Заварний крем без яєць – 7 рецептів приготування

Невід’ємними складовими заварного крему найчастіше є молочні продукти: молоко, жирні вершки, — підсолоджувачі і яйця. І багато хто помилково вважають, що без останнього найменування крем немислимий: так як він не досягне необхідної густоти. Насправді заварний крем без яєць зробити досить легко. Існує кілька смачних рецептів.

Заварний крем без яєць – класичний рецепт

Класичний рецепт включає всього 5 інгредієнтів, в число яких, як і говорилося раніше, не входять яйця:

  • молоко – 200 мл;
  • цукор – 100 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • борошно – 75 г;
  • пакетик (1 г) ваніліну.

Щоб втілити в життя заварний крем без яєць на молоці, слід в точності слідувати рекомендаціям:

  • Свіже масло розм’якшуємо: зробити це можна попередньо діставши його з холодильника або прогрів його трохи в мікрохвильовці. Головне не переборщити, щоб масло не розтануло повністю.
  • 4/5 від наявного обсягу молока вливаємо в товстостінну каструлю. Туди ж відправляємо цукор. Включаємо конфорку і підігріваємо молоко.
  • Чекаючи закипання, застосуємо залишок молока. Воно потрібно, щоб розвести в ньому борошно: не повинно бути ні найменшого натяку на грудочки.
  • Молоко в каструлі добре прогрілося, але ще не кипить – відмінно! Додаємо туди розведену борошняну суміш.
  • І регулярно перемішуємо, доводячи масу до загусання.
  • Маса загусла – знімаємо з плити і, регулярно помішуючи, щоб на поверхні не утворювалася молочна плівка, чекаємо остигання.
  • В цей час необхідно збити вершкове масло. Так як масляна суміш повинна бути пишною, зручно використовувати міксер.
  • З’єднання двох частин варто починати з додавання ваніліну. Зробивши це, починаємо додавати до остигнула суміш молочної збите масло. Робимо це порційно – по 3 столові ложки за раз. І знову не забуваємо про міксер.

За цим рецептом виходить досить густий крем. І багатьом може здатися, що він не підійде для промазування торта. У цьому випадку читайте наступний рецепт.

Дивіться також:  Заливний пиріг з яблуками – 7 рецептів

Готуємо прошарок для торта на молоці

Для промазування коржів, особливо бісквітних, більше підійде менш густий заварний крем.

Він готується на основі наступного продуктового набору:

  • масло вершкове – 100 г;
  • вода – 125 мл;
  • цукор – 500 г;
  • борошно – 1 ст. л.

Щоб зробити заварний крем для торта, виконуємо наступні кроки:

  • 65 мл охолодженої, кип’яченої води вливаємо 0,5 кг цукру, як і в попередньому рецепті, відправляємо на плиту. Домагаємося отримання прозорого сиропу.
  • Решта 60 мл води з’єднуємо з борошном до стану одноманітного тесту.
  • У гарячий, але ще не киплячий сироп, додаємо тісто і варимо до загустіння. Стежимо, щоб вміст каструлі не підгоряло.
  • Знімаємо з плити і, поки чекаємо охолодження, займемося маслом.
  • Збиваємо масло і додаємо його до остиглої цукрової суміші.

Крем повинен бути менш густим, а значить, він краще просочить коржі торта, зробивши його більш соковитим.

Покрокове приготування з крохмалем

Відмінною альтернативою використовуваної раніше борошні можна назвати крохмаль: він стане відмінним загусником.

Заварний крем без яєць на крохмалі включає:

  • цукор – 200 г;
  • молоко – 500 г;
  • крохмаль картопляний або кукурудзяний – 2 ст. л.;
  • масло вершкове – 75 г;
  • жирні вершки – 250 мл

Послідовність кроків:

  • Стартуємо із з’єднання сипучих інгредієнтів. Цукор беремо білий – не тростинний. А крохмаль картопляний або кукурудзяний або картопляний – будь-який на вибір.
  • Відправляємо їх в товстостінну каструлю, туди ж відправляємо молоко. Перемішавши до повної однорідності, за допомогою термічного впливу, нагрівання на плиті, доводимо масу до загусання.
  • Прокипевшую, загуслу заварную масу охолоджуємо.
  • Вмішуємо масло.
  • Вершки збиваємо до стійкої піни і порційно вводимо з масляно-молочну суміш.

Густоту крему підлаштовуємо під себе – в залежності від його призначення. Пам’ятаймо: чим більше і довше маса піддається взбиванню, тим гущі виходить крем.

