Здобне печиво – 8 смачних домашніх рецептів приготування

Смачне і ніжне здобне печиво − це смак дитинства. Існує багато унікальних рецептів його приготування, які подобаються дорослим і дітям. Домашнє печиво у своєму складі містить тільки корисні продукти, тому часто присутній на столах багатьох хазяєчок.

Класичний рецепт

Приготувати класичний рецепт здобного печива нескладно, а якщо ще й під рукою мати формочки для тіста і шоколад, то можна приготувати справжній кулінарний шедевр.

Для приготування класичного рецепту потрібно підготувати:

  • 0,5 кг борошна;
  • Масло − 250 г;
  • Склянку цукру.

Готується печиво так:

  • Дістати з холодильника масло, щоб воно нагрілося і стало м’якше. Тільки після розм’якшення відправити його в миску. Додати цукор і на середній швидкості все ретельно перемішати міксером, а після збити на більшій швидкості, щоб отримати однорідну повітряну масу. Додати частину просіяного борошна і перемішати ложкою, після ще частину і знову вимішати. У підсумку вийде розсипчаста маса, адже в цьому рецепті тільки одне сполучна ланка − масло.
  • Стіл притрусити борошном, викласти тісто і руками добре вимішати, поки воно не стане гладким. Готовий грудку поділити на кілька кульок. Кожен їх них розкачати качалкою, щоб отримати шар в 1 див.
  • Скориставшись формою видавити майбутнє печиво. Викласти на деко, попередньо застелений пергаментом. Відправити випікатися при температурі 180 градусів на 15 хвилин.

Ось і все домашнє печиво готове, можна прикрасити його розтопленим шоколадом або притрусити пудрою.

На основі кефіру

Існує багато хороших рецептів здобного печива і всі вони між собою відрізняються кількістю інгредієнтів. Можна приготувати його не на вершковому маслі, а на кефірі. Для приготування потрібно:

  • Нежирний кефір − 250 мл;
  • Цукровий пісок − 6 столових ложок;
  • Просіяного борошна − 0,5 кг;
  • Олія рослинна;
  • Щіпка соди.

Готується випічка так:

  • Щоб приготувати дуже смачне печиво, потрібно ретельно збити кефір з цукром.
  • Після, додати соду, попередньо гашену оцтом, рослинне масло і знову все добре перемішати.
  • Дрібними порціями всипати борошно і вимішувати тісто спочатку ложкою, а потім руками на столі. У підсумку воно повинно легко відставати від рук і столу.
  • Готове тісто покласти в целофановий пакет і відправити на 15 хвилин на холод.
  • Після за допомогою качалки розкотити в пласт 1,5 см завтовшки і порізати формочками для тіста.
  • Викласти печиво на деко, в який попередньо змастити маслом і присипати борошном, і випікати в духовій шафі, розігрітій до 200 градусів 15 хвилин.
Дивіться також:  Печиво горішки — шість рецептів, старих і перевірених

Здобне печиво на кефірі готове, можна готувати чай і приступати до трапези.

Готуємо сирну ласощі

Цей рецепт відомий вже дуже давно, часто в магазинах можна зустріти, і називається він «Сочником», але от з домашнім печивом він не зрівнятися. Щоб його приготувати, потрібно мінімум продуктів:

  • Жирного сиру − 300 г;
  • Масло вершкове 300-400 г;
  • Борошна вищого сорту − 0,5 кг;
  • Цукрового піску півсклянки;
  • Розпушувача − чайна ложка.

Готується рецепт за такою схемою:

  • Масло потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно стало м’яким.
  • Змішати разом усі складові без цукрового піску.
  • З отриманої маси вимісити гладке грудочку, розділити на кілька частин і розкачати тонкі пласти, близько 1 див.
  • Вирізати круглої формочкою печиво, всередину насипати трохи цукру і згорнути у вигляді вареника.
  • Викласти на деко і відправити в духовку на 25 хвилин, розігріту до 180 градусів.

Здобне печиво на маргарині

Можна приготувати страву на маргарині. Буде потрібно мінімум інгредієнтів, але в підсумку вийде дуже смачне ласощі до чаю. Для приготування потрібно:

  • Куряче яйце;
  • Цукровий пісок-250 г;
  • Борошна вищого сорту − 0,5 кг;
  • Маргарин − 250 г;
  • Щіпка соди;
  • трохи молока для змащування.

