Засолювання сала – 10 смачних рецептів приготування в домашніх умовах

Засолювання сала – це простий та перевірений спосіб приготування корисного та смачного продукту, який необхідний для раціону дорослих та дітей. Незважаючи на те, що продукт дуже жирний, його споживання в невеликих кількостях позитивно впливає на роботу імунної системи. Також сало містить у собі величезну кількість вітамінів, які корисні для здоров’я шкіри та кісток. І якщо раніше ви не любили даний продукт, то прочитавши нашу статтю і спробувавши один з варіантів, який вам сподобається більше, ви, напевно, зміните свою думку, тому що немає нічого смачнішого за тонкі скибочки сала, у поєднанні з наваристим борщем, зеленою цибулею або чорним житнім хлібом!

Як засолити сало з часником у домашніх умовах

Як засолити сало з часником у домашніх умовах? Для приготування смачної та апетитної закуски можна використовувати як просто біле сало, так і продукт з прошарками м’яса – смачно буде і так, і так. Часник надасть пікантності та аромату, перед яким не встоїть ніхто!

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Сало свиняче – 350 гр.
  • Соль – 1.5 ст.л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як засолити сало з часником у домашніх умовах? Викладаємо на стіл продукти, перелічені вище.

У піалу висипаємо мелений перець та сіль – змішуємо.

Знімаємо лушпиння з часнику і видавлюємо зубці в суху суміш.

Компоненти перемішуємо до однорідності.

Отриманим складом активно натираємо сало з усіх боків.

Поміщаємо заготовку в контейнер із пластику, накриваємо кришкою та прибираємо на полицю холодильника.

Через 24-48 годин нарізаємо пластинами і знімаємо пробу. Смачного!

Як смачно засолити сало в розсолі у банку

Як смачно засолити сало в розсолі у банку? Для цього нехитрого процесу нам знадобляться такі ароматні добавки, як насіння коріандру, пекучий часник, лавровий лист і, звичайно ж, сіль та сало. Але до дегустації доведеться почекати, як мінімум тиждень, але результат безперечно коштує цього!

Час приготування – 1-2 тижні.

Час приготування – 10 хв.

Порцій – 15-20.

Інгредієнти:

  • Жир – 1,5 кг.
  • Соль – 2 ст.л.
  • Вода – 1 л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Насіння коріандру – 2 ч.л.
  • Часник – 2 головки

Процес приготування:

Крок 1. Багато сала зіскоблюємо ножем з усіх боків і розрізаємо на пластини середньої товщини.

Крок 2. Зубчики часнику «звільняємо» від лушпиння, дістаємо з упаковки лавровий лист.

Крок 3. На дно банки всипаємо столову ложку солі.

Крок 4. Наповнюємо ємність ½ частиною від загальної кількості сала (шматки поміщаємо вертикально), додаємо половину порції коріандру, часнику та лавра.

Крок 5. Тепер так само повторюємо другий шар інгредієнтів.

Крок 6. Заливаємо вміст банки теплою водою і струшуємо, вістрям ножа відсуваємо скибочки від стінок, рідина повинна повністю покривати компоненти. Закриваємо кришкою та на 1-2 тижні відправляємо в холодильник.

Крок 7. Засолений продукт виймаємо з розсолу та дегустуємо або заморожуємо. Смачного!

Суха посолка сала

Засолювання салат сухим способом – це один з найпростіших і вдалих варіантів приготування улюбленої страви, яка виграшно виглядає на столі не тільки під час сімейної трапези, але і під час свята, тому що більшість людей люблять такий домашній делікатес!

Дивіться також:  Рулет з лаваша з крабовими паличками – 10 смачних рецептів

Час приготування – 3 доби.

Час приготування – 10-15 хв.

Порцій – 10.

Інгредієнти:

  • Сало – 800 гр.
  • Соль – 5 ст.л.
  • Часник – 4 зуби.
  • Перець чорний горошок – 7 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Під струменем води ретельно промиваємо сало, насухо промокуємо паперовими рушниками та розрізаємо на невеликі сегменти. Посипаємо сіллю і добре перемішуємо руками.

Крок 2. Складаємо частину скибочок у банку відповідного розміру.

Крок 3. Часник очищаємо та нарізаємо зубці слайсами.

Крок 4. Кожен шар сала перекладаємо часниковою нарізкою.

Крок 5. Слідом у ємність закидаємо лавр та горошини перцю.

Крок 6. Аналогічно заповнюємо всю ємність.

Крок 7. Залишаємо банку на робочому столі на 24 години.

Крок 8. Через добу переставляємо банку в холодильну камеру.

Крок 9. Через два дні дістаємо шматочки з банки та трапезуємо. Смачного!

Як засолити сало для гарячого копчення

Як засолити сало? Цей процес досить важливий, оскільки від самого посолу безпосередньо залежить підсумковий результат, який не так вже й складно зіпсувати. Тому, щоб не допустити промаху, рекомендуємо дотримуватись точних грамівок, вказаних нижче.