Дивіться також:  Торт-суфле – 15 покрокових рецептів приготування в домашніх умовах

Заварний крем без яєць зі згущеним молоком

Заварний крем із згущеним молоком стане ідеальним доповненням для бісквітного або листкового торта. Він добре просочує їх, роблячи соковитими, і одночасно залишається в достатній кількості у вигляді прошарку.

Інгредієнти:

  • молоко – 250 мл;
  • банку згущеного молока;
  • масло вершкове – 100 г;
  • борошно – 50 р;
  • цукор – 50 р.

Послідовність:

  • Молоко прогріваємо, але не доводимо до кип’ятіння.
  • Відміряємо від загального обсягу молока 120 мл і з’єднуємо з сухими складовими
  • Решта 130 мл молока прогріваємо до закипання і вводимо в цукрово-молочну масу.
  • Знову відправляємо на вогонь: чекаємо загусання і охолоджуємо. Тільки в охолоджену масу можна буде вводити масло, змішане зі згущеним молоком.

Збиваємо, домагаючись максимальної пишності і легкості.

З додаванням шоколаду

Крем вимагає наступного складу продуктів:

  • молоко – 250 мл;
  • борошно – 25 г;
  • крохмаль картопляний – 30 г;
  • гіркий шоколад – 50 г;
  • какао-порошок – 3 ст. л.;
  • цукор – 150 г;
  • масло вершкове – 100 г.

Шоколадна начинка готується наступним чином:

  • Розділений на часточки шоколад додаємо в молоко. Туди ж відправляємо цукор і ставимо на плиту. Шоколад повинен розтанути, а молоко прогрітися.
  • Змішуємо залишкові сипучі продукти. І завершивши процес, вливаємо до них шоколадне молоко.
  • Знову відправляємо все на плиту: мінімальний вогонь. Доводимо до максимальної густини маси.
  • За схемою знімаємо з вогню, охолодити і збиваємо з розм’якшеним вершковим маслом.

Шоколадний заварний крем для торта або тостів готовий – насолоджуємося.

Як зробити для торта Наполеон

Крем для торта «Наполеон» нерідко відлякує початківців кухарів кількістю і складністю кроків. Наступний метод приготування відрізняється не тільки чудовим смаком, але і простотою втілення.

Підготуємо наступні продукти:

  • молоко – 700 мл;
  • цукор – 50 г;
  • борошно — 150 г;
  • масло вершкове – 200 г;
  • ванілін.
Дивіться також:  Як почистити гранат швидко, правильно і без бризок?

Виконуємо наступні кроки:

  • Цукор, розведений у 500 мл рідини (в нашому випадку – молоко), ставимо на вогонь.
  • 200 мл залишаємо для розведення борошна – повинно вийти рідке тісто.
  • Суміш на плиті досягла кипіння – вводимо в неї тісто.
  • Уварюють до густоти, не забувши при цьому на завершальному етапі додати ванілін.
  • Масло розм’якшуємо до стану м’якого пластиліну. І вмішуємо шматочками в остиглу масу. Перемішуємо і приступаємо до промазування коржів до «Наполеону».

Заварний крем без яєць для еклерів

Багатьом здається, що обов’язковою умовою начинки еклерів є яйця – адже маса повинна бути не тільки смачною, але й досить стійкою і не текучої. Але яйця – аж ніяк не головний інгредієнт, так як крем легко зробити і без них.

Інгредієнти:

  • вода охолоджена, кипяченная – 200 мл;
  • борошно – 50 р;
  • цукор – 250 г;
  • масло вершкове – 250 г;
  • ванілін.

Щоб зробити смачний крем, виконуємо наступні кроки:

  • Відміряємо 50% води і беремо весь цукор: на їх основі робимо сироп.
  • Змішуємо борошно і залишок води: акуратно вводимо рідке тісто в сироп.
  • Уварюють до густоти.
  • До остиглої, але ще теплої маси додаємо масло: строго розм’якшене і бажано порзане на кубики. Додавати порційно. Збиваємо міксером до пишноти не менше 10 хвилин. Яким повинен бути крем в підсумку? Обов’язкова умова хороше підтримання форми і наявність гострих піків.

Ось і все: при детальному виконання кожного зазначеного кроку, у результаті ви повинні отримати бездоганний крем для еклерів.

Здійсніть ці рецепти в життя, і ви зрозумієте, що яйця – не обов’язкова умова смачного і повітряного крему. Крему без яєць виходять не менш насиченими, повітряними і смачними.

Прокрутка до верху