Жульєн з куркою – 7 варіантів приготування

Жульєн з куркою – популярне блюдо. Основні інгредієнти нарізати дуже дрібно. Подають в спеціальній формі, яка називається посудина.

Жульєн з куркою — класичне виконання з грибами

Це французька страва прийнято подавати на свята. Але завдяки простому приготування, можна відійти від правил і готувати страву в простій будній день.

Інгредієнти:

  • печериці – 470 г;
  • вершки – 470 мл;
  • курка – 470 г філе;
  • сіль;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • сир – 240 г;
  • мускатний горіх мелений;
  • перець.

Приготування:

  • Розжарити сковорідку. Засипати борошно. Прожарити.
  • Залити вершками. Заважати слід постійно. Комков бути не повинно.
  • Закип’ятити.
  • Філе закинути в киплячу воду. Проварити. Остудити.
  • Нашаткувати цибулину. Знадобляться кубики дрібні за розміром.
  • На окремій сковорідці смажити.
  • Гриби порізати. Вийде соломка.
  • Закинути до цибулі.
  • Обсмажити.
  • Філе нарізати. Потрібні дрібні шматочки.
  • Помістити до обжарке.
  • Присолити.
  • Посипати перцем.
  • Залити борошняну масу.
  • Розмішати.
  • Перемістити у форму, яка витримує високі температури.
  • Перетерти сир, скориставшись великою теркою.
  • Посипати заготовку.
  • Запікати при 180 гр.
  • Витримати в духовій шафі півгодини.

Рецепт приготування на сковороді

Жульєн з куркою і грибами на сковорідці – це гаряча закуска, яку готують в невеликих горщиках званих кокотницей. Якщо окремих форм у вас немає, то можна приготувати відразу в одній ємності.

Інгредієнти:

  • курка – 420 г філе;
  • перець чорний – 1 г;
  • печериці – 420 г;
  • цибуля – 2 цибулини;
  • сир – 160 г твердого;
  • олія соняшникова – 4 ст. ложки;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • масло вершкове – 45 г;
  • вершки – 260 мл;
  • борошно – 3 ст. ложки.

Приготування:

  • Курку промити. Обсушити.
  • Нарізати порційними шматками.
  • Закинути в гарячу сковорідку.
  • Влити олію.
  • Обсмажити.
  • Прибрати зі сковорідки.
  • Нашаткувати цибулинки.
  • Закинути в сковорідку. Підлити масло. Обсмажити.
  • Почистити грибочки. Нарізати. Вийдуть тонкі пластинки.
  • Перемістити до цибулі. Засмажити.
  • Помістити гриби до засмажки.
  • Присолити.
  • Посипати перцем.
  • Вершки змішати з борошном.
  • Збити. Маса повинна вийти однорідною.
  • Залити вершковою сумішшю засмажку.
  • Помістити масло.
  • Готувати чверть години.
  • Натерти сир. Присипати блюдо.
  • Накрити кришкою.
  • Запікати пару хвилин.
Дивіться також:  Гуляш по-угорськи – 6 рецептів

Жульєн з куркою і грибами в духовці

Приготувати жульєн будинку дуже просто. Використовуйте для приготування кокотницу, горщики або звичайну форму для печі.

Інгредієнти:

  • масло вершкове – 25 г;
  • курка – 320 г;
  • перець;
  • печериці – 320 г;
  • сіль;
  • олія оливкова для засмажки;
  • цибуля – 130 г ріпчастої;
  • мускатний горіх – 0,5 ч. ложечки;
  • борошно – 1 ст. ложка;
  • сир – 110 р.

Приготування:

  • Промите м’ясо порізати. Вийдуть плоскі скибочки.
  • Нашаткувати цибулю. Вийдуть дрібні кубики.
  • Промити грибочки. Замість печериць, можна приготувати з будь-яких лісових грибів. Використовувати, як сирі, так і консервовані. Нарізати таким чином, щоб вийшли смужки.
  • Влити олію оливкову олію у сковорідку.
  • Розігріти.
  • Помістити м’ясо.
  • Присолити. Прожарити.
  • Окремо смажити цибулю.
  • Тепер треба підготувати грибочки. Смажити слід в окремій сковороді. Накладати малими порціями. Відразу всі гриби не закидати. Так як велика кількість грибів виділяє багато рідини, в результаті грибочки будуть гаситися. А для ідеального результату цей продукт повинен бути саме зажарен. Готувати до красивого золотого кольору.
  • Готове філе нарізати. Вийде соломка.
  • У суху сковорідку засипати борошно.
  • Засмажити. Маса повинна стати кремового відтінку. Заважати треба постійно.
  • Закинути масло вершкове. Перемішати. Необхідно однорідне стан.
  • Залити вершки. Розмішати. Грудок не повинно бути. Присолити. Приправити мускатним горіхом. Перемішати.
  • Варити до загустіння.
  • Закинути грибочки, цибулеву засмажку і курку.
  • Перемішати. Посипати перцем.
  • Присолити за необхідності.
  • Загасити три хвилини.
  • Сир натерти. Потрібна велика терка.
  • Взяти кокотниці.
  • Розкласти підготовлену масу.
  • Присипати кожну сиром.
  • Помістити в духову шафу.
  • Витримати чверть години.
  • Ставити необхідно тільки в гарячу духовку, яка має температуру 180 гр.

В мультиварці

Смачне блюдо можна приготувати в диво печі, яка допомагає скоротити час на приготування, і зберігає страва корисним.

