Заварний крем для Наполеона класичний – 10 рецептів у домашніх умовах

Класичний заварний крем для Наполеона – це найкращий варіант з лінійки кремів для прошарку улюбленого багатьма десерту. Незважаючи на різні рецепти його приготування, всі заварні креми незмінно готуються на яйцях або жовтках, молоці, цукрі, загусниках у вигляді борошна або крохмалю, і з додаванням якісного вершкового масла. У домашніх умовах заварний крем готується нескладно і всі нюанси з правильною пропорцією інгредієнтів вказані в рецептах цієї теми.

Класичний крем на молоці для торта Наполеон

Класичний крем на молоці для торта Наполеон простий у приготуванні. Інгредієнти для нього класичні: молоко з яйцем, цукром, загусником і вершковим маслом. Такий крем відрізняє ніжна шовковиста текстура, в міру насолода і насиченість смаку.

Інгредієнти:

1кг.

  • Молоко коров’яче – 600 мл.
  • Яйце куряче – 2 шт. (З 1)
  • Жовток – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Борошно – 40 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 10 гр.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Ванілін – 2 гр.

Процес приготування:

Класичний крем на молоці для торта Наполеон готується дуже просто. Насамперед точно і згідно з рецептом, відміряти всі інгредієнти для крему.

У каструлі нагріти молоко і розчинити в ньому половину кількості цукру та довести до кипіння.

В окремому посуді віночком трохи збити яйця із жовтком.

Насипати до них решту цукру і ваніліну.

Потім насипати борошно із крохмалем.

Віночком збити ці інгредієнти однорідну масу.

Закипіле молоко з цукром зняти з плити.

Тонким струменем та при одночасному перемішуванні половину гарячого молока влити в яєчну суміш.

Потім цю суміш перелити в каструлю з рештою молока.

На невеликому вогні та при постійному помішуванні крем довести тільки до загусання, варити не треба.

Посуд із кремом зняти з плити. Порційно додати до нього вершкове масло і після кожної порції добре перемішати.

Потім крем перелити в інший посуд для остигання.

Посуд прикрити харчовою плівкою і залишити щонайменше на годину при кімнатній температурі для охолодження. Після закінчення цього часу класичний заварний крем на молоці можна використовувати для прошарку торта Наполеон. Смачної та вдалої випічки!

Заварний крем для Наполеона на молоці з яйцями та олією

Заварний крем для Наполеона на молоці з яйцями та олією є найпопулярнішим варіантом. У цьому простому рецепті яйця збиваємо з цукром та борошном, з’єднуємо з молоком, заварюємо та додаємо вершкове масло. При пропорції рецепту, крем вийде повітряним, ніжним і відмінно просочить коржі «Наполеона».

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 150 гр.
  • Борошно – 4 ст. без гірки.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відповідно до пропорції рецепту, відміряти всі інгредієнти для крему. У каструлю для варіння крему розбити три яйця.

Крок 2. Насипати до них цукор.

Крок 3. Міксером на максимальній швидкості збити яйця з цукром у пишну масу.

Крок 4. До збитих яєць через сито насипати борошно пшеничне.

Крок 5. Також міксером цю масу перемішати до однорідності, а від борошна об’єм її зменшиться.

Крок 6. Налити до цієї маси молоко кімнатної температури, перемішати ще раз і поставити на невеликий вогонь.

Крок 7. При постійному помішуванні, віночком поварити крем до появи дрібних бульбашок на поверхні та загусання.

Крок 8. Потім вогонь вимкнути та розчинити у кремі вершкове масло.

Крок 9. Відразу і для аромату насипати в крем ванільний цукор.

Крок 10. Приготовлений крем на молоці з яйцями і маслом повністю остудити і використовувати для формування «Наполеона». Вдалої та смачної випічки!

Заварний крем із згущеним молоком для Наполеона

Заварний крем зі згущеним молоком для Наполеона простий у приготуванні і такий рецепт має бути в запасі у кожної господині. Заварною основою для крему береться молоко з яйцем та крохмалем. У цьому рецепті заварний крем доповнюємо вареним згущеним молоком, що торту додасть приємні карамельні нотки. Олію в крем не додаємо. Згущене молоко варимо заздалегідь і протягом 1 години. Інгредієнти рецепту розраховані на «Наполеон» із 8 коржів діаметром 18 см.

Час приготування: 45 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Молоко кип’ячене – 0.5 л.
  • Згущене молоко варене – 1 банка.
  • Яйце – 1 шт.
  • Крохмаль картопляний – 2 ст.л.
  • Ванілін – 1 гр.
Дивіться також:  Ромова баба класична - 8 рецептів у домашніх умовах

Процес приготування:

Крок 1. Молоко закип’ятити та остудити. Це можна зробити заздалегідь і одночасно з варінням згущеного молока.