Час приготування – 4 діб 9 год.

Час приготування – 15 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Сало (очеревина) – 1 кг.
  • Сіль – 100 гр.
  • Перець червоний мелений – за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Продукти, які нам необхідні – це очеревина, вона повинна бути свіжою, не розмороженою.

Крок 2. У ємності з високими бортами з’єднуємо червоний перець та сіль.

Крок 3. Беремо пластиковий контейнер відповідного розміру та розрізаємо сало на шматки. На дно посуду насипаємо частину суміші, очеревину натираємо залишками сухого складу і складаємо в ємність.

Крок 4. Закриваємо контейнер кришкою та ставимо на полицю холодильника, залишаємо на 4 дні.

Крок 5. Через зазначену кількість діб, шматочки промокуємо серветками і даємо полежати в приміщенні, що провітрюється 10-15 хвилин. Потім перекладаємо на ґрати коптильні та приступаємо до процесу.

Крок 6. Після закінчення копчення охолоджуємо закуску в холодильнику ще 4-5 годин, і тільки потім подаємо до столу. Смачного!

Засолювання сала з прошарком м’яса

Засолювання сала з прошарком м’яса – це нехитрий процес, з яким впорається навіть недосвідчений кулінар. Ваше головне завдання – це вибрати якісний і «шаровий» шматок свинини, бажано грудинку, оскільки вона має особливу м’якість. Перед подачею рекомендується зіскребти ножем верхній шар солі.

Час приготування – 8 діб.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти :

  • Грудинка свиная – 700 гр.
  • Соль – 2-3 ст.л.
  • Часник – 0,5 голівки.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу посолу промиту і обсушену грудинку ріжемо на шматки, зі сторонами в 5-6 сантиметрів.

Крок 2. Перемішуємо перець із сіллю та в отриманому складі обвалюємо кожен шматок.

Крок 3. Чергуючи свинину з лавровим листом, складаємо інгредієнти в ємність для засолювання і ставимо холодильник на тиждень. Через 2-3 дні зливаємо рідину та просушуємо кожен сегмент серветками.

Крок 4. Через 7 діб натираємо сало часником і перекладаємо в морозилку ще на 24 години.

Дивіться також:  Квашена капуста класична – 10 рецептів хрумкої та соковитої квашеної капусти в домашніх умовах

Крок 5. Заморожену грудинку нарізаємо тонкими пластинами і подаємо до столу, на радість сім’ї. Смачного!

Як посолити сало в лушпинні цибулі

Як посолити сало в лушпинні цибулі? При такому способі приготування, званим «гарячим», продукт виходить дуже м’яким і ароматним, а використовуючи лушпиння, сало також набуває неймовірно апетитний відтінок, перед яким неможливо встояти, навіть при дотриманні дієти!

Час приготування – 12 год.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 6-8.

Інгредієнти:

  • Сало/грудинка – 400-500 гр.
  • Вода – 1 л.
  • Сіль – 1 ст.
  • Цибуля ріпчаста (лушпиння) – 7-10 шт.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Часник – 6 зубів.
  • Перець запашний горошок – 6 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Готування починаємо з приготування розсолу: в каструлю наливаємо воду і висипаємо сіль, доводимо до кипіння і додаємо лушпиння від 7-10 головок цибулі – кип’ятимо 5 хвилин. У розчин золотистого відтінку занурюємо сало.

Крок 2. Знову доводимо до кипіння та проварюємо на помірному полум’ї 10 хвилин. Вимикаємо нагрівання та залишаємо свинину в розсолі ще на 15 хвилин, потім перекладаємо на тарілку та обсушуємо.

Крок 3. Для посолочної суміші роздавлюємо горошини перцю, на дрібні шматочки розламуємо листи лавра, дрібно рубаємо часник – компоненти змішуємо.

Крок 4. Робимо у м’ясі надрізи довгим ножем та активно натираємо ароматною сумішшю.

Крок 5. Забираємо сало в морозильну камеру і залишаємо там до запитання. Чим довше сало лежатиме, тим більш насиченим у нього буде смак. Смачного!

Засолювання сала в тузлуку в домашніх умовах

Засолювання сала в тузлуку в домашніх умовах – це дуже смачний і перевірений роками спосіб посолу, який користується величезною популярністю. Але в цьому немає нічого дивного, тому що з простих і доступних компонентів виходить вишукана закуска!

Час приготування – 6-7 діб.

Час приготування – 15 хв.

Порцій – 20-25.

Інгредієнти:

  • Жир – 2 кг.
  • Часник – 5 зубів.
  • Лавровий лист – 5 шт.

Для тузлука:

  • Вода – 1 л.
  • Сіль кам’яна – 1 ст.
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • Перець чорний горошок – 10-12 шт.
  • Часник – 5 зубів.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо з варіння тузлука та готуємо все необхідне.

Крок 2. У каструлю відправляємо очищений часник, сіль, лавровий лист та горошини перцю – заливаємо водою та доводимо до кипіння, проварюємо півгодини та остуджуємо.

