Заварний крем для медовика класичний – 10 простих рецептів у домашніх умовах

Заварний крем для медовика – це найважливіший компонент, який впливає на якість готового десерту та його смак. Улюблений багатьма заварний крем можна приготувати по-різному. Для вас ми приготували кулінарну збірку з десяти простих рецептів у домашніх умовах з покроковими фотографіями.

Класичний заварний крем для медовика на молоці

Класичний крем для медовика на молоці – це універсальне рішення, яке підійде як для аматорських домашніх десертів, так і для професійних. Такий популярний крем зробить торт неймовірно смачним, приємним та привабливим. А приготувати його не так складно, як здається.

Інгредієнти:

0.9 кг.

  • Молоко коров’яче – ½ л.
  • Яйце куряче – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Мука – 40 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.

Процес приготування:

Як приготувати заварний крем для медовика на молоці? Відміряємо необхідні компоненти приготування найніжнішого крему.

Вибираємо відповідний сотейник або каструлю для варіння крему. Сюди розбиваємо курячі яйця та відправляємо цукровий пісок.

Наступним етапом всипаємо до продуктів борошно з ароматним ванільним цукром. Його додавати не обов’язково, але з ним крем буде цікавішим.

Заливаємо всі компоненти у каструлі холодним коров’ячим молоком. Розмішуємо. Щоб зробити це швидко та розбити всі грудочки, використовуйте міксер.

Встановлюємо посуд із вмістом на плиту з помірним нагріванням. Потрібно досягти закипання, не перестаючи помішувати.

Таким чином, після закипання проварюємо масу ще 5-10 хвилин. Весь цей час вимішуємо віночком. Доводимо до густоти, прибираємо з вогню і даємо охолонути. Достатньо остудити масу до температури 40-50 градусів.

Класичний заварний крем для медовика готовий. Приступайте до обмазування коржів!

Заварний крем для медовика на молоці з яйцями та олією

Заварний крем для медовика на молоці з яйцями та олією відрізняється особливою ніжністю та легкістю. Крім того, такий продукт порадує привабливою гладкою текстурою, що ідеально підійде для обмазування коржів улюбленого медового торта.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 400 грн.

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче – 1 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Олія вершкове – 20 гр.
  • Мука – 2 ст.л.

Процес приготування:

  1. Вибираємо містку ємність для вимішування продуктів. Розбиваємо сюди яйце, відправляємо цукровий пісок та борошно. Розмішуємо інгредієнти між собою, намагаючись досягти максимальної однорідності.
  2. Відміряємо одну склянку молока об’ємом 250 мілілітрів. Спочатку в нашу заготовку вливаємо 50 мл холодного молока і розмішуємо.
  3. 200 мілілітрів молока, що залишилися, доводимо до кипіння на плиті.
  4. У посуд з гарячим молоком вливаємо основну масу тонким струменем. Робимо це постійно помішуючи. Далі всю масу прогріваємо на зменшеному вогні три хвилини.
  5. Забираємо крем з плити і відразу опускаємо в нього шмат вершкового масла. Приступаємо до розмішування.
  6. Вимішуємо ніжний однорідний крем і даємо йому трохи охолонути. На цей час масу можна прикрити харчовою плівкою.
  7. Заварний крем для медовика на молоці з яйцями та маслом готовий. Використовуйте за призначенням!

Заварний крем зі згущеним молоком для медовика

Заварний крем зі згущеним молоком для медовика виходить дуже смачним, повітряним і привабливим. Готується такий продукт дуже просто, тому ідея підійде не тільки досвідченим кондитерам, але й новачкам. Пишна текстура зробить ваш медовик більш повітряним та апетитним.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 850 грн.

