Як приготувати заварні млинці на кефірі з молоком?
Дуже смачно в одному блюді змішати відразу і кефір, молоко. У результаті вийдуть ніжні тонкі і солодкі млинці. Крім кефіру (450 мл) та молока (230 мл), потрібно також взяти: 1 яйце, 270 р. борошна, 1 ч. л. соди, 40 г цукру, щіпку солі, 60 г вершкового масла. Далі опублікований докладний рецепт заварних млинці на кефірі і молоці.
- Кефір на водяній бані нагрівається приблизно до 50 градусів. Дуже важливо постійно перемішувати його не перетримати на вогні.
- У кефір додається сода, яйце, цукор і сіль.
- Борошно всипається в тісто мінімальними порціями за допомогою сита.
- Молоко з вершковим маслом доводиться до кипіння, відразу ж знімається з вогню і додається до основі тесту.
- Всі інгредієнти ретельно перемішуються.
- Млинці випікаються на добре розігрітій сковороді з обох сторін.
Такі млинці смажаться без масла. Щоб вони не прилипали до сковороді, не можна мити посуд безпосередньо перед готуванням. Сковорода повинна встигнути добре просохнути.