Крок 3. Зачищене та промите сало розрізаємо на сегменти.

Крок 4. Заповнюємо свининою частину скляної ємності, перекладаємо лавром та часником. Аналогічним чином заповнюємо весь посуд і заливаємо охолодженим тузлуком.

Крок 5. Встановлюємо гніт і прикриваємо кришкою, залишаємо на добу за кімнатної температури, а потім прибираємо в холодильник на 5-6 діб.

Крок 6. Потім обвалюємо у улюблених спеціях та подаємо до столу. Зберігаємо сало невеликими шматочками в морозилці, загорнувши пергаментний папір. Смачного!

Домашнє сало з нітритною сіллю

Домашнє сало з нітритною сіллю – це вишукана страва, яка запросто привнесе щось нове у ваше звичне меню. Перед подачею слід підморозити ароматний продукт, а потім нарізати найтоншими слайсами та запропонувати домочадцям, у поєднанні з гарячим борщем та часником – пальчики оближеш!

Час приготування – 5 діб.

Час приготування – 15 хв.

Дивіться також:  Смажений сир халумі на сковороді – 5 рецептів з покроковими фото

Порції – 10-15 хв.

Інгредієнти:

  • Сало з прошарком – 1 кг.
  • Сіль – 80 гр.
  • Сіль нітритна – 15 гр.
  • Цукор-пісок – 20 гр.
  • Часник – 4 зуби.
  • Перець чорний горошок – 1 ст.
  • Паприка солодка мелена – до смаку.
  • Пажитник – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промиваємо шматок сала у прохолодній воді, не залишаючи поза увагою шкірку.

Крок 2. Видаляємо шкіру та розрізаємо м’якоть на смужки шириною близько п’яти сантиметрів.

Крок 3. Об’єднуємо два види солі та цукор, з усіх боків натираємо шматочки.

Крок 4. Подрібнюємо горошини перцю у ступці, часник пропускаємо через прес – компоненти втираємо у свинину.

Крок 5. Посипаємо до смаку пажитником і солодкою паприкою.

Крок 6. Продовжуємо втирання спецій протягом кількох хвилин.

Крок 7. Повертаємо напівфабрикати в марлю і прямо на обробній дошці переносимо на полицю холодильника.

Крок 8. Через 4 доби замінюємо марлю харчовою плівкою.

Крок 9. Допускається зберігання продукту протягом одного року (у морозилці). Смачного!

Солоне сало з перцем та часником

Солоне сало з перцем і часником – це дивовижне поєднання компонентів, яке подарує вам справжнє задоволення і ситість. Маючи таку закуску під рукою, ви ніколи не залишитеся голодним, тому що достатньо пару скибочок свіжого хліба, щоб смачно потрапити!

Час приготування – 72 год.

Час приготування – 15 хв.

Порцій – 10.

Інгредієнти:

  • Сало – 800-1000 гр.
  • Соль – 2,5-4 ст.л.
  • Перець червоний мелений – до смаку.
  • Часник – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Сало зачищаємо ножем і не промиваємо, залишаючи сухим. При необхідності вирізаємо реберця.

Крок 2. Розрізаємо шматок на невеликі шматочки, зі сторонами 8-10 сантиметрів.

Крок 3. Вмочуємо нарізку в солі з усіх боків. На 1 кг сала-3-4 ст. солі.

Крок 4. Поміщаємо сало в пакети і укладаємо в глибоку ємність, залишаємо в холодильнику на три доби. Через 24 години зливаємо рідину.

Крок 5. Просолені шматочки ретельно обполіскуємо під струменем води.

Крок 6. Добре обсушуємо за допомогою паперових рушників.

Крок 7. Натираємо свинину подрібненим часником та червоним перцем.

Крок 8. Відразу дегустуємо або прибираємо в морозильну камеру для зберігання. Смачного!

Солоне сало через м’ясорубку з часником

Солоне сало через м’ясорубку з часником – це пряна та шалено апетитна закуска, яка підкорює своїм неймовірним смаком та ароматом. Процес приготування простий і швидкий, тому відразу ж приступаємо до приготування, щоб швидше поласувати цією смакотою!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порцій – 5-6.

Інгредієнти:

  • Сало – 500 гр.
  • Часник – 3-4 зуби.
  • Сіль за смаком.
  • Зелень – 30 гр.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Зрізавши шкірку, двічі прокручуємо сало через м’ясорубку.

Крок 2. Отриману масу приправляємо чорним перцем та сіллю.

Крок 3. Додаємо зубці часнику, пропущені через прес.

Крок 4. Всипаємо рубану зелень і добре перемішуємо.

Крок 5. Обертаємо масу в харчову плівку і прибираємо в холодильник для просочення та охолодження.

Крок 6. Подаємо до столу у поєднанні з цибулею та чорним хлібом. Готуйте та отримуйте задоволення!

Прокрутка до верху