Жульєн – 10 простих і смачних рецептів приготування в домашніх умовах

Жульєн – це страва французької кухні, яке перейняли багато кухарів і трансформують його на свій лад. Необов’язковим стало приготування жульєна в кокотницях, спеціальних ємностях з довгою ручкою, а також нарізка продуктів може зустрічатися будь-яка. Є багато смачних та легких рецептів жульєна, ми хочемо поділитися з вами деякими з них.

Класичний жульєн з куркою та грибами в духовці

Класичний жульєн з куркою та грибами в духовці будемо готувати у традиційних формах. Вони називаються кокотницями. Це невеликі ємності круглої форми із довгими ручками. Відповідно і подається жульєн порційно, для свята або званого вечора саме те.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Олія вершкове – 20 гр.
  • Печериці свіжі – 80 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Куряче філе – 200 гр.
  • Вершки – 40 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) – 50 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Олія – ​​для смаження
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

Як приготувати шлунок з куркою і грибами в духовці? Куряче філе зачистіть від плівок і покладіть у каструлю, залийте холодною водою і варіть 20-25 хвилин від моменту закипання. За бажання можете додати у воду сіль та спеції. Остудіть м’ясо у бульйоні.

Очистіть головку цибулі і дрібно наріжте. Печериці помийте і наріжте кубиками. Обсмажте цибулю на олії протягом 5 хвилин, помішуйте лопаткою. Потім додайте гриби та готуйте ще 5 хвилин.

Зажарку з цибулі та грибів перекладіть у миску, додайте сметану, мелений перець та сіль, все перемішайте.

До цього моменту варене куряче філе охолоне, наріжте кубиками.

Заздалегідь увімкніть духовку та встановіть температуру 190 градусів. Кокотниці для жульєна змастіть м’яким вершковим маслом, розкладіть по ємностях куряче філе.

На шар курячого філе покладіть цибульно-грибну засмажку. Вершкове масло, що залишилося, наріжте кубиками за кількістю кокотниць і розкладіть їх по заготовках.

Шматок твердого сиру натріть на великій тертці. Посипте стружкою заготовки.

Запікайте жульєн з куркою та грибами в добре розігрітій духовці протягом 10 хвилин. Подавайте страву у гарячому вигляді у кокотницях. Смачного!

Жульєн з куркою, грибами та сметаною в духовці

Жульєн з куркою, грибами та сметаною в духовці – це адаптований варіант знаменитої страви під домашню кухню. Це насамперед обумовлено різницею вартості сметани і вершків. Сметана частіше зустрічається в магазині і звичніша господаркам.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Печериці – 150 гр.
  • Олія вершкове – 20 гр.
  • Сіль за смаком
  • Філе куряче – 300 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сметана – 3 ст.л.
  • Мука – 1 ч.л.
  • Сир твердий – 80 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте всі необхідні продукти для приготування жульєна з куркою та печерицями.

Крок 2. Куряче філе очистіть від плівок та залишків жиру, покладіть у каструлю, залийте водою та посоліть до смаку. Варіть м’ясо до готовності протягом 15-20 хвилин, залежно від розміру шматків.

Крок 3. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками. Обсмажте його до напівпрозорості на вершковому маслі.

Крок 4. Помийте печериці, очистіть капелюшки та наріжте гриби кубиками. Потім додайте їх на сковороду до цибулі. Смажте, помішуючи ще 5-7 хвилин.

Крок 5. Після цього наріжте кубиками варену грудку, викладіть її на сковороду до цибулі та грибів. Всипте борошно, додайте|добавляйте| сметану, сіль|соль| і мелений перець, перемішайте. Смажте ще 2-3 хвилини.

Крок 6. Розкладіть жульєн у кокотниці.

Крок 7. Посипте заготовки тертим сиром на тертці.

Крок 8. Запікайте жульєн з куркою, грибами та сметаною в духовці при 170-175 градусах протягом 15-20 хвилин. Подавайте страву у гарячому вигляді, прикрасивши її свіжою зеленню. Смачного!

Жульєн у тарталетках

Жульєн у тарталетках – це оригінальна страва, яку можна подати в теплому та охолодженому вигляді. Подається страва у їстівних формах – тарталетках. Їх можна спекти самостійно з будь-якого пісочного тіста або купити готові в магазині.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Олія – ​​для смаження.
  • Чебрець – 3 гілки.
  • Вершки 20% – 200 мл.
  • М’якуш стегна курячого – 250 гр.
  • Спеції для курки – 1 год.
  • Пармезан – 60 г.
  • Печериці – 180 гр.
  • Тарталетки – 8 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Рукола для подачі.
  • Сіль за смаком.
Дивіться також:  Пиріжки з сиром – 8 рецептів, як приготувати смачні і апетитні домашні пиріжки

Процес приготування:

Крок 1. Тарталетки краще вибирати із пісочного тіста. Також ви легко можете спекти їх самостійно. Підготуйте всі необхідні продукти для жульєна.