Крок 2. До охолоного молока розбити одне яйце.

Крок 3. Потім насипати дві ложки картопляного крохмалю.

Крок 4. Міксером або віночком ці інгредієнти збити в однорідну масу.

Крок 5. Посуд із цією масою поставити на середній вогонь і при постійній помішуванні віночком варити до загусання.

Крок 6. Загусла крем варити вже на невеликому вогні 1-2 хвилини.

Крок 7. Згущене молоко для крему варити рівно 1 годину, адже саме вона за цей час варіння, повністю збереже свій карамельний смак і колір.

Крок 8. Перекласти в гарячий заварний крем і віночком збити до однорідності.

Крок 9. Додати до крему ванілін та ще раз перемішати.

Крок 10. Приготовлений заварний крем зі згущеним молоком остудити до кімнатної температури і можна збирати «Наполеон». Смачного!

Заварний крем для Наполеону з кукурудзяним крохмалем

Варіантом заварного крему для «Наполеона» буде у вас крем з кукурудзяним крохмалем, адже саме цей крохмаль, а не картопляний, надає крему більш гладкої текстури та ніжної консистенції, та й до того ж колір крему не змінює і не дає ніякого присмаку. Заварною основою для крему в цьому рецепті беремо жовтки, молоко та цукор. Додаємо вершкове масло|мастило| з ваніліном.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Молоко – 0,3 л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 30 гр.
  • Цукор – 60 гр.
  • Жовтки – 3 шт.
  • Олія вершкове – 30 гр.
  • Ванілін – 2 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У спеціальну каструлю для гасіння насипати 30 гр. цукру та поставити на невеликий вогонь.

Крок 2. Відразу до цукру налити молоко, перемішати та довести до кипіння.

Крок 3. В окремому посуді змішати решту цукру з кукурудзяним крохмалем.

Крок 4. У цю суху суміш додати три жовтки і віночком перемішати до однорідності.

Крок 5. У яєчну масу тонким струменем і при одночасному активному помішуванні віночком перелити гаряче молоко.

Крок 6. Отриману суміш перелити в ту саму каструлю та поставити на мінімальний вогонь.

Крок 7. Варити крем при помішуванні, доки він не стане густим. Потім каструлю зняти з плити.

Крок 8. У гарячий крем заварити додати вершкове масло з ваніліном і добре перемішати.

Крок 9. Крем перелити в широку ємність, прикрити плівкою та остудити до кімнатної температури.

Крок 10. Охолоджений крем міксером на великій швидкості добре збити у гладку масу.

Крок 11. Приготований ніжний заварний крем із кукурудзяним крохмалем можна використовувати для прошарку коржів «Наполеона». Смачної та вдалої випічки!

Заварний крем без яєць

Заварний крем для Наполеона можна приготувати і без яєць, що текстуру його робить дуже ніжною і легкою. Такий крем ідеально підходить для просочення хрустких коржів торта. У цьому рецепті заварюємо крем на молоці, загусником беремо борошно і для ароматизації додамо сік лимона, але можна додати ваніль, какао або цедру цитрусових.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Молоко – 0,3 л.
  • Цукор – 4 ст.
  • Борошно – 2 ст.
  • Сік лимона – 1 год.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу відміряти, відповідно до пропорції рецепту, всі інгредієнти для крему та каструлю для варіння.

Крок 2. Налити в каструлю 250 мл молока та насипати цукор.

Крок 3. Поставити на невеликий вогонь, повністю розчинити цукор і суміш довести до кипіння.

Крок 4. У піалу насипати дві ложки пшеничного борошна і налити до борошна молоко.

Крок 5. Віночком борошно з молоком ретельно перемішати до однорідної текстури.

Крок 6. У молоко, що закипіло з цукром, тонким струменем перелити борошняну суміш і одночасно віночком все перемішувати.

Крок 7. Довести крем тільки щоб він став густим і закипів. Варити крем не треба.

Крок 8. Каструлю зняти з плити, додати лимонний сік, ще раз перемішати і остудити до кімнатної температури. Приготовлений крем без яєць можна відразу використовувати для прошарку коржів «Наполеона». Смачної та вдалої випічки!

