Курино-грибний жульєн в тарталетках у майонезному соусі
Майонезний соус більш калорійний, але який же він смачний і духмяний. Не варто спрощувати все, купуючи недорогий майонез – в ньому багато крохмалю. Нехай це буде якісний соус відомого бренду з жирністю не менше 67%.
Замість звичайного сиру радимо одного разу спробувати вершковий або сирний смак жульєнів буде іншим, але дуже цікавим.
Необхідні інгредієнти:
- тарталетки – 10 шт.;
- куряче філе – 200 г;
- печериці – 100 г;
- цибулина;
- майонез – 70 г;
- рослинна олія для смаження;
- сир.
Курку обсмажимо з грибами і цибулею до золотистого кольору. Заправимо начинку соусом з майонезу, викладемо в пісочні «кокотниці» і притрусим все сиром. Запікаємо закуску в духовці або мікрохвильовій печі, поки сир не стане тягучим.
Стежте, щоб начинка не була надто соковитою – так закуска вийде надто мокрою і наші пісочні кошики можуть розвалитися.
Блюдо дуже подобається чоловікам, так і всім шанувальникам ситних страв. Спробуйте жульєни холодними – вони теж дуже смачні. Рекомендуємо запивати їх чаєм або чим-небудь міцнішим.