Жульєн в тарталетках з грибами і куркою – 6 рецептів

Жульєн в тарталетках з грибами і куркою по праву вважається делікатесної закускою. За незвичайне поєднання і ситість її з’їдають першою на святкових застіллях. А ще її дуже зручно брати з собою на пікніки, міні-жульенчики добрі навіть в холодному вигляді. Розповімо секрети приготування такої закуски.

Як приготувати тарталетки в домашніх умовах

Сьогодні легко купити готові тарталетки, але куди смачніше виходять домашні. Всього-то й треба: навчитися готувати пісочне тісто і запекти його у спеціальних формочках.

Придбайте паперові «кошики» для кексів потрібного розміру. Можна використовувати силіконові форми для мафінів або інший невеликий випічки.

Нам потрібні:

  • пачка вершкового масла або хорошого маргарину;
  • борошно – на-віч (скільки візьме» масло, але не менше 250 м);
  • 1 яйце;
  • сіль, цукор за смаком;
  • рослинне масло, щоб змастити формочки.

Першим ділом замісимо тісто.

  • Для цього змішаємо масло з борошном і яйцем, вымесим тугий пластичний колобок.
  • Приберемо тісто в холодильник на 20 хвилин.
  • Тим часом змастимо формочки прозорим шаром рослинного масла.
  • Виймаємо тісто і ліпимо з нього тонкі коржі, які важливо розкачати до 1 см, не товщі.
  • Укладемо коржі в формочки, піднімаючи їм невеликі бортики. В принципі, розмір бортиків можна регулювати на свій смак. Але оптимальним вважається 1 – 1,2 див.
  • Випікаємо тарталетки до золотистого кольору.

Маленький секрет – тарталетки ніколи не «спучаться» у вигляді капелюха, якщо покласти на їх дно трохи квасолі або гороху. Під вагою бобових заготовки залишаться плоскими і акуратними.

У духовці

Коли під рукою є готові тарталетки, справа залишається за малим – начинити їх соковитою, ароматною начинкою і запекти в духовці. Можна взяти копчену курку або обсмажити на сковорідці – вирішувати вам. Гриби краще брати печериці: це самий закусочний вид грибів. До того ж, вони швидко готуються.

Дивіться також:  Солянка з квашеної капусти — 8 рецептів смачного приготування

Підготуємо 200 г грибів, курку (грудку/стегна/ніжки), цибулину, рослинне масло і трохи твердого (не прісного!) сиру.

Закуска вийде пікантніше, якщо додати в неї трохи часнику – всього один зубчик.

Діємо так:

  • Печериці дрібно наріжемо.
  • Обсмажимо їх з цибулею, поки рідина не випарується.
  • Курку наріжемо і теж обсмажимо. Якщо ви вибрали варене м’ясо, його потрібно просто розібрати на волокна.
  • З’єднаємо м’ясо з грибами і викладемо отриману начинку на дно тарталеток.
  • Щедро присипаємо її твердим сиром і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів.
  • Чекаємо, поки сир розплавиться.

Готові тарталетки викладемо на красиве плоске блюдо, прикрасимо зеленню або оливками. Їмо теплими або холодними: тане розсипчасте тісто, шматочки грибів і курятини чудово поєднуються з розплавленим сиром і самі «стрибають» в рот.

Простий рецепт в мікрохвильовці

Готувати В мікрохвильовці тарталетки дуже просто, особливо, якщо подбати заздалегідь і зробити начинку напередодні. У день торжества достатньо буде просто начинити готові пісочні кошики і швидко розплавити сир.

Спростити рецепт легко, якщо замінити твердий сир плавленим: купіть готовий смачний сир в коробочці і замість соусу заправте ним курку з грибами.

Для страви підготуйте:

  • куряче стегно;
  • гриби – 100 г;
  • цибулину;
  • плавлений сир;
  • будь-які спеції за смаком.

Обсмажимо гриби, курку і цибулю поки виділяться соки: занадто сухий начинку не робіть, інакше вона втратить у смаку. Змішаємо всі з сиром, щоб вийшла тягуча маса. Розкладемо одержаний склад за тарталеткам, а потім запечемо кілька хвилин у мікрохвильовій печі. Готову закуску відправимо на блюдо і подамо на стіл.

