Заварний крем – 9 рецептів як смачно приготувати заварний крем в домашніх умовах

Правильно приготовлений заварний крем варто віднести в список універсальних ласощів. Він відмінно поєднується з різноманітними десертами. Смачно подавати такий крем навіть із звичайними тонкими млинцями або оладки.

Заварний крем для торта «Наполеон»

Інгредієнти: літр жирного домашнього молока, 320 г цукрового піску, ціла пачка якісного вершкового масла, 3 курячих яйця, 3 ст. ложки високосортного борошна, стандартний пакетик ванільного цукру.

  • Щоб зварити заварний крем для торта «Наполеон», потрібно використовувати нержавіючу посуд з товстим дном. У ємність відразу висипається цукровий пісок і високосортна борошно.
  • Після перемішування до сухих компонентів забиваються курячі яйця. Туди ж всипається ванільний цукор. Вилочкою маса вимішується до однорідності.
  • До компонентів вливається молоко. Знову складові перемішуються.
  • Крем відправляється варитися на слабкому вогні. Його потрібно постійно помішувати. Мука повинна заваритися, але при цьому не підгоріти.
  • Після появи перших бульбашок маса забирається з вогню.
  • Остуджується крем в посуді, наповненою холодною водою.

    Для бісквітних коржів

    Інгредієнти: половина пачки жирного масла, літр молока, 5 столових яєць, повний стакан цукрового піску, 2,5 склянки високосортного борошна, ванілін за смаком.

  • У глибокій мисці з піском і борошном яйця збиваються до однорідності.
  • Молоко в окремому посуді доводиться до кипіння, остуджується приблизно до 80 градусів, після чого тонким струменем вливається до продуктів з першого кроку.
  • Отримана суміш кип’ятять 2-3 хвилини при помішуванні до загусання.
  • Залишилося додати в крем ванілін і розтоплене вершкове масло, а потім гарненько збити його.

    Заварний крем з маслом, без яєць для Медовика

    Інгредієнти: повний склянку жирного молока, половина склянки цукрового піску, половина стандартної пачки вершкового масла, 2 ст. ложки пшеничного борошна.

  • Половина молока і весь цукор на повільному вогні добре прогріваються. Всі солодкі крупинки в рідини повинні повністю розчинитися. Після цього маса знімається з плити.
  • У чистій мисці молоко, що залишилося змішується з борошном.
  • Продукти з перших двох кроків з’єднуються. Маса знову вирушає на плиту і доводиться до загустіння при частому помішуванні.
  • Основа для крему залишають остигати, після чого в неї невеликими порціями вводиться збите вершкове масло.
  • Дивіться також:  Пиріг Зебра на кефірі – 5 рецептів торта

    Готовою сумішшю можна відразу ж промащувати медові коржі.

    Як приготувати для еклерів?

    Інгредієнти: півлітра жирного молока, 170 г цукру-піску, 5 яєчних жовтків, 70 м якісного вершкового масла, 40 г кукурудзяного крохмалю, 2 г ваніліну.

  • У невеликій сотейник відразу вливається коров’яче молоко. В рідина додається ванілін і цукровий пісок, який повинен повністю розчинитися в молоці в процесі прогрівання. Суміш нудиться на мінімальному вогні пару хвилин.
  • У сотейник вливаються злегка збиті жовтки. Маса доводиться до кипіння, але не кип’ятити.
  • Єдиною порцією в сотейник всипається крохмаль. Замість кукурудзяного допускається використовувати і звичний картопляний. Підійде навіть звичайна пшеничне борошно. Інгредієнти потрібно проварити разом пару хвилин.
  • У знятий з вогню сотейник додається вершкове масло. Якщо в масі після остигання виявилися грудочки, достатньо буде протерти її через найдрібніше сито.
  • Якщо вирішено приготувати заварний крем з борошном замість крохмалю, то суміш потрібно не просто проварити кілька хвилин, а довести до кипіння.

    Класичний заварний крем на молоці

    Інгредієнти: літр жирного молока, 8 курячих жовтків, цілий лимон,170 г цукрової пудри, 80 г високосортного борошна.

  • У невеликому сотейнику злегка підігрівається молоко. В нього відразу ж відправляється цедра цілого лимона. Вона зчищається з фрукта за допомогою самої дрібної терки. Рідину потрібно довести до кипіння, після чого процідити через кілька шарів марлі.
  • В окремому посуді з’єднуються курячі жовтки з цукровим піском. Разом компоненти збиваються до пінистої маси.
  • До інгредієнтів з другого кроку борошно просіюється. Замішувати компоненти потрібно дуже акуратно широкої ложкою зверху вниз.
  • В отриману масу тонким струменем вливається гаряче молоко. Після перемішування суміш на мінімальному вогні тримається до загустіння. На це буде потрібно 6-8 хвилин.
  • Дивіться також:  Торт на ювілей – 7 найкрасивіших рецептів та варіантів оформлення тортів на ювілей жінці чи чоловікові

    Готовий крем знімається з вогню, перемішується лопаткою, накривається плівкою і залишають остигати при кімнатній температурі.

