Заварний крем для Наполеона – 9 рецептів, класичний і не тільки!

Наполеон – мабуть найпопулярніший торт. Особливість торта в тому, що не кожен заварний крем підійде для «Наполеона». Тому, потрібно завжди знати кілька рецептів відповідного крему, щоб урізноманітнити ласощі або приготувати з того, що є під рукою.

Класичний крем для «Наполеона»

Щоб експериментувати з приготуванням оригінальних і різноманітних кремів, необхідно для початку привчитися готувати стандартний крем, який використовують у всіх рецептах.

Нам знадобляться:

  • Молоко – 1 л;
  • Цукор – 350 г;
  • Вершкове масло – 300 г;
  • Курячі яйця – 3 шт.;
  • Борошно – 3,5 ст. л.;
  • Ванільний цукор – пакетик.

Покроковий спосіб приготування:

Нам потрібно каструлька з товстим дном об’ємом на 1,5 – 2 літри.

  • В підготовлену тару просіваємо борошно, додаємо цукор, не забуваючи про ванільний цукор.
  • Вбиваємо три курячих яйця і обережно перемішуємо суміш виделкою або вінчиком, стежачи за тим, щоб не утворювалося грудочок.
  • Тоненькою цівкою вливаємо в крем молоко продовжуючи збивати. У нас повинен вийти рідкуватий однорідний крем.
  • Ставимо крем варитися. Тепер найскладніше, необхідно безперервно помішувати крем, щоб він не підгорів.
  • Таким чином тримаємо крем на повільному вогні до появи перших бульбашок повітря.
  • Як тільки крем починає закипати, знімаємо його з вогню і залишаємо остигати.

Як тільки крем досягне кімнатної температури, додаємо в нього розм’якшене вершкове масло. Завдяки цьому, крем стане більш ніжним і блискучим.

Маленька хитрість. Якщо вам під час варіння не вдалося уникнути грудочок з борошна, не засмучуйтеся, ще не все втрачено. Все що потрібно – протерти суміш через дрібне сито, і ви отримаєте однорідний ніжний крем.

Різноманітні види крему для «Наполеона»

«Наполеон» з’явився в далекі радянські часи, коли готували смачно, але без екзотичних продуктів. Однак це не обмежує нашу з вами свободу дій, і якщо тісто по суті однакова, то крем для «Наполеона» можна оживити на свій смак. Ось кілька варіантів приготування незвичайного крему.

Крем з грушами

У цьому рецепті ми будемо використовувати кукурудзяний крохмаль, що зробить крем ще більш ніжним і неймовірно смачним, а легка нотка рома навіє нам спогади про далеких країнах і захоплюючі пригоди.

Беремо такі інгредієнти:

  • Молоко – 1,5 склянки;
  • Курячі жовтки – 2 шт.;
  • Цукор – 3 – 4 ст. л.;
  • Крохмаль – 1 ст. л.;
  • Ром – 1 ст. л.;
  • Лимонна цедра – з половинки лимона;
  • Груші – 2 шт.;
  • Ванілін – 10 г;
  • Рослинне масло – для змащення.
Дивіться також:  Хачапурі по-аджарськи – 5 кращих рецептів

Приготуємо крем таким чином:

  • Беремо наші жовтки, у них потрібно додати половину заготовленої цукру і ретельно збити в пишну масу світлу піну.
  • В отриману піну висипаємо кукурудзяний крохмаль (бажано просіяти його перед цим, щоб уникнути грудочок) і цедру лимона.
  • Другу половину цукру розчиняємо в молоці з ваніліном. Ставимо каструльку на слабкий вогонь і, постійно помішуючи, нагріваємо молоко.
  • У тепле молоко додаємо яєчну суміш і, не перестаючи перемішувати крем, доводимо його до кипіння.
  • Після появи перших бульбашок знімаємо масу з вогню і даємо трохи охолонути.
  • В теплий крем додаємо ром і ретельно перемішуємо.