Крок 2. Наріжте кубиками головку цибулі і м’якоть курячого стегна. Спочатку на сковороді з олією обсмажте нарізку цибулі, потім додайте до неї м’ясо і продовжуйте смажити 3 хвилини, поки воно не побіліє.

Крок 3. Печериці обмийте проточною водою і наріжте кубиками. Викладіть їх на сковорідку, додайте сіль та спеції. Смажте начинку ще хвилини 3-4.

Крок 4. Після цього влийте вершки і покладіть кілька гілочок чебрецю. Гасіть все разом, періодично помішуючи лопаткою протягом 10 хвилин. За цей час начинка значно загусне.

Крок 5. Пармезан натріть на дрібній тертці. Натомість цього виду сиру можна взяти будь-який сир твердих сортів, який добре плавиться.

Крок 6. Начинку з курки, грибів та цибулі розкладіть по тарталетках. Посипте заготовки тертим сиром.

Крок 7. Розмістіть тарталетки з начинкою у просторій жароміцній формі. Запікайте страву в духовці за 180 градусів протягом 10-15 хвилин. Подавайте жульєн у тарталетках у гарячому чи охолодженому вигляді, доповнивши рукколою чи іншою свіжою зеленню. Смачного!

Жульєн з куркою, грибами, сиром та вершками в духовці

Жульєн з куркою, грибами, сиром та вершками в духовці можна приготувати до свята або вечері у родинному колі. Виглядає жульєн оригінально та апетитно. Готувати його можна в окремих невеликих ємностях або в одній великій жароміцній формі.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 25-30 хв.

порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Вершки 20% – 200 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Філе куряче – 200 гр.
  • Мука – 1 ст.л.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Олія вершкове – 30 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Печериці – 250 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе покладіть у каструлю, залийте водою, за бажанням для яскравішого смаку додайте перець горошком, лавровий лист і цибулю. Варіть до готовності півгодини, потім залиште м’ясо остигати в бульйоні.

Крок 2. Наріжте очищену цибулину дрібними кубиками, а печериці – соломкою. На розігріту поверхню сковороди влийте трохи олії. Спочатку протягом 5 хвилин обсмажте цибулю, помішуючи лопаткою.

Крок 3. Потім додайте до напівпрозорої цибулі нарізані печериці, продовжуйте смажити до рум’яного кольору, періодично помішуючи.

Крок 4. Варене куряче філе наріжте невеликими кубиками. Викладіть його на сковороду, перемішайте і смажте разом ще пару хвилин. Посоліть і поперчіть жульєн у кінці приготування.

Крок 5. Приготуйте вершковий соус. У каструлі розтопіть вершкове масло|мастило|, всипте до нього борошно і обсмажте його до золотистого кольору, помішуючи і розбиваючи грудки.

Крок 6. Потім повільно тонким цівком введіть вершки, помішуючи соус віночком. На невеликому вогні уваріть соус до однорідної густої консистенції.

Крок 7. Викладіть вершковий соус на сковороду до цибулі, грибів та курки, і перемішайте.

Крок 8. Розкладіть жульєн по кокотницям, посипте сирною стружкою. Розташуйте заготовки на деку або в іншій жароміцній формі.

Крок 9. Запікайте жульєн при температурі 180 градусів протягом 20-25 хвилин до утворення рум’яної скоринки.

Крок 10. Жульєн з куркою, грибами та вершками виглядає дуже апетитно і красиво на столі, особливо в незвичайній подачі в порційних кокотницях. Смачного!

Домашній жульєн у горщиках у духовці

Домашній жульєн у горщиках у духовці відрізняється від ресторанної страви лише способом подачі. У закладах його готують та подають у кокотницях. Але в глиняному горщику продукти ще краще просочаться вершковим соусом і вийде дуже насичено та смачно.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 30 хв.

порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Вершки – 300 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Мука – 2 ст.л.
  • Сир – 200 гр.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Філе куряче – 500 гр.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Сіль за смаком.
  • Печериці – 300 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте продукти, які перелічені у списку.

Крок 2. Куряче філе залийте водою в каструлі і поставте варитися. Варіть куряче м’ясо до готовності протягом півгодини.

Крок 3. Очищену цибулю наріжте півкільцями, печериці – кубиками. У сковороді розігрійте олію, обсмажте на ній цибулю та гриби протягом 10-15 хвилин.

