перемішуємо з олією.

Крок 7. Слабосолона ікра форелі в ястиках готова. Можна пригощатись!

Як швидко та смачно засолити ікру форелі у тузлуці

Як швидко та смачно засолити ікру форелі у тузлуку, ми поділилися у нашому перевіреному покроковому рецепті з фотографіями. Обов’язково беріть на замітку та приступайте до процесу. Готова ікра вийде неймовірно смачною та привабливою. Вона ідеально підійде для святкових закусок.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Ікра форелі – 500 гр.
  • Вода – 1 л.
  • Соль – 2 ст.л.
  • Олія – 2 ст.л.
Дивіться також:  Тарталетки – 10 простих та смачних рецептів начинок для тарталеток на святковий стіл

Процес приготування:

Крок 1. Виймаємо червону ікру із форелі.

Крок 2. Перекладаємо продукт у теплу воду, щоб видалити усі плівки.

Крок 3. Спершу відокремлюємо плівки від ікринок руками, потім активно перемішуємо віночком. Так усі плівки залишаться на віночку.

Крок 4. Відкидаємо ікру на дрібне металеве сито та промиваємо до прозорості води.

Крок 5. Готуємо тузлук. Розчиняємо у кип’яченій воді сіль. Занурюємо сюди ікру на 15 хвилин. Після знову відкидаємо на сито.

Крок 6. Розкладаємо готову ікру по банках, заливаємо олією і перемішуємо.

Крок 7. Ви дізналися, як швидко та смачно засолити ікру форелі у тузлуку. Беріть на замітку!

Ікра форелі пряної засолки

Ікра форелі пряної засолки – це чудова кулінарна ідея, яку варто взяти на замітку. Готова червона ікра вийде неймовірно яскравою, ароматною та апетитною. Її можна використовувати для бутербродів та інших холодних закусок. Спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом.

Час готування – 1 доба

Час приготування – 25 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Ікра форелі – 200 гр.
  • Вода – 500 мл.
  • Сіль – 40 гр.
  • Цукор-пісок – 15 гр.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець білий горошок – 4 шт.
  • Перець запашний горошок – 5 шт.
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Імбир мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Вливаємо в каструлю чи сотейник воду. Додаємо сюди сіль, цукор та всі спеції зі списку.

Крок 2. Проварюємо розсіл після закипання кілька хвилин, потім остуджуємо, прикривши кришкою.

Крок 3. Далі пряний розсіл проціджуємо через кілька шарів марлі.

Крок 4. Ікру форелі промиваємо під водою і розбираємо на ікринки, вилучивши всі плівки.

Крок 5. Заливаємо ікру пряним розсолом і залишаємо на 20 хвилин, потім переливаємо на марлю. Даємо трохи обсохнути.

Крок 6. Далі продукт складаємо у скляну банку. Забираємо в холодильник на добу.

Крок 7. Ікра форелі пряної засолювання готова. Подавайте до столу та пригощайтеся!

Засолювання ікри форелі за допомогою віночка

Засолювання ікри форелі за допомогою віночка – це простий у виконанні і універсальний кулінарний варіант, який варто взяти на замітку. Готова червона ікра вийде дуже яскравою, смачною та апетитною. Її можна використовувати для бутербродів, салатів, тарталеток та інших холодних закусок.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Ікра форелі – 500 гр.
  • Соль – 2 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Вода – 1 л.

Процес приготування:

Крок 1. Виймаємо ястики ікри з форелі і занурюємо в теплу воду.

Крок 2. Акуратно відокремлюємо плівку від ікринок руками, потім добре перемішуємо віночком. Так ми очистимо усі ікринки.

Крок 3. Плівки залишаться на віночку, їх ми видаляємо.

Крок 4. Промиваємо ікру, поки вода не стане прозорою.

Крок 5. Далі перекладаємо на друшляк.

