Заварний крем для бісквіта – 7 рецептів

Наскільки вдалим вийде бісквітний торт до святкового столу, в першу чергу буде залежати від обраного для нього крему. Останній повинен бути ніжним, повітряним і добре просочувати коржі. Краще всього вибрати заварний крем для бісквіта.

Класичний заварний крем для бісквіта

За таким рецептом вийде ніжна м’яка маса з тонким ванільним ароматом. Для крему береться: 6 великих ложок кукурудзяного крохмалю, 15 г ванільного цукру, 970 мл жирного коров’ячого молока, 270 г цукру, 4 великих курячих яйця, 60 г якісного вершкового масла.

  • Молоко виливається в товстостінний посуд і змішується з половиною звичайного цукру і ванільним компонентом (15 г).
  • Після перемішування розчин доводять до кипіння, після чого відразу знімається з плити і остуджується. Краще залишити настоюватися пару годин.
  • Яйця збиваються з просіяним крохмалем.
  • Солодка молочна суміш знову підігрівається на мінімальному вогні, після чого в неї вводяться збиті яйця.
  • Розчин доводять до кипіння і знову остуджується до 50-60 градусів.
  • Залишилося додати в крем масло, що додасть йому густоти.
  • Готуючи заварний крем для бісквіта на молоці, кукурудзяний крохмаль, можна сміливо замінювати картопляним варіантом.

    Рецепт приготування з сметани

    Замість молока для обговорюваного крему можна використовувати сметану. Продукт повинен бути середньої жирності (1 склянка). Крім нього, береться: добірне яйце, 1,5 ст. цукрового піску, 2 великі ложки пшеничного борошна, 160 г якісного вершкового масла.

  • Сметана, цукровий пісок, яйця і пшеничне борошно змішуються в каструлі.
  • З отриманої маси 20-25 хвилин на водяній бані варять крем. Дуже важливо постійно його помішувати, щоб запобігти утворенню грудочок.
  • Вершкове масло розм’якшується і гарненько збивається, після чого вливається в повністю остиглий крем. Разом потрібно ще раз збити всі інгредієнти.
  • Дивіться також:  Оладки на кефірі – 11 рецептів пишних оладок

    Вийшла густа в’язка маса ідеально підійде для бісквітних коржів будь-якої товщини.

    Сирний заварний крем

    Навіть на основі сиру можна приготувати смачний заварний крем для торта. Він буде включати в себе наступні компоненти: 2 пачки жирного сиру, 60 г вершкового масла, 160 мл жирних вершків, 90 г цукрового піску, щіпку ванільного цукру, 2 жовтки курячих яєць.

  • Сир пару раз протирають через дрібне сито. Маса повинна вийти однорідною, без грудочок. Можна використовувати для цього блендер.
  • До сиру додаються яєчні жовтки і два види цукру. Маса добре збивається.
  • До майбутнього крему викладається розм’якшене масло.
  • На повільному вогні маса вариться при постійному помішуванні до загусання.
  • Вершки збиваються до стійких піків.
  • Охолоджена сирна суміш з’єднується з вершковою масою.
  • При бажанні в крем можна додати будь-який ароматизатор.

    Французький ніжний рецепт на молоці

    На відміну від класичного рецепту в такому варіанті використовуються виключно яєчні жовтки. Крім 3 штук зазначених компонентів, береться: 85 г цукру-піску, півлітра коров’ячого молока, 45 г пшеничного борошна, ½ великої ложки вершкового масла, велика ложка ванільного цукру.

  • Першим ділом жовтки розтираються з піском, поки маса не придбає світло-жовтий відтінок.
  • У крем додається не холодне молоко, ванільний цукор і просеянная борошно.
  • На повільному вогні суміш доводиться до кипіння, після чого вариться до загустіння.
  • Залишилося вмішати в крем вершкове масло. Попередньо цей молочний продукт потрібно потримати пару годин при кімнатній температурі.
  • Замість ванільного цукру можна взяти стручок ванілі.

