Заварний крем для еклерів – 6 рецептів приготування смачного крему

Заварний крем для еклерів можна приготувати різними способами. Крім того, він відмінно підходить і для іншої випічки: Наполеона, Медівника, трубочок.

Класичний заварний крем для еклерів

Базовий рецепт, так крем готували ще в СРСР і напевно багато хто пам’ятає його. У результаті виходить яскравий і насичений смак.

Необхідні продукти:

  • пакетик ванільного цукру;
  • 4 яйця;
  • 50 грам масла;
  • близько 80 грам борошна;
  • пів-літри молока;
  • склянку цукру.

Процес приготування:

  • У глибокій мисці спочатку збити яйця, потім з’єднати їх з цукром і знову скористатися міксером.
  • Всипати ванільний цукор і зазначена кількість борошна, при цьому продовжувати збивати на середній швидкості.
  • Акуратно влити молоко, воно обов’язково повинно бути холодним. Всі інгредієнти поставити на вогонь і, не даючи їм закипіти дочекатися поки суміш стане густою.
  • Залишилося тільки додати вершкове масло і перетерти до однорідності.

Рецепт приготування на молоці

Заварний крем на молоці підійде тим, хто часто використовує його не тільки для випічки, але і просто як десерт, посипавши зверху тертим шоколадом або горішками з сухофруктами.

Необхідні продукти:

  • приблизно 100 грам масла;
  • стакан цукру;
  • п’ять великих ложок борошна;
  • три яйця;
  • близько літра молока.

Процес приготування:

  • У миску викладіть половину указного кількості цукру і яйця, збийте до утворення піни.
  • В іншій ємності змішуємо другу частину цукру з борошном, також збиваємо, і потім додаємо до яєчної суміші, доводимо до однорідності і вливаємо холодне молоко, продовжуючи акуратно заважати масу.
  • Вміст нагріти на плиті, довести до появи бульбашок, потримати близько трьох хвилин. Після цього з’єднати з маслом, злегка збити.

Зі згущеним молоком

Заварний крем із згущеним молоком – справжні ласощі. Він виходить повітряним, солодким і обов’язково сподобається дітям.

Дивіться також:  17 рецептів оладок — смачно і швидко в домашніх умовах!

Необхідні продукти:

  • близько 80 грам борошна;
  • 350 мілілітрів молока;
  • пакетик ванільного цукру;
  • 150 грам масла;
  • банку згущеного молока – приблизно 350 грам.

Процес приготування:

  • Злегка нагрійте молоко і змішайте його з цукром і борошном. Зберігайте цю суміш на вогні близько 7 хвилин, не забуваючи постійно помішувати, щоб була однорідна консистенція.
  • Зачекайте, поки маса охолоне, додайте до неї масло і згущене молоко.
  • Скористайтеся міксером і збийте все сполучені інгредієнти, так щоб крем вийшов дуже пишним.

Білковий варіант начинки для еклерів

Один з найбільш смачних і ніжних варіантів крему. Виходить практично завжди, головне – правильно все зробити і дотримувати певні нюанси.

Необхідні продукти:

  • чотири яєчних білка;
  • один лимон;
  • стакан цукру;
  • 130 мілілітрів води.

Процес приготування:

  • Віджати сік з лимона або ж використовувати готовий. Знадобиться близько двох великих ложок.
  • Білки викласти в глибоку миску і почати збивати. Продовжувати це робити, поки не з’являться стійкі піки, так щоб, навіть перевернувши ємність, вміст залишилося на місці.
  • У каструлі змішуємо цукор з водою, та приготуємо сироп. Він буде готовий, коли консистенція стане тягучою, а температура підніметься до 110 градусів.
  • Отриманий сироп повільно вливаємо до білків, продовжуємо збивати на низькій швидкості. Потім додаємо сік лимона і доводимо до готовності, збиваючи ще близько 10 хвилин на високих оборотах.

Шоколадний заварний крем

Ще один варіант начинки для еклерів, такий шоколадний наповнювач нікого не залишить байдужим.

Необхідні продукти:

  • пів-літри молока;
  • чотири великих ложки какао;
  • три ложки борошна;
  • стакан цукру;
  • приблизно 200 грам масла;
  • три жовтка;
  • ванілін за смаком.

Процес приготування:

  • У каструлю покласти жовтки від яєць, змішуємо їх з половиною зазначеної кількості цукру і перетираємо.
  • Потім всипаємо борошно, какао, ванілін, ретельно перемішуємо до однорідності.
  • Молоко потрібно злегка нагріти і обережно вливати до решти інгредієнтів, не перестаючи заважати.
  • Поставити низький рівень нагріву і варити крем до потрібної густоти, дочекатися остигання.
  • В цей час з’єднати цукор, що залишився з маслом, добре перебити, і до цієї маси влити вже остиглий заварений крем, знову скористатися міксером.
Дивіться також:  Коржі для торта – 9 простих і смачних рецептів

Кілька рецептів тесту для приготування еклерів

Незважаючи на те, що назва випічки досить складне, тісто готується дуже просто. До того ж є кілька різних варіантів. Серед них ви знайдете той, який сподобається більше.

Заварне тісто

Необхідні продукти:

  • маленька ложка цукру;
  • сіль – щіпка;
  • п’ять яєць;
  • півсклянки молока і стільки ж води;
  • близько 100 грам масла;
  • 150 грам борошна.

Процес приготування:

  • Підготуйте каструлю з товстим дном і в ній змішайте воду, молоко, сіль і цукор. Коли трохи нагріється, викладіть масло і дочекайтеся кипіння.
  • Після закипання вмісту, відразу додаємо борошно і починаємо збивати до тих пір, поки маса не почне відлипати від ємності.
  • Після цього перекладаємо суміш в іншу глибоку миску і починаємо вводити яйця. Робити це потрібно по одному, добре збиваючи масу після кожного компонента. У результаті повинно вийти досить густе, не поточне тісто.

Тісто з житнього борошна

Такий варіант, безперечно, сподобається любителям не надто солодкої випічки. Воно підійде для сирної або сирної начинки.

Необхідні продукти:

  • два яйця;
  • 100 грам житнього борошна;
  • дві великі ложки рослинного масла;
  • трохи солі;
  • близько склянки води.

Процес приготування:

  • У каструлі змішуємо воду, масло і сіль, чекаємо, поки вміст закипить.
  • Після цього робимо вогонь більш слабким, всипаємо борошно. Тримаємо на вогні і заважаємо до тих пір, поки маса не стане однорідною.
  • Знімаємо ємність з плити, чекаємо, поки вона охолоне, додаємо яйця по черзі. Після кожного компонента масу добре вимішуємо, щоб вона була гладкою.
  • З допомогою мішка або шприца викладаємо тісто на деко і випікаємо до готовності близько 35 хвилин при 160 градусному температурному режимі. Після повного охолодження випічки її можна наповнити будь-яким обраним кремом по своєму смаку.
Дивіться також:  Пиріг зі смородиною – 10 рецептів приготування в мультиварці і в духовці

Прокрутка до верху