Жульєн з куркою – популярне блюдо. Основні інгредієнти нарізати дуже дрібно. Подають в спеціальній формі, яка називається посудина.
Жульєн з куркою — класичне виконання з грибами
Це французька страва прийнято подавати на свята. Але завдяки простому приготування, можна відійти від правил і готувати страву в простій будній день.
Інгредієнти:
- печериці – 470 г;
- вершки – 470 мл;
- курка – 470 г філе;
- сіль;
- борошно – 2 ст. ложки;
- сир – 240 г;
- мускатний горіх мелений;
- перець.
Приготування:
- Розжарити сковорідку. Засипати борошно. Прожарити.
- Залити вершками. Заважати слід постійно. Комков бути не повинно.
- Закип’ятити.
- Філе закинути в киплячу воду. Проварити. Остудити.
- Нашаткувати цибулину. Знадобляться кубики дрібні за розміром.
- На окремій сковорідці смажити.
- Гриби порізати. Вийде соломка.
- Закинути до цибулі.
- Обсмажити.
- Філе нарізати. Потрібні дрібні шматочки.
- Помістити до обжарке.
- Присолити.
- Посипати перцем.
- Залити борошняну масу.
- Розмішати.
- Перемістити у форму, яка витримує високі температури.
- Перетерти сир, скориставшись великою теркою.
- Посипати заготовку.
- Запікати при 180 гр.
- Витримати в духовій шафі півгодини.
Рецепт приготування на сковороді
Жульєн з куркою і грибами на сковорідці – це гаряча закуска, яку готують в невеликих горщиках званих кокотницей. Якщо окремих форм у вас немає, то можна приготувати відразу в одній ємності.
Інгредієнти:
- курка – 420 г філе;
- перець чорний – 1 г;
- печериці – 420 г;
- цибуля – 2 цибулини;
- сир – 160 г твердого;
- олія соняшникова – 4 ст. ложки;
- сіль – 1 ч. ложка;
- масло вершкове – 45 г;
- вершки – 260 мл;
- борошно – 3 ст. ложки.
Приготування:
- Курку промити. Обсушити.
- Нарізати порційними шматками.
- Закинути в гарячу сковорідку.
- Влити олію.
- Обсмажити.
- Прибрати зі сковорідки.
- Нашаткувати цибулинки.
- Закинути в сковорідку. Підлити масло. Обсмажити.
- Почистити грибочки. Нарізати. Вийдуть тонкі пластинки.
- Перемістити до цибулі. Засмажити.
- Помістити гриби до засмажки.
- Присолити.
- Посипати перцем.
- Вершки змішати з борошном.
- Збити. Маса повинна вийти однорідною.
- Залити вершковою сумішшю засмажку.
- Помістити масло.
- Готувати чверть години.
- Натерти сир. Присипати блюдо.
- Накрити кришкою.
- Запікати пару хвилин.
Жульєн з куркою і грибами в духовці
Приготувати жульєн будинку дуже просто. Використовуйте для приготування кокотницу, горщики або звичайну форму для печі.
Інгредієнти:
- масло вершкове – 25 г;
- курка – 320 г;
- перець;
- печериці – 320 г;
- сіль;
- олія оливкова для засмажки;
- цибуля – 130 г ріпчастої;
- мускатний горіх – 0,5 ч. ложечки;
- борошно – 1 ст. ложка;
- сир – 110 р.
Приготування:
- Промите м’ясо порізати. Вийдуть плоскі скибочки.
- Нашаткувати цибулю. Вийдуть дрібні кубики.
- Промити грибочки. Замість печериць, можна приготувати з будь-яких лісових грибів. Використовувати, як сирі, так і консервовані. Нарізати таким чином, щоб вийшли смужки.
- Влити олію оливкову олію у сковорідку.
- Розігріти.
- Помістити м’ясо.
- Присолити. Прожарити.
- Окремо смажити цибулю.
- Тепер треба підготувати грибочки. Смажити слід в окремій сковороді. Накладати малими порціями. Відразу всі гриби не закидати. Так як велика кількість грибів виділяє багато рідини, в результаті грибочки будуть гаситися. А для ідеального результату цей продукт повинен бути саме зажарен. Готувати до красивого золотого кольору.
- Готове філе нарізати. Вийде соломка.
- У суху сковорідку засипати борошно.
- Засмажити. Маса повинна стати кремового відтінку. Заважати треба постійно.
- Закинути масло вершкове. Перемішати. Необхідно однорідне стан.
- Залити вершки. Розмішати. Грудок не повинно бути. Присолити. Приправити мускатним горіхом. Перемішати.
- Варити до загустіння.
- Закинути грибочки, цибулеву засмажку і курку.
- Перемішати. Посипати перцем.
- Присолити за необхідності.
- Загасити три хвилини.
- Сир натерти. Потрібна велика терка.
- Взяти кокотниці.
- Розкласти підготовлену масу.
- Присипати кожну сиром.
- Помістити в духову шафу.
- Витримати чверть години.
- Ставити необхідно тільки в гарячу духовку, яка має температуру 180 гр.
В мультиварці
Смачне блюдо можна приготувати в диво печі, яка допомагає скоротити час на приготування, і зберігає страва корисним.