    Заварний шоколадний крем з яйцем та маслом

    Цей варіант точно припаде до смаку любителям шоколаду. Для його приготування буде використовуватися: 4 яєчних жовтка, 90 г цукрового піску, 2 великі ложки какао-порошку, така ж кількість борошна і кукурудзяного крохмалю, плитка гіркого шоколаду, півлітра молока, 70 г вершкового масла, щіпка солі.

    Дивіться також:  Пиріг з мандаринами – 6 дуже смачних рецептів

  • Жовтки збиваються з цукром, поки маса не посвітлішає і не стане повітряної.
  • У суміш додається какао, сіль, крохмаль і просеянная борошно. Всі інгредієнти ретельно перемішуються.
  • В окремому посуді доводиться до кипіння молоко, після чого в ньому розчиняються шоколадні скибочки.
  • Поступово до збитим білків вливається шоколадне молоко. Робити це потрібно повільно, щоб яйця не згорнулися.
  • Суміш проціджують, переливають в каструлю і при мінімальному нагріві плити вариться до загустіння.
  • Залишилося додати в крем вершкове масло, дочекатися її повного остигання і останній раз добре збити масу.
  • Визначити готовність вариться крему можна, застосувавши віночок. Після проведення їм по поверхні ласощі повинні залишитися явні сліди.

    Білкова прошарок для торта

    Головне достоїнство такого крему полягає в тривалому терміні зберігання. Торт можна приготувати напередодні свята. В рецепт зазначеного крему увійде: 3 білка великих курячих яєць, 80 мл питної води, щіпка сухої лимонної кислоти, 1 ст. цукрового піску.

  • Дуже важливо використовувати для збивання білків ідеально чисту суху посуд. Якщо в ємності випадково виявиться найменша крапля жиру, то зробити цього не вдасться.
  • У сотейник засипається цукровий сироп і виливається вода. Коли рідина закипить, сироп варять до загустіння. Якщо крапнути їм в тарілку з крижаною водою вийде м’який кульку.
  • На цьому етапі в масу додається лимонна кислота, і сироп ретельно перемішується широкої ложкою.
  • Білки збиваються до гострих піків. Простіше всього використовувати для цієї мети стаціонарний міксер, який сам робить за господиню практично всю роботу.
  • Залишилося змішати гарячий сироп і білкову масу. Робити це потрібно повільно і обережно.
  • Ємність з отриманим кремом встановлюється в миску з крижаною водою. Збивання триває до повного охолодження маси.
  • Дивіться також:  Торт «Зебра» — 10 рецептів в домашніх умовах

    Якщо залишити крем гарячим, то білки просто згорнуться в ньому. В результаті продукт буде безнадійно зіпсований.

    З додаванням лимона

    Лимонний заварний крем має особливе окрему назву – «курд». Він має яскравий насичений жовтий відтінок і дивовижний тонкий цитрусовий аромат. Така добавка дозволить надати оригінальності будь-якому торту. Готується вона з: 3 лимонів, неповного склянки цукрового піску, 3 добірних курячих яєць, 40 г цукру.

  • З двох лимонів зчищається цедра і треться на тертці з самими маленькими осередками.
  • До отриманої ароматною масі додається сік всіх трьох фруктів.
  • У майбутній крем втручаються яйця, після чого він настоюється приблизно півгодини.
  • По закінченню вказаного часу маса проціджують через сито. Вона повинна бути максимально однорідною.
  • До лимонному соку з яйцями додається вершкове масло, після чого майбутній крем вариться при самому мінімальному нагріві плити. Масу необхідно постійно помішувати.
  • Коли курд загусне, можна знімати його з плити. На це потрібно приблизно 7-10 хвилин.
  • Перед використанням крем потрібно остудити.
  • Особливо смачним вийде лимонний курд, якщо настояти його в холоді всю ніч.

    Прокрутка до верху