Ніжний, солодкий заварний крем — невід’ємна частина смачних тортів, тістечок і еклерів. Якщо ви зібралися приготувати своїми руками десерт, задумайтеся про крем. З ними будь печево виглядає смачним, апетитним і дуже солодким. Класичний рецепт заварного крему відомий багатьом. Без нього неможливо уявити такі випічки, як «Наполеон» або «Медовик».
Класичний заварний крем на молоці
Самий простий, швидкий і смачний рецепт. Він підходить до всіх видів десерту.
Вам знадобиться:
чотири курячі яйця;
ванільний цукор — 5 гр;
молоко — 0,5 л;
цукровий пісок — 0,2 кг;
борошно пшеничне — 40 гр.
Спосіб приготування:
Розбити в миску яйця, насипати до них цукор, пшеничне борошно і ванільний цукор.
Налити в масу холодне молоко і пройтися по суміші міксером.
Включити середній вогонь, поставити на нього миску з майбутнім кремом і довести його до кипіння. При цьому потрібно безперервно заважати ложкою.
Якщо вам потрібен густий крем, то після закипання варіть ще 10 хвилин.
Дочекайтеся, поки маса охолоне, і починайте використовувати готовий заварний крем.
Заварний крем для торта «Наполеон»
Заварний крем — важлива складова всіма улюбленого торта «Наполеон». Десерт виходить пишним, м’яким. Готувати його одне задоволення.
Необхідні продукти:
цукор — 0,3 кг;
борошно — 75 г;
молоко — 1 л;
цукор ванільний — 12 гр;
вершкове масло — 0,25 кг;
три курячих яйця.
Як приготувати заварний крем для наполеона:
Нам потрібна каструля з товстим дном. У такому посуді молоко при кип’ятінні не пригорить.
Насипаємо в неї цукор і борошно.
Їх ми перемішуємо і виливаємо масу з трьох збитих яєць.
Додати ванільний цукор і перетворити все в однорідну масу без грудочок за допомогою виделки.
Залити її молоком кімнатної температури.
Не перестаючи заважати, ставимо суміш на вогонь і варимо наш крем.
Постійно слідкуйте за підготовкою кремом, так як борошно може в будь-яку хвилину підгоріти, а молоко — втекти.
Як тільки на поверхню рідини почнуть з’являтися бульбашки — вимикаємо плиту.
Коли маса охолоне, додаємо масло, збиваючи основу міксером.
Відокремити від шматка масла 50 грамів і перекласти в майбутній крем. Масло повинне бути м’яким.
Залишився кількість обробити в блендері.
По ложці додаємо в масло крем.
Збиваємо у блендері.
Повинна вийти пишна густа маса.
Закриваємо її харчовою плівкою або бавовняною тканиною і залишаємо в холодильнику.
Через кілька годин крем стане дуже щільним і його можна використовувати за призначенням.
Сирний заварний крем
Необхідні інгредієнти:
цукровий пісок — 100 гр;
сода — 4 гр;
два яєчних жовтки;
сир — 500 гр;
масло вершкове — 100 гр.
Покрокове приготування:
За півгодини до готування виймаємо з холодильника шматочки вершкового масла. Вони мають розм’якнути.
Сир засипаємо в блендер і подрібнюємо в однорідну сирну масу.
У нього кладемо масло, насипати соду, виливаємо жовтки.
Все перемішуємо і залишаємо в такому вигляді під марлею на 3 години.
Як тільки пройде час, ставимо суміш на водяну баню на 10 хвилин.
Насипаємо цукор і перемішуємо суміш виделкою.
Як тільки цукор повністю розчиниться, остуджуємо і ставимо ємність на полицю в холодильнику.
Такий крем використовується для важких тортів. З нього можна зробити повноцінний десерт, помістивши у красиву форму, прикрасивши шматочками ягід та фруктів.
З додаванням крохмалю
Вам знадобиться:
масло — 200 гр;
крохмаль — 35 гр;
одне яйце;
цукор — 160 г;
молоко — 400 мл;
щіпка ваніліну.
Алгоритм дій:
З’єднуємо цукор і крохмаль, додаємо яйце і всі разом розтираємо в однорідну суміш.
Наливаємо тепле молоко і доводимо до кипіння на малому вогні.
Як тільки маса загусне, остуджуємо її, насипаємо ванілін.
Окремо збиваємо міксером м’яке масло.
З’єднуємо вміст обох чаш і перемішуємо.
Густий, але в той же час легкий і повітряний крем готовий.