Інгредієнти:
- вершки – мультистакан;
- приправа;
- курка – 720 г філе;
- масло вершкове – 20 г;
- гриби – 420 г відварених лісових;
- сіль;
- цибуля – 240 г;
- сир – 90 р.
Приготування:
- Закинути масло в чашу.
- Встановити режим, на даному етапі знадобиться «Випічка».
- Таймер виставити на чверть години.
- Нарізати шматочками філе.
- Закинути в чашу.
- Половину зазначеного час засмажувати.
- Нашаткувати цибулину.
- Закинути в чашу.
- Готувати залишився. Іноді слід перемішувати.
- Помістити гриби.
- Влити вершки. Присолити. Посипати спеціями.
- Розмішати.
- Натерти сир. Використовуйте середню терку.
- Висипати в миску.
- Переключити на «Гасіння».
- Таймер – на півгодини.
Жульєн з філе курки і грибами в булочках
Оригінальна, красива подача дивовижного апетитного страви порадує домашніх, а гості залишаться в повному захваті.
Інгредієнти:
- сметана – 210 мл;
- мускатний горіх;
- курка – 420 г філе;
- перець;
- печериці – 320 г;
- сіль;
- часник – 2 зубки;
- сир – 130 г;
- булочка – 6 шт.
Приготування:
- Філе знадобиться у вигляді тонких смужок. Для цього курку нарізати.
- Порубати часник.
- Закинути в сковорідку. Обсмажити.
- Порізати грибочки.
- Помістити в чисту сковорідку. Обсмажити. Рідина повинна повністю випаруватися.
- Взяти саму дрібну тертку. Подрібнити сир.
- Перемішати з половиною сиру.
- Змішати соус сирний з грибами і куркою.
- Взяти гострий ножик. Зрізати верхушечку у булочок.
- М’якуш вирізати.
- Помістити начинку в булочку.
- Присипати сиром.
- Накрити капелюшком.
- Викласти на деко.
- Відправити запікатися в духову шафу. Він повинен бути розігрітий (180 гр.).
- Запікати чверть години.
Святковий варіант в тарталетках
Жульєн з куркою в тарталетках – чудова закуска. Можна вживати відразу в гарячому вигляді. Але це блюдо залишається таким же смачним і ароматним навіть в холодному стані. Завдяки тому, що страва виходить ситним – це ідеальний варіант для свята.
Інгредієнти:
- перець;
- курка -690 г філе;
- сир – 320 г;
- печериці – 670 г;
- сіль;
- цибуля – 240 г;
- вершки – 320 мл;
- олія оливкова;
- тарталетки – 30 шт.
Приготування:
- Для приготування філе необхідно нарізати кубиками.
- Подрібнити печериці.
- Нашаткувати цибулька. Вийдуть кубики.
- Олія оливкова влити у сковорідку.
- Нагріти.
- Засипати цибулю.
- Обсмажити. Овоч повинен стати прозорим.
- Закинути курку. Прожарити. Підсолити.
- Присипати перцем.
- Помістити гриби.
- Прожарити.
- Залити вершками. Готувати до загустіння.
- Наповнити тарталетки.
- Помістити на деко.
- Перетерти сир.
- Обсипати заготовки.
- Духова шафа необхідний розігрітий (180 гр.).
- Запекти. Знадобиться сім хвилин.
З копченою куркою
Виходить соковитим, ароматним і дуже ніжним на смак. Для жульєна необхідно всі продукти нарізати соломкою, яка виходить не надто довгою і тонкою.
Інгредієнти:
- філе -530 г копченого;
- олія оливкова;
- печериці – 320 г;
- перець;
- цибуля – 210 г;
- сіль;
- сир – 230 г;
- борошно – 2 ст. ложки;
- вершки – 340 мл
Приготування:
- Нарізати копченку. Потрібні дрібні шматочки.
- Нашаткувати цибулинки.
- Очистити грибочки. Подрібнити.
- Закинути в сковорідку цибулю. Залити оливковою олією.
- Засмажити.
- Помістити гриби.
- Протушкувати чверть години. Вологи залишитися не повинно.
- Закинути м’ясо.
- Присолити.
- Приправити перцем.
- Розмішати.
- На окремій сковорідці підсмажити борошно.
- Залити вершками.
- Приспати сіллю.
- Додати перець.
- Змішати соус з продуктами.
- Подрібнити сир. Використовувати крупну тертку.
- Підготувати кокотниці.
- Помістити підготовлену масу.
- Обсипати сиром.
- Прибрати в духовку.
- Випікати півгодини. Режим 180 гр.
Правильний соус для жульена
Смак цієї страви безпосередньо залежить від правильно приготовленого соусу. Краще і правильніше готувати його на основі вершків. Дуже жирне брати не варто, достатньо 20% жирності.
Інгредієнти:
- вершки – 230 мл;
- масло вершкове – 25 г;
- борошно – 1 ст. ложка;
- мускатний горіх – 0,5 ч. ложечки.
Приготування:
- Злегка розігріти сковорідку. Вона повинна бути сухою.
- Всипати борошно.
- Протягом хвилини смажити.
- Масло знадобиться розм’якшене.
- Помістити в борошно.
- Засмажити. На це доведеться витратити хвилину.
- Окремо закип’ятити вершки.
- Борошняну масу закинути в вершки.
- Перемішати.
- Закип’ятити.