Шоколадні заварні млинці на кефірі
Такі млинці представляють собою повноцінний вишуканий десерт. При бажанні можна доповнити його ще й густий шоколадною глазур’ю. Для приготування страви потрібно взяти: 450 мл кефіру, 80 р. цукру, 2 яйця, 280 г борошна, 40 г какао, 220 мл нежирного молока, 2 яйця, щіпку солі, 60 мл рослинного масла, 1 ч. л соди.
- Кефір, яйця, сода, цукор і сіль ретельно перемішуються і збиваються за допомогою віночка.
- У тісто поступово вводиться какао і борошно. Воно має вийти густим.
- Молоко доводять до кипіння і акуратно вливається в тісто. При цьому масу потрібно постійно помішувати.
- Тісто має настоятися не менше 30 хвилин, після чого можна додавати в нього рослинне масло і випікати млинці.
Подавати страву варто з розтопленої плиткою або готової шоколадною пастою.