Зефір класичний – 10 рецептів приготування в домашніх умовах

Зефір – це чудове повітряне частування, яке з легкістю можна приготувати в домашніх умовах. У добірці зібрані популярні рецепти, які обов’язково стануть у нагоді, якщо ви любите пухнасті вироби. Багато хто вважає, що ласощі простіше купити, ніж приготувати. Але якщо ви любите куштувати домашні десерти, ця вибірка стане безцінною знахідкою.

Класичний зефір у шоколаді

Класичний зефір у шоколаді люблять багато хто, але вважають, що приготувати його вдома не вийде за всього бажання. Хочу розвіяти сумніви та поділитися цим чудовим рецептом, після якого ви назавжди забудете про покупні вироби із супермаркетів. Настійно рекомендую скуштувати домашній зефір.

Інгредієнти:

на – 1 порції

  • Білки – 1 шт.
  • Вода – 150 мл.
  • Агар-агар – 9 гр.
  • Ванільний цукор – 20 гр.
  • Темний шоколад – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 600 гр.
  • Яблука – 6 шт.

Процес приготування:

Класичний зефір можна легко приготувати в домашніх умовах. Промиваємо яблука. Витираємо і розрізаємо навпіл, виймаємо серцевину. Склавши на плоску тарілку, поміщаємо у мікрохвильову піч на 6 хвилин. На панелі встановлюємо потужність 800 Вт.

Готові яблука перекладаємо в сотейник або каструлю з товстим дном і пробиваємо в однорідну масу за допомогою блендера.

Розмістивши на слабкому полум’ї, уварюємо яблучне пюре 4 хвилини. Випарується зайва волога і маса загусне.

Яблучну заготовку перекладаємо у холодну миску. Присмачуємо ванільним цукром. З’єднавши компоненти, закриваємо плівкою в контакт і охолоджуємо масу.

У товстостінний посуд відправляємо воду та агар-агар. Розмішавши, залишаємо на 5 хвилин. Розмістивши на вогні, даємо закипіти.

Вводимо цукровий пісок тонким цівком при постійному перемішуванні. Уварюємо 6 хвилин до 110-115°С. Для точності вимірюємо температуру спеціальним термометром. Відключивши нагрівання, остудити сироп.

У миску виливаємо яблучне пюре та половину яєчного білка. Доводимо суміш до пишності за допомогою міксера і вводимо білок, що залишився. Збиваємо масу ще 3 хвилини.

Потроху вводимо сироп у повітряну масу. Чи не зупиняючи міксер, збиваємо 5 хвилин.

Плоску поверхню застеляємо силіконізованим пергаментом. Масу перекладаємо в кондитерський мішок, попередньо встановивши бажану насадку. Відсаджуємо зефір. Чекаємо, коли вироби висохнуть. Тим часом розтоплюємо гіркий шоколад.

Опускаємо зефір у розтоплений шоколад і розміщуємо на ґратах. Коли надлишки шоколаду стікають, а глазур застигне, можна дегустувати виріб. Смачного!

Зефір із яблучного пюре в домашніх умовах

Зефір з яблучного пюре в домашніх умовах – насолода, яку готують у різний спосіб. У цьому рецепті використовуємо агар-агар. Не варто боятись, що щось піде не так. У покроковій інструкції детально описаний процес. Ніжний зефір має неймовірний смак. За бажання використовуємо ароматизатори та барвники, щоб зробити зефір яскравішим.

Час приготування – 24 год. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Яєчні білки – 70 гр.
  • Цукор-пісок – 70 гр.
  • Лимонна кислота – щіпка.
  • Цукрова пудра – за бажанням.

Сироп:

  • Вода – 100 мл.
  • Агар-агар – 7 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Яблучне пюре – 200 грн.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску виливаємо 70 г білка. Висипаємо лимонку та цукровий пісок. За допомогою міксера збиваємо компоненти до щільної повітряної консистенції.

Крок 2. У сотейник вивантажуємо 200 г яблучного пюре, висипаємо агар-агар і наливаємо 100 мл води. Розмістивши на плиті, доводимо до перших бульбашок та насипаємо цукровий пісок. Уварюємо до 120 ° С або до того моменту, коли маса почне відставати від стін.

Крок 3. До збитих білків потроху додаємо яблучний сироп. Не припиняючи працювати міксером, доводимо до щільної консистенції. Маса зросте вдвічі.

