Жульєн з грибами – 8 смачних рецептів приготування

В цілому жульєн з грибами потрапляє в список улюблених закусок. Це поживна страва останнім часом все частіше подається російськими господинями в якості незвичайного гарячого страви. Особливо, якщо рецепт передбачає використання м’яса.

Класичний жульєн з грибами

Інгредієнти: цибулинка, 120 г сиру, 60 г жирного масла, сіль, 330 г печериць, 40 г білого борошна, 1,5 склянки жирного молока, дрібку мускатного горіха.

  • Тонкі пластинки вимитих і очищених грибів смажаться разом з кубиками цибулі до тих пір, поки весь виділився сік не випарується з сковорідки. Маса відразу солиться і присипається мускатним горіхом.
  • Окремо розтоплюється вершкове масло і перемішують з борошном до однорідності. Сюди ж порціями вливається молоко. У рідині не повинно бути грудок.
  • В кокотниці викладаються гриби з цибулею, зверху висипається по жмені тертого твердого сиру. Все перемішується і заливається соусом.
  • Готується класичний жульєн з грибами в добре розігрітій духовці 17-20 хвилин.

    Рецепт приготування з куркою на сковороді

    Компоненти: 420 г філе курятини, 330 г грибів, велика ложка борошна, повний стакан жирної сметани, 3 ст. ложки тертого твердого сиру, 5 ст. ложок вершкового масла, склянка молока, сіль, суміш перців.

  • Для соусу на половині вершкового масла смажиться борошно. Сюди ж виливається молоко, а після закипання рідини – викладається сметана, сіль.
  • Окремо на маслі, що смажаться шматочки курки. Потім до побелевшему м’яса викладаються пластинки грибів. Інгредієнти солятся, перчатся і нидіють до готовності.
  • Вміст сковорідки з другого кроку заливається вершковим соусом.
  • Зверху висипається тертий сир.
  • Ще через 6-7 хвилин жульєн з грибами на сковорідці відправляється запікатися на півгодини при 180 градусах.

    Як зробити страву в духовці?

    Інгредієнти: 420 г печериць, луковичка, півсклянки сметани, 170-190 г твердого сиру, сіль, пучок петрушки.

    Дивіться також:  Спагетті з креветками у вершковому соусі – сім нескладних рецептів

  • Цибулю і гриби ріжуться дрібним кубиком. Далі вони обсмажуються на добре розігрітому жирі до повної готовності. Суміш відразу солиться. Можна використовувати і будь-які ароматні трави.
  • У сковорідку викладається сметана. Маса перемішується, накривається кришкою і нудиться 17-20 хвилин.
  • Вміст сковорідки перекладається в спеціальні формочки.
  • Жульєн готується при температурі 180-190 градусів близько півгодини. Залишається прикрасити його рубаною петрушкою.

    В тарталетках з грибами і куркою

    Інгредієнти: повний стакан сметани середньої жирності, стільки ж молока, 320 г курячого філе, 180 г печериць, 90 г сиру (твердого), велика ложка пшеничного борошна, 15-17 тарталеток, 40 г вершкового масла, кухонна сіль, приправи.

  • Тонкі слайсы грибів смажаться на помірному вогні до рум’яності. З сковорідки повинна випаруватися вся виділилася волога.
  • У солоній воді відварюється до готовності курятина. Коли вона охолоне, м’ясо ріжеться соломкою або просто розбирається на волокна, після чого викладається до грибочкам. Продукти присипаються сіллю, обраними приправками.
  • Для соусу в сотейнику розтоплюється масло, у нього поступово підсипається борошно при постійному помішуванні. Суміш повинна бути однорідною. Коли вона закипить, можна інгредієнти залити молоком. Після чергового закипання соус знімається з вогню і злегка остуджується. Потім у нього додають сметана.
  • Суміш грибів та курки розподіляється по тарталеткам. Зверху виливається соус. Посипаються заготовки тертим сиром.
  • Запікається жульєн в тарталетках з грибами і куркою в духовці 15-17 хвилин.

