Заварне тісто для мантів на окропі – 5 кращих рецептів приготування

Заварне тісто для мантів на окропі – це простий і зручний продукт для ваших апетитних кулінарних ідей. Тісто на окропі можна приготувати по-різному. Найкращі варіанти ми зібрали для вас у нашій перевіреній добірці із п’яти рецептів приготування для мантоварки з покроковими фотографіями.

Тісто для мантів на окропі з яйцем та олією

Тісто для мантів на окропі з яйцем і олією – це універсальна заготівля, яку варто взяти на замітку кожній господині. Таке тісто виходить дуже м’яким, ніжним та еластичним. З ним легко працювати і після термічної обробки воно порадує особливо приємним виглядом та смаком.

Інгредієнти:

1кг.

  • Борошно – 3 ст.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Вода – 1 ст.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.

Процес приготування:

Як приготувати заварне тісто на окропі? Дістаємо потрібні нам продукти (зазначені у списку). У містку ємність просіюємо три гранених склянки борошна.

Додаємо в суху суміш куряче яйце, сіль і вливаємо олію (вибираємо без запаху). Активно розмішуємо продукти.

У борошняну заготовку вливаємо неповну склянку окропу.

Спершу вимішуємо лопаткою або ложкою, даючи тісту заваритися.

Коли почне формуватись щільна маса, приступаємо до ручного замісу. Зручно замішувати тісто на робочій поверхні, присипаною борошном.

Готову грудку тіста прикриваємо рушником або ж кладемо в пакет, прибираємо на 15 хвилин.

Заварне тісто для мантів на окропі з яйцем та олією готове!

Тісто для мант на окропі на 1 кг борошна

Тісто для мант на окропі на 1 кг борошна – це проста у виконанні і універсальна кулінарна ідея. Таке тісто дуже швидко замішати із найдоступніших продуктів. Працювати з ним легко, і воно підійде для всіх ваших улюблених начинок. Готові манти вийдуть неймовірно смачними та апетитними.

Дивіться також:  Піджарка зі свинини рецепт на сковороді з підливою

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 1,6 кг.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 кг.
  • Окріп – 0,5 л.
  • Сіль – 1 год.
  • Олія – ​​3 ст.л.

Процес приготування:

  1. Один кілограм пшеничного борошна відправляємо у велику містку миску. Якщо в муці є видимі грудочки, то просіюємо продукт.
  2. Відміряємо 500 мілілітрів окропу, вимішуємо в ньому ложку солі. Підсолений окріп вливаємо в суху борошняну масу.
  3. Відразу ж вливаємо олію. Можна використовувати стандартну олію без запаху.
  4. Починаємо розмішуємо вміст лопаткою. Враховуйте, що на перших хвилинах маса буде гарячою. Коли продукт трохи охолоне, переходимо на ручний заміс – так зручніше та швидше.
  5. Згодом маса збереться в щільну грудку, її викладаємо на робочу поверхню і активно вимішуємо руками.
  6. Ком тесту, що утворився, загортаємо в плівку або кладемо в пакет, який щільно зав’язуємо. Залишаємо тісто у спокої, поки воно не охолоне.
  7. Тісто для мант на окропі на 1 кг борошна готове. Приступайте до розкочування та формування привабливих мантів.

Заварне тісто для мантів без яєць

Заварне тісто для мантів без яєць – це універсальна заготівля, яку варто взяти на замітку кожній господині. Таке тісто виходить дуже м’яким, ніжним та еластичним. З ним легко працювати і після термічної обробки воно порадує особливо приємним смаком та привабливим виглядом.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 800 грн.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 ст.
  • Окріп – 1 ст.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

  1. У місткий посуд просіюємо дві грановані склянки пшеничного борошна.
  2. Додаємо до борошна сіль, розмішуємо інгредієнти.
  3. Відміряємо дві столові ложки олії без запаху.
  4. Переливаємо олію в суху борошняну масу.
  5. Тонким струменем починаємо вливати в заготівлю окріп.
  6. Підливаємо воду і ретельно розмішуємо вміст.
  7. Далі приступаємо до ручного замісу. Формуємо щільний еластичний продукт, перед розкочуванням даємо йому трохи відпочити – 10-15 хвилин.
  8. Заварне тісто для мантів без яєць готове. Використовуйте у подальшому готуванні!
Дивіться також:  Як варити гречку на воді в каструлі?

Тісто для мантів на окропі в хлібопічці

Тісто для мантів на окропі в хлібопічці – це проста та швидка ідея для приготування апетитного домашнього частування. Але вас порадує не лише кулінарний процес. З таким тестом буде дуже зручно працювати: процес розкочування та формування мантів пройде нескладно та захоплююче.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 600 грн.

Інгредієнти:

  • Борошно – 380 гр.
  • Окріп – 180 мл.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Олія – ​​3 ст.л.

Процес приготування:

  1. У контейнер хлібопічки вливаємо окроп.
  2. Додаємо до нього пів чайної ложки солі і вливаємо в гарячу рідину олію.
  3. Борошно перед відправкою в хлібопічку рекомендується просіяти через сито, щоб зробити тісто рихлішим.
  4. Борошно всипаємо в контейнер до рідких продуктів.
  5. Включаємо програму хлібопічки для бездрожжевого тіста. Заміс простого продукту триватиме 15 хвилин.
  6. Дістаємо отриману грудку з форми, загортаємо в пакет і залишаємо на 20 хвилин.
  7. Тісто для мантів на окропі в хлібопічці готове. Починайте формування апетитних мантів!

Тісто для мант на окропі з рисовим борошном

Тісто для мант на окропі з рисовим борошном – це цікава кулінарна заготівля, яка відрізняється не тільки приємним смаком, але і корисними властивостями, і зниженою калорійністю. Ідея точно сподобається тим, хто слідкує за своєю фігурою. При цьому готові манти порадують яскравим смаком та дивовижною соковитістю.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 800 грн.

Інгредієнти:

  • Борошно рисове – 0,6 кг.
  • Вода – 170 мл.
  • Олія – ​​15 мл.

Процес приготування:

  1. Відміряємо 600 грам розсипчастого рисового борошна.
  2. Висипаємо борошняний продукт у містку миску.
  3. Робимо поглиблення в сипучому інгредієнті та вливаємо сюди 100 мілілітрів окропу. Починаємо перемішувати.
  4. Далі в заготовку вливаємо 70 мілілітрів холодної води, що залишилися.
  5. Вливаємо олію – 15 мілілітрів.
  6. Замішуємо тісто протягом 20 хвилин, доки воно не стане повністю еластичним. Тісто на рисовому борошні замішується непросто, але згодом воно стане м’якшим і щільнішим.
  7. Тісто для мант на окропі з рисовим борошном готове. Використовуйте у подальшому приготуванні!
Дивіться також:  Фалафель – 6 рецептів приготування в домашніх умовах
Прокрутка до верху