Крок 4. Збитими компонентами наповнюємо кондитерський мішок із бажаною насадкою. Деко або плоский піддон застеляємо пергаментним папером і відсаджуємо вироби бажаного розміру. Даємо застигнути протягом 12 годин. Я лишаю на ніч.

Крок 5. Підсохлий зефір з’єднуємо один з одним або залишаємо так. Зефір за бажанням присипаємо цукровою пудрою, використовуючи дрібне ситечко і даємо постояти ще 12 годин.

Крок 6. Підсохлий зефір подаємо до чаю. Зберігаємо десерт у скляній банці з щільною кришкою, застелявши ємність пергаментом. Смачного!

ПП зефір без цукру

ПП зефір без цукру не вплине на фігуру. Солодкий виріб готується досить просто, якщо чітко дотримуватись інструкції. Скуштувавши корисний зефір хоча б один раз, ви відмовитеся від виробів із цукром назавжди. Правильні солодощі дозволять зберегти своє тіло у формі.

Час приготування – 4 год. 50 хв.

Час приготування – 50 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яєчні білки – 1 шт./Il Mix Light – 14 гр.
  • Ягідне/фруктове пюре – 250 гр.

Сироп:

  • Вода – 250 мл.
  • Агар-агар силою 900 – 14 гр.
  • Ізомальт – 40 гр.
  • Еритрит – 120 гр.
  • Prebiosweet – 25 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Беремо яблука і добре промиваємо.

Крок 2. Розділивши фрукти навпіл, виймаємо насіннєві коробки.

Крок 3. Розігріваємо духовку до 180°С. Кладемо половинки яблук зрізом униз у скляну форму.

Крок 4. Помістивши форму з яблуками до гарячої духовки, запікаємо до м’якого стану. Фрукти випустять сік.

Крок 5. Охолодивши половинки, вишкрібати яблучну м’якоть і перекладаємо в склянку блендера.

Крок 6. Пробиваємо м’якоть занурювальним блендером.

Крок 7. Беремо ягоди. В мене заморожені.

Крок 8. Розморозивши ягоди, подрібнюємо занурювальним приладом.

Крок 9. За бажання протираємо ягідне пюре через дрібне сито. Робити це необов’язково.

Дивіться також:  Моті - 10 рецептів японського десерту моті з рисового борошна

Крок 10. У товстостінній каструлі поєднуємо ягідне та яблучне пюре. При використанні суміші Il Mix Light пюре не потрібно уварювати.

Крок 11. За відсутності суміші уварюємо пюре на невеликій температурі 10 хвилин.

Крок 12. Маса значно загусне і при піднятті спадатиме, а не стікатиме.

Крок 13. Після уварювання вийде 250 г пюре. Перекладаємо його у високу ємність.

Крок 14. У каструлю з товстим дном висипаємо 14 г агар-агару, 120 г еритриту і 25 г Prebiosweet. Вводимо ізомальт. Його можна знайти у кондитерських лавках.

Крок 15. Виливаємо 250 г води.

Крок 16. Розмішавши, даємо постояти 10 хвилин.

Крок 17. Сироп розміщуємо на середньому вогні. У яскраве пюре вводимо білок. За допомогою міксера збиваємо на максимальних обертах.

Крок 18. Вміст миски стане світлішим.

Крок 19. При подальшому збиванні маса стане повітряною та ще більше посвітлішає.

Крок 20. Не забуваймо помішувати сироп. Він має закипіти. Довівши до закипання, знімаємо з вогню. Температура сиропу має бути 100-103°С.

Крок 21. Поступово виливаємо сироп до збитої маси, продовжуючи збивати.

Крок 22. Збиваємо 2 хвилини, періодично забираючи масу зі стінок.

Крок 23. Довго збивати не треба. При охолодженні зефірна маса швидко стабілізується.

Крок 24. Встановлюємо насадку на мішок кондитерський і швидко його наповнюємо зефірною масою.

Крок 25. Деко заздалегідь застеляємо силіконізованим папером для випікання. Формуємо зефір однієї величини.

Крок 26. Залишаємо виріб застигати на 4 години. Склеюємо між собою по 2 штучки.

Крок 27. Кладемо солодощі на гарну тарілку.

Крок 28. Найніжніший зефір готовий.