Крем з вареним згущеним молоком

Згущене молоко наситить крем запаморочливим молочним смаком. Взагалі в крем можна додавати будь-які інгредієнти, як зефір, мармелад і так далі. Головне, не втратити цей непередаваний карамельно-молочний смак.

Беремо такі продукти:

  • Молоко – 0,5 л;
  • Згущене молоко – банку;
  • Цукор – 3 стіл. л.;
  • Масло вершкове – упаковка;
  • Борошно/крохмаль – 5 ст. л.

Приготування:

  • Блендером перемішуємо молоко з борошном до зникнення грудочок.
  • Додаємо цукор і так само перемішуємо суміш.
  • Ставимо крем на слабкий вогонь і, не перестаючи помішувати, варимо протягом п’яти хвилин.
  • Охолоджуємо крем.
  • У холодну суміш додаємо масло. Слідкуйте за тим, щоб масло не тануло, це завадить збити крем.
  • Збиваємо масу. На виході повинен вийде сніжно-білий крем.
  • Тепер необхідно тонким струменем влити згущене молоко і ретельно збити крем.

Крем на йогурті і меду

Щоб зробити крем більш рідким, тим самим ретельніше просочити коржі, а так само додати нову смакову нотку в торт, можна додати йогурт.

Давайте спробуємо!

Нам знадобиться:

  • Йогурт – 200 г;
  • Молоко – 250 мл;
  • Курячий жовток – 1 шт.;
  • Мед – столова ложка;
  • Добавки (малина, полуниця, кокосова стружка) – на смак.

Готуємо крем по такому рецепту:

  • Збиваємо молоко і йогурт з жовтком і медом.
  • Ставимо суміш на вогонь, ретельно перемішуючи.
  • Доводимо крем до загустіння, після знімаємо з вогню й даємо охолонути.
  • Якщо хочете зробити крем більш ніжним, додайте вершкове масло на свій розсуд.
  • Всипаємо добавки. Готовий торт так само прикрашаємо обраним доповненням.

Крем для «Наполеона» з горіхами

Нове виконання звичного рецепта. Будьте впевнені, ви будете здивовані результатом.

Дивіться також:  Яблучне повидло – 7 кращих рецептів приготування на зиму в домашніх умовах

Беремо такі продукти:

  • Молоко – 0,5 літра;
  • Цукор – 250 г;
  • Борошно/крохмаль – 160 г;
  • Вершки – 250 мл;
  • Яйця курячі – 2шт.;
  • Ванілін – 1 ч. л.;
  • Горіхи волоські – за смаком.

Готуємо крем так:

  • Беремо миску, наливаємо туди 200 г молока, додаємо ванілін, цукор і крохмаль.
  • Вбиваємо яйця і ретельно збиваємо все міксером до утворення пишної маси.
  • Молоко, що залишилося, підігріваємо в сотейнику з товстим дном.
  • У тепле молоко тонкою цівкою, постійно перемішуючи, вливаємо раніше підготовлену суміш з крохмалем.
  • Стежачи за тим, щоб суміш не подгорала, доводимо її до консистенції густої сметани.
  • Коли крем готовий, знімаємо його з вогню і даємо повністю охолонути.
  • У холодну суміш додаємо вершки і все ретельно збиваємо міксером.
  • В закінчення додаємо подрібнені в блендері волоські горіхи.

Ніжний сирно-банановий крем

Взагалі, такого крему потрібно робити на півпорції більше, тому що до самого «Наполеона» він навряд чи дійде в своєму первісному кількості.

Використовуємо такі продукти:

  • Молоко – літр;
  • Цукор – 350 г;
  • Яйця – 4шт.;
  • Ванілін – чайна ложка;
  • Борошно – 5 ст. л.;
  • Масло вершкове – 200 г;
  • Сир – 400 г;
  • Банан – 1шт (можете більше, орієнтуйтеся на свій смак).

