Заварний крем із згущеним молоком – 8 рецептів приготування домашнього заварного крему

Заварний крем із згущеним молоком – універсальне додаток до будь випічці. Але особливо добре він поєднується з листковим тестом. А приготувати його можна по-різному, та ще й зі всілякими добавками.

Класичний заварний крем із згущеним молоком

Класичний заварний крем – швидкий варіант доповнити смак торта або ж іншого десерту. Він виходить досить солодким, ніжним і насиченим.

Необхідні інгредієнти:

  • 300 грам масла вершкового;
  • банку згущеного молока;
  • 60 грам цукру;
  • ванілін кладіть за своїм бажанням;
  • два яйця;
  • 250 мілілітрів молока.

Процес приготування:

  • У ємність вбиваємо вміст яєць, туди ж засипаємо цукор і перетираємо суміш.
  • Молоко заливаємо в каструлю, добре нагріваємо і додаємо до нього яйця з цукром. Змішуємо масу, поки вона не стане густою, після чого знімаємо з вогню.
  • Дочекайтеся, коли склад трохи охолоне, додайте порізане на шматки масло і ретельно збийте так, щоб обсяг збільшився вдвічі.
  • Туди ж викладіть згущене молоко, а також ванілін, якщо вирішили його використовувати, і все перемішайте.

Рецепт торта «Наполеон»

Заварний крем із згущеним молоком для «Наполеона», це те, без чого ласощі приготувати неможливо. Він ідеально поєднується саме з цим десертом.

Необхідні продукти:

  • банку згущеного молока;
  • 20 грам борошна;
  • 0,25 літра молока;
  • 120 грам масла;
  • дві ложки цукрової пудри.

Процес приготування:

  • У ємність, бажано з товстим дном, заливаємо молоко, відразу ж додаємо борошно і цукрову пудру. На повільному вогні, постійно помішуючи суміш, нагріваємо її.
  • Буквально через пару хвилин вона почне густіти, після цього варити крем не більше 10 хвилин, при цьому, не забуваючи весь час його перемішувати.
  • Зніміть крем з плити і залиште на деякий час, щоб він охолов. Додайте масло, згущене молоко і скористайтеся міксером для того, щоб маса вийшло однорідною.
Дивіться також:  Кокосова стружка – 10 рецептів, що можна приготувати з кокосовою стружкою в домашніх умовах

Зі згущеним молоком і вершковим маслом

Якщо хочете насичений смак десерту, то для вас варіант зі згущеним молоком і вершковим маслом. Він виходить досить жирним і калорійним, тому особливо часто зловживати ним не варто.

Необхідні продукти:

  • півтори ложки цукру;
  • 200 грам згущеного молока;
  • півпачки вершкового масла;
  • дві ложки борошна.

Процес приготування:

  • Помістіть в каструлю борошно і цукор, покрийте їх зазначеною кількістю молока, приберіть суміш на плиту і грійте, постійно помішуючи, щоб виключити появу грудок.
  • Варіть крем, поки він не стане досить густим, після чого зніміть з вогню і дайте йому охолонути до кімнатної температури.
  • Залишилося додати до одержаної маси нарізане масло, згущене молоко і все це збити віночком або міксером. В результаті у вас повинна вийти пишна маса.

Готуємо з вареним згущеним молоком для «Медовика»

Заварний крем для торта можна зробити і з вареного згущеного молока. Такий варіант ідеально підходить до медовим коржам.

Необхідні продукти:

  • 350 мілілітрів молока;
  • 100 грам сметани;
  • банку згущеного молока;
  • мед на свій смак, але приблизно, дві ложки;
  • три яйця;
  • близько 130 грам масла вершкового;
  • столова ложка кукурудзяного крохмалю.

Процес приготування:

  • Яйця збиваємо з крохмалем і збиваємо.
  • Окремо прогріваємо молоко, але не даємо йому закипіти. Після цього його акуратно заливаємо в яєчну суміш і добре збиваємо за допомогою міксера.
  • Те, що вийшло знову відправляємо на плиту і гріємо на повільному вогні, постійно заважаючи, близько п’яти хвилин до того моменту, як крем стане густим.
  • Чекаємо, коли він повністю охолоне, кладемо згущене молоко, мед, масло і ще раз збиваємо.
  • Додаємо сметану і просто перемішуємо суміш.

Заварний крем для еклерів

Необхідні продукти:

  • 200 мілілітрів молока;
  • три яйця;
  • 120 грам борошна;
  • 200 грам згущеного молока.
Дивіться також:  Хачапурі по – мегрельськи справжній грузинський рецепт і 3 варіанти

Процес приготування:

  • Вміст яєць вбиваємо в каструлю і збиваємо його за допомогою міксера. Додаємо згущене молоко, молоко і просто перемішуємо отриманий склад.
  • Потім засипаємо вказану кількість борошна, знову заважаємо масу і ставимо нагріватися.
  • Варимо крем, поки його консистенція не стане досить густий. Зазвичай це відбувається дуже швидко.
  • Чекаємо повного остигання складу, додаємо масло і збиваємо. Після цього наповнювач можна відразу використовувати.

Варіант на основі молока

Необхідні продукти:

  • дві з половиною ложки борошна;
  • ванілін по своєму смаку;
  • 0,25 літра молока;
  • три ложки цукру;
  • півпачки вершкового масла;
  • банку згущеного молока.

Процес приготування:

  • У ємність, придатну для нагріву, влийте молоко. Потім засипте цукор і борошно, поставте суміш на середній вогонь і чекайте, коли вона нагріється. При цьому постійно помішуйте.
  • Як тільки почнеться процес кипіння, відразу ж знімайте склад і охолоджуйте.
  • Окремо змішайте масло і згущене молоко. Їх необхідно збити, а потім додати до молока і довести до однорідності.

Як зробити з яйцями

Необхідні продукти:

  • 300 грам масла;
  • три яйця;
  • 250 грам цукру;
  • 20 грам борошна;
  • 250 грам згущеного молока;
  • 0,35 літра молока.

Процес приготування:

  • Яйця збийте, додайте борошно і цукор і перемішайте суміш.
  • Туди ж залийте молоко. Поставте на плиту і прогрійте протягом декількох хвилин.
  • Влийте згущене молоко і варіть ще близько семи хвилин на слабкому вогні. Як тільки маса почне гуснути, зніміть її, дайте трохи охолонути, викладіть масло і збийте до однорідної консистенції.

З додаванням горіхів

Необхідні продукти:

  • дві ложки горіхів;
  • банку згущеного молока;
  • одне яйце;
  • 0,25 літра молока;
  • дві ложки цукру;
  • півпачки вершкового масла;
  • півтори ложки борошна.

Процес приготування:

  • Вміст вбийте яйця в миску, туди ж додайте цукор з борошном.
  • Нагрійте Молоко, потім влийте до нього суміш з яєць і поставте отриманий склад нагріватися.
  • Горішки злегка обсмажте на сковороді і перебити в блендері.
  • Як тільки крем на плиті почне ставати більш густим (зазвичай на це йде близько семи хвилин), відразу ж знімайте його з плити і залиште на деякий час для повного остигання.
  • Після цього додайте в нього масло, згущене молоко, горішки і збийте міксером.
Дивіться також:  Черемховий торт – 7 рецептів, як приготувати дуже смачний і ароматний домашній торт

Як видно з рецептів, зробити домашній заварний крем дуже просто. Головне, мати під рукою необхідні інгредієнти і трохи вільного часу. Радуйте себе і близьких смачною випічкою, але не забувайте про високу калорійність таких десертів.

Прокрутка до верху