Крок 29. Яскравий зефір подаємо до чаю. Смачного!

Як приготувати зефір з пектином

Як приготувати зефір з пектином – питання, яке хвилювало мене, доки я не знайшла цей рецепт. Процес нічим не обтяжить, а результат приємно потішить. Сьогодні з великим задоволенням хочу поділитися рецептурою, перевіреною неодноразово на власному досвіді. Зефір виходить надзвичайно апетитним і нічим не відрізняється від магазинного.

Час приготування – 24 год. 00 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Яєчні білки – 1 шт.
  • Вода – 150 грн.
  • Лимонна кислота – 3 грн.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Пектин яблучний – 10 гр.
  • Цукор-пісок – 550 гр.
  • Яблучне пюре – 200 грн.
  • Цукрова пудра – для посипання.

Процес приготування:

Крок 1. Пектин насипаємо в чашу, додаємо 50 г цукрового піску і 200 г яблучного пюре. Добре змішавши, даємо постояти 1 годину. Пюре готуємо самостійно із кислих сортів або використовуємо готове без цукру у складі.

Крок 2. У масу вводимо яєчний білок і 100 грамів цукрового піску. Присмачуємо ваніліном. Скориставшись міксером, збиваємо на максимальних обертах. Вийде щільна побіліла консистенція.

Крок 3. Цукровий пісок, що залишився, насипаємо в сотейник з товстим дном і вливаємо 150 грамів води. Розмішуючи, варимо сироп. Температура має досягти 120°С. Продовжуючи збивати щільну масу, виливаємо струмком сироп в білково-яблучну масу. Лимонку розводимо у 2-х столових ложках гарячої води. Виливаємо в масу та збиваємо 5 хвилин.

Поки збивається маса, застилаємо плоску поверхню пергаментом. Краще взяти силіконізовану. Зефірною масою наповнюємо кондитерський мішок із насадкою. Формуємо зефір однієї величини та залишаємо сушитися на 12-16 годин.

Крок 5. Висохлий зефір з’єднуємо між собою та обвалюємо в цукровій пудрі. Залишаємо стабілізуватися на 8 годин.

Крок 6. Зефір подаємо з улюбленими напоями.

Крок 7. Вироби виходять ніжними та дуже смачними. Смачного!

Зефір із чорної смородини

Виглядає чудово. Повітряні ласощі, приготовані власними руками, можна подарувати. Жоден ласуня не відмовиться від солодкого презенту. Готується зефір простіше, ніж здається. Головне слідувати інструкції.

Час приготування – 24 год. 00 хв.

Час приготування – 1 год. 00 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Яєчні білки – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 600 гр.
  • Чорна смородина – 600-800 гр.
  • Вода – 150 мл.
  • Агар-агар – 8 гр.
  • Чорна смородина – 600 гр.
  • Цукрова пудра – 100 грн.
  • Кукурудзяний крохмаль – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготовляємо інгредієнти за списком, міксер, силіконізований папір або килимок, кондитерські мішки та насадки. Ягоди перебираємо і миємо, перебиваємо в чаші блендера, пропускаємо масу через сито, а потім ягідне пюре уварюємо до густого стану, приблизно 10 хвилин після закипання. У гаряче пюре кладемо 200 г цукрового піску. Перемішавши до розчинення кристаликів, знімаємо з вогню та остуджуємо.

Крок 2. У сотейник кладемо агар-агар і заливаємо водою. Прокип’ятив 1 хвилину при постійному помішуванні, засипаємо цукровий пісок, що залишився. Охолоджене ягідне пюре перекладаємо в ємність міксера.

Крок 3. Розмішуючи сироп, доводимо до закипання. Коли цукрові кристали розчиняться, перестаємо перемішувати.

Крок 4. Вимірюємо температуру кухонним термометром. Варимо сироп до 110°С.

Крок 5. Коли сироп закипить, смородинове пюре вводимо білок. Починаємо збивати на мінімальній швидкості. Маса поступово почне збільшуватися та світлішати.

Крок 6. Коли температура сиропу наблизиться до 110 ° С, збільшуємо швидкість. Тим самим маса ще більше посвітлішає і стане повітрянішою.

Крок 7. Не перестаючи збивати, заливаємо потроху гарячий сироп у смородинове пюре, що збивається. Збиваємо масу 7 хвилин. Зефірна заготівля збільшиться у кілька разів.

