Жульєн у тарталетках – 8 рецептів приготування жульєна з куркою та грибами в духовці

Жульєн у тарталетках – це знаменита страва французької кухні з оригінальною подачею. У такому вигляді жульєн можна готувати, якщо у вас не знайшлося спеціальних форм для запікання або просто хочете здивувати гостей цікавими закусками. Ми підібрали різноманітні рецепти з готовими тарталетками і ті варіанти, де можна зробити їх самостійно.

Класичний жульєн у тарталетках з куркою та грибами

Класичний жульєн у тарталетках з куркою та грибами – це ідеальна страва для перекушування та званої вечері. Приготовлений таким способом жульєн дуже зручно подавати порційно і їсти руками. Навіть у охолодженому вигляді закуска залишиться смачною та не втратить апетитний вигляд.

Інгредієнти:

на – 5 порції

  • Коріандр – 1 ч.л.
  • Куряче філе – 180 гр.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Вершки – 150 гр.
  • Сіль за смаком
  • Олія – ​​для смаження
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Тарталетки – 5 шт.
  • Мука – ½ ст.л.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) – 80 гр.
  • Молоко коров’яче – 150 мл.
  • Печериці свіжі – 120 гр.
  • Олія вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Як приготувати класичний шахрай в тарталетках з куркою та грибами? З вказаної кількості продуктів жульєна вийде стільки, щоб наповнити 5 великих або 8 пісочних тарталеток невеликого розміру. Підготуйте охолоджене куряче філе, свіжі печериці, молоко будь-якої жирності, сметану, борошно та всі необхідні спеції.

Найдовше готується курятина. Тому почніть з неї, перекладіть філе в каструлю, залийте холодною водою, також всипте половину чайної ложки насіння коріандру, покладіть лаврушку і додайте пару щіток меленого перцю для смаку. Варіть м’ясо 25-30 хвилин|мінути| від моменту закипання.

Куряче філе витягніть із бульйону, покладіть на обробну дошку та остудіть. Далі наріжте його маленькими кубиками або розберіть на волокна.

Свіжі печериці помийте, оновіть зрізи на ніжках, потім кожен гриб наріжте невеликими кубиками.

Просушіть на сильному вогні сковорідку, налийте в неї олію, розподіліть її по всій поверхні. Спочатку протягом 2-3 хвилин смажте грибну нарізку. Після цього викладіть подрібнене куряче м’ясо і продовжуйте смажити все разом ще 3-4 хвилини, час від часу помішуйте гриби і курку лопаткою. Продукти повинні трохи підрум’янитися.

У невеликій каструлі з товстим дном розтопіть 50 г вершкового масла. Потім введіть в топлену олію половину столової ложки пшеничного борошна, перемішайте і смажте до світло-кремового кольору на помірному вогні.

Після того, як борошно буде обсмажене, влийте в каструлю 150 мл молока, при цьому постійно активно помішуючи масу. Потім томіть соус на повільному вогні до загусання 2-3 хвилини.

У густий вершковий соус додайте 150 г сметани, перемішайте і продовжуйте томити соус ще хвилину. Додати трохи солі, меленого чорного перцю. Готовий вершковий соус відставте убік.

80 г твердого сиру натріть на дрібній тертці. І вже можна вмикати духовку, щоб вона грілася.

Вийміть тарталетки з упаковки та розташуйте їх на робочій поверхні. Спочатку розкладіть по них засмажку з курячого філе та грибів.

Далі в кожну тарталетку додайте по 2 столові ложки вершкового соусу. Можна і більше, якщо це дозволяє ємність тарталеток.

Посипте заготовки сирною стружкою і розмістіть у жароміцній формі. Відправте її в розігріту до 180 градусів духовку.

Через 15 хвилин дістаньте готовий жульєн з духовки і посипте рубаною зеленню. Жульєн в тарталетках подавайте на стіл як закуску. Смачного!

Жульєн з куркою, грибами та вершками в тарталетках

Жульєн з куркою, грибами та вершками в тарталетках – це класичне поєднання продуктів, яке дає найсмачніший результат. Закуска користується такою популярністю у гостей, що вам не варто боятися, що тарталетки встигнуть розм’якнути і втратити товарний вигляд.

Час приготування: 30-40 хв.

Час приготування: 30-40 хв.

порцій – 15.