Заварний крем Пломбір для Наполеона

Заварний крем Пломбір для Наполеона готується подібно до заварного класичного, на молоці із загусником, але є варіанти і на сметані. У цьому рецепті заварюємо крем на молоці з яйцем та кукурудзяним крохмалем. До нього додаємо збиті з цукром вершки та вершкове масло, що робить «Пломбір» легким, повітряним, досить стабільним і зі смаком однойменного морозива.

Дивіться також:  Глазур для торта - 10 рецептів в домашніх умовах

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Молоко – 0,5 л.
  • Цукор – 4 ст.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Вершки 33% – 250 мл.
  • Цукрова пудра – 100 грн.

Процес приготування:

Крок 1. У каструлю з товстими стінками розбити два яйця та насипати потрібну кількість цукру з кукурудзяним крохмалем.

Крок 2. Віночком ці інгредієнти добре перемішати до однорідної текстури.

Крок 3. У яєчну масу налити молоко, тільки холодне і віночком ще раз перемішати.

Крок 4. Каструлю переставити на невеликий вогонь.

Крок 5. Заварну основу при постійному помішуванні довести до загусання і зняти в плити.

Крок 6. Потім додати|добавляти| до неї вершкове масло|мастило|, перемішати і остудити цю основу крему до кімнатної температури.

Крок 7. Жирні вершки заздалегідь добре охолодити. Перелити в окремий посуд і насипати 100 гр. цукрової пудри.

Крок 8. Міксером та на невисокій швидкості вершки з цукром збити до густої консистенції.

Крок 9. Порційно і при одночасному перемішуванні віночком збиті вершки перекласти до заварної основи.

Крок 10. Приготовлений крем «Пломбір» повністю остудити і використовувати для прошарку коржів «Наполеона». Смачної та вдалої випічки!

Заварний крем із вершками

Заварний крем з вершками відрізняється приємним вершковим смаком, подібним до морозива «Пломбір», що розтанув, гладкою, ніжною і стійкою текстурою. Заварна основа для крему готується на молоці, яйцях та кукурудзяному крохмалі. До неї додаються збиті холодні вершки, вершкове масло та ваніль для особливого аромату.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 50 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Цукор – 130 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 35 гр.
  • Олія вершкове – 80 гр.
  • Молоко – 250мл.
  • Яйце С1 – 1 шт.
  • Вершки 33% – 300 мл.
  • Ванілін – 2 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Інгредієнти для крему відразу точно відважити згідно з рецептом.

Крок 2. У каструлю з товстими стінками або сотейником перелити молоко.

Крок 3. Поставити на невеликий вогонь і довести до кипіння. Важливо, щоб на поверхні не утворилася пінка, інакше текстура крему буде зіпсована.

Крок 4. В окремому посуді перемішати потрібну кількість цукру та крохмалю.

Крок 5. У цю суху суміш розбити одне куряче яйце.

Крок 6 Ці сухі інгредієнти віночком перемішати до однорідної текстури. Рідина до них додавати не треба, тому що цукор добре розчиниться в білку, надаючи суміші рідку та тягучу консистенцію.

Крок 7. Цю яєчно-цукрову суміш тонким струменем і при одночасному перемішуванні віночком перелити до гарячого молока і поварити до загусання. Щоб не залишилося дрібних грудочок борошна, заварну основу можна перетерти на сито.

Крок 8. У гарячий крем заварити додати ванілін з вершковим маслом і добре перемішати, до повного з’єднання їх із заварною основою.

Крок 9. Заварний крем перекласти в інший посуд, прикрити шматком харчової плівки і повністю остудити, краще в холодильнику.

Крок 10. В окремому сухому посуді збити жирні вершки міксером при поступовому збільшенні швидкості, починаючи з мінімальної, інакше вони можуть розшаруватися.

Крок 11. При цьому збільшенні швидкості до збитих вершків порційно і по 1 ст. ложці додавати охолоджену заварну масу. Приготовлений заварний крем із вершками, відразу використовувати для прошарку коржів «Наполеона». Смачної та вдалої випічки!

Шоколадний крем для Наполеону

Шоколадний заварний крем та з додаванням якісного алкалізованого какао-порошку, відмінно підходить для прошарку «Наполеона». Готується крем просто і його відрізняє гарний смак із ніжною та досить густою текстурою. У цьому рецепті заварну основу готуємо на класичних молоці, яйцях та кукурудзяному крохмалі. Вершкове масло беремо з жирністю щонайменше 80%.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 50 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Молоко – 0,3 л.
  • Цукор – 180 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 30 гр.
  • Олія вершкове 82,5% – 70 гр.
  • Яйце С1 – 2 шт.
  • Какао-порошок – 15 гр.
Дивіться також:  Зефір класичний - 10 рецептів приготування в домашніх умовах

Процес приготування:

Крок 1. Відразу відміряти, згідно пропорції рецепту, всі інгредієнти для крему, вони повинні бути однакової кімнатної температури.

