Заварний крем – класичний рецепт і 9 варіантів

Ніжний, солодкий заварний крем — невід’ємна частина смачних тортів, тістечок і еклерів. Якщо ви зібралися приготувати своїми руками десерт, задумайтеся про крем. З ними будь печево виглядає смачним, апетитним і дуже солодким. Класичний рецепт заварного крему відомий багатьом. Без нього неможливо уявити такі випічки, як «Наполеон» або «Медовик».

Класичний заварний крем на молоці

Самий простий, швидкий і смачний рецепт. Він підходить до всіх видів десерту.

Вам знадобиться:

  • чотири курячі яйця;
  • ванільний цукор — 5 гр;
  • молоко — 0,5 л;
  • цукровий пісок — 0,2 кг;
  • борошно пшеничне — 40 гр.

Спосіб приготування:

  • Розбити в миску яйця, насипати до них цукор, пшеничне борошно і ванільний цукор.
  • Налити в масу холодне молоко і пройтися по суміші міксером.
  • Включити середній вогонь, поставити на нього миску з майбутнім кремом і довести його до кипіння. При цьому потрібно безперервно заважати ложкою.
  • Якщо вам потрібен густий крем, то після закипання варіть ще 10 хвилин.
  • Дочекайтеся, поки маса охолоне, і починайте використовувати готовий заварний крем.
  • Заварний крем для торта «Наполеон»

    Заварний крем — важлива складова всіма улюбленого торта «Наполеон». Десерт виходить пишним, м’яким. Готувати його одне задоволення.



    Необхідні продукти:

    • цукор — 0,3 кг;
    • борошно — 75 г;
    • молоко — 1 л;
    • цукор ванільний — 12 гр;
    • вершкове масло — 0,25 кг;
    • три курячих яйця.

    Як приготувати заварний крем для наполеона:

  • Нам потрібна каструля з товстим дном. У такому посуді молоко при кип’ятінні не пригорить.
  • Насипаємо в неї цукор і борошно.
  • Їх ми перемішуємо і виливаємо масу з трьох збитих яєць.
  • Додати ванільний цукор і перетворити все в однорідну масу без грудочок за допомогою виделки.
  • Залити її молоком кімнатної температури.
  • Не перестаючи заважати, ставимо суміш на вогонь і варимо наш крем.
  • Постійно слідкуйте за підготовкою кремом, так як борошно може в будь-яку хвилину підгоріти, а молоко — втекти.
  • Як тільки на поверхню рідини почнуть з’являтися бульбашки — вимикаємо плиту.
  • Коли маса охолоне, додаємо масло, збиваючи основу міксером.
  • Змішайте до розчинення масла і прикрашайте торт.
  • Дивіться також:  Тісто для печива — 10 рецептів і секретів приготування!

    Рецепт для бісквітних коржів

    Вам знадобиться:

    • ванільний цукор — 10 гр;
    • крохмаль — 30 гр;
    • молоко — 0,3 л;
    • три яйця;
    • вершкове масло — 0,3 кг;
    • щіпка солі;
    • цукор — 0,15 кг

    Спосіб приготування:

  • Вилийте в ємність сирі яйця, насипте сіль і крохмаль, вилийте половину кількості молока.
  • Віночком перетворіть суміш в жовтувату однорідну масу.
  • У каструльку налити решту молока і додайте цукор.
  • Варіть на повільному вогні вміст каструлю, поки молоко не закипить.
  • Постійно помішуючи яєчну масу, перелийте в неї кипляче молоко з цукром.
  • Майбутній крем ставимо на плиту і варимо до тих пір, поки маса не загусне і перетворитися на справжній крем.
  • Позбавляйтеся від нових грудочок, заважаючи все ложкою.
  • Приготуйте чисту миску, перелийте в неї крем, насипте ванільний цукор.
  • Закрийте посуд плівкою і дайте їй настоятися 30 хвилин.
  • Можна обмазувати кожен шар коржів кремом або зробити торт і покрити зверху пишною м’якою масою. Приємного апетиту!
  • Заварний крем з маслом, без яєць

    Спробуйте зробити крем без яєць. Він виходить менш жирним і нудотним, з легким присмаком ванілі.

    Склад рецепта:

    • цукровий пісок — 160 гр;
    • борошно — 100 гр;
    • ванільний цукор — 11 гр;
    • масло вершкове твердий — 120 гр;
    • молоко — 0,4 л.

    Покрокова інструкція:

  • З’єднати в першій мисці борошно і цукор, влити туди 200 мл молока.
  • Збити суміш з допомогою віночка.
  • Решта 200 мл молока налити в залізну кружку або каструльку і довести до кипіння.
  • Парующую рідина потихеньку перелити в першу миску з цукром, молоком і борошном.
  • Все перемішати і знову поставити на плиту, включивши малу потужність вогню.
  • Не забувайте постійно заважати рідина, поки вона не придбає густу консистенцію.
  • Після цього додайте вершкове масло, розрізавши його на маленькі шматочки. Вони повинні повністю розчинитися в кремі.
  • Прибрати посуд з плити, досипати ванільний цукор.
  • Як тільки маса охолоне, вона буде готова для застосування.
  • Як приготувати крем для еклерів?

    Еклери — десерт, який зроблений з приголомшливо легкого тесту. І крем до них повинен бути дуже ніжним, солодким і повітряним.