Крок 4. Коли варене куряче філе охолоне, наріжте його невеликими кубиками і додайте на сковороду, смажте разом.

Дивіться також:  Курник: класичний рецепт приготування і 8 варіантів

Крок 5. На окремій сковороді до золотистого кольору обсмажте борошно. Додайте до неї сметану, змішайте до однорідності. Соус посоліть і приправте перцем до смаку, продовжуйте нагрівати, доки він не почне побулькувати.

Крок 6. Потім викладіть соус у сковороду з цибулею, грибами та куркою, перемішайте та приберіть з вогню.

Крок 7. Розкладіть жульєн по глиняних горщиках, посипте тертим сиром. Духовка до цього часу має бути розігріта до 180 градусів.

Крок 8. Запікайте жульєн у горщиках в духовці протягом 25-30 хвилин, поки сир зверху не утворює рум’яну скоринку. Жульєн подавайте на стіл у горщиках. Смачного!

Жульєн у кокотницях в домашніх умовах

Жульєн у кокотницях в домашніх умовах готувати зовсім не складно. Вам необхідно нарізати курку та гриби соломкою та обсмажити їх. Потім додати до продуктів вершковим соус і запекти в порційних формочках-кокотницях під сиром у духовці.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 50 хв.

порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Сир твердий – 200 гр.
  • Печериці – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 180 гр.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Філе куряче – 400 гр.
  • Мука – 20 гр.
  • Сіль – 5 гр.
  • Вершки 20% – 250 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Наріжте цибулю, шампіньйони і куряче філе соломкою. Саме така нарізка використовується у класичному варіанті жульєна.

Крок 2. Спочатку на олії обсмажте цибулю до напівпрозорості. Потім додайте печериці, посоліть і смажте протягом 15 хвилин, час від часу помішуючи. Коли з грибів випарується вся рідина, додайте на сковороду філе куряче, смажте на помірному вогні протягом 5 хвилин.

Крок 3. Борошно розведіть у невеликій кількості вершків. Додайте цю суміш на сковороду, перемішайте. Потім влийте вершки, що залишилися, посоліть і приправте за смаком. Продовжуйте готувати жульєн до загусання.

Крок 4. Розкладіть жульєн по кокотницям і посипте тертим сиром на тертці.

Крок 5. Запікайте жульєн у кокотницях у духовці при 190 градусах протягом 10 хвилин, поки сир не розплавиться. Потім подавайте жульєн з куркою та грибами у гарячому вигляді на стіл. Смачного!

Жульєн з соусом бешамель

Жульєн з соусом бешамель – це вишукана страва, яку ви легко приготуєте вдома за цим докладним рецептом. Жульєн – це грамотне поєднання продуктів та оригінальна подача. Якщо у вас немає кокотниць, то відмінно підійде для запікання невеликі керамічні формочки.

Час приготування: 60 хв.

Час приготування: 45 хв.

порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Горіх мускатний мелений – 1 щіпка.
  • Сіль за смаком.
  • Борошно пшеничне – 2 ст.л.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Молоко – 400 мл.
  • Печериці – 300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець білий мелений – до смаку.
  • Олія – ​​1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Помийте печериці, наріжте часточками. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кубиками.

Крок 2. Твердий сир натріть на тертці.

Крок 3. Викладіть на розігріту сковороду з олією гриби і смажте, доки вони не пустять сік. Далі додайте цибулю та спеції за смаком, перемішайте і продовжуйте смажити до напівпрозорості цибулі.

Крок 4. У товстостінній каструлі розтопіть вершкове масло, всипте борошно, що просіює, і перемішайте все, щоб не залишилося грудок. Потім влийте молоко та доведіть соус до кипіння. Заберіть каструлю з вогню, додайте|добавляйте| мускатний горіх.

Крок 5. Розкладіть жульєн по кокотницям, влийте соус Бешамель і посипте тертим сиром.

Крок 6. Готуйте блюдо у духовці, розігрітій до 180 градусів протягом 15 хвилин. Сир повинен розтопитися та зарум’янитися. Подавайте жульєн із соусом Бешамель у теплому вигляді. Смачного!

Жульєн з куркою, грибами та вершками на сковороді

Жульєн з куркою, грибами та вершками на сковороді – це такий швидкий спосіб приготування цієї страви для всієї родини чи великої компанії. Він не такий клопіткий, ніж той, де жульєн запікається по порціях, але від цього страва не стає менш смачною.

Час приготування: 35 хв.

Час приготування: 15 хв.

порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Сир твердий – 150 гр.
  • Сіль за смаком
  • Зелень для прикраси.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Печериці – 300 гр.
  • Філе куряче – 400 гр.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Вершки 20% – 200 мл.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
Дивіться також:  Макарони з куркою — 10 смачних рецептів приготування

Процес приготування:

Крок 1. Помийте гриби та куряче філе, очистіть від лушпиння цибулю.

