Заварні млинці | Рецепти з фото

Заварні млинці дуже важко зіпсувати. Борошно, що заварюється допомогою гарячої води або молока утримує в собі вологу, испаряющуюся при випічці, і робить заварні млинці повітряними і пишними. Але для цього необхідно правильно заварювати борошно.

Заварні млинці на кефірі, молоці, окропі

Існують два способи. При першому відзначається певна кількість води або молока, вливається в каструлю і змішується з борошном. Потім посудина відправляється на плиту, і суміш доводиться до кипіння. В цей час необхідно постійно заважати інгредієнти. Борошно не повинна підгоріти, і в ній не повинно бути грудочок. При доведенні суміші до густого стану слід зняти каструлю з плити і остудити.

При другому способі борошно для млинців заварюється безпосередньо в посудині гарячою рідиною. У борошно вливається повільно рідину, постійно перемішуючи, щоб вийшла однорідна маса. Мука повинна бути гладкою, без грудок. Від них можна позбутися за допомогою блендера або сита.

Повітряні заварні млинці

Для приготування заварних млинців можуть використовуватися дріжджі, кефір, молоко або вода. Пшеничне борошно може змішуватися з гречаною в однакових пропорціях. Щоб млинці з гречаного борошна не були такими важкими, її рекомендується обов’язково заварювати. Мука повинна використовуватися тільки в просіяному вигляді.

Як приготувати заварні млинці на кефірі, молоці, окропі:

Необхідні інгредієнти:

  • 1. Кефір – 1 склянка,
  • 2. прохолодна вода – 1 склянка,
  • 3. борошно – 2 склянки,
  • 4. сода – 1 ч. л.,
  • 5. цукровий порошок – 3 ст. л.,
  • 6. трохи солі,
  • 7. кілька яєць.,
  • 8. декілька ст. л. соняшникової олії,
  • 9. окріп – 1 стакан.

Спосіб приготування заварних млинців:

Спочатку готуємо потрібні компоненти для заварних млинчиків. Замість кефіру можна використовувати молоко. Цукор можна додавати за смаком. Деякі його взагалі не використовують, інші додають велику кількість.

Дивіться також:  Млинці з м’ясом – покроковий рецепт з фото

Рецепт тонких заварних млинців з дірочками

  • Для приготування тіста на заварні млинці можна використовувати міксер, але легше зробити його з допомогою блендера.
  • Після того як тісто замісили, дайте настоятися півгодини, при використанні блендера цього робити не потрібно. Для початку налийте кефір в блендер.
  • Додайте кілька яєць і добре збийте. Потім солимо і додаємо цукор за смаком, і знову збиваємо. Після цього вливається склянку води, всипається борошно.
  • Всі компоненти повинні бути збиті до однорідної маси. При використанні блендера грудок не повинно бути. А якщо ви використовується міксер і замішуєте тісто вручну, то вводите борошно поступово. Далі, в склянку насипте одну чайну ложку соди і залийте її окропом до країв.
  • Потім цю рідину необхідно влити в тісто. Збийте все на самій високій швидкості. Щоб не додавати соняшникову олію на сковорідку смаження млинців, влийте його в тісто на цьому етапі.
  • Сковороду добре розігріти, і потім тільки починати випікати заварні млинці.
  • Якщо випікати млинці на добре розігрітій сковорідці, то вони вийдуть з маленькими дірочками. Береться трошки тіста, виливається на сковорідку.
  • Для рівномірного розподілу тесту по сковороді, її потрібно злегка нахилити. Випікаються млинці на сильному вогні до появи рум’янцю по краях.
  • Після цього блін акуратно перевертається з допомогою лопатки або ножа.
  • Смажаться млинці поки не використовується все приготоване тісто. Для прискорення процесу приготування можна використовувати декілька сковорідок одночасно.
  • Заварні млинці виходять дуже смачними, ніжними і повітряними.

Сподіваємося вам сподобався рецепт на заварних млинців! ♥ Діліться своєю думкою в коментарях 🙂

Прокрутка до верху