Ніжний, солодкий заварний крем — невід’ємна частина смачних тортів, тістечок і еклерів. Якщо ви зібралися приготувати своїми руками десерт, задумайтеся про крем. З ними будь печево виглядає смачним, апетитним і дуже солодким. Класичний рецепт заварного крему відомий багатьом. Без нього неможливо уявити такі випічки, як «Наполеон» або «Медовик».
Класичний заварний крем на молоці
Самий простий, швидкий і смачний рецепт. Він підходить до всіх видів десерту.
Вам знадобиться:
- чотири курячі яйця;
- ванільний цукор — 5 гр;
- молоко — 0,5 л;
- цукровий пісок — 0,2 кг;
- борошно пшеничне — 40 гр.
Спосіб приготування:
Розбити в миску яйця, насипати до них цукор, пшеничне борошно і ванільний цукор.
Налити в масу холодне молоко і пройтися по суміші міксером.
Включити середній вогонь, поставити на нього миску з майбутнім кремом і довести його до кипіння. При цьому потрібно безперервно заважати ложкою.
Якщо вам потрібен густий крем, то після закипання варіть ще 10 хвилин.
Дочекайтеся, поки маса охолоне, і починайте використовувати готовий заварний крем.
Заварний крем для торта «Наполеон»
Заварний крем — важлива складова всіма улюбленого торта «Наполеон». Десерт виходить пишним, м’яким. Готувати його одне задоволення.
Необхідні продукти:
- цукор — 0,3 кг;
- борошно — 75 г;
- молоко — 1 л;
- цукор ванільний — 12 гр;
- вершкове масло — 0,25 кг;
- три курячих яйця.
Як приготувати заварний крем для наполеона:
Нам потрібна каструля з товстим дном. У такому посуді молоко при кип’ятінні не пригорить.
Насипаємо в неї цукор і борошно.
Їх ми перемішуємо і виливаємо масу з трьох збитих яєць.
Додати ванільний цукор і перетворити все в однорідну масу без грудочок за допомогою виделки.
Залити її молоком кімнатної температури.
Не перестаючи заважати, ставимо суміш на вогонь і варимо наш крем.
Постійно слідкуйте за підготовкою кремом, так як борошно може в будь-яку хвилину підгоріти, а молоко — втекти.
Як тільки на поверхню рідини почнуть з’являтися бульбашки — вимикаємо плиту.
Коли маса охолоне, додаємо масло, збиваючи основу міксером.
Змішайте до розчинення масла і прикрашайте торт.
Рецепт для бісквітних коржів
Вам знадобиться:
- ванільний цукор — 10 гр;
- крохмаль — 30 гр;
- молоко — 0,3 л;
- три яйця;
- вершкове масло — 0,3 кг;
- щіпка солі;
- цукор — 0,15 кг
Спосіб приготування:
Вилийте в ємність сирі яйця, насипте сіль і крохмаль, вилийте половину кількості молока.
Віночком перетворіть суміш в жовтувату однорідну масу.
У каструльку налити решту молока і додайте цукор.
Варіть на повільному вогні вміст каструлю, поки молоко не закипить.
Постійно помішуючи яєчну масу, перелийте в неї кипляче молоко з цукром.
Майбутній крем ставимо на плиту і варимо до тих пір, поки маса не загусне і перетворитися на справжній крем.
Позбавляйтеся від нових грудочок, заважаючи все ложкою.
Приготуйте чисту миску, перелийте в неї крем, насипте ванільний цукор.
Закрийте посуд плівкою і дайте їй настоятися 30 хвилин.
Можна обмазувати кожен шар коржів кремом або зробити торт і покрити зверху пишною м’якою масою. Приємного апетиту!
Заварний крем з маслом, без яєць
Спробуйте зробити крем без яєць. Він виходить менш жирним і нудотним, з легким присмаком ванілі.
Склад рецепта:
- цукровий пісок — 160 гр;
- борошно — 100 гр;
- ванільний цукор — 11 гр;
- масло вершкове твердий — 120 гр;
- молоко — 0,4 л.
Покрокова інструкція:
З’єднати в першій мисці борошно і цукор, влити туди 200 мл молока.
Збити суміш з допомогою віночка.
Решта 200 мл молока налити в залізну кружку або каструльку і довести до кипіння.
Парующую рідина потихеньку перелити в першу миску з цукром, молоком і борошном.
Все перемішати і знову поставити на плиту, включивши малу потужність вогню.
Не забувайте постійно заважати рідина, поки вона не придбає густу консистенцію.
Після цього додайте вершкове масло, розрізавши його на маленькі шматочки. Вони повинні повністю розчинитися в кремі.
Прибрати посуд з плити, досипати ванільний цукор.
Як тільки маса охолоне, вона буде готова для застосування.
Як приготувати крем для еклерів?
Еклери — десерт, який зроблений з приголомшливо легкого тесту. І крем до них повинен бути дуже ніжним, солодким і повітряним.