Крок 2. Печериці, куряче філе і цибулю наріжте кубиками. Спочатку на олії обсмажте куряче філе до напівготовності. Потім додайте|добавляйте| до нього цибуля, перемішайте і смажте ще 3-4 хвилини помішуючи.

Крок 3. Далі на сковороду викладіть печериці, смажте, поки їх не випарується волога, додайте кілька щіпок солі та меленого перцю в жульєн. Смажте ще 5-7 хвилин, поки курка, цибуля та гриби не зарум’яняться.

Крок 4. Вилийте на сковороду вершки, перемішайте і трохи прогрійте разом.

Крок 5. Натріть на великій тертці сир, посипте жульєн сирною стружкою і накрийте кришкою сковороду.

Крок 6. Через 3-5 хвилин сир розплавиться і жульєн буде готовий. Розкладіть жульєн на порції, прикрасьте гілочками свіжої зелені і подавайте на стіл. Смачного!

Жульєн з картоплею, куркою та грибами

Жульєн з картоплею, куркою та грибами – це ще один смачний і ситний варіант французької страви. Додавання картоплі робить жульєн ще поживнішим і ніжнішим. Готувати страву найкраще в одній великій жароміцній формі у вигляді запіканки.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 40 хв.

порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Мука – 1 ст.л.
  • Вершки 20% – 200 мл.
  • Молоко – 100 мл.
  • Печериці консервовані – 400 гр.
  • Петрушка/кріп/чебрець – 3 гілки.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Філе куряче – 200 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Картопля – 6 шт.
  • Перець чорний мелений – 1-2 щіпки.
  • Часник гранульований – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю почистіть, помийте та наріжте кубиками зі стороною 1-1,5 сантиметра. Обсмажте картоплю на олії до напівготовності.

Крок 2. Обсмажену картоплю викладіть у жароміцну форму, посоліть її до смаку.

Крок 3. Цибулю наріжте дрібними кубиками. Куряче філе очистіть від плівок та жиру, наріжте середніми за розміром кубиками. Спочатку обсмажте цибулю до м’якості. Потім додайте до цибулі, що пасерує, куряче філе і готуйте все разом близько 7 хвилин, помішуючи.

Крок 4. З консервованих печериць злийте рідину, наріжте їх часточками і викладіть на сковороду до цибулі та курячого філе. Готуйте, доки не википить вся рідина.

Крок 5. На суху сковороду всипте борошно і обсмажте до золотистого кольору. Потім зменшіть вогонь, влийте молоко та вершки, продовжуючи помішувати суміш лопаткою. Гасіть його приблизно 3-4 хвилини, поки він не загусне.

Крок 6. Перелийте соус у сковороду до жульєна, перемішайте. Додайте рубану зелень, посоліть і приправте спеціями. На найслабшому вогні томіть жульєн протягом 5 хвилин.

Крок 7. Перекладіть жульєн у форму з картоплею. Посипте заготівлю тертим сиром.

Крок 8. Запікайте жульєн з картоплею у формі в духовці при 180 градусах протягом 15-20 хвилин. За бажанням прикрасьте страву перед подачею свіжою зеленню і часточками печериць. Смачного!

Жульєн з куркою, грибами та сметаною на сковороді

Жульєн з куркою, грибами та сметаною на сковороді можна віднести до повсякденних страв з нескладною технологією. Його можна подати як самостійну страву або готувати для неї картоплю або макарони на гарнір. Вийде досить ситно.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

порцій – 3.

Інгредієнти:

  • Печериці – 500 гр.
  • Вершки 15% – 300 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – 1-2 щіпки
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Філе куряче – 500 гр.
  • Мука – 3 ст.л.
  • Олія – ​​для смаження

Процес приготування:

Крок 1. Печериці помийте, наріжте невеликими часточками та обсмажте їх на олії до повного випарювання рідини.

Крок 2. Наріжте куряче філе кубиками та окремо обсмажте його на іншій сковорідці з олією.

Крок 3. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте невеликими кубиками. Також окремо обсмажте до м’якості цибулю на олії.

Крок 4. Після цього з’єднайте в одній сковорідці смажені гриби, куряче філе та цибулю.

Крок 5. У мисці з’єднайте сметану, борошно, мелений перець та сіль. Отриманий вершковий соус вилийте на сковороду до курки, грибів та цибулі, і перемішайте.

Крок 6. Посипте блюдо тертим сиром і томіть на повільному вогні хвилин 15. Подавайте жульєн у гарячому вигляді. Смачного!