Крок 2. У сотейник насипати весь цукор.

Крок 3. Розбити до нього два яйця.

Крок 4. Віночком ці інгредієнти розтерти у світлу однорідну масу.

Крок 5. До неї насипати какао-порошок і добре перемішати.

Крок 6. До шоколадної маси налити 2/3 вказаного обсягу молока.

Крок 7. Все ще раз перемішати до однорідності.

Крок 8. До решти молока насипати дві ложки кукурудзяного крохмалю і перемішати, щоб не було дрібних грудочок.

Крок 9. Сотейник із шоколадною сумішшю помістити на середній вогонь. При помішуванні довести її до початку кипіння.

Крок 10. У цю суміш, що закипіла, тонким струменем і при одночасному помішуванні перелити молоко з крохмалем.

Крок 11. Варити крем 1-2 хвилини після появи перших пухирів та до загусання маси.

Крок 12. До гарячого крему перекласти вершкове масло, добре перемішати і, прикривши плівкою, залишити до остигання. Охолоджений заварний шоколадний крем можна використовувати для прошарку коржів «Наполеона». Смачної та вдалої випічки!

ПП заварний крем для Наполеона

ПП заварний крем для Наполеона готується як класичний, але до нього не додається вершкове масло і цукор замінюється будь-яким цукрозамінником: стевією, еритрином або сиропом агави. По текстурі такий крем подібний до згущеного молока, але при охолодженні стає більш щільним. Заварну основу в цьому рецепті готуємо на молоці, яйцях та крохмалі. Крем можна 2-3 дні зберігати у холодильнику.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Молоко – 0,4 л.
  • Цукрозамінник – 5 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряйте, відповідно до пропорції рецепту, всі інгредієнти для ПП заварного крему.

Крок 2. У сотейник налийте молоко та поставте для нагрівання.

Крок 3. В окремий посуд розбийте два яйця.

Крок 4. Насипте до них кукурудзяний крохмаль.

Крок 5. Потім насипте обраний цукрозамінник з урахуванням того, що він у 10 разів солодший за звичайний цукор.

Крок 6. Додайте до цих інгредієнтів щіпку солі та ванілін.

Крок 7. Віночком або міксером добре змішайте в однорідну масу.

Крок 8. До цієї яєчної маси налийте трохи гарячого молока і одразу перемішайте.

Крок 9. Потім отриману масу змішайте з гарячим молоком. На середньому вогні та при постійному помішуванні варіть крем до загусання.

Крок 10. Приготовлений ПП заварний крем для Наполеона перелийте в інший посуд, прикрийте плівкою в контакт і після охолодження, можете використовувати для формування торта. Смачного!

Заварний крем на жовтках

Більш ніжним та смачним варіантом заварного крему для «Наполеона» буде у вас крем на жовтках. У цьому рецепті основу заварюємо на молоці з крохмалем, цукром та жовтками. Доповнюємо крем збитою вершковою олією. Такий крем коржі просочує добре.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Молоко – 180мл.
  • Жовтки – 2 шт.
  • Цукор – 2 ст.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст.
  • Олія вершкове 82,5% – 80 гр.
  • Ванілін – 1 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Інгредієнти для крему відразу відміряти, згідно з пропорцією рецепту.

Крок 2. Два жовтки перекласти в окремий посуд і трохи збити віночком.

Крок 3. Насипати до них кукурудзяний крохмаль і добре перемішати.

Крок 4. До цієї маси налити 30 мл молока.

Крок 5. Віночком масу ще раз перемішати до однорідності.

Крок 6. У каструлю з товстим дном перелити молоко і поставити на невеликий вогонь.

Крок 7. У закипілому молоці розчинити цукор із ваніліном і повторно довести до кипіння.

Крок 8. У кипляче молоко тонким струменем при одночасному перемішуванні віночком перелити суміш жовтків з крохмалем.

Крок 9. Поварити крем лише до загусання.

Крок 10. Вогонь вимкнути. Крем прикрити кришкою або шматком харчової плівки в контакт та остудити.

Крок 11. В іншому посуді міксером збити вершкове масло|мастило| в пишну світлу масу.

Крок 12. Порційно і продовжуючи збивання до олії додати заварну основу крему, що остигла.

Крок 13. Приготовлений крем на жовтках можна використовувати для формування «Наполеона». Смачної та вдалої випічки!

Прокрутка до верху