Випікаємо ажурні млинці на кефірі з окропом
Щоб зробити млинці тонкими і ажурними, потрібно всього лише додати в тісто окріп.
Але вливати його потрібно правильно – повільно і дуже тонкою цівкою. В іншому випадку яйця згорнутися, і продукти будуть зіпсовані. Для таких млинців потрібно взяти: 230 мл нежирного кефіру, 2 яйця, 220 г борошна, 230 мл окропу, по дрібці харчової соди і солі, 70 р. цукру, олія.
- Курячі яйця добре збиваються з цукром. Краще всього використовувати для цього міксер на середній швидкості.
- Кефір змішується з содою і вливається в солодку яєчну масу.
- Інгредієнти ще раз збиваються до появи на поверхні густий пінної шапочки.
- Залишилося мінімальними порціями ввести борошно в тісто. Бажано попередньо просіяти її з содою.
- Рослинним маслом можна постійно змащувати сковороду при випіканні млинців, а краще – влити його відразу в тісто. Достатньо буде 2 ст. л. В такому випадку сковорідка змащується маслом лише один раз – перед першим млинцем.
- В отриману масу опускається міксер і включається на максимальну швидкість. Поки інгредієнти збиваються, до них потрібно тонкою цівкою влити окріп. Міксер при цьому виключати не можна.
- Далі можна випікати млинці стандартним чином.
Щоб частування не покрилося сухий скоринкою, заварні млинці на кефірі і на окропі ще гарячими з обох сторін змащуються маслом.