Заварні млинці на кефірі – 7 рецептів

Рецепт з додаванням сиру

Дуже смачними і м’якими виходять млинці, у складі яких є сир. Із зазначеної кількості продуктів їх вдасться приготувати 10 штук: 250 мл жирного кефіру, 170 р. м’якого сиру, пара яєць, 220 г борошна, 170 мл окропу, 70 р. цукру, по щіпці солі і соди, масло.

  • Сир викладає у миску, до нього додається сода, цукор і сіль. Оцет для гасіння не потрібно.
  • Всі інгредієнти заливаються кефіром і добре перемішуються.
  • За допомогою віночка вбивається в тісто 2 яйця, а потім поступово (малими порціями) всипається борошно. Маса повинна бути схожим за консистенцією на домашню сметану.
  • Далі в тісто тонким струменем вливається окріп. При цьому всі інгредієнти потрібно помішувати, не припиняючи. Якщо маса здасться господині дуже густий, можна збільшити кількість води.
  • Соняшникова олія краще додати в тісто (близько 50-80 мл), після чого всі інгредієнти перемішуються за допомогою міксера або віночка.
  • Смажаться млинці на розпеченій сковороді, що змазується салом тільки перед першою порцією.

Блюдо виходить досить пишним. Тому, для завертання начинки, такі млинці не підходять. Краще подавати їх до столу зі сметаною або варенням.

Дивіться також:  Млинці на сметані – 7 рецептів приготування смачного!
Прокрутка до верху