Інгредієнти:

  • Цибуля велика – 1 шт.
  • Варене м’ясо куряче – 200 гр.
  • Олія вершкове – 2 ст.л.
  • Тарталетки діаметром 5-6 см – 15 шт.
  • Вершки – 200 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Мука – 1 ст.л.
  • Перець чорний мелений – 1-3 щіпки.
  • Печериці – 300 гр.
  • Сир твердий -100 гр.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Так як страва готується швидко, її можна починати готувати приблизно за годину до подачі. Заздалегідь необхідно відварити куряче філе у підсоленій та приправленій спеціями воді. Замість курячого філе підійде також і м’ясо з курячих стегон.

Крок 2. Візьміть одну велику цибулину, очистіть її і зріжте кінчики з обох боків. Наріжте її дрібними кубиками. Розігрійте олію на сковороді, викладіть цибулю і обсмажте її до м’якості, помішуючи лопаткою.

Крок 3. Печериці обмийте від піску та землі, освіжіть зрізи на ніжках, потім кожен гриб наріжте невеликими кубиками чи соломкою. Додайте печериці на сковороду і томіть до випаровування рідини.

Крок 4. Варене м’ясо наріжте дрібними кубиками. Перекладіть нарізку до печериць і цибулі. Посипте засмажку борошном і добре перемішайте, трохи обсмажте.

Дивіться також:  Що приготувати з свинячої вирізки – 7 смачних рецептів

Крок 5. Влийте вершки та перемішайте для об’єднання всіх компонентів. Завдяки муці, жульєн швидко набуде густої консистенції.

Крок 6. Поки в сковорідці нудиться жульєн, натріть на дрібній тертці твердий сир. Увімкніть духовку, щоб вона нагрівалася.

Крок 7. Розпакуйте тарталетки та розкладіть їх на столі. Наповніть їх гарячим жульєном, зверху розподіліть сирну стружку. Якщо ви хочете, щоб сирна скоринка була одноріднішою, то відправте тарталетки на хвилин 10 в духовку, розігріту до 180 градусів.

Крок 8. Від гарячої начинки сир одразу розплавиться і утворює шапочку. Посипте жульєн у тарталетках свіжою зеленню і одразу подавайте. Смачного!

Жульєн з куркою, грибами та сметаною в тарталетках

Жульєн з куркою, грибами та сметаною в тарталетках може бути гарячою стравою та оригінальною закускою. Є кілька варіантів приготування смачного жульєна, ми хочемо поділитися з вами одним із найпростіших і до того ж бюджетних.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 25-30 хв.

порцій – 5.

Інгредієнти:

  • Кріп рубаний – 1 ст.
  • Курятина – 120 гр.
  • Сир твердий – 20 гр.
  • Вершки – 50 гр.
  • Печериці – 120 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Тарталетки – 5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. На невелику порцію стандартних тарталеток вам знадобиться 120 грам курячого філе і стільки ж печериць. Крім того, пару столових ложок густої сметани та невеликий шматочок сиру. Зелень можете додавати за бажанням. Заздалегідь увімкніть духовку, щоб прогрітися до 200 градусів.

Крок 2. Так як тарталетки власними силами дуже невеликого розміру, то і начинку для них нарізайте дрібно. Куряче м’ясо наріжте дрібними кубиками. Обсмажте курятину на олії до легкої рум’яності.

Крок 3. Печериці помийте від залишків піску та землі. Можна нарізати їх, як і курку. А є зручніший спосіб, натріть печериці на тертці-прорізі, вийде рівномірна тонка стружка.

Крок 4. Отриману стружку з печериць додайте до обсмаженої курки. Продовжуйте готувати, доки з грибів не випарується вся рідина і вони значно не зменшаться у розмірі.

Крок 5. До засмаження з курки та печериць додайте сметану та рубаний кріп, перемішайте, всипте сіль і до смаку.

Крок 6. Прогрійте жульєн пару хвилин і розкладіть у тарталетки в рівній кількості.

Крок 7. На кожну заготівлю покладіть невеликий шматочок твердого сиру.

Крок 8. І, нарешті, завершальний етап, відправляємо жульєн у тарталетках у розігріту духовку на 10 хвилин. Цього буде достатньо, щоб сир розплавився і розподілився по начинці. Подавайте закуску на стіл у теплому вигляді. Смачного!

