Жульєн з грибами – 8 смачних рецептів приготування
В цілому жульєн з грибами потрапляє в список улюблених закусок. Це поживна страва останнім часом все частіше подається російськими господинями в якості незвичайного гарячого страви. Особливо, якщо рецепт передбачає використання м’яса.
Класичний жульєн з грибами
Інгредієнти: цибулинка, 120 г сиру, 60 г жирного масла, сіль, 330 г печериць, 40 г білого борошна, 1,5 склянки жирного молока, дрібку мускатного горіха.
Тонкі пластинки вимитих і очищених грибів смажаться разом з кубиками цибулі до тих пір, поки весь виділився сік не випарується з сковорідки. Маса відразу солиться і присипається мускатним горіхом.
Окремо розтоплюється вершкове масло і перемішують з борошном до однорідності. Сюди ж порціями вливається молоко. У рідині не повинно бути грудок.
В кокотниці викладаються гриби з цибулею, зверху висипається по жмені тертого твердого сиру. Все перемішується і заливається соусом.
Готується класичний жульєн з грибами в добре розігрітій духовці 17-20 хвилин.
Рецепт приготування з куркою на сковороді
Компоненти: 420 г філе курятини, 330 г грибів, велика ложка борошна, повний стакан жирної сметани, 3 ст. ложки тертого твердого сиру, 5 ст. ложок вершкового масла, склянка молока, сіль, суміш перців.
Для соусу на половині вершкового масла смажиться борошно. Сюди ж виливається молоко, а після закипання рідини – викладається сметана, сіль.
Окремо на маслі, що смажаться шматочки курки. Потім до побелевшему м’яса викладаються пластинки грибів. Інгредієнти солятся, перчатся і нидіють до готовності.
Вміст сковорідки з другого кроку заливається вершковим соусом.
Зверху висипається тертий сир.
Ще через 6-7 хвилин жульєн з грибами на сковорідці відправляється запікатися на півгодини при 180 градусах.
Як зробити страву в духовці?
Інгредієнти: 420 г печериць, луковичка, півсклянки сметани, 170-190 г твердого сиру, сіль, пучок петрушки.
Цибулю і гриби ріжуться дрібним кубиком. Далі вони обсмажуються на добре розігрітому жирі до повної готовності. Суміш відразу солиться. Можна використовувати і будь-які ароматні трави.
У сковорідку викладається сметана. Маса перемішується, накривається кришкою і нудиться 17-20 хвилин.
Вміст сковорідки перекладається в спеціальні формочки.
Жульєн готується при температурі 180-190 градусів близько півгодини. Залишається прикрасити його рубаною петрушкою.
В тарталетках з грибами і куркою
Інгредієнти: повний стакан сметани середньої жирності, стільки ж молока, 320 г курячого філе, 180 г печериць, 90 г сиру (твердого), велика ложка пшеничного борошна, 15-17 тарталеток, 40 г вершкового масла, кухонна сіль, приправи.
Тонкі слайсы грибів смажаться на помірному вогні до рум’яності. З сковорідки повинна випаруватися вся виділилася волога.
У солоній воді відварюється до готовності курятина. Коли вона охолоне, м’ясо ріжеться соломкою або просто розбирається на волокна, після чого викладається до грибочкам. Продукти присипаються сіллю, обраними приправками.
Для соусу в сотейнику розтоплюється масло, у нього поступово підсипається борошно при постійному помішуванні. Суміш повинна бути однорідною. Коли вона закипить, можна інгредієнти залити молоком. Після чергового закипання соус знімається з вогню і злегка остуджується. Потім у нього додають сметана.
Суміш грибів та курки розподіляється по тарталеткам. Зверху виливається соус. Посипаються заготовки тертим сиром.
Запікається жульєн в тарталетках з грибами і куркою в духовці 15-17 хвилин.