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче – 300 мл.
  • Молоко згущене – 200 гр.
  • Олія вершкове – 180 гр.
  • Яєчний жовток – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Мука – 30 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ст.
Дивіться також:  Ромова баба класична - 8 рецептів у домашніх умовах

Процес приготування:

  1. Вибираємо потрібні продукти із нашого списку вище.
  2. У невелику каструлю або іншу металеву ємність вливаємо молоко коров’яче. Ставимо продукт на невеликий вогонь, доводимо до кипіння і одразу прибираємо з плити.
  3. Вибираємо глибоку зручну для розмішування миску. У неї відправляємо борошно, яєчні жовтки, звичайний цукор та ароматизований ванільний.
  4. Ретельно розмішуємо продукти і тонким струменем вливаємо гаряче молоко сюди. Розмішуємо, доки не розіб’ємо всі грудочки і не отримаємо однорідну масу.
  5. Переливаємо масу назад у сотейник чи каструлю. Ставимо на невеликий вогонь і прогріваємо, не перестаючи помішувати. Готуємо крем до загусання.
  6. Переливаємо готовий заварний продукт назад у містку миску. Щільно притискаємо крем харчовою плівкою і залишаємо до остигання.
  7. У крем, що остигнув, занурюємо шматок вершкового масла. Олія має бути кімнатної температури. Збиваємо продукти до одержання пишної маси.
  8. Вливаємо в масу молоко, що згущує, і продовжуємо збивати до пишності.
  9. Заварний крем зі згущеним молоком для медовика готовий. Оформляйте торт!

Заварний крем для медовика з кукурудзяним крохмалем

Заварний крем для медовика з кукурудзяним крохмалем виходить дуже густим, пишним та привабливим. Такий солодкий напівфабрикат ідеально підійде для знаменитого торта медовика. Крім того, апетитний крем готується з найпростіших та найдоступніших інгредієнтів.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1000 грн.

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче – 400 мл.
  • Яєчний жовток – 6 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 50 гр.
  • Вершки 20% – 100 мл.
  • Цукор-пісок – 140 гр.
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

  1. Беремо потрібні продукти, зазначені у списку. Зручним для вас способом відокремлюємо курячі жовтки від білків. Другі нам не знадобляться для крему.
  2. З’єднуємо молоко із 20% вершками. Відразу вливаємо у металеву ємність, яку можна ставити на плиту. З половини лимона знімаємо цедру та занурюємо її в молоко із вершками. Також додаємо частину цукру – 50 грам. Прогріваємо заготівлю, але до кипіння не доводимо.
  3. Окремо збиваємо яєчні жовтки з цукром, що залишився – 90 грам. Збиваємо близько п’яти хвилин до помітного збільшення маси.
  4. До збитих жовтків відправляємо кукурудзяний крохмаль. Робимо це поступово порціями та постійно розмішуємо.
  5. Вливаємо один черпак гарячого молока в ємність із яєчною масою, розмішуємо ручним віночком. Потім вливаємо яєчну масу в нагріте молоко, яке залишилося. Розмішуємо до одержання однорідної маси. Повторно ставимо на вогонь.
  6. Варимо, не припиняючи розмішувати, до повного загусання продукту. Кипіння не досягаємо. Готовність крему перевіряємо віночком, яким проводимо на його поверхні. Слід має триматися близько п’яти секунд.
  7. Закриваємо гарячий крем харчовою плівкою та залишаємо до повного остигання. Плівку притискаємо до контакту до крему.
  8. Заварний крем для медовика з кукурудзяним крохмалем готовий. Використовуйте для обмазування коржів.

Заварной крем без яиц для медовика

Заварний крем без яєць для медовика – це проста та цікава кулінарна ідея для вашого смачного домашнього торта. Готовий крем вийде в міру солодким, дуже ніжним та повітряним. Використовуйте рецепт, якщо у вас в холодильнику не виявилося яєць або просто їх не їсте.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 800 грн.

Інгредієнти:

  • Вода – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Мука – 2 ст.л.
  • Олія вершкове – 230 гр.
  • Цукор ванільний – 2 ч.л.