Жульєн у пісочних тарталетках з грибами та куркою

Жульєн у пісочних тарталетках з грибами та куркою – це дуже смачно, на тарілках навіть крихт не залишається. Розсипчасте пісочне тісто чудово поєднується з ніжною начинкою з курки та грибів. Начинка готуються окремо, а потім протягом декількох хвилин запікається в духовці в тарталетках, щоб сир розплавився.

Час приготування: 60 хв.

Час приготування: 25-35 хв.

порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Горіх мускатний – 1 щіпка.
  • Борошно пшеничне – 1 ч.л.
  • Тарталетки із пісочного тіста – 6 шт.
  • Перець чорний мелений – 1-2 щіпки.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Печериці – 160 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир твердий – 80 гр.
  • Філе куряче – 160 гр.
  • Вершки – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Весь процес займає небагато часу, тому одразу викладіть все на стіл і приступаємо. Помийте під краном печериці від піску і наріжте дрібними кубиками, традиційна соломка не дуже доречна. Обсмажити гриби спочатку на сухій сковороді до випаровування рідини. Потім налийте трохи олії і продовжуйте смажити до золотистого кольору. Перекладіть засмажку зі сковороди на тарілку.

Крок 2. З невеликої головки цибулі приберіть лушпиння, зріжте кінчики з обох боків і також подрібніть. Обсмажте на невеликій кількості олії до м’якості, помішуючи лопаткою.

Крок 3. Поки підсмажується цибуля, наріжте дрібними шматочками куряче філе. Викладіть нарізу на сковороду і продовжуйте готувати куряче м’ясо разом із цибулею.

Крок 4. Коли куряче філе побіліє, поверніть на сковороду обсмажені печериці, для смаку та аромату додайте щіпку меленого мускатного горіха, сіль за смаком та 1-2 щіпки меленого чорного перцю. Обсмажте всі разом протягом кількох хвилин.

Крок 5. Далі розсипте поверх начинки чайну ложку пшеничного борошна і влийте вершки. Протушкуйте начинку-жульєн пару хвилин до густої консистенції.

Крок 6. Зі сковороди жульєн перекладіть прямо в тарталетки, укладайте начинку, трохи утрамбовуючи, щоб вона добре трималася всередині.

Крок 7. Помістіть заготовки в жароміцну форму або розподіліть по деку, посипте кожну начинену тарталетку сирною стружкою.

Крок 8. Надішліть блюдо на 10-15 хвилин в духовку, прогріту до 180 градусів. Цього достатньо, щоб сир розтопився. Виглядає жульєн у пісочних тарталетках дуже апетитно і залишається смачним навіть після остигання. Смачного!

Дивіться також:  Гарячі страви на святковий стіл – 16 варіантів та ідей

Жульєн з копченою куркою в тарталетках

Жульєн з копченою куркою у тарталетках – це рецепт, який виручить у той момент, коли потрібно діяти швидко, але без шкоди для смаку. Крім копченої курки і готових пісочних тарталеток вам знадобляться печериці, сир, вершки та спеції.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

порцій – 10-12.

Інгредієнти:

  • Цибуля зелена – 2 пера
  • Купка куряча варено-копчена – 200 гр.
  • Вершки – 2 ст.л.
  • Печериці – 150 гр.
  • Сир твердий – 80 гр.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сіль – за бажанням
  • Перець чорний мелений – 1-2 щіпки
  • Тарталетки із пісочного тіста – 10-12 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Тарталетки з такою начинкою виходять досить калорійними, але водночас дуже смачними. Приготування займає небагато часу, тому одразу підготуйте всі продуті, щоб вони були під руками.

Крок 2. Усі компоненти жульєна нарізайте дрібними кубиками. Помийте печериці, освіжіть зріз на ніжках, подрібніть. Влийте на розігріту сковороду олію та обсмажте на ній гриби. Готуйте доти, поки не випарується весь грибний сік, що виділився, а самі печериці не зменшаться в розмірі.

Крок 3. З копченої курки зніміть шкіру та видаліть усі кісточки. Філе також дрібно наріжте і викладіть на сковороду з|із| вже обсмаженими грибами.

Крок 4. Порубайте дрібними шматочками пір’я зеленої цибулі. У начинку додайте цибулю, перець та сіль за бажанням. Перемішайте жульєн і готова начинка.

Крок 5. Коли охолоне начинка, додайте до неї тертий сир. Якщо жульєн здається вам сухим, то влийте пару столових ложок вершків.