Крок 8. Маса стане значно щільнішою. Швидко перекладаємо її в кондитерський мішок із встановленою насадкою.

Дивіться також:  Торт «Снікерс» - 10 простих рецептів приготування в домашніх умовах

Крок 9. На застелений папером лист відсаджуємо десерт одного розміру. Залишаємо зефір на 16-24 години для стабілізації. Зефір стане пружним, але трохи прилипатиме.

Крок 10. Цукрову пудру змішуємо із крохмалем. Половинки зефіру з’єднуємо між собою. Присипаємо підготовленою сумішшю.

Крок 11. Готовий зефір розкладаємо на рівну поверхню і даємо просохнути 3-4 години.

Крок 12. Солодощі кладемо на гарну тарілку.

Крок 13. Ось така виходить повітряна текстура.

Крок 14. Зберігаємо зефір у закритій коробці в кухонній шафці. Смачного!

Домашній зефір із агар-агаром

Домашній зефір із агар-агаром готується просто. Солодощі виходять ніжними та повітряними. Ласощі, приготовані власними руками, в рази апетитніші за покупні аналоги. Для реалізації рецепту будуть потрібні доступні інгредієнти. Агар-агар можна придбати у кондитерських лавках.

Час приготування – 7 год. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Яєчні білки – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Яблука – 300 гр.

Сироп:

  • Вода – 75 мл.
  • Агар-агар – 10 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Цукрова пудра – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

Крок 2. Кисло-солодкі яблука промиваємо та очищаємо від шкірки та насіннєвої коробки. Нарізаємо скибочками. Закидаємо у каструлю з товстим дном. Наливаємо на денце трохи води. Проварюємо до розм’якшення.

Крок 3. Готові яблука перебиваємо занурювальним агрегатом.

Крок 4. Відмірявши 125 г яблучного пюре, перекладаємо в товстостінну каструлю. Висипаємо цукровий пісок. Розмішавши, поміщаємо на плиту. Проварюємо до розчинення цукру. Охолодивши до кімнатної температури, поміщаємо на 20 хвилин у холод.

Крок 5. Охолоджене яблучне пюре поміщаємо в глибоку ємність і вводимо холодний білок. Збиваємо на мінімальній швидкості. А потім збільшуємо оберти.

Крок 6. Збиваємо масу до щільної консистенції.

Крок 7. У чисту каструлю висипаємо цукровий пісок та агар-агар. Додаємо воду. Розмістивши на плиті, активно розмішуємо і чекаємо на закипання.

Крок 8. Проварюємо 5 хвилин. Коли з лопатки почне повільно стікати маса, сироп готовий.

Крок 9. Готовий сироп виливаємо до яблучної маси, що збивається, тонким цівком.

Крок 10. Збита маса виходить досить щільною.

Крок 11. У кондитерський мішок встановлюємо насадку “зірочка” та наповнюємо його зефірною масою.

Крок 12. Робочу поверхню застеляємо антипригарним пекарським папером. Висаджуємо зефір на невеликій відстані один від одного. Залишаємо стабілізуватися на 6 годин.

Крок 13. Готовий зефір посипаємо цукровою пудрою. Половинки зефіру склеюємо та повторно присипаємо пудрою.

Крок 14. Подаємо солодощі до чаю. Смачного!

Зефір із желатином у домашніх умовах

Зефір із желатином у домашніх умовах зможе приготувати кожен. Домашні ласощі стануть улюбленим частуванням. Для приготування зефіру знадобляться доступні компоненти, які є у будь-якому магазині. Цікавий процес займає трохи часу.

Час приготування – 24 год. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Яєчні білки – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Желатин – 25 грн.
  • Вода – 80мл.
  • Яблука – 3-4 шт.
  • Барвник – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти.

Крок 2. Желатин відправляємо у посуд та заливаємо водою. Розмішавши, даємо масі набрякнути.

Крок 3. Сполоснувши яблука, розрізаємо і виймаємо насіннєві коробочки. Яблука ріжемо четвертинками.

Крок 4. Розкладаємо яблука на лист, застелений пергаментом. Запікаємо 15 хвилин|мінути| при 180°С.

Крок 5. Видаливши шкірку, перетворюємо яблука на пюре, перетерши через сито. Повинно вийти 200 г яблучного пюре.