Спосіб приготування такий:

  • Ретельно збити яйце і цукор.
  • Розм’якшений маргарин змішати з яєчною масою. Добре перемішати, щоб в результаті вийшла консистенція сиру.
  • Просіяне борошно невеликими порціями додавати до масі і вимішувати, додати соду і добре вимішати.
  • Відправити отримане тісто в холодильник на півгодини.
  • Дістати з холодильника, розділити на кілька частин і розкачати пласти, за допомогою формочок зробити печиво.
  • Викласти на деко, застелене пергаментом, готові шматочки, змастити молоком.
  • Відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Дивіться також:  Печиво макарон (macaron) – 6 рецептів, як приготувати французьке печиво в домашніх умовах

Найпростіший рецепт

Буває так, що гості вже майже на порозі, а до чаю нічого немає. Цей рецепт готується швидко і не потребує з доступних продуктів. Для його приготування знадобляться такі продукти:

  • Цукор пісок − 100 г;
  • Маргарин − половина пачки (90 – 100 м);
  • Яйце;
  • Води − 1/4 склянки;
  • Ванілін на кінчику ножа;
  • Розпушувач;
  • Борошна − 0,35 кг

Приготувати здобне печиво можна так:

  • З’єднати маргарин і цукор, збити масу до пишної консистенції.
  • Вбити яйце і влити воду, знову скористатися міксером.
  • Додати просіяне борошно, розпушувач і ванілін. Ретельно вимісити тісто.
  • Качалкою розкотити пласт 0,5 см в товщину, вирізати невеликого розміру шматочки, відправити в духову шафу на 20 хвилин при 200 градусах.

Ось і все можна зустрічати гостей.

Без додавання яєць

Якщо в холодильнику не знайдеться яєць, то здобне печиво можна приготувати і без них. Потрібні тільки такі продукти:

  • Борошна − 0,5 кг;
  • Маргарин − 200 г;
  • Сметани жирної 5-6 ложок;
  • Щіпка солі;
  • Ваніль на кінчику ножа;
  • Повидло для начинки.

А приготувати тісто потрібно так:

  • Змішати розм’якшений маргарин, борошно, сіль, сметану, ванільний цукор і замісити тісто.
  • Відправити готове тісто в холодильник на півгодини.
  • Дістати з холодильника і розкачати пласт товщиною 0,5 див.
  • Порізати тісто на квадратики, покласти в центр кожного ложку повидла і защипнути краю над ним.
  • Викласти конвертики на деко, покритий пергаментом, відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

Шоколадне печиво здобне

Щоб його приготувати знадобитися запастися такими інгредієнтами:

  • Маргарину 100 г;
  • Цукру піску дві столових ложки;
  • 1/2 склянки борошна;
  • Чайна ложка розпушувача;
  • Какао − 20 р.


Готується шоколадна випічка швидко, досить просто змішати всі інгредієнти, зробити за допомогою формочок і відправити в духову шафу на 20 хвилин.

Дивіться також:  Морквяне печиво — 8 рецептів в домашніх умовах

Здобне печиво «Село»

Рецепт припаде до душі кожному, хто його спробує. Щоб його приготувати, потрібно підготувати такі продукти:

  • Яйце;
  • Борошна − 400 г;
  • Пачка маргарину;
  • Дріжджі − 10 г;
  • 3 ст. л. води;
  • 1/2 склянки цукру;
  • сіль.


Приготування:

  • Дріжджі змішати з цукром і теплою водою, дати їм піднятися.
  • Розм’якшений маргарин змішати з борошном, яйцем, сіллю. Додати до маси піднялася опару і замістити тісто.
  • Залишити тісто в теплому місці, щоб воно підійшло.
  • Потім тісто викласти на стіл, присипаний борошном, щоб воно не липло до рук. Сформувати невеликого розміру кульки і викласти їх на деко, трохи приплюснувши рукою.
  • Посипати кожну кульку цукром і відправити в духовку на 30 хвилин, попередньо її розігріти до 150 градусів.

Поради з приготування здобного печива

  • Не варто підігрівати маргарин або масло, воно має саме підтанути, в іншому випадку його можна пом’яти виделкою.
  • Тісто краще замішувати після того, як разом змішані сипучі інгредієнти.
  • Тісто вийде смачніше, якщо змішувати його за допомогою міксера.

Здобне печиво готується дуже швидко і не потребують складних інгредієнтів, тому його можна легко готувати вдома в будь-який зручний час.

Прокрутка до верху