    Білковий заварний крем в домашніх умовах

    Інгредієнти: 3 сирих курячих білка, 320 г цукрового піску, 120 мл фільтрованої води, половина пакетика ваніліну, 1 ч. ложка свіжовичавленого лимонного соку або «лимонки» (лимонної кислоти»). Як правильно приготувати білковий заварний крем самостійно в домашніх умовах, розповідається далі.

  • Першим ділом готується цукровий сироп для заварювання. Він вариться з води і цукрового піску. Визначити готовність маси допоможе миска з крижаною водою. У неї потрібно капнути краплю сиропу і спробувати зліпити з неї м’який кульку. Якщо вдалося, значить, маса повністю готова.
  • Білки будь кухонних машиною збиваються до пишної піни. Необхідно вгадати таким чином, щоб яйця вдалося збити до потрібного стану до повної готовності сиропу.
  • Відразу ж до підготовленим білків тонким струменем можна вливати гарячий цукровий сироп. В процесі потрібно збивати компоненти на максимальній швидкості міксера або блендера.
  • Не треба лякатися, що білок спочатку помітно осяде. У подальшому в процесі збивання він знову набуде густоту і пишність.
  • Після введення сиропу в суміш додається ванілін і лимонний сік. Крем потрібно продовжувати збивати до стійких піків.
  • Отриманою масою можна відразу ж начиняти будь тістечка або прикрашати домашні пироги/торти.

    З додаванням крохмалю

    Інгредієнти: півлітра жирного коров’ячого молока, за повного стакана цукрового піску і якісного вершкового масла, куряче яйце, 3 ст. ложки картопляного крохмалю, дрібку ваніліну.

  • Яйця добре збиваються разом із зазначеними в рецепті сипучими компонентами. Маса повинна перетворитися в однорідну пишну піну.
  • До отриманої солодкої яєчної суміші вливається молоко. Останнім попередньо потрібно злегка підігріти.
  • Після перемішування інгредієнти відправляються на вогонь.
  • Основа крему доводиться до кипіння при частому помішуванні. Далі при дуже слабкому нагріванні плити маса вариться до бажаної густоти. На це може піти від 7 до 25 хвилин.
  • Дивіться також:  Печені яблука в духовці – 7 рецептів

    У готове гаряче ласощі додається дрібку ваніліну і розтоплене вершкове масло. Інгредієнти збиваються міксером до пишноти. Відразу після цього можна змащувати кремом основу для торта або прикрашати тістечка.

    На основі сметани

    Інгредієнти: ціла стандартна упаковка жирного масла, 130 г цукрового піску, 330 г жирної сметани, 40 г високосортного борошна, куряче яєчко, дрібку ванільного цукру.

  • Яєчко у каструлі або сотейнику розтирається з цукровим піском, після чого відправляється на мінімальний вогонь. Коли маса закипить, можна відразу засипати попередньо просіяне борошно. Складові знову розтираються і нидіють до тих пір, поки почне загусати.
  • Наприкінці варіння всипається ванільний цукор. Його кількість можна регулювати за смаком. Потім відразу ж додається сметана.
  • Маса в черговий раз доводиться до закипання і продовжує варитися при частому помішуванні.
  • Як тільки крем помітно загусне, його можна зняти з плити і прямо гарячим збити міксером.
  • Масло додається в крем тільки тоді, коли він вже охолоне. Попередньо воно окремо збивається до пишноти.
  • Готовий крем можна використовувати.

    Сирний заварний крем

    Інгредієнти: 420 г розсипчастого сиру, 160 мл дуже жирних вершків, 70 м якісного вершкового масла, 90 г цукрового піску, 2 курячих яйця, дрібку ванільного цукру.

  • Спочатку сирок протирають через сито. Це запобіжить поява крупинок в кремі.
  • В отриману масу забиваються жовтки, пісок.
  • Додається розм’якшене масло. Все знову збивається міксером.
  • На невеликому вогні суміш варять до загустіння.
  • У зварену масу втручаються вершки, збиті до стійкої піни.
  • Готовим кремом начинюються різні десерти. Відмінно підійде він і для фарширування тонких млинчиків, приготованих за будь-яким рецептом.

    Прокрутка до верху