Заварні млинці на молоці і на окропі – 8 рецептів

Напекти заварні млинці на молоці і на окропі за нашими рецептами дуже просто, і вони виходять красивими, ажурними, апетитними, з дірочками і дуже тонкими. Такі млинці підійдуть для різних начинок або можуть подаватися солодкими, як десерт з різними добавками.

Заварні млинці на молоці і на окропі з дірочками

Цей рецепт чудово підійде для випікання млинців під будь-яку начинку. Їх можна подати і з чим-небудь солоденьким. Ваші домашні будуть у захваті! Це класика приготування своїми руками справжніх ажурних млинчиків, зовсім як у бабусі в дитинстві!

Потрібні:

  • 700-750 г борошна;
  • ½ Л молочка;
  • ½ Л крутого окропу;
  • 3-4 яйця;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 ст. л. масла.

Печемо:

  • Вмішати сіль і цукор в борошно.
  • Ввести прогріте молоко і вимісити.
  • Вбити яйця, збити.
  • Тісто має бути не дуже густим.
  • Масло розпустити і влити в тісто. Так млинці не будуть липнути.
  • Тепер потрібно заварити тісто – постійно розмішуючи його, вливаємо окріп.
  • Тісто отставляется на півгодини.
  • Перед першим млинцем сковорідку потрібно змащувати жиром. Потім цього робити не треба.
  • Кожен млинець обсмажити, зняти, промазати маслом, щоб він був м’яким.

Якщо млинці буде заморочуватися м’ясо, то їх можна додатково обсмажити ще раз. З таких млинців можна зробити відмінний напівфабрикат, приготувавши їх, остудити, а потім служив в ємності і заморозивши. Так у вас завжди буде під рукою смачний десерт, який ви подасте до столу за пару хвилин.

З додаванням в рецептуру кефіру

Млинці з кефіром виходять дуже тоненькими і ажурними. Годяться під будь-яку начинку. Цей рецепт випробуваний довгими десятиліттями, якщо не віками. Млинці на кефірі просто смакота!

Потрібні:

  • ½ Л кефіру;
  • ¼ Л молока;
  • 2 яйця;
  • ½ Кг борошна;
  • сіль;
  • 1 ч. л. соди;
  • 1 ст. л. цукру.

Печемо:

  • Трохи прогріти кефір.
  • У збиті яйця ввести соду, сіль, цукор.
  • Розмішати, ввести порціями борошно.
  • Молоко прокип’ятити і, постійно збиваючи, ввести.
  • Сковороду прожарити, змастити масло і спекти. Виходять дуже тоненькі, ажурні заварні млинці.
Дивіться також:  Млинці з житнього борошна — 8 рецептів

Кожен млинець після випікання можна промазати маслом або навіть маргарином – так десерт довго буде залишатися м’яким.

Рецепт з дріжджами

Дріжджові млинці теж виходять тоненькими, ніжними і з дірочками. Їх можна полити зверху чимось смачненьким, або зібрати з них пиріг. Або ж ці млинці чудово підходять для самих різноманітних начинок. Готуються вони просто. Так готували млинці багатьма десятиліттями.

Потрібні:

  • 3 ст. борошна;
  • 1/5 л крутого окропу;
  • 20 г дріжджів;
  • 150 мл теплуватою води;
  • 3 яйця;
  • сіль;
  • 50 р масла;
  • ½ Л молока.

Печемо:

  • У ввести борошно 200 г окропу. Потрібно весь час розмішувати.
  • Розпустити дріжджі у воді.
  • Дріжджі ввести в тісто, розмішати.
  • Додати все інше, крім молока.
  • Збити тісто.
  • Прогріти молоко і ввести в тісто. Весь час розмішувати.
  • Залишити в теплі на 30 хвилин.
  • Коли тісто підійде, збити його ще раз.
  • Залишити підійти ще раз.
  • Перед випіканням першого млинця змастити дно сковороди жиром, спекти млинці.

Ці млинці виходять настільки красивими і ажурними, що їх можна подавати просто з варенням. Млинці дуже апетитні і ніжні. Дріжджові млинці готуються не так швидко, але результат того вартий – ласощі, пальчики оближеш!

Ажурні заварні млинці на молоці

Можна легко приготувати млинці заварні з дірочками на молоці. Млинці виходять дуже красивими і ажурними. Подавати їх можна зі всілякими начинками або просто з варенням або сметаною. По цьому рецепту млинці не будуть рватися, і будуть відмінно перевертатися.

Потрібні:

  • ¼ Л молока;
  • ¼ Кг борошна;
  • 2 яйця;
  • сіль;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 1 ст. л. олії;
  • ¼ Л окропу.

Печемо:

  • Молоко, яйця збити. За бажанням можна засипати трохи ванілі.
  • Засипати сіль.
  • Засипати цукор.
  • Ввести потроху борошно і збити.
  • Додати масло. Збити.
  • Тепер можна заварювати. Цівкою ввести окріп, постійно збиваючи.
  • Спекти млинці.

Ці млинці легко можна спекти на антипригарній сковороді, яку можна не змащувати. Десерт готується швидко.В млинці кладуть різну начинку, подати з молочним або варенням. Такий десерт і заморозити про запас.