З додаванням картоплі
Інгредієнти: 10-11 відварених картоплин, 470 г печериць, 220 г твердого сиру і 130 г плавленого, 4-5 часникових зубків, 2 цибулини, 2 ст. ложки борошна, 2 яйця, 2 ст. ложки вершкового масла, сіль.
Тонкі пластинки грибів обсмажуються разом з кубиками цибулі до готовності.
Варена картопля ріжеться дрібними брусочками.
На сухій сковорідці борошно смажиться пару хвилин до рум’яного кольору. Далі сюди ж викладається вершкове масло. Обсмажування триває до тих пір, поки борошно його не вбере.
При помішуванні в сковорідку виливається трохи гарячої води. Коли рідина закипить, в неї викладається плавлений сир. Суміш солиться і знімається з вогню. Коли вона трохи охолоне, можна вбивати сюди ж сирі яйця. Соус добре вимішується до однорідності.
На дно горщиків в рівних кількостях викладаються шматочки картоплі і гриби, обсмажені з цибулею. Зверху компоненти заливаються соусом.
Залишилося посипати заготовки тертим сиром і відправити в розігріту духову шафу на 25-35 хвилин.
Можна приготувати такий же жульєн з куркою і грибами. В цьому випадку разом з картоплею на дно горщика просто додаються шматочки відвареної курятини.
В мультиварці
Компоненти: півкіло печериць, ріпчаста цибулина, 120 г сиру, повний стакан жирних вершків, 2-3 ст. ложки вершкового масла, велика ложка білого борошна, суміш кольорових перчиком, дрібна сіль. Як приготувати жульєн з грибами в мультиварці, розповідається далі.
У програмі «Випічка» на вершковому маслі обсмажується довільно подрібнену цибулю та свіжі гриби. Якщо використовуються не печериці, а лісові, то їх потрібно заздалегідь відварити в окремому посуді. Готуються гриби з цибулею 20-25 хвилин.
Коли вся зайва рідина з чаші випарується, можна додавати в неї борошно і готувати масу ще 6-7 хвилин.
Далі в ємність заливаються вершками, компоненти перемішуються, «розумна каструля» закривається, і приготування триває ще 10-12 хвилин.
Залишилося висипати поверх частування сир і ставити його на підігріві хвилин на 10.
Подається страва до столу порційно гарячим.
Простий жульєн з грибами в булочках
Інгредієнти: 2 круглі пшеничні булочки, 220 г грибочків, велика куряча грудка, цибулина, 3 ст. ложки жирної сметани, 80 г твердого сиру, дрібна сіль.
Дрібні шматочки грибів і цибулі обсмажуються на будь-якому жирі. Коли вся рідина, що виділилася з продуктів, випарується, можна викладати до них невеликі шматочки курки.
Відразу ж у сковорідку відправляється сметана, сіль. Можна використовувати і будь-які ароматні трави. Смажиться маса до повної готовності м’яса.
У булочок зрізаються «шапочки», виймається м’якоть з середини. Заготовки наповнюються начинкою і рясно присипаються тертим сиром.
Випікається такий незвичайний жульєн з грибами і сиром в духовці 10-12 хвилин.
З копченою куркою
Інгредієнти: 440 г печериць, 25 г борошна, 180 г сиру (твердого), півсклянки жирної сметани і стільки ж вершків, 40 г вершкового масла, цибулина, 380 г копченої курячої грудки.
Шматочки грибів смажаться до випаровування виділилася рідини з сковорідки. Потім туди відправляються кубики цибулі, які готуються до рум’яного кольору. Маса присаливается за смаком, до неї додається порвана на волокна грудка.
На цьому етапі в сковорідку борошно висипається. Через пару хвилин можна поливати компоненти вершками, додати сметану. Блюдо нудиться під кришкою ще 10-12 хвилин.
В останню чергу страва посипається тертим сиром.
До повної готовності потрібно потримати його ще 10 хвилин на повільному вогні.