Процес приготування:

  1. Вершкове масло розм’якшуємо. Можна потримати його за кімнатної температури, воно має стати м’яким, але не розтопленим. Далі продукт нарізаємо шматочками, перемішуємо з ванільним цукром.
  2. У каструлю засипаємо цукровий пісок. Заливаємо продукт половиною склянки води, ставимо на вогонь, добре прогріваємо, постійно помішуючи, щоб розчинилися всі цукрові кристалики.
  3. Потім борошно заливаємо другою половиною склянки води, розмішуємо до однорідності.
  4. Цю масу поступово вводимо у розігрітий цукровий сироп, не перестаючи активно помішувати.
  5. Отриману суміш проварюємо, помішуючи. Доводимо до стану кашки або густої сметани. Потім масу необхідно трохи остудити.
  6. Остиглу заготівлю з’єднуємо з розм’якшеним вершковим маслом і ванільним цукром.
  7. Збиваємо до пишного білого крему. Необхідно одержати однорідну повітряну масу.
  8. Заварной крем без яиц для медовика готов. Приступайте к обмазыванию коржей!
Дивіться також:  Зефір класичний - 10 рецептів приготування в домашніх умовах

Заварной крем Пломбир для медовика

Заварний крем Пломбір для медовика відрізняється дивовижним ніжним смаком та незабутнім ароматом. Такий крем зробить ваш домашній торт по-справжньому особливим. Використовуйте нашу покрокову ідею для приготування найсмачнішого класичного заварного «пломбіру».

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1000 грн.

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче – 400 мл.
  • Цукор-пісок – 160 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 30 гр.
  • Вершки 33% – 200 мл.
  • Олія вершкове – 100 гр.

Процес приготування:

  1. У зручний для збивання посуд відправляємо яйце, цукор та крохмаль. За допомогою ручного віночка доводимо до однорідної консистенції. У цей час підігріваємо молоко. Зважайте на те, що кип’ятити його не потрібно.
  2. Вливаємо невелику кількість гарячого молока в яєчну суміш та інтенсивно розмішуємо. Така проста дія дозволить яєчній суміші надалі без грудочок з’єднатися із загальною кількістю молока.
  3. Вливаємо яєчну суміш у молоко, повертаємо все на знижений вогонь і при постійному помішуванні прогріваємо до загусання.
  4. Знімаємо заготівлю з вогню, додаємо вершкове масло|мастило| і розмішуємо до повної гладкості.
  5. Повністю остудити основу крему, щільно накривши харчовою плівкою. Вона має торкатися поверхні крему.
  6. Збиваємо жирні вершки до щільних піків у окремій ємності.
  7. Додаємо до збитих вершків заварну основу, що повністю остигнула.
  8. Перемішуємо віночком або на низькій швидкості міксера.
  9. Заварний крем Пломбір для медовика готовий. Використовуйте у приготуванні торта!

Заварний крем для медовика із вершками

Заварний крем для медовика з вершками характеризується особливою ніжністю, легкістю та легкістю. Крім того, такий продукт порадує привабливою гладкою текстурою, що ідеально підійде для обмазування коржів. Така кулінарна варіація ідеально підійде для тих, хто не любить надто солодкі та жирні креми.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 700 грн.

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче – 400 мл.
  • Вершки 20% – 80 мл.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вершки – 60 гр.
  • Мука – 50 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.

Процес приготування:

  1. Вибираємо придатну для варіння крему каструлю або сотейник. Сюди відправляємо куряче яйце, звичайний цукровий пісок та ароматизований ванільний цукор.
  2. Збиваємо продукти до однорідності. Використовуйте міксер і на процес піде не більше трьох-чотирьох хвилин.
  3. Просіюємо в отриману масу борошно.
  4. Поступово сюди підливаємо молоко і щоразу активно вимішуємо вміст.
  5. Ставимо масу в каструлі на плиту, доводимо до кипіння і після того прибираємо з вогню. Остуджуємо. У процесі нагрівання важливо постійно вимішувати крем.
  6. Занурюємо в заготівлю 20% вершки і сметану.
  7. Збиваємо масу за допомогою міксера ще кілька хвилин.
  8. Заварний крем для медовика із вершками готовий. Використовуйте за призначенням!

ПП заварной крем для медовика

ПП заварний крем для медовика – це цікавий кулінарний рецепт, який відрізняється зниженою калорійністю і не містить цукру. Беріть на замітку, якщо ви стежите за своєю фігурою та харчуванням. З таким смачним та корисним кремом не доведеться відмовлятися від улюблених десертів.

Дивіться також:  Пахлава домашня – 10 простих рецептів

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 500 грн.