Крок 6. В масу, що остигнула, вводимо цукровий пісок і збиваємо міксером, поки цукрові кристалики не розчиняться. Чи не зупиняючись, виливаємо половину яєчного білка. Вміст загуснутиме і світлішатиме. Продовжуючи збивати, через 7 хвилин вводимо решту білока.

Крок 7. Збиваємо до повітряного кремового стану. За власним бажанням вводимо барвник. Набряклий желатин розпускаємо на водяній бані або імпульсами підігріваємо в мікрохвильовій печі. Постійний желатин поступово вводимо у збиту масу і збиваємо 3 хвилини.

Крок 8. Кулінарний мішок із насадкою заповнюємо зефірною масою і висаджуємо на застеляну пекарським папером поверхню. Залишаємо для стабілізації на добу.

Крок 9. Через деякий час посипаємо вироби цукровою пудрою і склеюємо зефір. Вдруге обвалюємо в цукровій пудрі.

Крок 10. Зберігаємо зефір у щільно закритій банці або коробці. Подаємо ласощі до чаю. Смачного!

Малиновий зефір

Малиновий зефір виходить яскравим та дуже смачним. Ласощі підходить для дитячих свят або звичайних чаювань. Ароматне частування – чудовий подарунок для любителів солодкого. Домашній зефір готується нескладно і має неймовірний насичений смак.

Час приготування – 11 год. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яєчні білки – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр. + 1 ст.
  • Малина заморожена – 300 грн.
  • Пектин – 1 год.
  • Цукрова пудра для декору.

Сироп:

  • Вода – 75 мл.
  • Агар-агар силою 900 одиниць – 8 грн.
  • Цукор-пісок – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Розморожуємо малину, склавши сотейник і трохи підігрів.

Крок 2. Пробиваємо малину до однорідності занурювальним блендером.

Крок 3. Протираємо ягідне пюре через дрібне сито, щоб позбутися кісточок.

Крок 4. Перекладаємо малинове пюре в сотейник із товстим дном. Висипаємо пектин та ложку цукрового піску. Розмішавши, поміщаємо на плиту та варимо 3 хвилини. Після чого прибираємо з вогню та остуджуємо на столі. Потім охолоджуємо у холодильнику 2 години.

Дивіться також:  Ромова баба класична - 8 рецептів у домашніх умовах

Крок 5. Готуємо силіконізований папір для випічки, кондитерські мішки та насадки.

Крок 6. У високу чашку кладемо 130 г охолодженого ягідного пюре. Засипаємо цукровий пісок та вводимо яєчний білок.

Крок 7. В окремому сотейнику змішуємо цукровий пісок та агар-агар.

Крок 8. Ягідне пюре збиваємо в щільну повітряну масу.

Крок 9. Цукор та агар-агар заливаємо водою та розміщуємо на плиті.

Крок 10. Довівши компоненти до повного розчинення та закипання, проварюємо 4 хвилини при постійному помішуванні.

Крок 11. Коли сироп безперервно стікатиме з лопатки, прибираємо його з плити. Продовжуючи збивати ягідну масу, безперервно вливаємо до неї гарячий сироп. Сироп не повинен потрапляти на віночки.

Крок 12. Масу збиваємо ще 2 хвилини та оперативно наповнюємо нею кулінарний мішок із насадкою. На застеленої папером поверхні формуємо зефір з відривом друг від друга, щоб вироби не стикалися між собою.

Крок 13. Стабілізуємо зефір 8 годин. Часу може знадобитися більше, залежно від вологості в приміщенні.

Крок 14. Через деякий час розрізаємо зефір, щоб подивитися, чи добре він просушився.

Крок 15. Готовий зефір при натисканні буде м’яким.

Крок 16. Після стабілізації зефір з’єднуємо, склеївши дві половинки між собою та посипаємо цукровою пудрою.

Крок 17. Подаємо гарні ласощі до чаю або даруємо на свята. Смачного!

Домашній зефір без яєць

Домашній зефір без яєць виходить повітряним і легким, як хмара. Ніжні ласощі дуже подобається дітям. Приготування десерту можна назвати простим. Навіть новачки зможуть втілити чудовий рецепт у життя. Пробуйте із задоволенням, це шалено апетитно!

Час приготування – 25 год. 00 хв.

