Заварний крем із згущеним молоком – універсальне додаток до будь випічці. Але особливо добре він поєднується з листковим тестом. А приготувати його можна по-різному, та ще й зі всілякими добавками.
Класичний заварний крем із згущеним молоком
Класичний заварний крем – швидкий варіант доповнити смак торта або ж іншого десерту. Він виходить досить солодким, ніжним і насиченим.
Необхідні інгредієнти:
- 300 грам масла вершкового;
- банку згущеного молока;
- 60 грам цукру;
- ванілін кладіть за своїм бажанням;
- два яйця;
- 250 мілілітрів молока.
Процес приготування:
- У ємність вбиваємо вміст яєць, туди ж засипаємо цукор і перетираємо суміш.
- Молоко заливаємо в каструлю, добре нагріваємо і додаємо до нього яйця з цукром. Змішуємо масу, поки вона не стане густою, після чого знімаємо з вогню.
- Дочекайтеся, коли склад трохи охолоне, додайте порізане на шматки масло і ретельно збийте так, щоб обсяг збільшився вдвічі.
- Туди ж викладіть згущене молоко, а також ванілін, якщо вирішили його використовувати, і все перемішайте.
Рецепт торта «Наполеон»
Заварний крем із згущеним молоком для «Наполеона», це те, без чого ласощі приготувати неможливо. Він ідеально поєднується саме з цим десертом.
Необхідні продукти:
- банку згущеного молока;
- 20 грам борошна;
- 0,25 літра молока;
- 120 грам масла;
- дві ложки цукрової пудри.
Процес приготування:
- У ємність, бажано з товстим дном, заливаємо молоко, відразу ж додаємо борошно і цукрову пудру. На повільному вогні, постійно помішуючи суміш, нагріваємо її.
- Буквально через пару хвилин вона почне густіти, після цього варити крем не більше 10 хвилин, при цьому, не забуваючи весь час його перемішувати.
- Зніміть крем з плити і залиште на деякий час, щоб він охолов. Додайте масло, згущене молоко і скористайтеся міксером для того, щоб маса вийшло однорідною.
Зі згущеним молоком і вершковим маслом
Якщо хочете насичений смак десерту, то для вас варіант зі згущеним молоком і вершковим маслом. Він виходить досить жирним і калорійним, тому особливо часто зловживати ним не варто.
Необхідні продукти:
- півтори ложки цукру;
- 200 грам згущеного молока;
- півпачки вершкового масла;
- дві ложки борошна.
Процес приготування:
- Помістіть в каструлю борошно і цукор, покрийте їх зазначеною кількістю молока, приберіть суміш на плиту і грійте, постійно помішуючи, щоб виключити появу грудок.
- Варіть крем, поки він не стане досить густим, після чого зніміть з вогню і дайте йому охолонути до кімнатної температури.
- Залишилося додати до одержаної маси нарізане масло, згущене молоко і все це збити віночком або міксером. В результаті у вас повинна вийти пишна маса.
Готуємо з вареним згущеним молоком для «Медовика»
Заварний крем для торта можна зробити і з вареного згущеного молока. Такий варіант ідеально підходить до медовим коржам.
Необхідні продукти:
- 350 мілілітрів молока;
- 100 грам сметани;
- банку згущеного молока;
- мед на свій смак, але приблизно, дві ложки;
- три яйця;
- близько 130 грам масла вершкового;
- столова ложка кукурудзяного крохмалю.
Процес приготування:
- Яйця збиваємо з крохмалем і збиваємо.
- Окремо прогріваємо молоко, але не даємо йому закипіти. Після цього його акуратно заливаємо в яєчну суміш і добре збиваємо за допомогою міксера.
- Те, що вийшло знову відправляємо на плиту і гріємо на повільному вогні, постійно заважаючи, близько п’яти хвилин до того моменту, як крем стане густим.
- Чекаємо, коли він повністю охолоне, кладемо згущене молоко, мед, масло і ще раз збиваємо.
- Додаємо сметану і просто перемішуємо суміш.
Заварний крем для еклерів
Необхідні продукти:
- 200 мілілітрів молока;
- три яйця;
- 120 грам борошна;
- 200 грам згущеного молока.
Процес приготування:
- Вміст яєць вбиваємо в каструлю і збиваємо його за допомогою міксера. Додаємо згущене молоко, молоко і просто перемішуємо отриманий склад.
- Потім засипаємо вказану кількість борошна, знову заважаємо масу і ставимо нагріватися.
- Варимо крем, поки його консистенція не стане досить густий. Зазвичай це відбувається дуже швидко.
- Чекаємо повного остигання складу, додаємо масло і збиваємо. Після цього наповнювач можна відразу використовувати.
Варіант на основі молока
Необхідні продукти:
- дві з половиною ложки борошна;
- ванілін по своєму смаку;
- 0,25 літра молока;
- три ложки цукру;
- півпачки вершкового масла;
- банку згущеного молока.
Процес приготування:
- У ємність, придатну для нагріву, влийте молоко. Потім засипте цукор і борошно, поставте суміш на середній вогонь і чекайте, коли вона нагріється. При цьому постійно помішуйте.
- Як тільки почнеться процес кипіння, відразу ж знімайте склад і охолоджуйте.
- Окремо змішайте масло і згущене молоко. Їх необхідно збити, а потім додати до молока і довести до однорідності.
Як зробити з яйцями
Необхідні продукти:
- 300 грам масла;
- три яйця;
- 250 грам цукру;
- 20 грам борошна;
- 250 грам згущеного молока;
- 0,35 літра молока.
Процес приготування:
- Яйця збийте, додайте борошно і цукор і перемішайте суміш.
- Туди ж залийте молоко. Поставте на плиту і прогрійте протягом декількох хвилин.
- Влийте згущене молоко і варіть ще близько семи хвилин на слабкому вогні. Як тільки маса почне гуснути, зніміть її, дайте трохи охолонути, викладіть масло і збийте до однорідної консистенції.
З додаванням горіхів
Необхідні продукти:
- дві ложки горіхів;
- банку згущеного молока;
- одне яйце;
- 0,25 літра молока;
- дві ложки цукру;
- півпачки вершкового масла;
- півтори ложки борошна.
Процес приготування:
- Вміст вбийте яйця в миску, туди ж додайте цукор з борошном.
- Нагрійте Молоко, потім влийте до нього суміш з яєць і поставте отриманий склад нагріватися.
- Горішки злегка обсмажте на сковороді і перебити в блендері.
- Як тільки крем на плиті почне ставати більш густим (зазвичай на це йде близько семи хвилин), відразу ж знімайте його з плити і залиште на деякий час для повного остигання.
- Після цього додайте в нього масло, згущене молоко, горішки і збийте міксером.
Як видно з рецептів, зробити домашній заварний крем дуже просто. Головне, мати під рукою необхідні інгредієнти і трохи вільного часу. Радуйте себе і близьких смачною випічкою, але не забувайте про високу калорійність таких десертів.