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче – 400 мл.
  • Яйце – 2 шт.
  • Крохмаль – 20 гр.
  • Цукрозамінник – 5 гр.
  • Ванілін – 1 г.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

  1. Відміряємо всі потрібні продукти за списком. Цукрозамінник вибирайте за смаком. Наприклад, стевію.
  2. Переливаємо молоко у металевий посуд і прогріваємо на плиті.
  3. В окрему містку ємність розбиваємо курячі яйця.
  4. Відправляємо до них крохмаль та ванілін.
  5. Всипаємо цукрозамінник. Його додаємо в невеликій кількості, так як він набагато солодший від звичайного цукру.
  6. Додаємо до продуктів сіль.
  7. Збиваємо продукти для отримання однорогого складу та розбивання всіх грудочок. Для прискорення процесу можна використати міксер.
  8. У збиту заготовку вливаємо прогріте молоко, постійно активно вимішуємо вміст.
  9. Переливаємо всю масу в сотейник і прогріваємо до загусання, постійно розмішуючи віночком.
  10. Забираємо крем з плити, щільно накриваємо його харчовою плівкою і залишаємо для охолодження.
  11. ПП заварний крем для медовика готовий. Починайте приготування десерту!

Шоколадний заварний крем для медовика

Шоколадний крем для медовика – це оригінальна ідея для вашого домашнього десерту. Такий привабливий і неймовірно смачний крем зробить ваш медовик по-справжньому особливим та неповторним. Густота і пишність продукту дозволяє використовувати його для промазування коржів, так і для прикраси.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 700 грн.

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче – 0,5 л.
  • Какао-порошок – 2 ст.л.
  • Крохмаль – 3 ст.л.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

  1. Сухі продукти рекомендується просіяти, тому підготуємо металеве сито. Так в каструлю або сотейник просіюємо какао з крохмалем.
  2. До сухих просіяних продуктів також відправляємо цукор.
  3. Розмішуємо сухі компоненти та розбиваємо сюди куряче яйце.
  4. Добре все розмішуємо. Зручно використовувати звичайний ручний віночок.
  5. Поступово вливаємо в заготівлю молоко. Продовжуємо активно вимішувати.
  6. Ставимо масу на вогонь і прогріваємо, не припиняючи працювати віночком. Потрібно одержати гладкий однорідний крем.
  7. Далі вимикаємо вогонь і в заготовку занурюємо вершкове масло. Старанно втручаємо його в крем.
  8. Щільно закриваємо заготівлю харчовою плівкою і залишаємо охолоджуватися. Плівку стеля прямо на поверхню крему.
  9. Шоколадний крем для медовика готовий!

Заварний крем на жовтках для медовика

Заварний крем на жовтках для медовика виходить неймовірно густим, пишним та привабливим. Такий солодкий напівфабрикат ідеально підійде для знаменитого торта медовика. Крім того, апетитний крем готується з найпростіших та найдоступніших інгредієнтів.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 800 грн.

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче – 1,5 ст.
  • Мука – 1 ст.л.
  • Яєчний жовток – 3 шт.
  • Олія вершкове – 350 гр.
  • Пудра цукрова – 1 ст.
  • Ванілін – 1 г.

Процес приготування:

  1. Столову ложку борошна висипаємо в молоко та розчиняємо сухий продукт.
  2. Відокремлюємо яєчні жовтки, додаємо до них кілька столових ложок молока з борошном. Збиваємо до однорідності. На якийсь час прибираємо вбік.
  3. Варимо молочну масу з борошном на слабкому вогні у металевому посуді при постійному помішуванні до консистенції густої сметани. На це піде 8-10 хвилин.
  4. Додаємо яєчні жовтки, змішані з молоком, розмішуємо та продовжуємо варити до однорідності. Остуджуємо.
  5. Змішуємо вершкове масло|мастило|, цукрову пудру і ванілін. Розтираємо все це до повної гладкості.
  6. Додаємо добре охолоджену борошняну суміш і все добре збиваємо міксером.
  7. Заварний крем на жовтках для медовика готовий. Починайте подальший процес приготування!