Час приготування – 1 год. 00 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Желатин – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Лимонна кислота – 1 год.
  • Вода – 100 мл.
  • Сода харчова – на кінчику чайної ложки.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо столову ложку желатину та відправляємо до піалу. Заливаємо 25 мілілітрів води. Розмішавши, відставляємо убік на 20 хвилин для набухання.

Крок 2. У товстостінну каструлю засипаємо цукровий пісок і виливаємо воду, що залишилася. Розміщуємо на невеликому вогні на 7 хвилин. При перемішуванні варимо до розчинення кристалів.

Крок 3. У ємність комбайна заливаємо гарячий сироп і відправляємо набряклий желатин. Закривши кришкою, збиваємо 10 хвилин до побілілого стану.

Крок 4. Висипаємо лимонку.

Крок 5. Присмачуємо ванільним цукром.

Крок 6. Всипаємо питну соду.

Крок 7. За бажанням вводимо барвник або ароматизатор. Продовжуємо збивати до білого густого стану. Маса має бути в’язкою.

Крок 8. Даємо масі охолонути 20 хвилин. Наповнюємо зефірною масою кондитерський мішок із насадкою. Формуємо зефір на затягнутій харчовій плівці поверхні. Поміщаємо зефір на 24 години на холод.

Крок 9. Готовий зефір з’єднуємо або залишаємо так.

Крок 10. Зефір подаємо до улюблених напоїв. Зберігаємо солодощі у холодильнику. Смачного!

Полуничний зефір

Полуничний зефір зведе з розуму своїм ароматом та бездоганним смаком. Приготувавши десерт у домашніх умовах, магазинний зефір для вас буде зовсім не актуальним. Приготування зефіру дуже цікавий процес, до якого можна залучити своїх дітей. З рецептом впораються навіть новачки.

Час приготування – 12 год. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Яєчні білки – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 650 гр.
  • Полуниця – 400 гр.
  • Вода – 160 мл.
  • Агар-агар – 9 гр.
  • Цукрова пудра – 4 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Агар-агар заливаємо водою і даємо постояти. Полуницю перебираємо і добре промиваємо. Забираємо хвостики та просушуємо.

Крок 2. Ягоди пробиваємо блендером і перетираємо через дрібне сито. Знадобиться 300 г ягідного пюре.

Крок 3. Нагріваємо пюре в мікрохвильовій печі та вводимо цукровий пісок (200 грамів). Розмішуємо, поки крупинки не розійдуться.

Крок 4. Охолоджене полуничне пюре переливаємо в ємність міксера. Вливаємо половину яєчного білка.

Крок 5. Замочений агар-агар виливаємо в товстостінний посуд і розміщуємо на плиті. Закип’ятивши, додаємо 450 г цукрового піску. Розмішавши, проварюємо до розчинення на помірній температурі.

Крок 6. Збиваємо на максимальній швидкості ягідне пюре, доки маса не стане світлішати. Виливаємо білок, що залишився, і збиваємо ще кілька хвилин.

Крок 7. Сироп варимо, доки його температура не досягне 110°С. Готовий сироп стікатиме з лопатки тонкою ниткою. Забираємо його з плити.

Крок 8. Ягодно-білкова суміш збільшиться у кілька разів і стане дуже світлою. Не перестаючи збивати, безперервно по стінці вливаємо сироп, щоб він не перетворився на карамель.

Крок 9. Збиваємо масу на високій швидкості до густої повітряної консистенції.

Крок 10. Зефірною масою наповнюємо кулінарний мішок і відсаджуємо вироби на лист, застелений харчовою плівкою або силіконізованим пергаментом.

Крок 11. Дотримуємося розмірності половинок.

Крок 12. Стабілізуємо протягом ночі у приміщенні, що провітрюється. Потім посипаємо зефір цукровою пудрою.

Крок 13. Склеюємо половинки.

Крок 14. За бажання виробу повторно обвалюємо у цукровій пудрі та викладаємо у вазу.

Крок 15. Зефір виходить ніжним і при натисканні пружинить.

Крок 16. Текстура зефіру у розрізі виходить пористою.

Крок 17. Від повітряного частування важко відмовитись.

Крок 18. Ще через добу зефір стане сухішим. Зберігаємо частування в закритому контейнері за кімнатної температури. Смачного!

Прокрутка до верху