Дивіться також:  Тріска в клярі на сковороді – 7 рецептів приготування

Інгредієнти:

  • вершки – мультистакан;
  • приправа;
  • курка – 720 г філе;
  • масло вершкове – 20 г;
  • гриби – 420 г відварених лісових;
  • сіль;
  • цибуля – 240 г;
  • сир – 90 р.

Приготування:

  • Закинути масло в чашу.
  • Встановити режим, на даному етапі знадобиться «Випічка».
  • Таймер виставити на чверть години.
  • Нарізати шматочками філе.
  • Закинути в чашу.
  • Половину зазначеного час засмажувати.
  • Нашаткувати цибулину.
  • Закинути в чашу.
  • Готувати залишився. Іноді слід перемішувати.
  • Помістити гриби.
  • Влити вершки. Присолити. Посипати спеціями.
  • Розмішати.
  • Натерти сир. Використовуйте середню терку.
  • Висипати в миску.
  • Переключити на «Гасіння».
  • Таймер – на півгодини.

Жульєн з філе курки і грибами в булочках

Оригінальна, красива подача дивовижного апетитного страви порадує домашніх, а гості залишаться в повному захваті.

Інгредієнти:

  • сметана – 210 мл;
  • мускатний горіх;
  • курка – 420 г філе;
  • перець;
  • печериці – 320 г;
  • сіль;
  • часник – 2 зубки;
  • сир – 130 г;
  • булочка – 6 шт.

Приготування:

  • Філе знадобиться у вигляді тонких смужок. Для цього курку нарізати.
  • Порубати часник.
  • Закинути в сковорідку. Обсмажити.
  • Порізати грибочки.
  • Помістити в чисту сковорідку. Обсмажити. Рідина повинна повністю випаруватися.
  • Взяти саму дрібну тертку. Подрібнити сир.
  • Перемішати з половиною сиру.
  • Змішати соус сирний з грибами і куркою.
  • Взяти гострий ножик. Зрізати верхушечку у булочок.
  • М’якуш вирізати.
  • Помістити начинку в булочку.
  • Присипати сиром.
  • Накрити капелюшком.
  • Викласти на деко.
  • Відправити запікатися в духову шафу. Він повинен бути розігрітий (180 гр.).
  • Запікати чверть години.

Святковий варіант в тарталетках

Жульєн з куркою в тарталетках – чудова закуска. Можна вживати відразу в гарячому вигляді. Але це блюдо залишається таким же смачним і ароматним навіть в холодному стані. Завдяки тому, що страва виходить ситним – це ідеальний варіант для свята.

Інгредієнти:

  • перець;
  • курка -690 г філе;
  • сир – 320 г;
  • печериці – 670 г;
  • сіль;
  • цибуля – 240 г;
  • вершки – 320 мл;
  • олія оливкова;
  • тарталетки – 30 шт.
Дивіться також:  Корінь селери – 9 рецептів приготування

Приготування:

  • Для приготування філе необхідно нарізати кубиками.
  • Подрібнити печериці.
  • Нашаткувати цибулька. Вийдуть кубики.
  • Олія оливкова влити у сковорідку.
  • Нагріти.
  • Засипати цибулю.
  • Обсмажити. Овоч повинен стати прозорим.
  • Закинути курку. Прожарити. Підсолити.
  • Присипати перцем.
  • Помістити гриби.
  • Прожарити.
  • Залити вершками. Готувати до загустіння.
  • Наповнити тарталетки.
  • Помістити на деко.
  • Перетерти сир.
  • Обсипати заготовки.
  • Духова шафа необхідний розігрітий (180 гр.).
  • Запекти. Знадобиться сім хвилин.

З копченою куркою

Виходить соковитим, ароматним і дуже ніжним на смак. Для жульєна необхідно всі продукти нарізати соломкою, яка виходить не надто довгою і тонкою.

Інгредієнти:

  • філе -530 г копченого;
  • олія оливкова;
  • печериці – 320 г;
  • перець;
  • цибуля – 210 г;
  • сіль;
  • сир – 230 г;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • вершки – 340 мл

Приготування:

  • Нарізати копченку. Потрібні дрібні шматочки.
  • Нашаткувати цибулинки.
  • Очистити грибочки. Подрібнити.
  • Закинути в сковорідку цибулю. Залити оливковою олією.
  • Засмажити.
  • Помістити гриби.
  • Протушкувати чверть години. Вологи залишитися не повинно.
  • Закинути м’ясо.
  • Присолити.
  • Приправити перцем.
  • Розмішати.
  • На окремій сковорідці підсмажити борошно.
  • Залити вершками.
  • Приспати сіллю.
  • Додати перець.
  • Змішати соус з продуктами.
  • Подрібнити сир. Використовувати крупну тертку.
  • Підготувати кокотниці.
  • Помістити підготовлену масу.
  • Обсипати сиром.
  • Прибрати в духовку.
  • Випікати півгодини. Режим 180 гр.

Правильний соус для жульена

Смак цієї страви безпосередньо залежить від правильно приготовленого соусу. Краще і правильніше готувати його на основі вершків. Дуже жирне брати не варто, достатньо 20% жирності.

Інгредієнти:

  • вершки – 230 мл;
  • масло вершкове – 25 г;
  • борошно – 1 ст. ложка;
  • мускатний горіх – 0,5 ч. ложечки.

Приготування:

  • Злегка розігріти сковорідку. Вона повинна бути сухою.
  • Всипати борошно.
  • Протягом хвилини смажити.
  • Масло знадобиться розм’якшене.
  • Помістити в борошно.
  • Засмажити. На це доведеться витратити хвилину.
  • Окремо закип’ятити вершки.
  • Борошняну масу закинути в вершки.
  • Перемішати.
  • Закип’ятити.
Прокрутка до верху