Готуємо з вершковим соусом

Зараз в моді європейські тартари і всілякі карпаччо. Але лише нещодавно в ресторанних меню займали перші почесні місця саме жульєни. І непрості, а з вершковим соусом.

Дивіться також:  Маринад для курячих крилець – 8 рецептів для шашлику на мангалі або в духовці

Приготувати такий варіант просто. Головне, придбати якісні вершки високої жирності і не скупитися на сир – він повинен відмінно плавитися. Також візьмемо 2 курячих стегна, гриби і цибулю.

Готуємо по етапах:

  • Курку обсмажимо з грибами.
  • Додамо вершки.
  • Прогреем так, щоб вершки загусли.
  • Ложкою викладемо начинку в пісочні кошики.
  • Посиплемо всі сиром і відправляємо в духовку (220 градусів).

Як тільки сир розплавиться, виймаємо міні-жульєни і подаємо на стіл. Прикрашаємо блюдо маринованими корнішонами і зеленню.

Як зробити в мультиварці

Мультиварку спритні господині пристосували для будь-яких цілей. Міні-жульєни – зовсім не виняток, тільки готувати їх потрібно виключно на режимі «випічка» або «смаження» (дивіться на можливості свого апарату).

Нам знадобиться: сир, гриби, олія для смаження, небагато сметани або майонезу і, звичайно, готові тарталетки.

Слідуємо інструкції:

  • Гриби обсмажуємо з куркою і луком прямо на дні мультиварки.
  • Начинку виймаємо і викладаємо в тарталетки.
  • Кожну порцію посипаємо тертим сиром.
  • Тарталетки акуратно ставимо на дно мультичаши, закриваємо кришку і включаємо режим «смаження» або «випічка».
  • Готуємо 20 – 30 хвилин, в залежності від обраного режиму.
  • Тарталетки подаємо ледь теплими, розклавши на великій тарілці.

Їмо, запиваючи молодим ігристим вином, з листям руколи і томатами черрі. Жульєни ситні, але легкі – готуйте їх більше!

Курино-грибний жульєн в тарталетках у майонезному соусі

Майонезний соус більш калорійний, але який же він смачний і духмяний. Не варто спрощувати все, купуючи недорогий майонез – в ньому багато крохмалю. Нехай це буде якісний соус відомого бренду з жирністю не менше 67%.

Замість звичайного сиру радимо одного разу спробувати вершковий або сирний смак жульєнів буде іншим, але дуже цікавим.

Дивіться також:  Капуста тушкована з грибами – 6 рецептів приготування

Необхідні інгредієнти:

  • тарталетки – 10 шт.;
  • куряче філе – 200 г;
  • печериці – 100 г;
  • цибулина;
  • майонез – 70 г;
  • рослинна олія для смаження;
  • сир.

Курку обсмажимо з грибами і цибулею до золотистого кольору. Заправимо начинку соусом з майонезу, викладемо в пісочні «кокотниці» і притрусим все сиром. Запікаємо закуску в духовці або мікрохвильовій печі, поки сир не стане тягучим.

Стежте, щоб начинка не була надто соковитою – так закуска вийде надто мокрою і наші пісочні кошики можуть розвалитися.

Блюдо дуже подобається чоловікам, так і всім шанувальникам ситних страв. Спробуйте жульєни холодними – вони теж дуже смачні. Рекомендуємо запивати їх чаєм або чим-небудь міцнішим.

Сервірування та подавання страви

Як правильно сервірувати страву?

Існує кілька способів:

  • Можна розкласти все на великому блюді.
  • Або на кілька маленьких блюдечок.
  • Або покласти в легкі прозорі контейнери і відправитися з тарталетками на пікнік.
  • Ефектно, ресторанного, можна сервірувати закуску на блюді з декількох ярусів – тоді воно не займе багато місця, а гостям буде зручно брати порції. Сьогодні так часто купують відомі кейтерингові компанії, що організують обіди для сотень гостей одночасно.

Тарталетки мають величезний плюс – їх зручно їсти без страху забруднитися соками. Вони виглядають естетично і доречні скрізь. Ви ж вільні урізноманітнити їх смаки. Начиняти їх можна підкопченим лососем, ікрою, включаючи невигадливу овочеву. Дуже смачний жульєн з мовою або шматочками яловичини. Вибирайте свій варіант, готуйте відразу кілька видів жульєнів, і тоді ваше свято обов’язково запам’ятається всім надовго.

Прокрутка до верху