    З додаванням картоплі

    Інгредієнти: 10-11 відварених картоплин, 470 г печериць, 220 г твердого сиру і 130 г плавленого, 4-5 часникових зубків, 2 цибулини, 2 ст. ложки борошна, 2 яйця, 2 ст. ложки вершкового масла, сіль.

  • Тонкі пластинки грибів обсмажуються разом з кубиками цибулі до готовності.
  • Варена картопля ріжеться дрібними брусочками.
  • На сухій сковорідці борошно смажиться пару хвилин до рум’яного кольору. Далі сюди ж викладається вершкове масло. Обсмажування триває до тих пір, поки борошно його не вбере.
  • При помішуванні в сковорідку виливається трохи гарячої води. Коли рідина закипить, в неї викладається плавлений сир. Суміш солиться і знімається з вогню. Коли вона трохи охолоне, можна вбивати сюди ж сирі яйця. Соус добре вимішується до однорідності.
  • На дно горщиків в рівних кількостях викладаються шматочки картоплі і гриби, обсмажені з цибулею. Зверху компоненти заливаються соусом.
  • Залишилося посипати заготовки тертим сиром і відправити в розігріту духову шафу на 25-35 хвилин.
  • Дивіться також:  Каша з сочевиці – 7 простих і смачних рецептів

    Можна приготувати такий же жульєн з куркою і грибами. В цьому випадку разом з картоплею на дно горщика просто додаються шматочки відвареної курятини.

    В мультиварці

    Компоненти: півкіло печериць, ріпчаста цибулина, 120 г сиру, повний стакан жирних вершків, 2-3 ст. ложки вершкового масла, велика ложка білого борошна, суміш кольорових перчиком, дрібна сіль. Як приготувати жульєн з грибами в мультиварці, розповідається далі.

  • У програмі «Випічка» на вершковому маслі обсмажується довільно подрібнену цибулю та свіжі гриби. Якщо використовуються не печериці, а лісові, то їх потрібно заздалегідь відварити в окремому посуді. Готуються гриби з цибулею 20-25 хвилин.
  • Коли вся зайва рідина з чаші випарується, можна додавати в неї борошно і готувати масу ще 6-7 хвилин.
  • Далі в ємність заливаються вершками, компоненти перемішуються, «розумна каструля» закривається, і приготування триває ще 10-12 хвилин.
  • Залишилося висипати поверх частування сир і ставити його на підігріві хвилин на 10.
  • Подається страва до столу порційно гарячим.

    Простий жульєн з грибами в булочках

    Інгредієнти: 2 круглі пшеничні булочки, 220 г грибочків, велика куряча грудка, цибулина, 3 ст. ложки жирної сметани, 80 г твердого сиру, дрібна сіль.

  • Дрібні шматочки грибів і цибулі обсмажуються на будь-якому жирі. Коли вся рідина, що виділилася з продуктів, випарується, можна викладати до них невеликі шматочки курки.
  • Відразу ж у сковорідку відправляється сметана, сіль. Можна використовувати і будь-які ароматні трави. Смажиться маса до повної готовності м’яса.
  • У булочок зрізаються «шапочки», виймається м’якоть з середини. Заготовки наповнюються начинкою і рясно присипаються тертим сиром.
  • Випікається такий незвичайний жульєн з грибами і сиром в духовці 10-12 хвилин.

    З копченою куркою

    Інгредієнти: 440 г печериць, 25 г борошна, 180 г сиру (твердого), півсклянки жирної сметани і стільки ж вершків, 40 г вершкового масла, цибулина, 380 г копченої курячої грудки.

    Дивіться також:  Курка в кефірі – 7 смачних і корисних рецептів

  • Шматочки грибів смажаться до випаровування виділилася рідини з сковорідки. Потім туди відправляються кубики цибулі, які готуються до рум’яного кольору. Маса присаливается за смаком, до неї додається порвана на волокна грудка.
  • На цьому етапі в сковорідку борошно висипається. Через пару хвилин можна поливати компоненти вершками, додати сметану. Блюдо нудиться під кришкою ще 10-12 хвилин.
  • В останню чергу страва посипається тертим сиром.
  • До повної готовності потрібно потримати його ще 10 хвилин на повільному вогні.

    Прокрутка до верху