Що взяти:
- молоко — 0,2 л;
- згущене молоко варене — 0,2 кг;
- борошно — 75 г;
- вершки — 200 гр;
- ванілін — 2 гр;
- цукор — 25 гр.
Варіант приготування:
Наш крем буде мати приємний карамельний смак і колір.
У невелику каструлю насипати борошно, цукровий пісок і виливаємо молоко.
Як тільки перемішали масу віночком, ставимо посуд на вогонь найменшої потужності.
Після того як рідина перетвориться на густу суміш, вимикаємо плиту і додаємо згущене молоко.
Інтенсивно перемішуємо ложкою. Наш крем набуває золотистий карамельний відтінок.
Масло розтоплюємо або самостійно (просто заздалегідь дістаньте з холодильника), або розігріваємо його в мікрохвильовій печі.
Завантажуємо в блендер розм’якшене масло і вершки і гарненько все подрібнюємо.
Поступово додаємо вершкову масу у остиглий крем, весь час заважаючи лопаткою.
Залишилося полити їм еклери і ввести всередину тесту. Приємного чаювання!
Білковий заварний крем в домашніх умовах
Крем з білків — це невід’ємна частина самих ніжних і вишуканих десертів. А приготувати його дуже легко.
Вам знадобиться:
- цукор — 150 гр;
- один лимон;
- чотири яєчних білка;
- вода — 100 мл
Як приготувати білковий заварний крем:
Акуратно розбиваємо сирі яйця і відокремлюємо білки і жовтки.
Розрізати лимон на дві частини і вичавити з них сік. Для рецепту нам потрібно 40 мл соку. Це дві столові ложки.
Окремо міксером обробити білки. Вони дійдуть до потрібної консистенції, коли ви перевернете миску догори дном, а білкова маса залишиться на місці.
Налити воду в каструлю, насипати цукор. Ми варимо солодкий сироп.
Наливаємо його у збиті білки, проходимся по масі міксером.
Додамо лимонний сік і ще раз включимо кухонний прилад.
Через 10 хвилин збивання крем буде готовий.
Для аромату можна всипати ваніль.
Тепер начиняємо кремом тістечка або трубочки.
На основі сметани
Такий крем використовується для тортів. По своїй текстурі він виходить щільний і створений для того, щоб його наносили на коржі між шарами.
Список продуктів:
- цукровий пісок — 120 гр;
- борошно першого сорту — 50 гр;
- сметана — 0,3 кг;
- вершкове масло — 0,2 кг;
- одне яйце;
- ванільний цукор — 20 гр.
Спосіб приготування:
Розбити яйце в цукор.
Гарненько перемішати між собою інгредієнти.
Насипати борошно і розчинити її в масі.
Додати сметану і нагріти суміш на водяній бані.
Відокремити від шматка масла 50 грамів і перекласти в майбутній крем. Масло повинне бути м’яким.
Залишився кількість обробити в блендері.
По ложці додаємо в масло крем.
Збиваємо у блендері.
Повинна вийти пишна густа маса.
Закриваємо її харчовою плівкою або бавовняною тканиною і залишаємо в холодильнику.
Через кілька годин крем стане дуже щільним і його можна використовувати за призначенням.
Сирний заварний крем
Необхідні інгредієнти:
- цукровий пісок — 100 гр;
- сода — 4 гр;
- два яєчних жовтки;
- сир — 500 гр;
- масло вершкове — 100 гр.
Покрокове приготування:
За півгодини до готування виймаємо з холодильника шматочки вершкового масла. Вони мають розм’якнути.
Сир засипаємо в блендер і подрібнюємо в однорідну сирну масу.
У нього кладемо масло, насипати соду, виливаємо жовтки.
Все перемішуємо і залишаємо в такому вигляді під марлею на 3 години.
Як тільки пройде час, ставимо суміш на водяну баню на 10 хвилин.
Насипаємо цукор і перемішуємо суміш виделкою.
Як тільки цукор повністю розчиниться, остуджуємо і ставимо ємність на полицю в холодильнику.
Такий крем використовується для важких тортів. З нього можна зробити повноцінний десерт, помістивши у красиву форму, прикрасивши шматочками ягід та фруктів.
З додаванням крохмалю
Вам знадобиться:
- масло — 200 гр;
- крохмаль — 35 гр;
- одне яйце;
- цукор — 160 г;
- молоко — 400 мл;
- щіпка ваніліну.
Алгоритм дій:
З’єднуємо цукор і крохмаль, додаємо яйце і всі разом розтираємо в однорідну суміш.
Наливаємо тепле молоко і доводимо до кипіння на малому вогні.
Як тільки маса загусне, остуджуємо її, насипаємо ванілін.
Окремо збиваємо міксером м’яке масло.
З’єднуємо вміст обох чаш і перемішуємо.
Густий, але в той же час легкий і повітряний крем готовий.