Крок 6. Розкрити упаковку з пісочними тарталетками. Розкладіть їх на деку або будь-якій іншій зручній жароміцній формі. У кожну тарталетку покладіть по столовій ложці жульєна. Запікайте блюдо в духовці при 180 градусах протягом 10-12 хвилин. Сир розтопиться, і начинка стане одноріднішою.

Крок 7. Подавайте жульєн із копченою крицею в тарталетках із пісочного тіста у вигляді гарячої закуски у будні чи свята. Смачного!

Жульєн у вафельних тарталетках

Жульєн у вафельних тарталетках – це оригінальна закуска, яку зручно їсти руками. Жульєн у таких зовсім невеликих порціях можна приготувати для фуршету або виїзного пікніка, щоб швидко перекусити і при цьому не забруднити багато посуду.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

порцій – 16.

Інгредієнти:

  • Вершки жирні – 100мл.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Філе куряче – 350 гр.
  • Базилік сушений – 1 год.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Печериці – 400 гр.
  • Олія вершкове – 20 гр.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Тарталетки вафельні – 16 шт.
  • Сир Брі – 80 гр.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

Крок 1. Обмийте куряче філе та печериці. Головку цибулі і пару зубчиків часнику очистіть від лушпиння. Розкрийте пачку вафельних тарталеток і можна починати готувати.

Крок 2. Наріжте дрібно цибулину та часник.

Крок 3. Поставте сковороду на вогонь. Коли вона просохне, розтопіть 20 грам вершкового масла|мастила| і влийте столову ложку рослинного. На топленому маслі обсмажте до легкого золотистого відтінку нарізку цибулі разом з часником.

Крок 4. Так як тарталетки ми використовуємо зовсім невеликого розміру, нарізати продукти слід дрібно. Наріжте печериці і відправте їх до цибулі та часнику. Смажте все разом, періодично помішуючи лопаткою, протягом 5-7 хвилин.

Крок 5. Як тільки ви помітите, що рідини не залишилося і гриби почали підрум’янюватися, додайте ще трохи олії і одразу викладіть дрібно нарізане куряче філе. При дрібній нарізці достатньо 5 хвилин, щоб курка дійшла до готовності.

Крок 6. Звичайно, краще брати вершки жирніші, якщо є така можливість. Сир Брі наріжте кубиками, він дає дуже приємний ніжний смак, але його додавати не обов’язково. Викладіть до засмаження бри і влийте вершки, перемішайте і продовжуйте нагрівати до об’єднання компонентів начинки.

Крок 7. Залишилося лише додати до жульєн спеції: сіль, мелений чорний перець, сушений базилік. Не використовуйте багато спецій, щоб не втратити ніжний вершковий смак. Приберіть сковороду з вогню, щоб жульєн трохи охолонув.

Крок 8. Твердий сир у цей час натріть на тертці.

Крок 9. Розмір тарталеток ви можете вибирати самі, але маленькі зручніше їсти. Наповнюйте невеликі вафельні тарталетки жульєном за допомогою чайної ложки.

Крок 10. Трохи втрамбуйте начинку, щоб вона не сильно виступала за краї тарталеток, щоб плавлений сир потім не стікав з них. Розташуйте тарталетки на деку і посипте кожну сирною стружкою.

Крок 11. Запікайте жульєн у вафельних тарталетках у духовці при 200 градусах протягом 5 хвилин.

Крок 12. Готові тарталетки з жульєном виходять дуже смачними з чудовим вершковим ароматом. Смачного!

Дивіться також:  Пельмені в мікрохвильовці – 5 рецептів приготування

Жульєн у тарталетках з лаваша

Жульєн у тарталетках з лаваша – це оригінальний рецепт, який дозволить приготувати чудову порційну страву для свята. У ньому дуже багато від класичного рецепту жульєна, тому особливих труднощів у вас не виникне. Лаваш вибирайте тонкий та свіжий.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 35-40 хв.

порцій – 4-8.

Інгредієнти:

  • Сир твердий – 60 гр.
  • Вершки – 80 гр.
  • Стегна курячі – 150 гр.
  • Сіль за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 60 гр.
  • Печериці – 150 гр.
  • Олія – ​​30 мл.
  • Олія вершкове – 30 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лаваш тонкий – 80 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Можете одразу включити духовку, щоб вона розігрівалася та зберіть усе потрібне на столі. Тонкий лаваш для цього варіанта подачі ідеально підходить.