Дивіться також:  Рецепт млинців з шоколадом і бананом

З крохмалем без яєць

Тонкі млинці можна спекти і без яєць, якщо додати зовсім трохи крохмалю

Потрібні:

  • 2 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. крохмалю;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • ½ Л води;
  • 1/5 кг борошна;
  • сіль.

Печемо:

  • Цукор додати масло, воду, ввести за бажанням трохи лимона.
  • Всипати крохмаль і збити.
  • В декілька заходів вмішати борошно. Весь час потрібно збивати.
  • Розігріти сковороду і промазати, спекти млинці.

Є багато рецептів пісних млинчиків. Їх теж можна заварювати окропом. Для цього норму води слід поділити в два рази. Першу частину ввести при замішуванні тіста, а другу частину закип’ятити і влити в самому кінці цівкою, весь час збиваючи.

Такі млинці виходять з дірочками і добре підходять для поста або суворої дієти, коли не можна вживати яйця. Такі млинці стануть справжньою паличкою-виручалочкою під час посту.

На кислому молоці

Ажурні млинці на кислому молоці з окропом – це просто шедевр! Такі млинці готуються просто, а розходяться прямо на очах. Ваші домашні будуть у захваті! Подавати зі всілякими начинками, разом з соусами або молочним. Млинці в дірочку, тоненькі і дуже красиві. Млинці можна напекти з кислого молочка, яке часто залишається після приготування каш або просто довго стоїть у холодильнику.

Потрібні:

  • ½ Л молока;
  • 2 яйця;
  • 300 г борошна;
  • сіль;
  • 3 ч. л. цукру;
  • ½ Ч. л. соди;
  • 3 ст. л. олії;
  • ¼ Л окропу.

Печемо:

  • Збити цукор, яйця, сіль.
  • Прогріти молоко, ввести суміш і збити.
  • Ввести порціями борошно. Повзбивать. Додати масло.
  • У чашку всипати соду і залити окропом. Відразу ж ввести в тісто.
  • Тісто отставляется 30 хвилин.
  • Обсмажити млинці і подати.

Перед випіканням першого млинця на кислому молоці з окропом днищі посуду змастити жиром. Потім цього робити вже не треба. Млинці прекрасно йдуть як самостійно страву або з начинкою. Такі млинці можна навіть заморозити, а потім швидко розігріти в мікрохвильовці і подати з добавками.

Готуємо з розпушувачем

Спеціально для випікання ажурних, тонких млинців можна використовувати пекарський порошок або ж, по-іншому, розпушувач, який виконує роль харчової соди. Такі млинці виходять дуже красивими, ажурними, тоненькими, легко перевертаються і просто готуються. Такий десерт буде надзвичайно ніжним і ситним. Ці млинці теж можна заморожувати про запас.

Дивіться також:  Як приготувати млинці без дріжджів

Потрібні:

  • 2 яйця;
  • ½ Л молока;
  • 200 г борошна;
  • 5 ст. л. олії;
  • 2-2,5 г розпушувача;
  • цукор, сіль.

Печемо:

  • Яйця, цукор гарненько розтерти.
  • Перемішати борошно, цукор, сіль, порошок.
  • Молоко збити з яйцями.
  • Порціями ввести муку.
  • Суміш для випічки повинна відпочити 10 хвилин.
  • Сковороду розжарити, промазати. Спекти млинці.

Якщо до млинців буде подаватися щось солодке, то в тісто можна ввести трохи ванілі або кориці. Багато господині в тісто додають навіть какао, щоб млинці були ще смачніше.

Чарівні млинці як у бабусі

Такі млинці у бабусі ми всі їли в дитинстві. Приготувати їх дуже просто.

Потрібні:

  • 5 яєць;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 2 ст. борошна;
  • 1 л молока;
  • сіль, сода;
  • 100 мл окропу;
  • 2 ст. л. олії.

Випікаємо:

  • Борошно вимішати з яйцями, додати все інше, крім молока.
  • Збити.
  • Молоко прогріти.
  • У тісто потроху ввести молоко, активно збиваючи.
  • Обережно ввести трохи окріп, активно збиваючи.
  • Додати масло.

Такі млинці найкраще смажити на бабусиній чавунній сковороді. Виходять вони ну дуже смачно! Кожен млинець потрібно присмачити маргарином або маслом, щоб він був дуже м’яким. Подавати зі всілякими начинками. Перед тим, як засмажити перший млинець, дні посуду слід змащувати жиром і прибрати його надлишки. Щоб млинці не липли, можна ввести трохи вершкового розпущеного олії.

Приготувати справжні ажурні млинці під начинку або як десерт зовсім не важко. З нашими простими рецептами вони у вас обов’язково вийде надзвичайно смачними! Спробуйте поекспериментувати, додаючи в тісто що-небудь цікаве, наприклад, порошок пряних трав, різних спеції або шоколад. Такі млинці можна навіть заморожувати, і потім розігрівати – так у вас завжди буде напівфабрикат під рукою, і ви зможете використовувати його для приготування ситного і швидкого сніданку для всієї родини.

Прокрутка до верху