Етапи приготування:

  • В каструльку з товстим дном розбиваємо яйця, висипаємо цукор (залишимо 50 г сир), додаємо ванілін і борошно. Збиваємо суміш міксером на середній швидкості.
  • Тонкою цівкою вливаємо молоко, попутно збиваючи крем, щоб не утворилося грудочок.
  • Ставимо суміш на повільний вогонь і не припиняючи помішувати доводимо крем до консистенції вершків.
  • Коли суміш готова, вимикаємо вогонь і даємо охолонути крему.
  • Додаємо в крем вершкове масло і збиваємо крем. В результаті у нас повинні вийде білосніжні піки.
  • У блендері подрібнюємо банан.
  • Сир з бананом ретельно збиваємо блендером.
  • Наносимо крем таким чином, корж – заварний крем – сирно-бананова суміш.

Сметанний крем

Такий ніжний, що тане в роті, він однозначно не залишить нікого байдужим. А легка кислинка зведе з розуму будь-якого гурмана.

Інгредієнти для нашого крему:

  • Сметана – 250 мл;
  • Цукор – 250 г;
  • Лимон – 1 шт.;
  • Молоко – 800 мл;
  • Ванілін – пакетик;
  • Борошно – 4 ст. л.;
  • Вершкове масло – пачка.
Дивіться також:  Як зробити шоколад в домашніх умовах – 15 рецептів

Покроковий рецепт:

  • Беремо 250 г молока і ретельно збиваємо з борошном і 100 грамами цукру.
  • Молоко, що залишилося, гріємо на плиті з цукром і ваніллю.
  • Як тільки молоко починає булькати, активно помішуючи, вливаємо раніше підготовлену суміш з молока і борошна.
  • Не припиняючи заважати, варимо крем ще близько п’яти хвилин.
  • Відставляємо крем остигати.
  • Тим часом збиваємо вершкове масло до пишної і пухкої консистенції.
  • У остиглий крем додаємо масло.
  • І останній етап – повільно, по ложці додаємо в крем сметану, при цьому збиваючи все міксером.

Шоколадний крем

Побалуйте себе і близьких неймовірно смачним «Наполеоном» з ніжною гірчинкою. Просто божественне насолоду.

Для приготування нам необхідно:

  • Яйця – 3 шт.;
  • Гіркий шоколад – 100 г;
  • Цукор – 180 г;
  • Вершкове масло – упаковка.

Перед тим, як готувати крем розімніть вершкове масло при кімнатній температурі.

  • У каструльку кладемо два жовтки, яйце і цукор.
  • Ретельно збиваємо суміш.
  • Додаємо поламаний шоколад і вершкове масло.
  • Варимо на повільному вогні до закипання.
  • Даємо крему охолонути.
  • Тим часом збиваємо білки з цукром до повітряних піків.

Змащуємо коржі шоколадним кремом, а зверху торт прикрашаємо білосніжним безе.

Заварний крем без яєць

Ви дотримуєтеся вегетаріанської дієти, або просто під рукою немає яєць, а в магазин йти ой як не хочеться? Тоді цей рецепт для вас.

Візьмемо:

  • Молоко – літр;
  • Олія – 200 г;
  • Борошно – 5-6 ст. л.;
  • Цукор – 1,5 ст.;
  • Ванілін – 10 г;
  • Добавки за смаком.

Готуємо крем так:

  • Змішуємо молоко з цукром і ваніллю і ставимо на середній вогонь грітися.
  • Тим часом у каструльці з товстим дном розтоплюємо вершкове масло.
  • Додаємо в борошно олія і смажимо її там, поки молоко не стане гарячим.
  • Коли молоко з цукром досить нагрілося, зливаємо каструльку з маслом і борошном з вогню і тонкою цівкою вливаємо туди молоко.
  • Буде трохи шипіти, не лякайтеся і не забувайте помішувати, інакше крем вийде з грудочками.
  • Коли вся суміш стане однорідною поставте крем на вогонь і варіть до загустіння.
  • У готовий крем можна додавати різноманітні ароматизатори за бажанням.

Ось невеликий список варіацій, які крему можна зробити для доблесного «Наполеона» так що, експериментуйте і приємного вам апетиту!

Прокрутка до верху