Крок 2. Форму лавашу ви можете надавати більшу чи меншу за обсягом. Наріжте печериці тонкою соломкою, в процесі обсмажування гриби значно зменшаться, і така нарізка буде доречною для начинки лаваша. Велику готовку цибулі наріжте дрібними кубиками.

Крок 3. На сухій сковороді розтопіть шматочок вершкового і налийте трохи олії. На цій суміші масел обсмажте цибулю та печериці протягом 5-6 хвилин, додайте сіль та мелений перець за смаком.

Крок 4. Курячі стегна відваріть у підсоленій воді, можна додати лавровий лист та перець горошком, але це за бажанням. Коли м’ясо охолоне, наріжте його невеликими шматочками.

Крок 5. Коли цибуля та гриби достатньо обсмажаться і на сковороді не залишиться рідини, викладіть курку.

Крок 6. Додайте також чайну ложку борошна та викладіть сметану. Зменшіть нагрівання до мінімального і готуйте жульєн хвилин 10, помішуючи лопаткою до густої консистенції.

Крок 7. Так як лаваш самостійно не тримає форму, то нам знадобляться невеликі жароміцні ємності. Можна скористатися кокотницями. Виріжте з лаваша квадрати зі стороною більшою, ніж діаметр форми. Потім покладіть лаваш у форму, таким чином, щоб його кути стирчали назовні. Наповніть форми жульєном.

Крок 8. Заготовки щедро посипте сирною стружкою та відправте в духовку. Запікайте при температурі 200-220 градусів, доки сир не розплавиться, зазвичай вистачає 10-15 хвилин.

Крок 9. Для красивої подачі посипте тарталетки з лаваша з жульєном рубаною зеленню. Смачного!

Жульєн у тарталетках із листкового тіста

Жульєн в тарталетках з листкового тіста – це гарна і смачна страва. Така закуска стане справжньою окрасою святкового столу, подавати її можна в теплому та охолодженому вигляді. Тарталетки робитимемо самостійно з готового листкового тесту, це зовсім не складно.

Час приготування: 80 хв.

Час приготування: 30-45 хв.

порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Сир твердий – 80 гр.
  • Вершки – 140 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Філе куряче – 230 гр.
  • Печериці – 160 гр.
  • Тесто слоеное бездрожжевое – 450 гр.
  • Перець чорний мелений – 1-2 щіпки
  • Олія – ​​60 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 80 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готове заморожене тісто легко можна знайти у продуктовому магазині. Перед приготуванням його необхідно розморозити. Також відразу увімкніть духовку та встановіть температуру 180 градусів, нехай гріється.

Крок 2. Всі продукти намагайтеся нарізати якомога дрібніше, щоб зручно було начинку розкладати в тарталетки і потім їсти. Розігрійте в сковороді олію і викладіть на неї дрібно нарізану цибулю. Смажте його приблизно хвилину до прозорості на вогні вище середнього.

Крок 3. Наріжте куряче філе невеликими шматочками і додайте його на сковороду до обсмаженої цибулі. Продовжуйте готувати 3 хвилини, поки м’ясо не побіліє.

Крок 4. Помийте печериці, також дрібно наріжте їх, як і інші інгредієнти. Додайте їх на сковороду і продовжуйте смажити разом із куркою та цибулею на сильному вогні протягом 3 хвилин. У процесі смаження посоліть і приправте жульєн до смаку.

Крок 5. У засмажку влийте вершки, перемішайте і доведіть до кипіння. Потім зменште нагрівання до мінімуму і томіть жульєн до загусання вершків протягом 3-4 хвилин.

Крок 6. Пласти листкового тіста розріжте на кілька рівних квадратів із сторонами 10 сантиметрів.

Крок 7. Кожен квадрат трохи розкотіть. Форми змастіть рослинним маслом і вкладіть в них тісто таким чином, щоб його куточки звисали з країв.

Крок 8. Розкладіть жульєн по листковим тарталеткам. Потім краї тіста загорніть усередину, надаючи тарталеткам більш акуратний вигляд.

Крок 9. Натріть твердий сир на тертці і посипте стружкою заготовки.

Крок 10. До цього часу духовка буде прогріта до потрібної температури. Покладіть тарталетки з жульєном у духовку на 35 хвилин. Потім дайте готовій страві постояти в тарталетках протягом 5-7 хвилин. Після цього витягніть і подавайте тарталетки з жульєном з листкового тіста як теплу закуску. Смачного!