    Дивіться також:  Японська айва – 7 рецептів приготування

    Що взяти:

    • молоко — 0,2 л;
    • згущене молоко варене — 0,2 кг;
    • борошно — 75 г;
    • вершки — 200 гр;
    • ванілін — 2 гр;
    • цукор — 25 гр.

    Варіант приготування:

  • Наш крем буде мати приємний карамельний смак і колір.
  • У невелику каструлю насипати борошно, цукровий пісок і виливаємо молоко.
  • Як тільки перемішали масу віночком, ставимо посуд на вогонь найменшої потужності.
  • Після того як рідина перетвориться на густу суміш, вимикаємо плиту і додаємо згущене молоко.
  • Інтенсивно перемішуємо ложкою. Наш крем набуває золотистий карамельний відтінок.
  • Масло розтоплюємо або самостійно (просто заздалегідь дістаньте з холодильника), або розігріваємо його в мікрохвильовій печі.
  • Завантажуємо в блендер розм’якшене масло і вершки і гарненько все подрібнюємо.
  • Поступово додаємо вершкову масу у остиглий крем, весь час заважаючи лопаткою.
  • Залишилося полити їм еклери і ввести всередину тесту. Приємного чаювання!
  • Білковий заварний крем в домашніх умовах

    Крем з білків — це невід’ємна частина самих ніжних і вишуканих десертів. А приготувати його дуже легко.

    Вам знадобиться:

    • цукор — 150 гр;
    • один лимон;
    • чотири яєчних білка;
    • вода — 100 мл

    Як приготувати білковий заварний крем:

  • Акуратно розбиваємо сирі яйця і відокремлюємо білки і жовтки.
  • Розрізати лимон на дві частини і вичавити з них сік. Для рецепту нам потрібно 40 мл соку. Це дві столові ложки.
  • Окремо міксером обробити білки. Вони дійдуть до потрібної консистенції, коли ви перевернете миску догори дном, а білкова маса залишиться на місці.
  • Налити воду в каструлю, насипати цукор. Ми варимо солодкий сироп.
  • Наливаємо його у збиті білки, проходимся по масі міксером.
  • Додамо лимонний сік і ще раз включимо кухонний прилад.
  • Через 10 хвилин збивання крем буде готовий.
  • Для аромату можна всипати ваніль.
  • Тепер начиняємо кремом тістечка або трубочки.
  • На основі сметани

    Такий крем використовується для тортів. По своїй текстурі він виходить щільний і створений для того, щоб його наносили на коржі між шарами.

    Список продуктів:

    • цукровий пісок — 120 гр;
    • борошно першого сорту — 50 гр;
    • сметана — 0,3 кг;
    • вершкове масло — 0,2 кг;
    • одне яйце;
    • ванільний цукор — 20 гр.
    Дивіться також:  Тістечко картопля – 7 рецептів печива та згущеного молока

    Спосіб приготування:

  • Розбити яйце в цукор.
  • Гарненько перемішати між собою інгредієнти.
  • Насипати борошно і розчинити її в масі.
  • Додати сметану і нагріти суміш на водяній бані.
  • Відокремити від шматка масла 50 грамів і перекласти в майбутній крем. Масло повинне бути м’яким.
  • Залишився кількість обробити в блендері.
  • По ложці додаємо в масло крем.
  • Збиваємо у блендері.
  • Повинна вийти пишна густа маса.
  • Закриваємо її харчовою плівкою або бавовняною тканиною і залишаємо в холодильнику.
  • Через кілька годин крем стане дуже щільним і його можна використовувати за призначенням.
  • Сирний заварний крем

    Необхідні інгредієнти:

    • цукровий пісок — 100 гр;
    • сода — 4 гр;
    • два яєчних жовтки;
    • сир — 500 гр;
    • масло вершкове — 100 гр.

    Покрокове приготування:

  • За півгодини до готування виймаємо з холодильника шматочки вершкового масла. Вони мають розм’якнути.
  • Сир засипаємо в блендер і подрібнюємо в однорідну сирну масу.
  • У нього кладемо масло, насипати соду, виливаємо жовтки.
  • Все перемішуємо і залишаємо в такому вигляді під марлею на 3 години.
  • Як тільки пройде час, ставимо суміш на водяну баню на 10 хвилин.
  • Насипаємо цукор і перемішуємо суміш виделкою.
  • Як тільки цукор повністю розчиниться, остуджуємо і ставимо ємність на полицю в холодильнику.
  • Такий крем використовується для важких тортів. З нього можна зробити повноцінний десерт, помістивши у красиву форму, прикрасивши шматочками ягід та фруктів.
  • З додаванням крохмалю

    Вам знадобиться:

    • масло — 200 гр;
    • крохмаль — 35 гр;
    • одне яйце;
    • цукор — 160 г;
    • молоко — 400 мл;
    • щіпка ваніліну.

    Алгоритм дій:

  • З’єднуємо цукор і крохмаль, додаємо яйце і всі разом розтираємо в однорідну суміш.
  • Наливаємо тепле молоко і доводимо до кипіння на малому вогні.
  • Як тільки маса загусне, остуджуємо її, насипаємо ванілін.
  • Окремо збиваємо міксером м’яке масло.
  • З’єднуємо вміст обох чаш і перемішуємо.
  • Густий, але в той же час легкий і повітряний крем готовий.
  • Прокрутка до верху