Крок 6. В окремому посуді вимішуємо в кип’яченій воді сіль та цукор. Занурюємо сюди ікру та залишаємо на 15-20 хвилин.

Крок 7. Через вказаний час знову відкидаємо на друшляк та додатково просушуємо за допомогою паперових рушників.

Крок 8. Перекладаємо ікру в банку, заливаємо олією і перемішуємо. Закриваємо кришкою та прибираємо в холодильник.

Дивіться також:  Запечені яблука в духовці

Крок 9. Засолювання ікри форелі за допомогою віночка завершено!

Засолювання ікри форелі сухим способом

Засолювання ікри форелі сухим способом вийде навіть у новачків. Для цього беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт із фотографіями. Готовий продукт вийде неймовірно яскравим за смаком та привабливим. Використовуйте для приготування закусок.

Час готування – 4 години

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Ікра форелі – 500 гр.
  • Сіль – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 25 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо необхідну кількість ікри та очищаємо її від плівок найбільш зручним для вас способом.

Крок 2. Наприклад, ви можете занурити ікру в теплу кип’ячену воду. Далі ікринки розбиваємо руками чи віночком.

Крок 3. Перекладаємо продукт на дрібне сито та промиваємо у холодній підсоленій воді.

Крок 4. У мисці перемішуємо підготовлену ікру із сіллю та цукром. Ретельно, намагаючись не зашкодити ікринки, перемішуємо. Залишіть на 10 хвилин.

Крок 5. Після вказаного часу перекладаємо ікру в марлю. Даємо можливість стекти всій зайвій рідині.

Крок 6. Після цього перекладаємо ікру в банку. Закриваємо ємність кришкою. Забираємо в холодильник на 3-4 години.

Крок 7. Засолювання ікри форелі сухим способом завершено. Спробуйте повторити у себе вдома!

Слабосолона ікра форелі з олією

Слабосолона ікра форелі з олією відрізняється насиченим смаком та привабливим зовнішнім виглядом. З такого делікатесу ви приготуєте найсмачніші та найяскравіші закуски. Для засолювання використовуйте наш перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями та детальним описом процесу.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Ікра форелі – 400 гр.
  • Соль – 2 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Вода – 1 л.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Виймаємо ястики із червоною ікрою із свіжої форелі.

Крок 2. Занурюємо ястики у теплу кип’ячену воду.

Крок 3. Акуратно розбираємо ястики руками, щоб відокремити плівки.

Крок 4. Перемішуємо продукт віночком. Так усі плівки намотуються на прилад, і ми отримаємо очищені ікринки.

Крок 5. Далі з ікри обережно зливаємо воду. Промиваємо кілька разів до прозорості води.

Крок 6. Готуємо розсіл. У літрі кип’яченої води перемішуємо сіль та цукор до повного розчинення.

Крок 7. Опускаємо в розсіл підготовлену ікру та залишаємо на 15 хвилин.

Крок 8. Перекладаємо ікру на друшляк і даємо стекти воді.

Крок 9. Потім ікринки обсушуємо паперовими рушниками.

Крок 10. Підготовлений продукт перекладаємо в банку і заливаємо олією, акуратно перемішуємо.

Крок 11. Закриваємо кришкою та прибираємо на зберігання в холодильник.

Крок 12. Слабосолона ікра форелі з олією готова. Частуйтесь!

Засолювання ікри райдужної форелі з сіллю та цукром

Засолювання ікри райдужної форелі із сіллю та цукром – це перевірений кулінарний варіант, який точно варто взяти на замітку. Готова червона ікра вийде дуже яскравою, смачною та урізноманітнить ваш домашній або святковий стіл. Для приготування використовуйте перевірений рецепт.

Час готування – 10 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порцій – 20

Інгредієнти:

  • Ікра форелі – 200 гр.
  • Сіль – 30 гр.
  • Вода – 150 мл.
  • Цукор-пісок – 7 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

Дивіться також:  Слабосолона сьомга - 10 рецептів у домашніх умовах

Крок 2. Для розсолу з’єднуємо гарячу воду із сіллю та цукром. Перемішуємо для розчинення сухих продуктів. Даємо розсолу охолонути.

Крок 3. Ікру, попередньо очищену від ястиків, викладаємо на сито з кількома шарами марлі. Промиваємо під водою.

Крок 4. Очищаємо ікру від усіх видимих ​​сміток.

Крок 5. Далі її перекладаємо у банку. Заливаємо охолодженим розсолом і прибираємо в холодильник на 2 години.

Крок 6. Через 2:00 ікру знову відкидаємо на сито і даємо стекти воді.

Крок 7. Засолювання ікри райдужної форелі із сіллю та цукром завершено. Можна куштувати!

Швидка слабосолона ікра форелі «П’ятихвилинка»

Швидка слабосолона ікра форелі «П’ятихвилинка» порадує вас насиченим смаком та привабливим зовнішнім виглядом. Приготувати делікатес нескладно. Для цього використовуйте наш перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями та детальним описом процесу.

Час готування – 10 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порцій – 20

Інгредієнти:

  • Ікра форелі – 10 ястиків.
  • Сіль – 500 гр.
  • Вода – 2,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищати ястики найкраще порціями, а не відразу. Так ми кладемо в каструлю з високими бортами три-чотири ястики.

Крок 2. Далі ястики можна перемішати насадками міксера для вимішування тіста, використовуючи невелику швидкість.

Крок 3. Так плівка від ястиків намотуватиметься на насадки, а звільнятися ікринки. Повторюємо процедуру з ястиками, що залишилися.

Крок 4. Тепер займемося приготуванням тузлука. Розчиняємо сіль у воді та перевіряємо розчин за допомогою очищеної чистої картоплі. Опускаємо її в розсіл. Якщо плаває близько до поверхні, тузлук готовий. Далі його потрібно прокип’ятити та остудити.

Крок 5. Остуджуємо тузлук до кімнатної температури і занурюємо підготовлену ікру сюди рівно на 5 хвилин.

Крок 6. Далі ікру відкидаємо на марлю, щоб видалити зайву вологу.

Крок 7. Розкладаємо частування по банкам та пакетикам.

Крок 8. Швидка слабосолона ікра форелі «П’ятихвилинка» готова. Можна пробувати або використовувати приготування закусок.

Засолювання ікри форелі гарячим способом

Засолювання ікри форелі гарячим способом – це цікавий кулінарний варіант, який варто взяти на замітку. Готова червона ікра вийде дуже яскравою, смачною та апетитною. Її можна використовувати для бутербродів, салатів, тарталеток та інших холодних закусок.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Ікра форелі – 500 гр.
  • Сіль – 100 гр.
  • Вода – 2 л.

Процес приготування:

Крок 1. Робимо два тузлуки: холодний та гарячий. Для цього по 50 г солі перемішуємо в літрі води.

Крок 2. Ястики ікри опускаємо спочатку в холодну тузлук для очищення. Перемішуємо руками, відокремлюючи ікринки від плівок. Далі відкидаємо на сито.

Крок 3. Також для гарячого розсолу перемішуємо 50 г солі в літрі води. Прогріваємо до 60 градусів.

Крок 4. Опускаємо ікру у гарячий розсіл. Робимо це швидко, щоб ікринки не зварилися.

Крок 5. Продовжуємо відокремлювати ікринки в тузлуку за допомогою нітрилових рукавичок.

Крок 6. Перекладаємо ікру на дрібне металеве сито і потім марлю, щоб видалити всю вологу.

Крок 7. За допомогою пінцета прибираємо плівки, що згорнулися.

Крок 8. Далі ікру перекладаємо в скляну банку і забираємо в холодильник до остигання.

Засолювання ікри форелі гарячим способом завершено. Частуйтесь!